-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
υπαρχει καποιος λογος να κανει καποιος επεμβαση για μυωπια;
αν και εχω 4.5 κ στα δυο ματια, νομιζω οτι μια χαρα βολευεται καποιος με φακους κ γυαλια
Πέρα από αισθητικούς και πρακτικούς λόγους, η μεγάλη μυωπία είναι μιας μορφής αναπηρία. Εγώ έχω 6+ και αστιγματισμό και στην ουσία δεν μπορώ να κάνω τίποτα χωρίς τα γυαλιά μου.
Έχω ξυπνήσει κάθιδρος βλέποντας εφιάλτη ότι δεν έβρισκα τα γυαλιά μου.Με τους φακούς έχω και γω πρόβλημα. Όχι να τους βάλω, δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να μπήξω το χέρι μου στα μάτια μου. Απλά με κουράζουν μετά από 2-3 ώρες (ειδικά με καπνό, ασταναπαν) και δεν διορθώνουν τον αστιγματισμό μου, άρα δεν αισθάνομαι και πολύ καλά για να οδηγήσω.
Φυσικά και διορθώνουν αστιγματισμό οι φακοί (τορικοί) και μάλιστα και οι μαλακοί πλεόν (υπάρχουν και μηνιαίοι)...Απλά κοστίζουν τα διπλά σχεδόν...
Παλαιότερα χρειαζόσουνα ημίσκληρους για αστιγματισμό, δεν ισχύει πλέον -
Δεν το ξερα.
Διορθώνουν και πάνω από 1 βαθμό; -
Δεν το ξερα.
Διορθώνουν και πάνω από 1 βαθμό;Μέχρι 8 νομίζω
-
Εγχείριση δεν κάνω, γιατί φοβάμαι.-
Για τους φακούς. koutsan, δύο φορές δοκίμασα να βάλω.
Την πρώτη ήταν λάθος οι φακοί.ΟΚ!Την 2η έβγαλα χαλάζια. Έχουν σχέση με τους φακούς, ή κάνω λάθος συσχετισμό?
Μ' αρέσει να φοράω φακούς. Αλλά α) δουλεύω πολλές ώρες και μερικές φορές με ενοχλούσαν αργά το βράδυ και β) βαριέμαι να τους βγάζω πριν κοιμηθώ!
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Δεν το ξερα.
Μέχρι και το βιβλίο της οφθαλμολογίας λέει οτι ο αστιγματισμός θέλει ημισκληρους. Τι φταίω γω ρε; (έτσι νομίζω δλδ )
Γκουχ-γκουχ.
Ο αστιγματισμός 2-4 διοπτριών αντιμετωπίζεται καλύτερα με τη χρήση σκληρών φακών επαφής.
Για μεγαλύτερο αστιγματισμό χρησιμοποιούνται ειδικοί, τορικοί φακοί επαφής.Πάντως 3 φορές που έχω δοκιμάσει για φακούς, δεν μου είπε κανείς οπτικός για κάποιον που να διορθώνει και τον αστιγματισμό μου.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Εγχείριση δεν κάνω, γιατί φοβάμαι.-Για τους φακούς. koutsan, δύο φορές δοκίμασα να βάλω.
Την πρώτη ήταν λάθος οι φακοί.ΟΚ!Την 2η έβγαλα χαλάζια. Έχουν σχέση με τους φακούς, ή κάνω λάθος συσχετισμό?
Μ' αρέσει να φοράω φακούς. Αλλά α) δουλεύω πολλές ώρες και μερικές φορές με ενοχλούσαν αργά το βράδυ και β) βαριέμαι να τους βγάζω πριν κοιμηθώ!
Δεν έχω ξανακούσει συσχετισμό χαλάζιου και φακών...Δεδομένου ότι το χαλάζιο είναι φλεγμονή του βλεφάρου (του αδένα) δεν φαίνεται πολύ πιθανό να σχετίζεται με τους φακούς ΑΛΛΑ μην το παραγ@μησ....κιόλας : όχι να αρχίσω να δίνω και ιατρικές συμβουλές ή διαγνώσεις, άσχετος είμαι
Το β) είναι το σημαντικότερο ζήτημα των περισσότερων χρηστών φακών επαφής
-
Δεν το ξερα.
