-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Λόγω στραβομάρας και στα δύο μάτια μυωπία+αστιγματισμό χρησιμοποιώ βοήθημα από παιδάκι (γυαλιά ή φακούς). Έχω την εντύπωση ότι αν και τα δύο βλέπουν περίπου το ίδιο ευνοώ το ένα μάτι μου, είναι το καλό και αυτό κυρίως εμπιστεύομαι. Μήπως λοιπόν είναι φυσιολογικό το να υπάρχει ένα καλό μάτι ακόμα και χωρίς ανισομετρωπία;Λεγοντας οτι βλεπεις περιπου το ιδιο μιλας οτι εχουν την ιδια οπτικη οξυτητα ?
Η αισθηση της ορασης και κυριως η ποιοτητα της ορασης δεν προσδιοριζεται μονο απο την οπτικη οξυτητα.Υπαρχουν και αλλοι παραμετροι οπως το contrast sensitivity,τα οπτικα πεδια,η αντιληψη στο χωρο και αλλα..Οποτε μπορει δυο ματια να εχουν την ιδια οπτικη οξυτητα αλλα το ενα απο τα δυο να βλεπει περισσοτερο ποιοτικα.
Η ανισομετρωπια δεν αποτελει απο μονη της λογο για μειωμενη οπτικη οξυτητα αφου αν δεν συνυπαρχει αλλη παθολογια η οπτικη οξυτητα διορθωνεται με φακους ή γυαλια .Εξαιρεση αποτελει η αδιαγνωστη ανισομετρωπια σε νηπια η οποια προκαλει στραβισμο και αμβλυωπια.Η αμβλυωπια οταν εγκατασταθει δεν θεραπευεται. -
επεμβαση αστυγματισμου στα ματια ειναι ρισκο η ειναι μια απλη διαδικασια? εχω 1.00 στο αριστερο
και 2.75 στο δεξι. φοραω ολη μερα φακους επαφης. μπορω να παω οτι κανουν καλη δουλεια
αλλα εχω βαρεθει το βαλε-βγαλε πρωι βραδυ και σκεφτομε μηπως απαλλαγω μια και καλη με αυτο
το προβλημα. γυαλια δε φοραω γιατι με ενοχλουνε να το εχω στο κεφαλι. ακομα και τα γυαλια ηλιου
τα φοραω πολυ σπανια. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
από .Εξαιρεση αποτελει η αδιαγνωστη ανισομετρωπια σε νηπια η οποια προκαλει στραβισμο και αμβλυωπια.Η αμβλυωπια οταν εγκατασταθει δεν θεραπευεται.Μπορει να διορθωθει ομως σε μεγαλο βαθμο αν διαγνωσθει εγκαιρως...,και το εχω δει πολλακις με κλεισιμο του 'καλου'ματιου και σωστα γυαλακια...μετα τα 8 (ετη) παπαλα...
Μετα τα 3 (ετη)επισκεψη στον οφθαλμιατρο τα παιδακια σας,αν οχι πιο νωρις.......
Το -1,00 θα ειναι παιχνιδακι,το -2,75 χλωμο το βλεπω να μηνεδιζεται...
Πιο αρμοδιος ο ΟΦΘ του forum... -
Θεραπεία με Tetris «διορθώνει την αμβλυωπία»
http://news.in.gr/science-technology/ar ... 1231245541 -
η κορη μου που κατεφυγε στην επεμβαση λειζερ λογω μυωπιας εχει βελτιωσει την οραση της αλλα παραπονιεται οτι 'βλεπει' θολα καποιοες στιγμες...
σε μενα συμβαινει το εξης περιεργο...μικρος ειχα στο αριστερο ματι μικρη μυωπια και παρ οτι πηρα γιαλια δεν τα συνηθισα και τελικα τα απέρριψα..
τωρα που λογω ηλικιας υπαρχει πρεσβυωπια...το δεξι δεν βλεπει κοντα αλλα βλεπει μακρυα...ενω το αριστερο που ειχε την μυωπια εξισορροπησε την πρεσβυωπια...
