-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Τους απολυμαίνεις ή όχι τελικά στα ειδικά υγρά ?
Αν καμιά φορά τους αφήνεις και σε απλό φυσιολογικό ορό δεν τρέχει και τίποτα αλλά όχι συνέχειαεννοω οτι χρησιμοποιω μονο φυσιολογικο ορο. συνεχεια, παντου και παντα..
με αυτον τους καθαριζω, και αυτον χρησιμοποιω οταν τους βαζω στα κουτακια. 'ειδικα υγρα' εχω να αγορασω.. χμ.. απο τοτε που ημουν στην ιταλια (2003)
και ακομα κ τοτε, επειδη κατεβαινα συχνα ελλαδα επαιρνα απο εδω συνηθως (τσαμπε ) οροθα ζησω;
-
Φυσικά και θα ζήσεις
Ένα λαμπραντόρ θα σου είναι πολύ χρήσιμο και ένα ωραίο πτυσσόμενο μπαστουνάκι επίσης -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Τους απολυμαίνεις ή όχι τελικά στα ειδικά υγρά ?
Αν καμιά φορά τους αφήνεις και σε απλό φυσιολογικό ορό δεν τρέχει και τίποτα αλλά όχι συνέχειαεννοω οτι χρησιμοποιω μονο φυσιολογικο ορο. συνεχεια, παντου και παντα..
με αυτον τους καθαριζω, και αυτον χρησιμοποιω οταν τους βαζω στα κουτακια. 'ειδικα υγρα' εχω να αγορασω.. χμ.. απο τοτε που ημουν στην ιταλια (2003)
και ακομα κ τοτε, επειδη κατεβαινα συχνα ελλαδα επαιρνα απο εδω συνηθως (τσαμπε ) οροθα ζησω;
Θα τυφλωθεις επειδη εχεις τσαμπέ ορό ;
Εντυπωση μου κανει που εχεις φακους (στοιχιζουν ως γνωστον), και δεν εχεις πολλα καλαμακια συνδεδεμένα μεταξύ τους ωστε να κάνουν ένα μπαστούνι,θα γλυτωνες και απο εκει κατι -
Αυτη http://youtube.com/watch?v=LQvkNDnwLvU σιγουρα δεν μπορει να βαλει φακους!!!!
-
ok...παραλιγο να με σκοτωσεις!
-
εχω μιωπια 1.5 και 1.75...και σκεφτομαι να κανω laser αλλα εχω ψιλο κολλήσει με τα videakia που βλέπω...απο την αλλη εχω και καποιες επιφυλάξεις ως προς τις παρενεργεις αργοτερα σε μεγαλυτερη ηλικια!
-
Λοιπον φιλοι μου μετα απο 37 χρονια με τα ρημαδια τα γυαλια εκαλα κι εγω Lasik στα 50 μου !!!!Τελειως ανωδυνα !!!!
Κοστος 2500 ευρω.
Απολυτα επιτυχημενη εδω και εναμυσι μηνα !!!! Μερικες φορες ακομα ψαχνω τα γυαλια μου !!!! Με κατηγορω που δεν το ειχα αποφασισει τοσα χρονια !!!
Και τωρα το ερωτημα :
Το διπλωμα οδηγησης γραφει οτι πρεπει να φοραω γυαλια....Διαβασα οτι αν παω να το αλλξω πρεπει να ξαναπερασω οφθαλμιατρο. Καλα μεχρι εδω .... Αλλα καθε τρια χρονια μετα πρεπει να κανω αναθεωρηση διπλωματος οδηγησς και να πληρωνω πανω απο 100 ευρω !!!!
Απο την αλλη αν με σταματησουν οι Τροχαιοι θα φαω κλιση !!!!
Διλημμα.....
-
Ο χρήστης Giannnis έγραψε:
Λοιπον φιλοι μου μετα απο 37 χρονια με τα ρημαδια τα γυαλια εκαλα κι εγω Lasik στα 50 μου !!!!Τελειως ανωδυνα !!!!Κοστος 2500 ευρω.
Απολυτα επιτυχημενη εδω και εναμυσι μηνα !!!! Μερικες φορες ακομα ψαχνω τα γυαλια μου !!!! Με κατηγορω που δεν το ειχα αποφασισει τοσα χρονια !!!
Και τωρα το ερωτημα :
Το διπλωμα οδηγησης γραφει οτι πρεπει να φοραω γυαλια....Διαβασα οτι αν παω να το αλλξω πρεπει να ξαναπερασω οφθαλμιατρο. Καλα μεχρι εδω .... Αλλα καθε τρια χρονια μετα πρεπει να κανω αναθεωρηση διπλωματος οδηγησς και να πληρωνω πανω απο 100 ευρω !!!!
Απο την αλλη αν με σταματησουν οι Τροχαιοι θα φαω κλιση !!!!
Διλημμα.....
με ενδιαφέρει κα μένα.........
αν θέλεις απαντάς σε μερικές ερωτήσεις.......
που την έκανες ?
