-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Μιλάμε σοβαρά?Κάνε αυτό που προτάθηκε με το νοίκι.
εγω πλακα κανω, γιαυτο που ειπε ο j.marr περι απειλης για το χαρτζιλικι...
-
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
Μην τους πληρωσεις το επομενο νοικι, η αφαιρεσε το ποσο που κοστιζει η ζημια απο το επομενο νοικι...Δυστυχώς το ενοίκιο το παίρνει ο αδελφός της, με τον οποίο δεν θα ήθελα να τσακωθώ, διότι έχω σκύλο και το να βρείς οικονομικό σπίτι ή απλώς ένα σπίτι με τον σκύλο είναι δυσκολό..... πολύ δύσκολο..... ιδιαίτερα όταν το αγαπημένο σου κατοικίδιο δεν είναι μικρό.... ουτε καν μεσαίο....
-
Κάνε αυτό που σου είπα: έντονη κουβέντα ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ να στο φτιάξουν και ηχογράφησέ την. Αν παραδεχτουν (ξανά) ότι το έκανε ο πιτσιρικάς και πουν ότι δεν στο φτιάχνουν γιατί 'έλα μωρέ αυτοκίνητο είναι', θα ξέρεις τι να κάνεις την ηχογραφημένη συνομιλία μετά
-
Αν το ποδήλατο δεν έπεσε με δύναμη επάνω στο αυτοκίνητο και μόνο ακούμπησε και το γρατζούνισε, οι γρατσουνιές είναι ρηχές - μια αλοιφή θα κάνει θαύματα.
-
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
Μιλάμε σοβαρά?
Κάνε αυτό που προτάθηκε με το νοίκι.
εγω πλακα κανω, γιαυτο που ειπε ο j.marr περι απειλης για το χαρτζιλικι...
Δεν αναφερόμουν σε σένα, στους σπιτονοικοκύρηδες της Κατερίνας αναφερόμουν.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
...Αν παραδεχτουν (ξανά) ότι το έκανε ο πιτσιρικάς και πουν ότι δεν στο φτιάχνουν γιατί 'έλα μωρέ αυτοκίνητο είναι', θα ξέρεις τι να κάνεις την ηχογραφημένη συνομιλία μετάΔυστυχώς αν δεν ονομάζεσαι Μάκης Τριανταφυλλόπουλος (με ό,τι συνεπάγεται αυτό) δε σε συμφέρει να το κάνεις αυτό. Θεωρείται παράνομη η χωρίς δικαστική απόφαση ηχογράφηση συνομιλίας μεταξύ δύο ατόμων (ακόμα και αν είσαι ο ένας από αυτούς) και ως εκ τούτου δε θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο.
Σε κάποια άλλη περίπτωση θα μπορούσες παρανόμως πάντα να 'εκβιάσεις' το άλλο άτομο ότι αν δε σε αποζημιώσει για ό,τι σου έκανε θα τον έκανες ρεζίλι παρουσιάζοντας στη δημοσιότητα το διάλογο όπου παραδέχεται το φταίξιμό του (ακόμα και αν δικαστικά δε θα γινόταν δεκτό ως στοιχείο), φαντάζομαι όμως ότι κάτι τέτοιο δε μπορεί να ισχύσει σε μια περίπτωση σαν και αυτή όπου μιλάμε απλά για πρόκληση γρατζουνιών σε ένα αυτοκίνητο.
Η αδικίες της κοινωνίας σε όλο τους το μεγαλείο... -
Με κίνδυνο να θεωρηθεί πως επαναλαμβάνομαι, θα ρωτήσω το εξής: Γρατσουνιές (δυστυχώς κατά 99% από ανθρώπινο χέρι), σε μεταλλικής επίστρωσης χρώμα όπου εμφανώς το χάραγμα αφορά καθαρά κ μόνο το βερνίκι (επίστρωση) και όχι το χρώμα, πως αντιμετωπίζονται καλύτερα; πχ ψιλή αλοιφή, χοντρή αλοιφή κλπ.. Επίσης αν υπάρχει η εμπειρία από φίλους που δοκιμάσανε σχετικά προιόντα, ποιας εταιρείας θεωρείτε τα καλύτερα για αυτή την περίπτωση; υπάρχει περίπτωση χρησιμοποιώντας ένας αδαής κάποιο απ αυτά τα προιόντα να κάνει μικρή έστω ζημιά στο χρώμα του αυτοκινήτου; Επαναλαμβάνω μιλάω για όχι σοβαρές (βαθιές) γρατσουνιές. Πάντως σε παλιότερη επίσκεψή μου σε κατάστημα της chipsaway για πολύ σοβαρότερο πρόβλημα, ο νεαρός που του έδειξα αντίστοιχες γρατσουνιές είχε πει πως μάλλον θέλουν τοπικό βάψιμο. Ήξερε κάτι ή απλά έτσι λένε στον κόσμο για να πληρώνει βαφή για ψίλου πήδημα παιδιά; Έχετε ανάλογες εμπειρίες;
-
Αν είναι επιφανειακή η γρατζουνιά όπως λές τότε το γλυτώνεις το βάψιμο. Εμένα μου πρότειναν την Auto Fit Refinish 2 την οποία την χρησιμοποιούν και φανοποιοι. Κάνει πολύ καλή δουλειά.Απλά μετά θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις μια γυαλιστική κρέμα και θα είσαι εντάξει. Εγω χρησιμοποιώ της 3Μ.
