-
Έιχα κάνει έρευνα κάποτε αλλά ποτέ δεν προχώρησα...
Το 120 έχει μικρότερο turbo από το 150 και δεν μου άρεσε που όλοι μου έλεγαν ότι φοράει ίδια turbo. -
Καλημέρα!
Σκέφτομαι να αγοράσω μία Delta για καθημερινό αυτοκίνητο.Η έκδοση που με ενδιαφέρει είναι η 1.8 με τα 200 άλογα.
Το έχει κανείς να μου πει εντυπώσεις?Οι απορίες που έχω είναι οι εξής:
- Ο πίσω άξονας έχει τη multilink ανάρτηση της Giulietta ή τον ημιάκαμπτο του Bravo?
- Το ρομποτικό κιβώτιο (sportronic) είναι ομαλό στη λειτουργία του στο παρκάρισμα? Το ρωτάω γιατί έχω και ένα Stilo 2.4 Abarth το οποίο παρκάρει πολύ δύκολα λόγω Selespeed, κυρίως στην όπισθεν.
- Πόσες στροφές κρατάει ο κινητήρας με 6η και 150 χιλιόμετρα στο κοντέρ? Δεν έχω βρει πουθενά τις σχέσεις μετάδοσης να το υπολογίσω. Επίσης, πόση κατανάλωση έχει στα 150?
- Η skyhook αξίζει?
Αυτό που χρησιμοποιώ τώρα ως καθημερινό είναι Punto Sporting 1.4 mk2b το οποίο είναι μεν απόλαυση σε κλειστές διαδρομές (βουνό κλπ.), μπαίνει με πολλά χιλιόμετρα παντού (ESP, καλή ανάρτηση) αλλά έχει το πρόβλημα της ηχομόνωσης και της ποιότητας κύλισης, δηλαδή και κοπανάει στις ανωμαλίες και στην Εθνική δεν είναι όσο ήσυχα είναι τα πιο μεγάλα αυτοκίνητα.
-
Να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι ποτέ να έχει αναφερθεί από χρήστη να είναι κάτοχος της 1,8
-
Ο χρήστης sotirisk82 έγραψε:
Καλημέρα!
Σκέφτομαι να αγοράσω μία Delta για καθημερινό αυτοκίνητο.Η έκδοση που με ενδιαφέρει είναι η 1.8 με τα 200 άλογα.
- Ο πίσω άξονας έχει τη multilink ανάρτηση της Giulietta ή τον ημιάκαμπτο του Bravo?
Ημιάκαμπτο. Το αμάξι είναι τροποποιημένο Bravo.
Αυτό που χρησιμοποιώ τώρα ως καθημερινό είναι Punto Sporting 1.4 mk2b το οποίο είναι μεν απόλαυση σε κλειστές διαδρομές (βουνό κλπ.), μπαίνει με πολλά χιλιόμετρα παντού (ESP, καλή ανάρτηση) αλλά έχει το πρόβλημα της ηχομόνωσης και της ποιότητας κύλισης, δηλαδή και κοπανάει στις ανωμαλίες και στην Εθνική δεν είναι όσο ήσυχα είναι τα πιο μεγάλα αυτοκίνητα.
Η Lancia θα σου φανεί νεκροφόρα στις στροφές, μιλάμε για χάλια αίσθηση. Στην εθνική όμως θα είναι άλλη κλάση από το Punto θα κάνεις μακρινά ταξίδια και θα βγαίνεις ατσαλάκωτος.
Στάλθηκε από το LG-V490 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης sotirisk82 έγραψε:
Καλημέρα!
- Το ρομποτικό κιβώτιο (sportronic) είναι ομαλό στη λειτουργία του στο παρκάρισμα? Το ρωτάω γιατί έχω και ένα Stilo 2.4 Abarth το οποίο παρκάρει πολύ δύκολα λόγω Selespeed, κυρίως στην όπισθεν.
- Πόσες στροφές κρατάει ο κινητήρας με 6η και 150 χιλιόμετρα στο κοντέρ? Δεν έχω βρει πουθενά τις σχέσεις μετάδοσης να το υπολογίσω. Επίσης, πόση κατανάλωση έχει στα 150?