Μέχρι και το βιβλίο της οφθαλμολογίας λέει οτι ο αστιγματισμός θέλει ημισκληρους. Τι φταίω γω ρε; (έτσι νομίζω δλδ )
Πες στο βιβλίο σου ότι εγώ χρησιμοποιώ μαλακούς, μηνιαίους τορικούς εδώ και 1,5 χρόνο τουλάχιστον
-
Δεν το ξερα.
Πες στο βιβλίο σου ότι εγώ χρησιμοποιώ μαλακούς, μηνιαίους τορικούς εδώ και 1,5 χρόνο τουλάχιστον
Έκανα edit.
-
Εγχείριση δεν κάνω, γιατί φοβάμαι.-
Για τους φακούς. koutsan, δύο φορές δοκίμασα να βάλω.
Δεν έχω ξανακούσει συσχετισμό χαλάζιου και φακών...Δεδομένου ότι το χαλάζιο είναι φλεγμονή του βλεφάρου (του αδένα) δεν φαίνεται πολύ πιθανό να σχετίζεται με τους φακούς ΑΛΛΑ μην το παραγ@μησ....κιόλας : όχι να αρχίσω να δίνω και ιατρικές συμβουλές ή διαγνώσεις, άσχετος είμαι
Το β) είναι το σημαντικότερο ζήτημα των περισσότερων χρηστών φακών επαφής
Εντάξει ρε συ!...Πότε να περάσω να μου κάνεις και μια εξέταση!?
-
Η χρήση φακών επαφής δεν σχετίζεται με χαλάζια.
Οι τορικοί-μαλακοί φακοί επαφής βγήκαν σχετικά πρόσφατα στην αγορά. Είναι φυσιολογικό ένα βιβλίο ακόμη και της τελευταίας τριετίας να μην γράφει γι' αυτούς. Αλήθεια, σε ποιο βιβλίο αναφέρεσαι;
Ενώ είναι ασύγκριτα πιο ανεκτοί από τους ημίσκληρους και μάλιστα μερικοί προτείνονται για παρατεταμένη χρήση (χωρίς να τους αφαιρείς το βράδυ, αν και κανείς οφθ/τρος δεν θα στο συστήσει), το πρόβλημα είναι ότι μετά από λίγο καιρό χάνουν την καλή εφαρμογή με το μάτι και η διόρθωση του αστιγματισμού πάει περίπατο αφού ο άξονας μετατοπίζεται σε μη επιθυμητή θέση.
Αν ο αστιγματισμός σας είναι μικρότερος του ενός βαθμού το πιθανότερο είναι ότι δεν χρειάζεστε αστιγματικούς (τορικούς) ΦΕ.
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Η χρήση φακών επαφής δεν σχετίζεται με χαλάζια.Οι τορικοί-μαλακοί φακοί επαφής βγήκαν σχετικά πρόσφατα στην αγορά. Είναι φυσιολογικό ένα βιβλίο ακόμη και της τελευταίας τριετίας να μην γράφει γι' αυτούς. Αλήθεια, σε ποιο βιβλίο αναφέρεσαι;
Το γράφει, εγώ έκανα λάθος.
*
Εισαγωγή στην οφθαλμολογία και στη νευροοφθαλμολογία* του Κ. Ψύλλα. -
Να κανετε εγχειριση αμεσα οσοι δεν εχετε κανει ηδη.
Θα ταλαιπωρηθείτε μια εβδομαδα,και μετα ετοιμοι για ολα -
Να μην κάνετε εγχείρηση όσοι δεν έχετε κάνει ήδη.
Όποιος βλέπει με γυαλιά είναι ευτυχισμένος.Οι μαλακοί τορικοί όντως διορθώνουν και τον αστιγματισμό.
Ωστόσο, την ποιότητα όρασης που δίνουν οι ημίσκληροι, δεν την δίνει κανένας μαλακός.
