-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Παιδιά σόρυ για το εν μέρει οφ τόπικ, αλλά νομίζω πως έχει νόημα να το αναφέρω εδώ..Ήξερα για γρατζουνιές σε χρώμα κλπ. Για γρατζουνιά σε φωτιστικό φανάρι έχετε ξανακούσει; Μιλάμε για χάραγμα στο διαφανές σώμα πίσω φαναριού...Τι να πω βρε παιδιά, έλεος..τόση καφρίλα πια;Ήξερα κάποιον που είχε ένα παλιό ανοικτό αυτοκίνητο με πλαστικό πίσω τζάμι γεμάτο γρατζουνιές. Το έτριψε με πάρα πολύ λεπτό γυαλόχαρτο (600 ή 1000) και μετά το πέρασε με γυαλιστικό. Έγινε αρκετά καλό, μπορούσες να δεις άνετα από μέσα ενώ πριν δεν έβλεπες σχεδόν τίποτα.
-
Λεωνίδα, φαντάζομαι πως αναφέρεσαι σε πολύ έντονα γδαρσίματα σε μια συνολικά μεγάλη επιφάνεια. Στην περίπτωσή μου μιλάμε για 2 χαρακιές στο διαφανές πλαστικό του πίσω δεξιού φαναριού του GTC, μήκους 4-5 εκατοστά έκαστη. Νομίζω πως απλά δε φεύγουν με τίποτα...
-
Αν έχεις αλοιφή που τρίβεις τα CD για να φύγουν οι γρατζουνιές μπορεί να γίνει κάτι. Αν είναι βαθιές πρώτα 600άρι γυαλόχαρτο (με νερό και λιγο αλοιφή) να φύγουν και μετά την αλοιφή με πανί. Όπως πριν δεν θα είναι αλλά δεν θα φαίνεται.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μιας και το ανέφερες, ας πω ότι μέσα σε 2 μέρες κάποιος έσπασε το πίσω δεξί φανάρι στα δύο μας αυτοκίνητα.ΖΩΑ!
-
Εχω ενα κοκκινο colt το οποιο το εχω ενα χρονο και ειναι γεματο 'αραχνες', ξερετε αν υπαρχει καποιο κερι ή κρεμα ωστε να τις εξαφανισει γιατι κανουν μπαμ απο μακρια στο φως του ηλιου;
-
θωμα εγω χρησιμοποιω την 3m finesse-it και ειμαι ευχαριστημενος..
(περνα και απο το club μας μια βολτα! ) -
Παιδιά σόρυ για το εν μέρει οφ τόπικ, αλλά νομίζω πως έχει νόημα να το αναφέρω εδώ..Ήξερα για γρατζουνιές σε χρώμα κλπ. Για γρατζουνιά σε φωτιστικό φανάρι έχετε ξανακούσει; Μιλάμε για χάραγμα στο διαφανές σώμα πίσω φαναριού...Τι να πω βρε παιδιά, έλεος..τόση καφρίλα πια;αν δεν είναι βαθιές οι χαρακιές δοκίμασε με το Xerapol Plastic Polish
-
Φίλε cosco, σε ευχαριστώ θερμά για την πληροφορία. Η ερώτησή μου είναι αν τυχόν έχεις ιδέα που μπορώ να προμηθευτώ τα προιόντα της εν λόγω εταιρείας (αν κι από οτι βλέπω, μάλλον ζεις στην Κύπρο)...
-
Λοιπόν το πρόβλημα έχει ως εξής : έλειπα για 3 βδομάδες από την πόλη και άφησα το αμάξι σκεπασμένο με την κουκούλα του ,τώρα που γύρισα και πήγα να το κινήσω είδα στην οροφή και σε επιφάνεια όσο μια Α4 σελίδα το χρώμα να έχει γίνει από μαύρο σκούρο γκρι ,το πρόβλημα είναι σε περιοχή του ουρανού όπου ακουμπάει η κουκούλα στο χρώμα και μου είπαν σε φανοποιείο ότι έγινε από την υγρασία ,επίσης άκουσα ότι θέλει βάψιμο μέχρι και ότι αν το αφήσω στον ήλιο θα φύγει μόνο του, εσάς σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο και πώς το αντιμετωπίσατε; Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη .
-
Δεν έχω κάποια συμβουλή να σου δώσω πάνω στο πρόβλημα, αλλά θα σε συμβούλευα να αλλάξεις τον τίτλο του θέματος με κάτι που να περιγράφει εν συντομία το πρόβλημα, αλλιώς δε θα μπει πολύς κόσμος σε ένα θέμα με αυτό τον τίτλο...
-
Μου έχει τύχει και μένα αυτή η περίπτωση.
Σε μένα το χρώμα ήταν ασημί και άφησε κάτι σαν θαμπάδα.
Δοκίμασα κάποια πράγματα όπως γυαλιστικό αλλά δεν
μπορώ να πω ότι έκανε δουλειά και το παράτησα.
Εν καιρώ έχω την εντύπωση ότι ψιλοεξαφανίστηκε το πρόβλημα.
Η κουκούλα που έχεις έχει και οπές για να αερίζεται η όχι?
