-
Ο χρήστης sirbasil έγραψε:
kpsig, οι βόρειοι αν εννοείς τους σκανδιναβούς, δεν έχουν δείξει και μεγάλα δείγματα εξυπνάδας. Σε ποιον τομέα έχουν διακριθεί σε όλη τους την ιστορία?Οι δυο πιο έξυπνοι λαοί παγκοσμίως είναι οι Έλληνες και οι Εβραίοι.
Μια όρκα και τρεις σφυροκέφαλους καρχαρίες.
Ναι, έχω μεγάλη πισίνα...
Για την κατάσταση της Ελλάδας δύο πράγματα φταίνε: η τεμπελιά και η αδικαιολόγητα τεράστια παρουσία του κράτους στην οικονομία.
Οι ρυθμοί των Ευρωπαίων εργατών έχουν αρχίσει να γίνονται απίστευτα αργοί για τα λεφτά που ζητάνε και παίρνουν
Γι' αυτό άλλωστε και οι αυτοκινητοβιομηχανίες αρχίζουν και μεταφέρουν αλλού τα εργοστάσια.Πάντως πολύ χειρότεροι από τους Αλβανούς είναι οι λεγόμενοι Ρωσοπόντιοι!
Αλλά αυτό που μ'ενοχλεί είναι ότι κάτι φλωρομπούληδες που δεν έχουν ακούσει στη ζωή τους τη λέξη γυμναστική (ο τύπος έχει 80% ομοιότητα με τον Φλογέρα στον 'Εραστή Δυτικών Προαστίων'...) ρίχνουν τα κορίτσια με την πρώτη μπούρδα που τους κατέβηκε!
...εμένα πάλι αυτό που με ενοχλεί, είναι να μπαίνουν οι φλωρομπούληδες σε κάθε φόρουμ και να γράφουν ότι τους κατεβαίνει στον εγκέφαλο (λέμε τώρα...) Βέβαια η Δημοκρατία εξακολουθεί να παραμένει το καλύτερο πολίτευμα παρά τις ατέλειες της...
Για να μην τα πολυλογώ, η περιπτωσή σου είχε απασχολήσει τον Αντισθένη, ο οποίος είχε καταλήξει, στο εξής συμπέρασμα : (δεν έχω εγκατεστημένο πολυτονικό σύστημα και θα το γράψω άτονο)
Είπε λοιπόν ο Αντισθένης...
'Βελτιον εφη ειναι εμε επαιτην ή απαιδευτον. Ο μεν χρηματων δειται, ο δε ανθρωπισμου'
-
Μπράβο σου. Μετά από τόση προσπάθεια που έκανες να απομονώσεις quote μου που είμαι πολύ περήφανος που τα είπα και μετά από την επίδειξη ημιμάθειάς σου (μαθαίνετε όλοι από ένα ρητό και το πετάτε όπου βρείτε), μάθε ότι δεν έχω σκοπό να κάτσω για πολύ ακόμη. Ζήσε στον κόσμο σου, γέλα με τις μαλακίες σου και γεια χαρά
-
Ο χρήστης sirbasil έγραψε:
Μπράβο σου. Μετά από τόση προσπάθεια που έκανες να απομονώσεις quote μου που είμαι πολύ περήφανος που τα είπα και μετά από την επίδειξη ημιμάθειάς σου (μαθαίνετε όλοι από ένα ρητό και το πετάτε όπου βρείτε), μάθε ότι δεν έχω σκοπό να κάτσω για πολύ ακόμη. Ζήσε στον κόσμο σου, γέλα με τις μαλακίες σου και γεια χαράΝτάξει μωρέ...κάτσε...που να τρέχεις τώρα πασχαλιάτικα, έχει και πολλή κίνηση...είναι επικίνδυνο.
Δυστυχώς η αυτοκριτική σου κλειδώθηκε και δεν πρόλαβε να...ευδοκιμήσει.Πάντως όταν γυρίσετε με την Καλομοίρα από τη βόλτα, με τη Μάστανγκ, βέβαιως βεβαίως...άνοιξε και κανά βιβλιαράκι. Κάνει καλό. Θα σε σουλουπώσει, έστω και λίγο
-
Αρκετά!
-
'kyan' σ' αγαπάω , σ' εκτιμάω (αβατάρ γαρ... ) αλλά το 'αρκετά' έπρεπε να το πεις-νομίζω- λίγο πιο πάνω.
Δες τη χυδαιότητα με την οποία απάντησε σ' ένα καθ'όλα αξιοπρεπέστατο ποστ του κ. Συγγούνη...