- Η skyhook αξίζει?
Είχα την Di (1.8 ) για 3 χρόνια, μέχρι που τελείωσε το leasing...
Λοιπόν, πίσω έχει ημιάκαμπτο. Δεν τον καταλαβαίνεις όμως καθόλου. Απίστευτα άνετη.
Το σασμάν είναι της aisin. Σκέψου κάτι πολύ κοντά σε dsg (υπήρξα και κάτοχος τέτοιου...). Κανένα πρόβλημα οπισθεν κτλ...
Δεν θυμάμαι τις στροφές σε 150, Ομως θυμάμαι τη μέση κατανάλωση στο περίπου: 12-13 lt/100 με κυρίως πόλη...
Σημείωσε κάτι που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι: Εχει κουμπί επιλογής συμπεριφοράς ανάρτησης και κιβωτίου - κινητήρα, κάτι που δεν έχει η 1.4 (τα αμορτισέρ της έχουν και κάποιου είδους υδραυλικό σύστημα, νομίζω το λένε rsa): Θέλεις 'χαλαρά'-normal, 'πολύ χαλαρα'-winter, 'σκληρά-άμεσα' sport. Στο τελευταίο, ναι μπορείς να στρίβεις-πας πολύ γρήγορα, με την κατανάλωση στο 15-20!!!Επειδή βέβαια αυτό που ζητάς είναι εντυπώσεις, το μόνο που μπορώ να σου πω (και φυσικά μιλώ υποκειμενικά!) είναι ότι δεν ξεπέρασα ποτέ το αυτοκίνητο αυτό: Είναι πραγματικά άλλο επίπεδο από golf+, civic 6gen, passat variant 1.4 tsi dsg, peugeot 508 1.6t. Χλιδάτο ταξίδι, 0* προβλήματα (βλέπε αλλαγή δις dsg, 6 μήνες στους 18 civic στο συνεργείο...), μεταμόρφωση σε ΄κάτι άλλο' στο sport mode.
Αν υπήρχε ο διάδοχος της στην αγορά, θα αγόραζα χωρίς σκέψη.
Θα πρέπει βέβαια να ζήσεις με την υψηλή κατανάλωση και την υπέρμετρη κατανάλωση εμπρός ελαστικών (αργεί το asr)...
Αν καταλαβαίνω τη τελευταία σου ερώτηση, είναι για την οροφή. Ναι είναι μεγάλη και ανοιγόμενη, έχει όμως θόρυβο μετά τα 170-180, ίσως σε μτχ 4+ ετών να συμβαίνει αυτό και στα 150+.- Ναι είχε ένα πρόβλημα που λόγω έλειψης τεχνογνωσίας των συνεργείων με ταλαιπώρησε όσπου βρήκα τυχαία μόνος μου τη λύση: Το ένα λάστιχο από τα aftermarket που είχα βάλει, είχε διαφορετική (!!!) ελαφρά διάμετρο από τα άλλα και στο σανίδωμα 'τράβαγε' ελαφρά δεξιά... Οταν έφερα τυχαία τα εμπρός (όχι τις ζάντες), πίσω εξαφανίστηκε και επειδή μου έκανε απορία, το επιβεβαίωσα και μάλιστα μπήκα σε διαδικασία μπινελικώματος με την Pirelli!!!
Υ.Γ.
μου έχουν ξεμείνει μερικά video σε αυτό το κανάλι
Youtube Video -
Γεια σας κ απο εμενα. Ειμαι σε σκεψη για αγορα μιας δ. Διαβασα κ τις 208 σελιδες κ πηρα μια πρωτη εντυπωση. Δεν διαβασα ομως καποιος να εχει την 1.6 diesel με 120hp εκτος απο ενα test ride με τα 105hp.
Πως τα παει ο κινητηρας αυτος απο αξιοπιστια κ οικονομια. Για την γενικοτερη αξιπιστια του αυτοκινητου δεν ρωταω γιατι διαβασα τα καλυτερα.