αποτέλεσμα...σε 0 χρονο αναλογα με το που εστιαζω ο εγκεφαλος αξιοποιει το καθε ματι ξεχωριστα...
εξακολουθω να μη χρησιμοποιω γιαλια, φακους κλπ
μηπως ειμαι χαμαιλεοντας... -
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
...Εισαι απο τους τυχερους monovision...
-
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
επεμβαση αστυγματισμου στα ματια ειναι ρισκο η ειναι μια απλη διαδικασια? εχω 1.00 στο αριστερο
και 2.75 στο δεξι. φοραω ολη μερα φακους επαφης. μπορω να παω οτι κανουν καλη δουλειαΓενικα ειτε το Lasik ειτε το Prk εχουν πιο απροβλεπτο αποτελεσμα σε οτι αφορα τη διορθωση του αστιγματισμου σε σχεση με τη διορθωση της μυωπιας.Παντως ο FDA εχει δωσει εγκριση για Lasik σε αστιγματισμο μεχρι 5 'βαθμους'.
Νομιζω οτι με καλο προεγχειριτικο ελεγχο και τοπογραφια κερατοειδους θα εχεις καλο αποτελεσμα.@vaggman:Έγραψα αδιαγνωστη ανισομετρωπια.
@ vice246:Η κορη σου καταρχην θα πρεπει να επισκεφθει τον οφθαλμιατρο της.Υπαρχει καποια κατασταση που επιτεινει το θαμβος?Νυχτα,πολλα φωτα ,οδηγηση,αερας?
Παντως η πρωτη σκεψη που μου ερχεται στο μυαλο ειναι να εχει ξηροφθαλμια,οποτε θα βοηθουσε καποιο σκευασμα τεχνητων δακρυων.
Τη δικη σου κατασταση την ειχα εξηγησει παλιοτερα πιο πανω.Εχεις 'κανει' monovision... -
7 μήνες πέρασαν από τη δική μου επέμβαση και βλέπω τζάμι. Ντάξει έμεινε 0.75 αστιγματισμός στο ένα μάτι αλλά ούτε που το καταλαβαίνω. Γυαλιά δεν φοράω ενώ απαλλάχτηκα και από τις σταγόνες. Ξηροφθαλμία εκτός από τις πρώτες μέρες της ''απεξάρτησης'' δεν έχω αισθανθεί παρά ελάχιστα, όπως ήμουν δηλαδή και πριν την επέμβαση. Το μόνο διαφορετικά είναι ότι καμιά φορά αν επικεντρώσω κάπου το βλέμμα μου αρχίζω να τα βλέπω όλα διπλά αλλά με ανοιγόκλειμα των ματιών σταματάει.
Επιπλέον η βραδυνή όραση είναι κανονική, έχω ακούσει από άλλους πως σε χαμηλό φωτισμό δεν βλέπουν όπως πριν την επέμβαση και το φωτοστέφανο στα φώτα ίσα που το αντιλαμβάνομαι μόνο σε φανάρια και κολόνες φωτισμού. -
@kostis20 ευχαριστω για τις πληροφοριες. θα κανω επεμβαση μετα τον αυγουστο αν ειναι ολα καλα.
ο οφθαλμιατρος, μου λεει οτι δεν ειναι τοσο σοβαρο για να γινει αμεσα (δεν πεζουν και πολλα λεφτα τωρα)
οποτε με τους φακους θα ειμαι οκ για 3-4 μηνες μεχρι να κανω την επεμβαση. αν και τις φοβαμαι κατι τετοιες επεμβασεις
ασχετα αν εχουν ελαχιστο-μηδαμινο ποσοστο αποτυχιας.@panos2171 στο αριστερο ματι εχω 1.00 αστυγματισμο και δεν καταλαβενω τιποτα.
το θεμα ειναι οτι δακρυζει το αριστερο οταν δε φοραω φακους γιατι δυσκολευετε πολυ
να δει το δεξι. -
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
@kostis20 ευχαριστω για τις πληροφοριες. θα κανω επεμβαση μετα τον αυγουστο αν ειναι ολα καλα.