Τέλος πάντων...σταματώ εδώ -
Απλά δεν πρόλαβα να κάνω κάτι τότε. Μετά είδα ότι αποχώρησε και δε θεώρησα σκόπιμο να επέμβω. Επενέβην μετά το post σου και είπα 'αρκετά' αφ'ενός γιατί δεν έχει νόημα να απαντάς σε κάποιον που αποχώρησε και αφ'ετέρου για να αποφευχθεί περαιτέρω ένταση σε ένα πολύ ωραίο θέμα.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
'kyan' σ' αγαπάω , σ' εκτιμάω (αβατάρ γαρ... ) αλλά το 'αρκετά' έπρεπε να το πεις-νομίζω- λίγο πιο πάνω.
Δες τη χυδαιότητα με την οποία απάντησε σ' ένα καθ'όλα αξιοπρεπέστατο ποστ του κ. Συγγούνη...
Τέλος πάντων...σταματώ εδώΟμολογώ ότι 'ταπαιξα' μόλις είδα την απάντηση του sirbasil και αμέσως ξαναδιάβασα αυτά που είχα γράψει μήπως μου είχε ξεφύγει κάτι χοντρό.
ΑΛΛΑ δε νομίζω. Τι να πω... Πάω να δω Λιακόπουλο να μορφωθώ -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Πάω να δω Λιακόπουλο να μορφωθώ -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Λεπτομέρεια:Ευστροφία δεν σημαίνει απαραίτητα εξυπνάδα.
Επιστημονικά,ή ευστροφία καί η εφυία,είναι μεγέθη αντιστρόφως ανάλογα μάλιστα.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Λεπτομέρεια:Ευστροφία δεν σημαίνει απαραίτητα εξυπνάδα.
Επιστημονικά,ή ευστροφία καί η ευφυία,είναι μεγέθη αντιστρόφως ανάλογα μάλιστα.
-
Μάαλιστα
Οι έξυπνοι έλληνες ....που την πάτησαν στο χρηματηστήριο
Οι έξυπνοι έλληνες.....που έχουν μια τηλεόραση γεμάτη σκουπίδια
Οι έξυπνοι έλληνες.....που ζουν σε τσιμεντουπόλεις και έχουν κατακάψει τα πάντα
Οι έξυπνοι έλληνες.....που κατάφεραν να χάσουν τη μισή κύπρο και το όνομα της μακεδονίας
Οι έξυπνοι έλληνες....που πληρώνουν 2,5 ευρώα τη ντομάτα όταν ο μισθός είναι για γέλια. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Οι έξυπνοι έλληνες....που πληρώνουν 2,5 ευρώα τη ντομάτα όταν ο μισθός είναι για γέλια.Εδώ θα το άλλαζα σε 'που θέλουν να τρώνε τομάτα το χειμώνα και την πληρώνουν όσο - όσο'
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Λεπτομέρεια:
Ευστροφία δεν σημαίνει απαραίτητα εξυπνάδα.
δεν το είχα ξανακούσει αυτό. Δηλαδή?
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Οι έξυπνοι έλληνες....που πληρώνουν 2,5 ευρώα τη ντομάτα όταν ο μισθός είναι για γέλια.
Εδώ θα το άλλαζα σε 'που θέλουν να τρώνε τομάτα το χειμώνα και την πληρώνουν όσο - όσο'
και παραπονιούνται ότι είναι και μεταλλαγμένες!!
-
Παντως ακομα και να δεχθουμε πως οι Ελληνες ειναι ο πιο εξυπνος λαος τοτε δεν θα ειναι και για πολυ ακομα..... Με την υπογεννητικοτητα που εχει η Ελλαδα και με τα νεα ζευγαρια να κανουν σπανια πανω απο 1 παιδι ειμαστε χαμενοι. Μας φαγαν οι Εβαιοι!!!
-
Η ευστροφία και η ευφυία είναι αντίστροφα μεγέθη; Ιπποδύναμη - ροπή σα να λέμε
Φυσικά και η ευστροφία με την εξυπνάδα δεν είναι το ίδιο. Αυτό ακριβώς έθιξα.
Πάντως είναι κρίμα ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων να δουλεύει σα σκυλί και μετά να βλέπεις τους 'λιγότερο' έξυπνους Σκανδιναβούς (και άλλους) να δουλεύουν με το ρολόι και, φυσικά, με την ακρίβεια του ρολογιού. Να κάνουν τα διαλείματα τους και να γελάνε/απορούνε με τα χάλια μας που δουλεύουμε στα κόκκινα και δεν σταματάμε για ένα γεύμα μακρυά από το χώρο εργασίας μας. Και επιπλέον, να πληρώνονται αρκετά καλύτερα έχοντας κόστος καθημερινής ζωής μικρότερο, πολλές φορές (και μη μασάτε την καραμέλα της διασκέδασης, μια χαρά περνάνε, απλά δεν ξεδίνουν τόσο πολύ. ΦΥΛΑΝΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ και για άλλα πράγματα, την άλλη μέρα...)