Αλλά οι ημίσκληροι είναι πολύ 'δύσκολοι' φακοί.Επίσης μην πιστεύτε τους γιατρούς, ρωτήστε ασθενείς.
-
Εγώ πάντως ήδη συμπλήρωσα 18 μήνες μετά την επέμβαση και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, αν και ήμουν κάπως 'δύσκολη' περίπτωση.
Είχα μεγάλη μυωπία (πάνω από 7,5 αν θυμάμαι καλά), και λόγω λεπτού κερατοειδούς δεν μπορούσα να κάνω LASIK, αλλά την παλιότερη μέθοδο. Παρ' όλα αυτά, όλα πήγαν μια χαρά. Πονούσα ελάχιστα την πρώτη μέρα, και ήδη 7 μέρες μετά την επέμβαση οδηγούσα, πήγα στη δουλειά, κλπ.
-
15 Δεκεμβρίου 2006 (Παρασκευή) απόγευμα κατά τις 5 έκανα την εγχείρηση.
Με κλειστά τα μάτια με πήγαν στο σπίτι κατα τισ 6:30, έφαγα και έπεσα για ύπνο κατά τις 7... Στίς 11 το βράδυ ξύπνησα περδίκι, είδα μέχρι και TV - με λίγη δυσκολία όμως.
Το άλλο πρωί σηκώθηκα, ψώνισα γυαλιά ηλίου και πήρα το αυτοκίνητο και πήγα για καφέ...
Από τότε είμαι άλλος άνθρωπος! Δεν είχα κανένα πρόβλημα (εκτός από τους πρώτους 1-2 μήνες λίγο πρόβλημα με τα φώτα του δρόμου το βράδυ), απεναντίας άλλαξε η ζωή μου... Βλέπω!
Η εγχείρηση ήταν LASIK, η μυωπία μου 7 και 7,5 και ο αστιγματισμός μου 1,5 και 2...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
β) βαριέμαι να τους βγάζω πριν κοιμηθώ!κλασσικο προβλημα
οταν φοραω τους ημερισιους (μερικες φορες φοραω κ τετοιους..) πολλες φορες κοιμαμαι με αυτους κ εχει τυχει (οχι μια και δυο, δυστυχως ) να τους φοραω για 40+ ωρες
οταν πας να τους βγαλεις μετα απο τοσες ωρες εχουν σχεδον κολλησει στο ματι
και, οπως ειχα γραψει και πιο παλια, δεν χρησιμοποιω δακρυα/σκευασματα που πουλανε στα μαγαζια με οπτικα, αλλα τους καθαριζω με ορο. τωρα αυτο δεν συμβουλευω κανεναν να το κανει, καθως λενε πως δεν ειναι και ο,τι καλυτερο.
παρολα αυτα, τα ματια μου, μετα απο τοσα χρονια, δεν εχουν μολυνθει ουτε μιση φορα (αφηστε που τον ορο τον παιρνω τσαμπε λογω κονε )
το μονο (θεικο) προβλημα που εχω αντιμετωπισει (απο απροσεξια ομως κ οχι εξαιτιας του ορου) ειναι το εξης:η ατροπινη, δυστυχως, κατα διαβολικη συμπτωση εχει ολόιδια συσκευασια με τον ορο. ετσι εβαλα ατροπινη μια φορα που μπερδεψα τα σκευασματα επειδη ο ηλιθιος στη βιασυνη μου δεν διαβασα τι εγραφε, με συνεπεια μειωμενη και υπερβολικα θολη οραση σε φαση 'δεν βλεπω την τυφλα μου' . ο ηλιθιος εντωμεταξυ νομιζα στην αρχη (οταν πρωτοεβαλα το φακο στο ματι) πως τα βλεπω θολα επειδη δεν ειναι καθαρος ο φακος, και ετσι μεχρι να το καταλαβω ειχα ηδη αδειασει αρκετη ποσοτητα αυτης στα ματια μου, ειδικα το ενα απ'τα δυο το ειχα ξεσκισει..