πόση μυωπία είχες ??? (εγώ 6.5 βαθμούς και στα δύο μάτια + 2 βαθμούς αστιγματισμό = ΤΥΦΛΟΣ)
έκανες πρώτα ειδική εξέταση στον κερατοειδή του ματιού για να δείς αν μπορεί να γίνει η επέμβαση ???
έμεινες καθόλου μέσα ??? -
Φυσικα και να απαντησω...Εγω ειχα 6-7 βαθμους αλλα μετα απο επεμβαση καταρακτη πριν απο χρονια ειχε κατεβεις στους 2,5-3 βαθμους.
Επειδη εχω και πρεσβυωπια λογω ηλικιας μου αφησε 0,75 στο ενα ματι για να μπορω να διαβαζω χωρις γυαλια ...Ηταν επιλογη μου.Μπορουσε να την μηδενισει αλλα για κοντα θα ηθελα γυαλια. Η μεθοδος αυτη λεγεται monovision.
Εκανα πληρη ελεγχο πριν την επεμβαση και ειχα καλο παχος κερατοειδη για Lasik.Αλοιως θα ηθελα μεθοδο prk που ειναι λιογο πιο δυσκολη.
Αναισθησια μονο με σταγονες !!!!
Ολη η διαδικασια της επεμβασης κρατησε 30 λεπτα με το ρολοι...Η εφαρμογη του laser σε καθε ματι 10-15 δευτερολεπτα.Φυσικα δεν εκατσα καθολου μεσα.
Την εκανα στο http://www.athensvision.gr' target='_blank
Το κοστος κανονικα ειναι 3500 ευρω με πληρη αποδειξη ή 3000 με μειωμενη αποδειξη.Εγω πληρωσα 2500 λογω ...ειδικων συνθηκων.
Οτι αλλο μπορω να βοηθησω ευχαριστως.
-
Φυσικα και να απαντησω...Εγω ειχα 6-7 βαθμους αλλα μετα απο επεμβαση καταρακτη πριν απο χρονια ειχε κατεβεις στους 2,5-3 βαθμους.Επειδη εχω και πρεσβυωπια λογω ηλικιας μου αφησε 0,75 στο ενα ματι για να μπορω να διαβαζω χωρις γυαλια ...Ηταν επιλογη μου.Μπορουσε να την μηδενισει αλλα για κοντα θα ηθελα γυαλια. Η μεθοδος αυτη λεγεται monovision.
Εκανα πληρη ελεγχο πριν την επεμβαση και ειχα καλο παχος κερατοειδη για Lasik.Αλοιως θα ηθελα μεθοδο prk που ειναι λιογο πιο δυσκολη.
Αναισθησια μονο με σταγονες !!!!
Ολη η διαδικασια της επεμβασης κρατησε 30 λεπτα με το ρολοι...Η εφαρμογη του laser σε καθε ματι 10-15 δευτερολεπτα.Φυσικα δεν εκατσα καθολου μεσα.
Την εκανα στο http://www.athensvision.gr' target='_blank' target='_blank
Το κοστος κανονικα ειναι 3500 ευρω με πληρη αποδειξη ή 3000 με μειωμενη αποδειξη.Εγω πληρωσα 2500 λογω ...ειδικων συνθηκων.
Οτι αλλο μπορω να βοηθησω ευχαριστως.
πολύ κατατοπιστικός.....ευχαριστώ.......
με το κομπιούτερ είχες πρόβλημα στην αρχή????
το λέω επειδή είναι η δουλειά μου αυτή...... -
για 1-2 μήνες βάζεις κολλύρια. θα νομίζουν οι φίλοι σου ότι κλαις...
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
για 1-2 μήνες βάζεις κολλύρια. θα νομίζουν οι φίλοι σου ότι κλαις...το σκέφτομαι για την επέμβαση.....
δεν πάει άλλο....
υπάρχει και πρεσβυωπία (ΓΑΜΩΤΟ....) και αναγκάζομαι να αλλάζω γυαλιά........ -
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
το σκέφτομαι για την επέμβαση.....
δεν πάει άλλο....
υπάρχει και πρεσβυωπία (ΓΑΜΩΤΟ....) και αναγκάζομαι να αλλάζω γυαλιά........Η λυση για ταυτοχρονη μυωπια κια πρεσβυωπια ειναι η μεθοδος monovision που γραφω παραπανω. Αλοιως πολυεστικα γυαλια. Τα φοραγα μεχρι την επεμβαση και ηταν ανεκτη λυση αλλα ειναι πανακριβα. Τον Ιανουαριο ειχα δωσει 1200 ευρω για γυαλια και σκελετο.
-
το σκέφτομαι για την επέμβαση.....
δεν πάει άλλο....
υπάρχει και πρεσβυωπία (ΓΑΜΩΤΟ....) και αναγκάζομαι να αλλάζω γυαλιά........Η λυση για ταυτοχρονη μυωπια κια πρεσβυωπια ειναι η μεθοδος monovision που γραφω παραπανω. Αλοιως πολυεστικα γυαλια. Τα φοραγα μεχρι την επεμβαση και ηταν ανεκτη λυση αλλα ειναι πανακριβα. Τον Ιανουαριο ειχα δωσει 1200 ευρω για γυαλια και σκελετο.