Ακομα το Rss αλλαζει mode με το πατημα ενος κουμιου? Κ εκτος απο την σκληροτητα των αναρτησεων επιρεαζει κατι αλλο? Το συστημα των αναρτησεων σε αυτην την περιπτωση σε περιπτωση αντικαταστασης ποσο ακριβοτερο ειναι κ ρωταω γιατι εχω βρει σε μεταχειρισμενη με αυτο το συστημα με 70.000κμ.
Τελος για μια δ του 12' 1.6 diesel, auto, εκδοση platinum, μπεζ δερμα POLTRONA FLAU, οροφη, magic parking, rss, navigation, xenon, bose, θερμενομενα τα 14.000€ χωρις δασμους (μιας κ το οχημα θα βγει αναπηρικο) ειναι καλα ή καπως τσιμπημενα?
-
Καλησπέρα και από εμένα. Έχω βρει μια delta 1.4 με κινητήρα multiair, την έκδοση hardblack, με 7.500 ευρώ. Από τα γραφόμενα σας καταλαβαίνω πως το αυτοκίνητο γενικά δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα οπότε το θεωρώ ευκαιρία εφόσον αποδειχτεί καθαρό μετά από τεχνικό έλεγχο. Εντυπώσεις από κάποιον πιθανό κάτοχο; Έχει τις 18αρες ζάντες και 60κ χιλιόμετρα
Στάλθηκε από το Nexus 5X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης nikoscorp έγραψε:
Καλησπέρα και από εμένα. Έχω βρει μια delta 1.4 με κινητήρα multiair, την έκδοση hardblack, με 7.500 ευρώ. Από τα γραφόμενα σας καταλαβαίνω πως το αυτοκίνητο γενικά δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα οπότε το θεωρώ ευκαιρία εφόσον αποδειχτεί καθαρό μετά από τεχνικό έλεγχο. Εντυπώσεις από κάποιον πιθανό κάτοχο; Έχει τις 18αρες ζάντες και 60κ χιλιόμετραΣτάλθηκε από το Nexus 5X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ειχα πριν χρονια μια di 1.8
καταπληκτικο και απροβληματιστο αυτοκινητο
λιγο τσιμπανε σε καταναλωση
δες μονο εκδοση
απο oro και πανω, οχι argento ή κατι μπλακ-παπαριες -
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
Καλησπέρα και από εμένα. Έχω βρει μια delta 1.4 με κινητήρα multiair, την έκδοση hardblack, με 7.500 ευρώ. Από τα γραφόμενα σας καταλαβαίνω πως το αυτοκίνητο γενικά δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα οπότε το θεωρώ ευκαιρία εφόσον αποδειχτεί καθαρό μετά από τεχνικό έλεγχο. Εντυπώσεις από κάποιον πιθανό κάτοχο; Έχει τις 18αρες ζάντες και 60κ χιλιόμετρα
δες μονο εκδοση
απο oro και πανω, οχι argento ή κατι μπλακ-παπαριεςΤο 1.4 multiair (140 hp) αν κρίνω από τα εργοστασιακά νούμερα είναι πολύ οικονομικό με νορμάλ οδήγηση. Οι 18αρες ζάντες άραγε πως επηρεάζουν το αυτοκίνητο; Δεν βρίσκω πουθενά specs για αυτή την έκδοση
-
Ο χρήστης nikoscorp έγραψε:
δες μονο εκδοση
απο oro και πανω, οχι argento ή κατι μπλακ-παπαριεςΤο 1.4 multiair (140 hp) αν κρίνω από τα εργοστασιακά νούμερα είναι πολύ οικονομικό με νορμάλ οδήγηση.
και το di κατι σε 7 εδινε μεση...
κατω οριο ειχα πιασει 11 σε εο και ανω 22 εις στροφουλαι...
νισαφι ομως με την καταναλωση...
ειναι αμαξαρα, θεα και πολυ καλοφτιαγμενη.
προβληματα μηδεν, ποιοτητα κινησης εξαιρετικη (δες αν εχει rss που ηταν std στην 1.8 = ρυθμιζομενες αναρτησεις) -
Αν κρίνω απο την εμφάνιση του αυτοκινήτου είναι η έκδοση hardblack με εργοστασιακό μαύρο ματ χρώμα, 18' ζάντες και χρωμιομένους καθρέφτες. Απο τα λίγα άρθρα που βρήκα να διαβάσω αυτή η έκδοση έχει όλα τα έξτρα της Oro + ανάρτηση RSS στον βασικό της εξοπλισμό! Αύριο το πρωί πάω να το δώ και απο κοντά και θα επανέλθω με περισσότερες λεπτομέρειες.
