-
Ο χρήστης tony78 έγραψε:
http://s10.quicksharing.com/v/1237145/lasik.mpeg.htmlΈνα μικρό απόσπασμα από ένα χειρουργείο... (5,9 ΜΒ). Λείπουν κάποια βήματα, αλλά ολόκληρο είναι γύρω στα 250 ΜΒ...
Μιλάμε ΜΟΝΟ για διόρθωση διαθλαστικών ανωμαλιών (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός - αν και η μέθοδος που ακολουθείται στον αστιγματισμό διαφέρει λίγο, ακτινωτή κερατοτομή)
Για κερατόκωνο και σε προχωρημένες καταστάσεις πάμε σε μεταμόσχευση κερατοειδούς...Τρομερό video!
Εγω πάντως εχω μια απορία. Εάν ο ασθενής μετακινήσει λίγο το μάτι δεξιά η αριστερά κατα την διάρκεια που το lazer έχει πιάσει δουλειά τι γίνετε?
-
Ο χρήστης SG27 έγραψε:
http://s10.quicksharing.com/v/1237145/lasik.mpeg.html
Ένα μικρό απόσπασμα από ένα χειρουργείο... (5,9 ΜΒ). Λείπουν κάποια βήματα, αλλά ολόκληρο είναι γύρω στα 250 ΜΒ...
Μιλάμε ΜΟΝΟ για διόρθωση διαθλαστικών ανωμαλιών (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός - αν και η μέθοδος που ακολουθείται στον αστιγματισμό διαφέρει λίγο, ακτινωτή κερατοτομή)
Για κερατόκωνο και σε προχωρημένες καταστάσεις πάμε σε μεταμόσχευση κερατοειδούς...Τρομερό video!
Εγω πάντως εχω μια απορία. Εάν ο ασθενής μετακινήσει λίγο το μάτι δεξιά η αριστερά κατα την διάρκεια που το lazer έχει πιάσει δουλειά τι γίνετε?
Και γω νόμιζα πως χρησιμοποιείται κάποιο ειδικό, μικρό βεντουζάκι, αλλά δεν είδα τίποτα τέτοιο...
Άμα υπάρχουν και άλλα παρόμοια βιντεάκια, πάντως...
-
Το laser αφενός 'χτυπάει' για κλάσματα του δευτερολέπτου. Και αφετέρου, το σημείο όπου χτυπάει 'κλειδώνει' (όπως π.χ. κλειδώνουν οι στόχοι στα μαχητικά αεροπλάνα). Επιπρόσθετα, επειδή η στόχευση γίνεται μέσω υπολογιστή που παίρνει κερατομετρικές και τοπογραφικές ενδείξεις, σε περίπτωση που χάσει το στόχο του σταματάει αυτόματα. Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους ...
To παραπάνω βιντεάκι είναι απόσπασμα. Το έχω ολόκληρο (μαζί και άλλα) αλλά είναι τεράστιο... (>250 ΜΒ)
-
ΟΧΙ ΡΕ ΜΑΓΚΑΑΑΑΑ
απΙστευτο το βιδεΑκι.
-
Λεω να αλλαξω τα γυαλια μου μετα απο 4 χρονια. Ξερει κανεις απο μαρκες φακων σε γυαλια ορασεως; Ποιες ειναι οι καλυτερες; Εγω γνωριζω μονο τις HOYA και ZEISS.
-
Ο χρήστης tony78 έγραψε:
Το laser αφενός 'χτυπάει' για κλάσματα του δευτερολέπτου. Και αφετέρου, το σημείο όπου χτυπάει 'κλειδώνει' (όπως π.χ. κλειδώνουν οι στόχοι στα μαχητικά αεροπλάνα). Επιπρόσθετα, επειδή η στόχευση γίνεται μέσω υπολογιστή που παίρνει κερατομετρικές και τοπογραφικές ενδείξεις, σε περίπτωση που χάσει το στόχο του σταματάει αυτόματα. Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους ...To παραπάνω βιντεάκι είναι απόσπασμα. Το έχω ολόκληρο (μαζί και άλλα) αλλά είναι τεράστιο... (>250 ΜΒ)
μηπως εχεις κανενα που να δειχνη την μεθοδο κροσλινκ ..ακτινοβολια και χορηγηση ριβοφλαβινης ?
φανταστικο το βιντεακι ... αλλο να το κανεις ομως και αλλο να στο κανουν λιγνμμ -
κοίτα και essilor (γαλλικά )
-
ESSILOR... Η Νο1 εταιρεία στον κόσμο σε πωλήσεις. Και η καλύτερη επίστρωση που υπάρχει.
Αλλά και ΗΟΥΑ - ΖΕΙSS είναι πολύ καλοί. -
Ο χρήστης tsardaklis έγραψε:
Λεω να αλλαξω τα γυαλια μου μετα απο 4 χρονια. Ξερει κανεις απο μαρκες φακων σε γυαλια ορασεως; Ποιες ειναι οι καλυτερες; Εγω γνωριζω μονο τις HOYA και ZEISS.Ζήτα Nikon! Θα με θυμηθείς
-
Καλά και τα ΝΙΚΟΝ αλλά υπερτιμημένα... Εξίσου καλά είναι και τα άλλα. Και τα ΝΙΚΟΝ έχουν ένα κακό. Κιτρινίζουν πιο γρήγορα από άλλα οργανικά.