Ο λόγος είναι απλούστατος. Έχουν προιόντα (τεχνολογία, υπηρεσίες, υλικά, αγαθά) και πουλάνε σε όλο τον κόσμο. Το -πολύ μικρότερο- δημόσιο τους ΔΕΝ έχει τη δική μας σαπίλα. Οι φοιτητές απολαμβάνουν εξαιρετικό επαγγελματικό προσανατολισμό και απορρόφηση.
Καλός η Πυθαγόρας και ο Σοφοκλής και άλλοι αλλά... Αυτοί πέρναγαν καλά και εμείς χειρότερα.
Ακόμη και οι γείτονες Ιταλοί και Ισπανοί (με τους πρώτους να είναι σαν και εμάς περίπου) έχουν ικανές οικονομίες, καλύτερους μισθούς, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ που μένουν στις χώρες τους (δεν πάνε έξω για να βρούνε άκρη στις ανησυχίες τους).
Τι στο καλό λοιπόν μπορεί να με πείσει ότι είμαστε περισσότερο έξυπνοι ή ικανοί; Η ιστορική μας κληρονομιά; Τα επιτεύγματα των προγόνων μας;
Ο αριθμός των διδακτορικών και των ευρεσιτεχνιών (μέχρι και εγώ έχω μια) δε λέει τίποτε. Αρκεί να πας μια βόλτα στη Saab Defence ή δίπλα στην Ιταλική Alenia, ή ακόμη χειρότερα, στην πίστα στην Τουρκία και στα εργοστάσια της (αυτοκινήτου, αεροσκαφών κλπ,. εκεί δεν έχω πάει).
Ε, μετά αν κοιταχτούμε και αναφωνήσουμε ικανοποιημένοι ότι '''ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ Ο ΕΞΥΠΝΟΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΣΠΙΛΟ DNA και ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ''' ε, τότε, πραγματικά είμαστε.
Οι εφημερίδες χαβαλέ κάνουν συνήθως. Βρίσκουν κάτι, το μεταφέρουν όπως όπως και αυτό ήταν. Όσοι έχουν άκρες στις πηγές ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ των εφημερίδων καταλαβαίνουν.
Και για να μη παρεξηγηθώ, πιστεύω ότι εάν είχαμε δουλέψει τα προηγούμενα 30 χρόνια, τότε σήμερα θα είμασταν μια χαρά, τουλάχιστον όπως οι Ισπανοί... -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Λεπτομέρεια:
Ευστροφία δεν σημαίνει απαραίτητα εξυπνάδα.
δεν το είχα ξανακούσει αυτό. Δηλαδή?
Σάν γενικευμένο συμπέρασμα,ισχύει τό ότι,όσο περισσότερο ευφυής είναι κάποιος,τόσο λιγότερο εύστροφος,καί τό αντίθετο.
-
Η επιστημής της εθνολογίας έχει αποφανθεί προς απάντηση όλων των ξεροκέφαλων φανατισμένων:
Καθαρόαιμοι λαοί σπανίζουν. Διότι για να χαρακτηρίστει μία φυλετική ομάδα καθαρόαιμη απαιτείται μία αναγκαία συνθήκη: Γεωγραφική απομόνωση.
Οπωσδήποτε συνέβησαν προσμίξεις σε όλη την ιστορική διάρκεια του ελληνισμού και αυτό δεν είναι περίεργο. Βέβαια θεωρίες όπως του Fallmerayer, συμφωνά με την οποία οι νεοέλληνες είναι 'Σκυθικοί Σλάβοι, Ιλλυρικοί Αρναούται, απόγονοι βόρειων λαών, ομόφυλοι των Σέρβων, των Βουλγάρων, των Δαλματών και των Μοσχοβιτών...' έχουν πλέον καταρριφθεί. Υπήρχαν άλλα κίνητρα πίσω από τη διατύπωση αυτής της θεωρίας.
Αυτό, που αποτελεί το βασικό συνεκτικό και διαχρονικό στοιχείο του ελληνισμού είναι πρωτιστώς η γλώσσα. Οι θεωρίες περί 'κοινού άσπιλου DNA με τον Περικλή και την Ασπασία' είναι απλώς επιστημονικοφανείς αηδίες για ημιμαθείς εθνικόφρωνες.
Και αυτά περί 'περιούσιου, πάνσοφου λαού' απορώ πως βρίσκουν ακόμα αποδέκτες...Ίσως, διότι αποπειρώνται έτσι να δώσουν μια ψευδεπίγραφη και πλασματική άνοδο της καθοδικής (με πολλές ατομικές εξαιρέσεις φυσικά) δημιουργικής καμπύλης των Ελλήνων σήμερα.Κάτι γράφτηκε για την ευφυία...
Μέχρι σήμερα πρέπει να έχουν δωθεί πάνω από 1 δισεκατομμύριο ορισμοί...