-
Νεότερα από το μέτωπο... Το αυτοκίνητο που είδα ζήλεψε την δόξα του χριστουγεννιάτικου δέντρου του σπιτιού μου! Ένδειξη για το abs αναμμένη, ένδειξη check suspension αναμμένη, ένδειξη σφάλματος κινητήρα αναμμένη και το κερασάκι στην τούρτα, δεν δούλευε ο χιλιομετρητής... 'Πείραγμένο' εγκέφαλο και ψεύτικα χιλιόμετρα μυρίζομαι. Δεν θα αναφερθώ σε γρατζουνιες κ.ο.κ. Στην Αθήνα αυτά είναι αναπόφευκτα. Επίσης ετριζαν οι αναρτήσεις. Τζιζ!
-
Μπαααα!
Ηλεκτρονικό θεματακι μυριζομαι ...
Υγρασία μυριζομαι...Δεν νομίζω κάτι σοβαρό.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Μπαααα!
Ηλεκτρονικό θεματακι μυριζομαι ...
Υγρασία μυριζομαι...Δεν νομίζω κάτι σοβαρό.
Τα λαμπάκια του abs και ο χιλιομετρητής ίσως. Αλλά η ανάρτηση έχει όντως θέμα γιατί ακουγόταν περίεργα και πρέπει να είναι ακριβή η RSS
-
Καλησπερα παιδια,ξεθαβω το θεμα μιας και θ ηθελα να ρωτησω αν ειναι ακομη μια καλη αγορα μιας delta platino στις μερες μας. Βρiσκω μια στα 8000 χιλιαρικα με 98000 χλμ σε πολυ καλη κατασταση.Ειναι το μοντελο με τα 150 αλογα.
Μπορει καποιος να μου πει εντυπωσεις?
Ειναι αρκετος ο κινητήρας για τοσο βαρυ αυτοκινητο?Ξεπερναει πολυ τα 9 λιτρα η καταναλωση?
Ειχα οδηγήσει καποτε ενα punto με τα 120 και δεν με ειχε εντυπωσιάσει να πω την αληθεια ,αν και αρκετα ελαφρυτερο.Βασικα ειμαι αναμεσα στην delta και στο Civic 1800.
-
Platino: Και γαμώ τις εκδόσεις, για πολύ ξεχωριστό όχημα. Άμα βρεις σε άριστη κατάσταση πάρτο ασυζητητί!
Προς Θεού μην συγκρίνεις τον κουβά το Civic με τη θεά την Delta. Άλλη κλάση, άλλη κουλτούρα, άλλη αύρα. Είναι για γνώστες, για οπαδούς του καλαίσθητου.
Είναι βαρύ αμάξι αλλά 150 τουρμπάτα είναι αυτά, το κινούν ικανοποιητικά. Τον είχα τον κινητήρα στη Mito, πολύ αξιόπιστος. Σε αντίθεση με κάτι άλλους τευτονικούς (γκουχ γκουχ)
ΟΧΙ δεν ήταν πιο αργό από τα VAG.Ο χρήστης billbill έγραψε:
Ξεπερναει πολυ τα 9 λιτρα η καταναλωση?NAI
-
Δηλαδή σε ενα ταξίδι χτυπαει 10 η κατανάλωση?Με τρομάζει λίγο που ειναι κοντα 1.5τονος αν ειναι λιγα τα κυβικά .Δηλαδή με 4 άτομα μέσα και με πράγματα θα ξεπεράσει τα 1.700 τόνο μηπως τα 1800 του civic θα ήταν πιο εύκολα να κουνήσουν το αμάξωμα?