Εάν όχι πιθανόν το πρόβλημα να οφείλεται απο εκεί μιας και η
υγρασία μετά απο μια βροχή συσσωρεύεται χωρίς έξοδο διαφυγής με
αυτά τα αποτελέσματα. -
η κουκουλα έχει οπές για τον αέρα φίλε piii αλλά πήρε μάλλον νερό μέσα και μετά από το βράσιμο του ήλιου έγινε ότι έγινε,φίλε opterios λέω να τον αφήσω τον τίτλο γιατί περί βλακείας έχει να κάνει( και να πείς ότι δεν το ήξερα...)
-
Λογικά με λεπτή αλοιφή δεν θα γυαλίσει πάλι;
-
η υγρασία είναι μέσα από το βερνίκι οπότε η αλοιφή δεν προσφέρει τίποτα
-
Αρα είναι καλύτερα να χρησιμοποιούμε κουκούλες χωρίς τρύπες?
Το θέμα θα συγχωνευτεί με αυτό για τις επισκευές στο χρώμα.
-
Φίλε cosco, σε ευχαριστώ θερμά για την πληροφορία. Η ερώτησή μου είναι αν τυχόν έχεις ιδέα που μπορώ να προμηθευτώ τα προιόντα της εν λόγω εταιρείας (αν κι από οτι βλέπω, μάλλον ζεις στην Κύπρο)...ναι, είμαι κύπριος
μπορείς να το αγοράσεις online από εδώ
http://www.speeding.co.uk/acatalog/Quix ... html#a3182αλλα θα σου στοιχίσει συν 15 λίρες για τα έξοδα αποστολής
-
[quote=' και ότι αν το αφήσω στον ήλιο θα φύγει μόνο του, εσάς σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο και πώς το αντιμετωπίσατε; Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη .[/quote]
Πολλές φορές μου τυχαίνει άν έχω την κουκούλα στο αυτοκίνητο, βρέξει και μετά στεγνώσει πάνω στο αυτοκίνητο. Άφησε το χωρίς κουκούλα στον ήλιο για λίγεςς μέρες και θα δεις να εξαφανίζεται. Καμιά αλοιφή δεν μπορεί να το διώξει.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
[quote=' και ότι αν το αφήσω στον ήλιο θα φύγει μόνο του, εσάς σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο και πώς το αντιμετωπίσατε; Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη .Πολλές φορές μου τυχαίνει άν έχω την κουκούλα στο αυτοκίνητο, βρέξει και μετά στεγνώσει πάνω στο αυτοκίνητο. Άφησε το χωρίς κουκούλα στον ήλιο για λίγεςς μέρες και θα δεις να εξαφανίζεται. Καμιά αλοιφή δεν μπορεί να το διώξει.[/quote]
Ευχαριστώ πολύ ,θα το αφήσω στον ήλιο χωρίς κουκούλα και βλέπουμε.
-
Σήμερα ανακάλυψα χαμηλά στο καπώ του αυτοκινήτου 3-4 γρατζουνιές (σημαδάκια) από χαλικάκια (έχει φύγει βερνίκι και μάλλον κ χρώμα σημειακά). Δυστυχώς είναι σε σημείο που φαίνονται εύκολα . Λογικά δεν αντιμετωπίζεται με αλοιφές κλπ. Ίσως πρόχειρα με τα κιτ επισκευής χρώματος των εταιρειών. Επειδή ωστόσο φαντάζομαι πως δεν πρόκειται για αισθητικά πολύ καλή λύση, θα ήθελα να ρωτήσω αν τυχόν κάποιος/α έχει αποτανθεί στα ειδικευμένα μαγαζιά που κάνουν μικροεπισκευές χρώματος και του δώσαν λύση...Από ότι θυμάμαι πάντως από παλιότερη επίσκεψη στην chipsaway πχ, μου είχαν πει πως δε βάζουν χέρι σε σημάδια στο καπώ γιατί λόγω θερμοκρασιών δεν εγγυόνται για την αντοχή του χρώματος. Έχει κανείς ψαχτεί με το εν λόγω ζήτημα;
-
Αν δεν είσαι πολύ ψείρας κάνεις δουλειά με το κιτ τηε εταιρίας ή ακόμα και απλώς αν έχεις ένα κουτάκι με χρώμα από άλλη δουλειά.
Απλώς να ξέρεις πως κοντύτερα από μισό μέτρο θα φαίνονται, αλλά και πάλι εμένα αυτό δεν με ενοχλεί αισθητικά.
Πάντως και να τα φτιάξεις, το κακό είναι πως στο επόμενο ταξίδι στην εθνική μπορεί να ξαναδημιουργηθούν. Ποτέ δυστυχώς δεν μπορείς να αποφύγεις τα πετραδάκια, εκτός κι αν χρησιμοποιείς αυτήν την μεμβράνη που έχει παρουσιαστεί πρόσφατα, αλλά εγώ αν δεν δω ένα αμάξι με αυτό και να μην είναι άσχημο, δεν την προτείνω.
Περι γρατσουνιών στο αμάξωμα