Όμως ένας επιστημονικά αποδεκτός ορισμός για την ευφυία είναι ότι 'αποτελεί την ικανότητα του υποκειμένου να προσαρμόζεται σε νέες απαιτήσεις και καταστάσεις'. Από τον Στερν. -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Η ευστροφία και η ευφυία είναι αντίστροφα μεγέθη; Ιπποδύναμη - ροπή σα να λέμε
Φυσικά και η ευστροφία με την εξυπνάδα δεν είναι το ίδιο. Αυτό ακριβώς έθιξα.
Πάντως είναι κρίμα ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων να δουλεύει σα σκυλί και μετά να βλέπεις τους 'λιγότερο' έξυπνους Σκανδιναβούς (και άλλους) να δουλεύουν με το ρολόι και, φυσικά, με την ακρίβεια του ρολογιού. Να κάνουν τα διαλείματα τους και να γελάνε/απορούνε με τα χάλια μας που δουλεύουμε στα κόκκινα και δεν σταματάμε για ένα γεύμα μακρυά από το χώρο εργασίας μας. Και επιπλέον, να πληρώνονται αρκετά καλύτερα έχοντας κόστος καθημερινής ζωής μικρότερο, πολλές φορές (και μη μασάτε την καραμέλα της διασκέδασης, μια χαρά περνάνε, απλά δεν ξεδίνουν τόσο πολύ. ΦΥΛΑΝΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ και για άλλα πράγματα, την άλλη μέρα...)
Ο λόγος είναι απλούστατος. Έχουν προιόντα (τεχνολογία, υπηρεσίες, υλικά, αγαθά) και πουλάνε σε όλο τον κόσμο. Το -πολύ μικρότερο- δημόσιο τους ΔΕΝ έχει τη δική μας σαπίλα. Οι φοιτητές απολαμβάνουν εξαιρετικό επαγγελματικό προσανατολισμό και απορρόφηση.
Καλός η Πυθαγόρας και ο Σοφοκλής και άλλοι αλλά... Αυτοί πέρναγαν καλά και εμείς χειρότερα.
Ακόμη και οι γείτονες Ιταλοί και Ισπανοί (με τους πρώτους να είναι σαν και εμάς περίπου) έχουν ικανές οικονομίες, καλύτερους μισθούς, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ που μένουν στις χώρες τους (δεν πάνε έξω για να βρούνε άκρη στις ανησυχίες τους).
Τι στο καλό λοιπόν μπορεί να με πείσει ότι είμαστε περισσότερο έξυπνοι ή ικανοί; Η ιστορική μας κληρονομιά; Τα επιτεύγματα των προγόνων μας;
Ο αριθμός των διδακτορικών και των ευρεσιτεχνιών (μέχρι και εγώ έχω μια) δε λέει τίποτε. Αρκεί να πας μια βόλτα στη Saab Defence ή δίπλα στην Ιταλική Alenia, ή ακόμη χειρότερα, στην πίστα στην Τουρκία και στα εργοστάσια της (αυτοκινήτου, αεροσκαφών κλπ,. εκεί δεν έχω πάει).
Ε, μετά αν κοιταχτούμε και αναφωνήσουμε ικανοποιημένοι ότι '''ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ Ο ΕΞΥΠΝΟΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΣΠΙΛΟ DNA και ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ''' ε, τότε, πραγματικά είμαστε.
Οι εφημερίδες χαβαλέ κάνουν συνήθως. Βρίσκουν κάτι, το μεταφέρουν όπως όπως και αυτό ήταν. Όσοι έχουν άκρες στις πηγές ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ των εφημερίδων καταλαβαίνουν.
Και για να μη παρεξηγηθώ, πιστεύω ότι εάν είχαμε δουλέψει τα προηγούμενα 30 χρόνια, τότε σήμερα θα είμασταν μια χαρά, τουλάχιστον όπως οι Ισπανοί...ακριβως ετσι....
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
...εμένα πάλι αυτό που με ενοχλεί, είναι να μπαίνουν οι φλωρομπούληδες σε κάθε φόρουμ και να γράφουν ότι τους κατεβαίνει στον εγκέφαλο (λέμε τώρα...)
Αν και δε συμφωνώ με τις απόψεις του sirbasil, θα πω ότι και εμένα με ενοχλούν αυτοί που σαν επαΐοντες σε όλα τα θέματα, βιάζονται να χαρακτηρίσουν τον συνομιλητή τους 'φλωρομπούλη' αντί να αναπτύξουν τις απόψεις τους.
Εσύ δηλαδή δεν γράφεις ότι κατεβαίνει στον εγκέφαλό σου? Μήπως σκέφτεσαι με το συκώτι σου???
Τέλος παντων. Καλό Πάσχα.
Hellas, thou bearest the highest name for valiant acts