Τώρα αν η γρατζουνιά είναι εντονότερη και έχει φανεί το αστάρι τότε δεν την γλυτώνεις και πάς για βάψιμο.
Ενδεχόμενο για να κάνεις ζημιά με αυτές τις κρέμες δεν νομίζω να υπάρχει. Τις χρησιμοποιείς είτε με πανάκια μικροινών είτε με απλό βαμβάκι. -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
υπάρχει περίπτωση χρησιμοποιώντας ένας αδαής κάποιο απ αυτά τα προιόντα να κάνει μικρή έστω ζημιά στο χρώμα του αυτοκινήτου;Ναι, θαμπώνει το χρώμα όταν το βλέπεις από το πλάι. Αν είναι φρεσκοβαμένο θαμπώνει πολύ.
-
@stilskin, ρίξε μια ματιά και στο σχετικό μου post της 26ης αυτού του μήνα.
-
**stiltskin, leonp **καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση.. . Η αλοιφή που γράφεις ποιας εταιρείας είναι και που μπορώ να την αναζητήσω; Μπορείς να ποστάρεις μια φοτό της συσκευασίας της; Επίσης η γυαλιστική της 3M πως ακριβώς λέγεται κι από που μπορώ να την προμηθευτώ; Έχω δει μια αλοιφή φινιρίσματος της 3Μ που λέγεται Finesse It. Την γνωρίζετε; Ξέρετε αν είναι καλύτερη/χειρότερη από την Auto Fit Refinish 2; Θεωρείται κατάλληλη για πολύ μικρές ή και κάπως πιο σοβαρές γρατσουνιές;
-
Αυτη είναι η Refinish 2 και μπορείς να την βρείς σε μαγαζιά που πουλάνε χρώματα αυτοκινήτων. Είναι της εταιρείας Vosschemie. Εγω συγκεκριμμένα την πήρα απο ενα μαγαζί κοντά στην πλατεία Μπουρναζίου.
και αυτη είναι η γυαλιστική κρέμα.
Οσον αφορά το θάμπωμα γι'αυτό χρησιμοποιείται μετά η γυαλιστική κρέμα. Εγω όσες φορές έχω χρησιμοποιησει αυτο τον συνδυασμό δεν εχω παρατηρήσει πρόβλημα θαμπώματος.
-
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Πιστεύεις πως για την περίπτωσή μου (χάραγμα βερνικιού χωρίς αφαίρεση χρώματος) είναι η ενδεδειγμένη λύση η συγκεκριμένη ή μήπως είναι πιο δυνατή; Μπήκα στο site της Vosschemie, όπου εκτός των άλλων αναφέρει στην ίδια σειρά τις Refinish 1 κ 3. Ξέρεις μήπως τις χρήσεις τους; Πχ η 1 είναι για ποιο βαθιές χαρακιές ή η 3 ή ανάποδα κοκ...Επίσης το προιόν της 3Μ που αναφέρεις ως γυαλιστικό το είχα υπόψει ως επιδιορθωτικό γρατσουνιών κι όχι ως γυαλιστικό. Είσαι σίγουρος πως απλά γυαλίζει; Μήπως είναι επιδιορθωτικό ήπιων γρατσουνιών και κατ επέκταση γυαλιστικό;
-
Παρεμπιπτόντως το Opel στο ποστ είναι το αμάξι σου; Είναι το silver lightning χρώμα; Έχω το ίδιο σε GTC οπότε είμαστε περίπου ταυτόσημοι σε ότι αφορά την υφή/ποιότητα της βαφής των αυτοκινήτων μας..
-
Ναι στην υπογραφή είναι το αυτοκινητο μου και είναι το silver lightning.
Οσον αφορά την Refinish 1&3 θα σε γελάσω για την διαφορά τους. -
lazarefa
έχεις p.m εδώ και κάτι μέρες -
Φίλε Traveller, ευχαριστώ για το Pm. Δυστυχώς ζω Αθήνα, οπότε...Thanx anyway.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Σε 'χοντρη' αλοιφη τι προτεινετε? -
Παιδιά σόρυ για το εν μέρει οφ τόπικ, αλλά νομίζω πως έχει νόημα να το αναφέρω εδώ..Ήξερα για γρατζουνιές σε χρώμα κλπ. Για γρατζουνιά σε φωτιστικό φανάρι έχετε ξανακούσει; Μιλάμε για χάραγμα στο διαφανές σώμα πίσω φαναριού...Τι να πω βρε παιδιά, έλεος..τόση καφρίλα πια;
-
Μιας και το ανέφερες, ας πω ότι μέσα σε 2 μέρες κάποιος έσπασε το πίσω δεξί φανάρι στα δύο μας αυτοκίνητα.
Περι γρατσουνιών στο αμάξωμα