άσε Γιάννη......
τα είχα δοκιμάσει τα πολυεστιακά και ζαλιζόμουνα......... -
κοίτα τα κολλύρια δεν είναι πρόβλημα...
το ανέφερα χάριν αστεϊσμού...
αν πιστεύεις πως θα ζεις πιο άνετα, τότε πήγαινε σε έναν σοβαρό και έμπιστο οφθαλμίατρο και ρώτα τον. πάντως το 20-50% της θεραπείας εξαρτάται από την τήρηση εκ μέρους σου όσων σου πει ο γιατρός. για αυτό κοίτα να τον εμπιστεύεσαι και να μην ρωτάς άλλους σχετικά με όσα σου πει αυτός. ίσως να ακούσεις πολλά... για αυτό πήγαινε σε κάποιον έμπειρο και κάνε ό,τι σου πει. αλλιώς αν δεν έχεις ακούσει πολλά για τον γιατρό, πήγαινε σε 2-3 και μετά πράξε αναλόγως. -
αν πιστεύεις πως θα ζεις πιο άνετα, τότε πήγαινε σε έναν σοβαρό και έμπιστο οφθαλμίατρο και ρώτα τον. πάντως το 20-50% της θεραπείας εξαρτάται από την τήρηση εκ μέρους σου όσων σου πει ο γιατρός. για αυτό κοίτα να τον εμπιστεύεσαι και να μην ρωτάς άλλους σχετικά με όσα σου πει αυτός. ίσως να ακούσεις πολλά... για αυτό πήγαινε σε κάποιον έμπειρο και κάνε ό,τι σου πει. αλλιώς αν δεν έχεις ακούσει πολλά για τον γιατρό, πήγαινε σε 2-3 και μετά πράξε αναλόγως.λέω να περάσει το καλοκαίρι και από φθινόπωρο να το κοιτάξω......
-
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
αν πιστεύεις πως θα ζεις πιο άνετα, τότε πήγαινε σε έναν σοβαρό και έμπιστο οφθαλμίατρο και ρώτα τον. πάντως το 20-50% της θεραπείας εξαρτάται από την τήρηση εκ μέρους σου όσων σου πει ο γιατρός. για αυτό κοίτα να τον εμπιστεύεσαι και να μην ρωτάς άλλους σχετικά με όσα σου πει αυτός. ίσως να ακούσεις πολλά... για αυτό πήγαινε σε κάποιον έμπειρο και κάνε ό,τι σου πει. αλλιώς αν δεν έχεις ακούσει πολλά για τον γιατρό, πήγαινε σε 2-3 και μετά πράξε αναλόγως.λέω να περάσει το καλοκαίρι και από φθινόπωρο να το κοιτάξω......
καλύτερα να πράξεις έτσι...
μην ζορίσεις τα μάτια σου με θαλασσινό νερό, άμμο, άνεμο, ήλιο και κολλύρια. θα είναι δύσκολο.
τίποτε δεν απαγορεύεται βέβαια, αλλά όσο προφυλλάσσεσαι, τόσο το καλύτερο. -
καλύτερα να πράξεις έτσι...
μην ζορίσεις τα μάτια σου με θαλασσινό νερό, άμμο, άνεμο, ήλιο και κολλύρια. θα είναι δύσκολο.
τίποτε δεν απαγορεύεται βέβαια, αλλά όσο προφυλλάσσεσαι, τόσο το καλύτερο.ευχαριστώ....
-
παρακαλώ
-
το ανέφερα χάριν αστεϊσμού...Περα απο τα κολλυρια καποιες μερες πριν και καποια κολλυρια που συνεχιζονται αρκετους μηνες μετα(ειδικα η κορτιζονη) τα ''δακρυα'' και μονο, ειναι δυσκολη ''υποθεση''!
Εγω βαζω καθε 2 ωρες ''δακρυα'', άλλα ''δακρυα''(πιο παχυρρευστα) για μεσημεριανο υπνο, άλλα ''δακρυα''(ακομα πιο παχυρρευστα) για βραδυνο υπνο..και ολα αυτα εδω και 5 μηνες!Κι εχω αλλους 7 ακομα... (η συχνοτητα εξαρταται απο τον οφθαλμιατρο και το ειδος της επεμβασης, τη ζεστη ή την ξηρασια, αλλα κανεναν δεν εβλαψε ο υγρος κερατοειδης )
Ασχετο, αλλα αν δεν τα δικαιολογει καποιος σε ταμειο, το ποσο ειναι μεγαλυτερο απο το κοστος της εγχειρησης.Το μυστικο, πιστευω, ειναι να μην επαναπαυθεις στο οτι βλεπεις μια χαρα(σχεδον απο τις πρωτες μερες) και ''χαλασεις'' το προγραμμα των κολλυριων που εχει ορισει ο οφθαλμιατρος, ειδικα απο τη στιγμη που οι διαδικασες επουλωσης του τραυματισμενου ιστου κρατουν μεχρι και μετα τους 4 μηνες μετεγχειριτικα!
Επέμβαση laser στα μάτια