-
Μην είμαστε υπερβολικοί με τον ιάπωνα είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο και αρκετά αξιόπιστο με ικανό κινητήρα και καλή οδική συμπεριφορά είχα ένα τέτοιο για τρεις μέρες Όταν είχε χαλάσει το σαραβαλάκι μου και εντυπώσεις μου είναι πολύ θετικές από την άλλη έχω μπει αρκετές φορές σε Δ φίλου που έχει την 1.600 πετρέλαιο με 120 άλογα βέβαια την έχει σε αυτόματο οπότε δεν μπορώ να κάνω άμεση σύγκριση με αυτό που θέλεις το βέβαιο είναι ότι εσωτερικά αποπνέει έναν αέρα πολυτέλειας δεν στρίβει σαν τον ιάπωνα αλλά από την άλλη ο Ιάπωνας δεν είναι τόσο άνετος τόσο η Δ Επίσης επειδή δεν το ξέρω και το Διάβασα πιο πάνω Πώς είναι δυνατόν να είναι πιο γρήγορη από έναν vag κινητήρα της εποχής με τον γνωστο1400 και τα 160 άλογα που φορούσε το αντίστοιχο Golf της εποχής που είναι και ελαφρύτερο και έχει και μεγαλύτερη ροπή;
-
Δεν ξέρω τι ακριβώς έξτρα έχει η platino αλλά το 2014 που είχα μια delta για μια εβδομάδα ως αμάξι αντικατάστασης το μόνο που εκτίμησαμε ήταν τα πολυθρονε καθίσματα πίσω.
Βαρύ, έκαιγε σαν τσιμινιερα, έπλεε, εργονομικά αμέτρητα φάουλ, τρατζικ. Το κορολακι που είχαμε δώσει για φαναρτζοδουλεια μας φαινόταν καλύτερο. -
Καλησπέρα σε όλους,
είπα να φρεσκάρω λίγο το topic μια και είχε πέσει σε αδράνεια.
Πριν λίγες μέρες αγόρασα μια Delta 1.4 150HP Platino με οροφή panorama και δερμάτινα καθίσματα, του 2009, με 140.000χλμ, 6.500€, σε σχεδόν άψογη κατάσταση μέσα-έξω, ελεγμένη από μηχανικό.
Ψάχνοντας για οικογενειακό αυτοκίνητο από τον Μάρτιο και έχοντας δει και κάνει test drive διάφορα (Mazda 6, Volvo S40, Octavia, Passat κ.α.) κατέληξα στην Delta, καθώς την ερωτεύτηκα από την πρώτη ματιά. Βέβαια, σε όποιον έλεγα ότι θα πάρω το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στραβομουτσούνιαζε και άρχιζε τα γνωστά ‘’Μακριά από Ιταλικά, χαλάει η μηχανή τους, τα ηλεκτρικά τους κτλ’’, αλλά διαβάζοντας τις παρατηρήσεις κατόχων εδώ και σε άλλα φόρουμ μου έφυγαν οι φόβοι.Το ΣΚ έκανα το πρώτο μεγάλο ταξίδι και οι πρώτες εντυπώσεις ήταν εξαιρετικές. Παρατήρησα ότι αν έχεις βαρύ πόδι, καίει (λογικό με 150hp), βέβαια βρήκα τη λύση με το Cruise Control, στην Εγνατία με ταχύτητα 120-130 έκαψε 7,2/100 με αρκετές προσπεράσεις, κατανάλωση που φαντάζει λογική για ένα αμάξι 1400kg. Άλλα αρνητικά, τα μπροστινά καθίσματα που είναι σχετικά κοντά για κάποιον πάνω από 180, αλλά είναι πολύ αναπαυτικά και ένα δεύτερο, η έλλειψη πολλών χώρων για μικροαντικείμενα.
Έχοντας οδηγήσει αρκετά αυτοκίνητα στο παρελθόν με leasing λόγω δουλειάς, μικρά και μεγάλα (Ibiza, Punto, Jazz, Corolla, Superb μεταξύ άλλων) και έχοντας μέτρο σύγκρισης, θεωρώ ότι η Delta προσωπικά με καλύπτει σε ότι έψαχνα, έχει χώρους, δυνατό κινητήρα και λίγα κυβικά, κρατήματα, φινέτσα, φουλ εξοπλισμό και σχετικά φθηνά ανταλλακτικά. Ελπίζω να φανεί και αξιόπιστη.
Lancia Delta 2008