-
Σε κκαποια εμπιστα καταστηματα που πηγα μου προτειναν την rodenstock. Γερμανικη εταιρια που δεν εχει πολυ καιρο που υπαρχει στην Ελλαδα. Ξερει κανεις κατι γι αυτην;
-
Καλή είναι... Πολύ καλοί φακοί και όχι ιδιαίτερα ακριβοί. Απλά δεν δουλεύονται και πολύ στην Ελλάδα. Πάντως η Rodenstock δεν είναι νέα στην Ελλάδα. Είναι από τις παλαιότερες εταιρείες κατασκευής οφθαλμικών φακών και ειδικευόταν κυρίως σε κρύσταλλα. Απλά τώρα τελευταία τα πήρε άλλος αντιπρόσωπος και τα προώθησε.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
υπαρχει καποιος λογος να κανει καποιος επεμβαση για μυωπια;αν και εχω 4.5 κ στα δυο ματια, νομιζω οτι μια χαρα βολευεται καποιος με φακους κ γυαλια
Γιατι καποιος να βλεπει τον κοσμο μεσα απο ενα παραθυρο αν εχει την ευκαιρια να πηδηξει εξω?
Οι φακοι ενεχουν περισσοτερους κινδυνους απο την επεμβαση και ερχονται ως 3η λυση(οσον αφορα την ασφαλεια) με 1η φυσικα τα γυαλια!(που προσφερουν ομως εξαιρετικα μειωμενο οπτικο πεδιο)
Επισης η χρηστικοτητα ειναι αρκετα μειωμενη.(περισσοτερη ομως απο τους φακους)Σκεψου τελος οτι πολλοι(οπως ο υποφαινομενος ) δεν μπορουν να βαλουν φακους! (μιλαμε για πολυ κλαμα... )
-
Σκεψου τελος οτι πολλοι(οπως ο υποφαινομενος ) δεν μπορουν να βαλουν φακους! (μιλαμε για πολυ κλαμα... )
ρε στην αρχη ειναι μονο ετσι, πολυ ενοχλητικοι..
μετα τους συνηθιζεις κ ουτε καν ασχολεισαι, ουτε καν ξερεις οτι τους φορας..
δοκιμασε για καμια 10αρια μερες, θα δεις -
Υπάρχουν και άτομα τα οποία έχουν δυσανεξία στους φακούς λόγω συγκεκριμένων προβλημάτων και όχι γιατί δεν είναι 'υπομονετικοί'...Η ξηροφθαλμία είναι το συνηθέστερο αλλά όχι το μοναδικό (βλ. ανατομικές ανωμαλίες βλεφάρων, αλλεργίες, βλάβη του επιθήλιου του κερατοειδούς etc etc)
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Υπάρχουν και άτομα τα οποία έχουν δυσανεξία στους φακούς λόγω συγκεκριμένων προβλημάτων και όχι γιατί δεν είναι 'υπομονετικοί'...Η ξηροφθαλμία είναι το συνηθέστερο αλλά όχι το μοναδικό (βλ. ανατομικές ανωμαλίες βλεφάρων, αλλεργίες, βλάβη του επιθήλιου του κερατοειδούς etc etc)αφου ειναι προβληματικοι να μην τους χαλαει που ειναι γυαλαμπουκηδες
μου θελουν και laser λες και ειχαν και στο χωριο τους (βλ πατρα )
ΤΕΛΟΣ -
Εγω δεν εχω ξηροφθαλμια ή τιποτε τετοιο, απλα δεν γινεται να ακουμπησω τον κερατοειδη με το δαχτυλο μου!
Κλεινω το ματι μου ο μ@λ@κ@ς...
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
:lol:Εγω δεν εχω ξηροφθαλμια ή τιποτε τετοιο, απλα δεν γινεται να ακουμπησω τον κερατοειδη με το δαχτυλο μου!
Κλεινω το ματι μου ο μ@λ@κ@ς...
Ε τότε εμπίπτεις στις κατηγορίες του skye
Αυτό που λες δεν παίζει, όλα συνηθίζονται και είναι μάλιστα και πολύ απλό...1,2,3,10,20,30 και τελείωσε..Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις (μου θυμίζεις παιδάκια που λένε ότι εγώ δεν μπορώ να φάω φασόλια ) -
Μην αρχιζεις τα ιδια με τον οφθαλμιατρο μου..!
Εχω κανει 3 σοβαρες προσπαθειες σε Οφθαλμιατρο(στενο οικογενειακο φιλο) οπου πραγματικα το επιθυμουσα μεσα απο τα βαθη της ψυχης μου να καταφερω να τους βαλω τους φακους και τελικα...εις ματιν!(Οχι στο δικο μου ομως! )
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
υπαρχει καποιος λογος να κανει καποιος επεμβαση για μυωπια;αν και εχω 4.5 κ στα δυο ματια, νομιζω οτι μια χαρα βολευεται καποιος με φακους κ γυαλια
Πέρα από αισθητικούς και πρακτικούς λόγους, η μεγάλη μυωπία είναι μιας μορφής αναπηρία. Εγώ έχω 6+ και αστιγματισμό και στην ουσία δεν μπορώ να κάνω τίποτα χωρίς τα γυαλιά μου.
Έχω ξυπνήσει κάθιδρος βλέποντας εφιάλτη ότι δεν έβρισκα τα γυαλιά μου.Με τους φακούς έχω και γω πρόβλημα. Όχι να τους βάλω, δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να μπήξω το χέρι μου στα μάτια μου. Απλά με κουράζουν μετά από 2-3 ώρες (ειδικά με καπνό, ασταναπαν) και δεν διορθώνουν τον αστιγματισμό μου, άρα δεν αισθάνομαι και πολύ καλά για να οδηγήσω.
Επέμβαση laser στα μάτια