η ολη φαση με την μερικη τυφλωση κρατησε 2-3 ημερες
αυτο, σε αντιθεση με τον ορο, προτεινω να το κανετε ετσι για την εμπειριαΠέρα από αισθητικούς και πρακτικούς λόγους, η μεγάλη μυωπία είναι μιας μορφής αναπηρία. Εγώ έχω 6+ και αστιγματισμό και στην ουσία δεν μπορώ να κάνω τίποτα χωρίς τα γυαλιά μου.
ενω εγω με 4.5 νομιζεις μπορω να κανω πολλα πραγματα;
η αληθεια ειναι οτι καποια μπορω να τα κανω, δλδ ακομα κ να διαβασω μπορω, αλλα κουραζονται πολυ τα ματια..Με τους φακούς έχω και γω πρόβλημα. Όχι να τους βάλω, δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να μπήξω το χέρι μου στα μάτια μου. Απλά με κουράζουν μετά από 2-3 ώρες
αυτο το δεχομαι σα δικαιολογια
οχι σαν τον αλλον που μου λεει δεν μπορω να αγγιξω το ματι μουπαντως μια καλη λυση για να συνηθισει καποιος το οτι 'κατι' ακουμπαει το ματι του, ειναι να ξεκινησει με το νερο που νομιζω ειναι πιο απαλο απ'το να χωσεις το δαχτυλο στο ματι σου.
εχω φιλο που δεν μπορουσε ουτε το νερο στα ματια του, καθως απο παιδι εκανε κ βουτιες ξερω'γω με κλειστα ματια..
οποτε τονε λεω παρε μια λεκανη (ΚΑΘΑΡΗ), γεμισε τη νερο (ΚΑΘΑΡΟ), κρατα τη μυτη σου με το χερι και.. κανε βουτια . οταν την κανεις, ανοιξε τα ματια σου (κρατωντας την αναπνοη σου ) -
Ο χρήστης skye έγραψε:
και, οπως ειχα γραψει και πιο παλια, δεν χρησιμοποιω δακρυα/σκευασματα που πουλανε στα μαγαζια με οπτικα, αλλα τους καθαριζω με ορο. τωρα αυτο δεν συμβουλευω κανεναν να το κανει, καθως λενε πως δεν ειναι και ο,τι καλυτερο.
παρολα αυτα, τα ματια μου, μετα απο τοσα χρονια, δεν εχουν μολυνθει ουτε μιση φορα (αφηστε που τον ορο τον παιρνω τσαμπε λογω κονε )Να υποθέσω εννοείς ότι δεν τους ξεπλένεις με τα σκευάσματα αλλά με φυσιολογικό ορό (πράγμα άλλωστε που κάνω κι εγώ πριν τον βάλω στο μάτι) γιατί αν δεν τους απολυμαίνεις αλλά απλά τους αφήνεις σε φυσιολογικό ορό είναι εγκληματικό
-
παρολα αυτα, τα ματια μου, μετα απο τοσα χρονια, δεν εχουν μολυνθει ουτε μιση φορα (αφηστε που τον ορο τον παιρνω τσαμπε λογω κονε )Να υποθέσω εννοείς ότι δεν τους ξεπλένεις με τα σκευάσματα αλλά με φυσιολογικό ορό (πράγμα άλλωστε που κάνω κι εγώ πριν τον βάλω στο μάτι) γιατί αν δεν τους απολυμαίνεις αλλά απλά τους αφήνεις σε φυσιολογικό ορό είναι εγκληματικό
αυτο εννοω (αλλα και τους αφηνω σε φυσιολογικο ορο)
αλλα ετσι κ αλλιως δεν ειπα ποτε οτι ειμαι παραδειγμα προς μιμηση σ'αυτα τα θεματα -
Τους απολυμαίνεις ή όχι τελικά στα ειδικά υγρά ?
Αν καμιά φορά τους αφήνεις και σε απλό φυσιολογικό ορό δεν τρέχει και τίποτα αλλά όχι συνέχεια -
Mέχρι ποιο βαθμό αστιγματισμού διορθώνει η εγχείριση?
Επέμβαση laser στα μάτια