-
Μαλλον να το θεσω πιο σωστα μπορει και να μην ακυρωνεται η εγγυηση.....
-
Θα επέμβει κάποιος στο εσωτερικό του βοηθητικού κιβωτίου και θα βάλει ένα λεβιέ ακόμα τρυπώντας το δάπεδο. Χωρίς να μπούμε στις τεχνικές λεπτομέρειες και πιθανά προβλήματα, ένα είναι σίγουρο: χάνεται η εγγύηση.
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Μαλλον να το θεσω πιο σωστα μπορει και να μην ακυρωνεται η εγγυηση.....Κι άν αρχίσει να κόβει ημιαξόνια και σταυρούς;
Κάτι φοβούνται και δέν τα έχουν στο 1600....
Και καλά τα κοντά, το μπλοκάρισμα του κεντρικού διαφορικού πώς θα το κάνει; -
Ο χρήστης tasos953 έγραψε:
Κι άν αρχίσει να κόβει ημιαξόνια και σταυρούς;
Και καλά τα κοντά, το μπλοκάρισμα του κεντρικού διαφορικού πώς θα το κάνει;Δεν μας νοιάζει. Εμείς το κοντό θέλουμε
-
Ο χρήστης gto έγραψε:
Και καλά τα κοντά, το μπλοκάρισμα του κεντρικού διαφορικού πώς θα το κάνει;Δεν μας νοιάζει. Εμείς το κοντό θέλουμε
Τί να σας νοιάσει;
Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια!!!!!!!
Εδώ κάνατε γαργάρα τη μόνιμη τετρακίνηση και την έλλειψη σκαλωσιάς!!!! -
Ο χρήστης gto έγραψε:
Δεν μας νοιάζει. Εμείς το κοντό θέλουμε
Έχω υπόψη μου μερικά πολύ κακά αποτελέσματα από αυτοκίνητα με κοντές σχέσεις χωρίς μπλοκάρισμα του κεντριού διαφορικού.
Κάτι δεν έγινε με το ΚΙΑ Sorento και τώρα η αντιπροσωπία της ΚΙΑ στην Ισπανία τους βάζει δωρεάν ένα διακοπτάκι που κλειδώνει τον συμπλέκτη??
Πόσα Sorento είχαν τουμπάρει στην Ισπανία εξαιταίς αυτής της λεπτομέρειας??? -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Δεν μας νοιάζει. Εμείς το κοντό θέλουμε
Έχω υπόψη μου μερικά πολύ κακά αποτελέσματα από αυτοκίνητα με κοντές σχέσεις χωρίς μπλοκάρισμα του κεντριού διαφορικού.
Κάτι δεν έγινε με το ΚΙΑ Sorento και τώρα η αντιπροσωπία της ΚΙΑ στην Ισπανία τους βάζει δωρεάν ένα διακοπτάκι που κλειδώνει τον συμπλέκτη??
Πόσα Sorento είχαν τουμπάρει στην Ισπανία εξαιταίς αυτής της λεπτομέρειας???Καλά μην παρεξηγηθώ κιόλας. Αστειεύομουν γι αυτό και τα στο τέλος
-
Ο χρήστης gto έγραψε:
Καλά μην παρεξηγηθώ κιόλας. Αστειεύομουν γι αυτό και τα στο τέλοςok...
-
Ο χρήστης tasos953 έγραψε:
Και καλά τα κοντά, το μπλοκάρισμα του κεντρικού διαφορικού πώς θα το κάνει;Οχι οτι αποκλειεται αυτο που λες, αλλα και προς χαρην συζητησης, κρατανε(???) το ιδιο σαζμαν και βαζουν πιο αδυναμα ημιαξονια??? στα ημιαξονια κανουν την οικονομια??? Η ολη φαση αν ισχυει εξακολουθει να μου φαινεται κουφή....
-
Οχι οτι αποκλειεται αυτο που λες, αλλα και** προς χαρην συζητησης**, κρατανε(???) το ιδιο σαζμαν και βαζουν πιο αδυναμα ημιαξονια??? στα ημιαξονια κανουν την οικονομια??? Η ολη φαση αν ισχυει εξακολουθει να μου φαινεται κουφή....