ο οφθαλμιατρος, μου λεει οτι δεν ειναι τοσο σοβαρο για να γινει αμεσα (δεν πεζουν και πολλα λεφτα τωρα)
οποτε με τους φακους θα ειμαι οκ για 3-4 μηνες μεχρι να κανω την επεμβαση. αν και τις φοβαμαι κατι τετοιες επεμβασεις
ασχετα αν εχουν ελαχιστο-μηδαμινο ποσοστο αποτυχιας.Φυσικα και δεν υπαρχει η εννοια του επείγοντος μπορεις να το κανεις οποτε θες αρκει να μη πλησιαζεις τα 40 και τη πρεσβυωπια...
Κατα τα αλλα ειναι μια χειρουργικη επεμβαση και εχει επιπλοκες οπως ολες οι χειρουργικες επεμβασεις. -
Και εγω λεω μετα το καλοκαιρι σιγα σιγα να το ψαξω σοβαρα το θεμα. Με εχουν κουρασει οι φακοι τοσα χρονια (13). Το μονο μου θεμα (περαν του οικονομικου ) ειναι οτι εχω χρονια να παω σε δρ, μιας κ η μυωπια μου ειναι σταθερη κ δεν εχω ¨δικο μου ¨ δρ που να εμπιστευομαι.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Και εγω λεω μετα το καλοκαιρι σιγα σιγα να το ψαξω σοβαρα το θεμα. Με εχουν κουρασει οι φακοι τοσα χρονια (13). Το μονο μου θεμα (περαν του οικονομικου ) ειναι οτι εχω χρονια να παω σε δρ, μιας κ η μυωπια μου ειναι σταθερη κ δεν εχω ¨δικο μου ¨ δρ που να εμπιστευομαι.Σε συστημένο θα πάς αλλά όχι επειδή είναι φίλος κάποιου ή συγγενής. Πρέπει να τον επιλέξεις καθαρά λόγο επιτυχίας που έχει στις επεμβάσεις.
Απ΄ότι κατάλαβα από το όλο θέμα παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο η επιλογή του γιατρού όσον αφορά τον προεγχειρητικό έλεγχο, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η επέμβαση είναι ρουτίνας και δύσκολα να κάνει εκεί κάποιος λάθος, αν όμως γίνει λάθος στις εξετάσεις τότε μπορεί να χεις πρόβλημα. -
Δειτε και αυτη τη πιο νεα μεθοδο με Femtolaser.Γινετε μια πολυ μικρη τομη και δεν σχηματιζεται flap!
-
Ενα χρόνο μετά πάντως ότι και να λέμε ... επεμβαση ειναι και έχει και την ταλαιπορία της και θέλει και την προσοχή της.
Σαν θυμάμαι πως πήγα στο οφθαλμολογικό κέντρο λες και επροκειτο για κάτι απλό.
Θετικο το αποτέλεσμα αλλά είναι σοβαρή η όλη διαδικασία.Το όριο ηλικίας των 40 πάντως που διάβασα παραπάνω ισχύει. Γι' αυτό τρεχτε οι νεότεροι.
Ο μισός βαθμος υπερμετρωπίας που μου εμφανίστηκε μου κάνει λίγο δυσκολη την ζωή ιδίως όταν ξυπνάω το πρωί και στην δουλειά μου στον υπολογιστή νωρις το πρωί αλλα οκ. Περνάει μετά!
Η απολαυση της ορασης χωρις τις 'τζαμαρίες', φακούς κλπ ... λεει!
Πριν λίγο καιρό είχα ένα νευρολογικής φύσης θέμα με το ένα μάτι μου αλλά δεν ήταν παρενεργεια της επεμβασης και μάλλον ήταν και παροδικό. Μετά τα 40 ... ου γαρ έρχεται μόνο του!!! -
Η πρεσβυωπία δεν εξουδετερώνει τη μυωπία απλά σε κάνει να χάσεις το καλό της μυωπίας, το να βλέπεις καλά κοντά.
Λέτε ότι δεν συνιστάται επέμβαση στα 40. Τι γίνεται αν κάποιος με πρεσβυωπία κάνει επέμβαση;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Η πρεσβυωπία δεν εξουδετερώνει τη μυωπία απλά σε κάνει να χάσεις το καλό της μυωπίας, το να βλέπεις καλά κοντά.Το 'καλο' της μυωπιας ειναι οτι αργει να εμφανιστει η πρεσβυωπια.