Όντως κουφό είναι, εκτός αν τους περίσεψαν κιβώτια και είπαν να τα βάλουν στο επόμενο
Στα σοβαρά τώρα,Μήπως έχει κάποια σχέση με το 3d 1.9 diesel που (λένε) θα έχει και κοντά; Μήπως έχουν το ίδιο ανταλλακτικό στο συγκεκριμένο σημείο -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Οχι οτι αποκλειεται αυτο που λες, αλλα και** προς χαρην συζητησης**, κρατανε(???) το ιδιο σαζμαν και βαζουν πιο αδυναμα ημιαξονια??? στα ημιαξονια κανουν την οικονομια??? Η ολη φαση αν ισχυει εξακολουθει να μου φαινεται κουφή....
Όντως κουφό είναι, εκτός αν τους περίσεψαν κιβώτια και είπαν να τα βάλουν στο επόμενο
Στα σοβαρά τώρα,Μήπως έχει κάποια σχέση με το 3d 1.9 diesel που (λένε) θα έχει και κοντά; Μήπως έχουν το ίδιο ανταλλακτικό στο συγκεκριμένο σημείοΓια το πρωτο που λες θα απαντουσα οτι εχουν ολα τα υπολοιπα μοντελα να τα βαλουν αρα δεν στεκει
και για το δευτερο παλι το ιδιο, γιατι να 'σπαταλανε' υλικο και λεφτα, εδω ξεζουμιζουν τα παντα και κανουν παρτι αν εξοικονομησουν 1 ευρω ανα αυτοκινητο, θα σου εκαναν 'δωρο' σαζμαν???? -
Στο τελευταίο τεύχος του R&D έχει ενα μικρό αρθράκι για ενα κεντρικό διαφορικό της Suzuki με high low το οποίο είναι εξαιρετικά συμπαγές.
Πιθανώς αν πρόκειται για το διαφορικό του νέου GV να ισχύει αυτό που λέγεται για την ύπαρξη κοντών σχέσεων και στο 1.6 μιας και το συγκεκριμένο δύσκολα θα έβγαινε σε έκδοση με μόνο γρήγορες σχέσεις.
Αυτό που με προβληματίζει είναι πως απο το σχηματάκι του περιοδικού δεν φαίνεται το κεντρικό διαφορικό να είναι μπλοκέ οπότε ίσως πρόκειται για το σύστημα μετάδοσης άλλου suzuki (ποιού όμως ).
Αν θέλετε μπορώ να ανεβάσω αργότερα το σχήμα.
-
Δεν απανταει ομως στο ερωτημα ποιος ο λογος να μην ειναι ενεγοποιημενο......
-
Δεν απανταει ομως στο ερωτημα ποιος ο λογος να μην ειναι ενεγοποιημενο......Απλώς αν το συγκεκριμένο είναι το σύστημα του GV φαίνεται λογικό να υπάρχουν τα γρανάζια της κοντής σχέσης αλλα όχι ο μηχανισμός εμπλοκής τους επειδή αν έλειπαν ούτε το κόστος θα μειωνότανε σημαντικά και όσως να μη μπορούσε καν να λειτουργήσει το κιβώτιο αυτό επειδή τα κοντά γρανάζια προσφέρουν αντιστήριξη στους 2 άξονες.
(θα ανεβάσω αργότερα το σχήμα)
Εικασίες κάνω, δε μπορώ να ξέρω
-
Για το κόστος 'διαφωνω' ως ανωτερω, αλλα αν υπολογίσεις ΚΑΙ το θεμα με τους αξονες τοτε ισως να μπαινουμε προς το σωστο δρομο.... ( και τα διαφορετικα σημεια στιριξης στο αμαξωμα...... )
-
Οπως βλέπετε αν και εφόσον το συγκεκριμένο κιβώτιο χρησιμοποιείται στα 1.6 και 2.0 είνια μεγαλύτερος μπελάς να βγούν οι αργές σχέσεις παρά να παραμείνουν. Οπότε πιθανώς αφαιρέθηκε για μείωση κόστους μόνο ο μηχανισμός επιλογής high-low και τα υπόλοιπα αφέθησαν ώς έχουν.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Οπως βλέπετε αν και εφόσον το συγκεκριμένο κιβώτιο χρησιμοποιείται στα 1.6 και 2.0 είνια μεγαλύτερος μπελάς να βγούν οι αργές σχέσεις παρά να παραμείνουν. Οπότε πιθανώς αφαιρέθηκε για μείωση κόστους μόνο ο μηχανισμός επιλογής high-low και τα υπόλοιπα αφέθησαν ώς έχουν.Ωραία σύμφωνοι με αυτό. Μπορώ να το δεχθώ. Αυτό που μου φαίνεται αδιανόητο είναι γιατί δεν έβαλαν το λεβιέ ή το ηλεκτρονικό σύστημα επιλογής της τετρακίνησης??