Λέτε ότι δεν συνιστάται επέμβαση στα 40. Τι γίνεται αν κάποιος με πρεσβυωπία κάνει επέμβαση;
Εννοεις αν καποιος μυωπας εχει εμφανισει πρεσβυωπια και διορθωσει με lasik πχ τη μυωπια?
Τοτε θα χρειαζεται παραπανω 'βαθμους +' για να διαβαζει κοντα σε σχεση με πριν την επεμβαση.
Edit:Βεβαια τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα.Οσο περνανε τα χρονια αλλαζει η συσταση του κρυσταλλειδους φακου.Ετσι αυτος σκληραινει ,αφυδατωνεται και αλλαζει η διαθλαστικη του δυναμη.Σε πολλους ανθρωπους ετσι αυξανεται η μυωπια και ετσι μπορουν να διαβασουν παλι κοντα χωρις γυαλια!
Μετα απο λιγο καιρο βεβαια ο φακκος θολωνει και πρεπει να χειρουργηθουν για καταρρακτη.... -
Ο χρήστης Giannnis έγραψε:
Λοιπον φιλοι μου μετα απο 37 χρονια με τα ρημαδια τα γυαλια εκαλα κι εγω Lasik στα 50 μου !!!!Τελειως ανωδυνα !!!!Κοστος 2500 ευρω.
Απολυτα επιτυχημενη εδω και εναμυσι μηνα !!!! Μερικες φορες ακομα ψαχνω τα γυαλια μου !!!! Με κατηγορω που δεν το ειχα αποφασισει τοσα χρονια !!!
Και τωρα το ερωτημα :
Το διπλωμα οδηγησης γραφει οτι πρεπει να φοραω γυαλια....Διαβασα οτι αν παω να το αλλξω πρεπει να ξαναπερασω οφθαλμιατρο. Καλα μεχρι εδω .... Αλλα καθε τρια χρονια μετα πρεπει να κανω αναθεωρηση διπλωματος οδηγησς και να πληρωνω πανω απο 100 ευρω !!!!
Απο την αλλη αν με σταματησουν οι Τροχαιοι θα φαω κλιση !!!!
Διλημμα.....
Το επαναφέρω μιας και έχω το ίδιο πρόβλημα. Μου είπαν ότι για να αλλαχτεί πρέπει να περάσω ΔΙΕ και αυτό θα γίνεται για 2-3 χρόνια αφότου έχει γίνει η επέμβαση με το αζημίωτο φυσικά. Επίσης αυτή η επιτροπή έχει πάψει να λειτουργεί τακτικά εδώ και ένα χρόνο οπότε πρέπει να μαζευτούν άτομα ώστε να συσταθεί όποτε και αν.
Αναγκαστικά θα πρέπει μέχρι να περάσει η 3ετία να είμαι με τη συγκεκριμένη παράμετρο και είτε να κουβαλάω ένα ζευγάρι γυαλιά και να λέω ότι φοράω φακούς είτε να έχω τη βεβαίωση του γιατρού που στην ευχέρεια του αστυνομικού θα είναι αν με γράψει γιατί είναι ιδιωτικός.
Οπότε πάω με το σταυρό στο χέρι (βεβαίωση) ή ψεμματάω? -
Το δικο μου διπλωμα δε γραφει πανω 'οδηγηση με γυαλια' και ας ειχα 6,5 βαθμους μυωπια.
Γιατι, δεν εμαθα ποτε... -
Ανευθυνότητα του γιατρού που σε εξέτασε προφανώς.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Ανευθυνότητα του γιατρού που σε εξέτασε προφανώς.Πηρα κανονικα πιστιποιητικο που εγραφε επανω μυωπια κλπ, το εδωσα στη σχολη οδηγων για να κανει τα απαραιτητα. Μπορει να εγινε εκει η μπινια, η στο υπουργειο να τον επαιζαν
Επέμβαση laser στα μάτια