Να πεις ότι το 3θυρο vitara έχει GTI προσανατολισμό να πω οk. Αλλά παραείναι αργό για κάτι τέτοιο.
Γιατί επιλέγουν να χάσουν ένα σημαντικό μερίδιο πωλήσεων από κάτι που φαίνεται να έχει χαμηλό κόστος????
Το 3θυρο diesel γιατί το έχει?? Στο πηγάδι κατούρησε ο 1.6??? -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Οπως βλέπετε αν και εφόσον το συγκεκριμένο κιβώτιο χρησιμοποιείται στα 1.6 και 2.0 είνια μεγαλύτερος μπελάς να βγούν οι αργές σχέσεις παρά να παραμείνουν. Οπότε πιθανώς αφαιρέθηκε για μείωση κόστους μόνο ο μηχανισμός επιλογής high-low και τα υπόλοιπα αφέθησαν ώς έχουν.
Ωραία σύμφωνοι με αυτό. Μπορώ να το δεχθώ. Αυτό που μου φαίνεται αδιανόητο είναι γιατί δεν έβαλαν το λεβιέ ή το ηλεκτρονικό σύστημα επιλογής της τετρακίνησης??
Να πεις ότι το 3θυρο vitara έχει GTI προσανατολισμό να πω οk. Αλλά παραείναι αργό για κάτι τέτοιο.
Γιατί επιλέγουν να χάσουν ένα σημαντικό μερίδιο πωλήσεων από κάτι που φαίνεται να έχει χαμηλό κόστος????
Το 3θυρο diesel γιατί το έχει?? Στο πηγάδι κατούρησε ο 1.6???Α γεια σου!!!! αυτο ρωταω και εγω
-
Παιδιά αν ισχύουν τα παραπάνω η μόνη απάντηση στην απορία σας είναι το κόστος. Προφανώς η Suzuki εκτιμά πως δεν θα χάσει αρκετούς πελάτες απο την έλλειψη 'αργών' και το κόστος που θα εξοικονομίσει απο την παράλειψη του μηχανισμού εμπλοκής θα της είναι σημαντικό.
Το ντίζελ που έχει ίδιο κινητήρα κιβώτιο σε 3/5 πόρτες μάλλον δεν θα δικαιολογούσε την ύπαρξη εκδόσεων με και χωρίς εμπλοκέα αργών.
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο, ούτως ή άλλως η ύπαρξη κοντών σχέσεων δεν επιφέρει κανένα μειονέκτημα εδώ για να πούμε πως αυτός είναι ο λόγος που δεν υπάρχουν στο 1.6
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Παιδιά αν ισχύουν τα παραπάνω η μόνη απάντηση στην απορία σας είναι το κόστος. Προφανώς η Suzuki εκτιμά πως δεν θα χάσει αρκετούς πελάτες απο την έλλειψη 'αργών' και το κόστος που θα εξοικονομίσει απο την παράλειψη του μηχανισμού εμπλοκής θα της είναι σημαντικό.Το ντίζελ που έχει ίδιο κινητήρα κιβώτιο σε 3/5 πόρτες μάλλον δεν θα δικαιολογούσε την ύπαρξη εκδόσεων με και χωρίς εμπλοκέα αργών.
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο, ούτως ή άλλως η ύπαρξη κοντών σχέσεων δεν επιφέρει κανένα μειονέκτημα εδώ για να πούμε πως αυτός είναι ο λόγος που δεν υπάρχουν στο 1.6
Προφανώς και είναι το κόστος. Αλλά είναι τόσο μεγάλο που να τους ώθησε σε κάτι τέτοιο?? Θα μου πεις αυτοί έκαναν τις μελέτες και θα σκέφτηκαν ότι όποιος παιρνει diesel το θέλει για offroad οπότε σε αυτό βάλε κοντά...
GRAND VITARA (ESCUDO) 2006