-
Ακριβως οπως τα λες ειναι. Εγω εχω αστιγματισμο 6 και μυωπια 7 και στα δυο ματια.
Ξερεις μηπως υπαρχουν μαλακοι φακοι για κερατοκωνο; Ρωταω μιας και εχω μεινει λιγο πισω στις εξελιξεις.
-
Ο χρήστης tsardaklis έγραψε:
...Ο ενδοφακος ειναι ακριβως αυτο που λεει η λεξη. Ενας φακος που μπαινει μεσα στο ματι (με μια μικρη επεμβαση) πισω απο τον αμφιλιστροειδη χιτωνα του ματιου.Πίσω από τον κερατοειδή εννοείς.
Ο κερατοειδής είναι ο διαφανής χιτώνας στο εμπρός μέρος του ματιού από όπου περνάει το φως και μετά αφού περάσει από διαφανές ζουμί, το άνοιγμα της ίριδας (κόρη) και από διαφανές ζελέ φτάνει στον αμφιβληστροειδή στο πίσω μέρος του βολβού του ματιού όπου βρίσκονται οι νευρικές απολήξεις (οι σένσορες) και το οποίο δεν είναι διαφανές. Προφανώς για να βάλεις κάτι πίσω από τον αμφιβληστροειδή θα πρέπει να τον αποκολλήσεις οδηγώντας έτσι σε αποσύνδεση των αισθητήρων και στην πλήρη τύφλωση!! -
Αλλη λυση για τον κερατοκωνο ειναι και η κερατοπλαστικη,σε περιπτωσεις που η θεραπεια με φακους δε μπορει να εφαρμοστει 'η δεν εχει αποτελεσματα...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
και τους καθαριζω με ορο, οχι τις βλακειες που πουλανε στα μαγαζια με οπτικαΠρέπει να είσαι από τους ελάχιστους που το κάνουν αυτό (και από τους πλέον τυχερούς αφού δεν έχεις πάθει ακόμα κάτι)
οι μονιμοι ειναι καλυτερης ποιοτητας και απο τους μηνιαίους.
Κλασσική παπαριά που λένε οι οφθαλμίατροι για να πουλάνε (παράνομα) πιο εύκολα τους φακούς που προμηθεύονται. Όλοι οι τύποι φακών καλού είναι. Απλά όσο μικρότερη η διάρκεια ζωής τους φακού, τόσο πιο άνετος, πιο καλή εφαρμογή-επικέντρωση, δεν προλαβαίνει να 'βρωμίσει' από εναποθέσεις, πιο υγιεινός... Το τι θα βάλει κάποιος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες...
Στατιστικά πάντως, οι μόνιμοι, πλέον, τοποθετούνται σε ειδικές περιπτώσεις (αστιγματισμός πάνω από 3.00 βαθμούς, κερατόκωνος κτλ κτλ κτλ). Αν δώσεις σε νέο χρήστη να συγκρίνει μόνιμο με 15ήμερο ή μηνιαίο δεν υπάρχει περίπτωση να σου πει ότι ο μόνιμος (ο σωστός όρος είναι παρατεταμένης χρήσης) είναι καλύτερος...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ψάχνω για σκελετό γυαλιών μυωπίας και πάλι δεν μπορώ να βρω κάποιον που να μου αρέσει!Οι Sillouette είναι πολυφορεμένοι και μου μοιάζουν ψεύτικοι..
Πριν 4 χρόνια είχα βρει Lagerfeld (χωρίς frame) και τους πήρα...τώρα?
Εχει κανείς καμιά ιδέα για κάπου στην Αθήνα όπου ο πωλητής δεν θα θέλει να σπρώξει αυτούς που τον βολεύουν?
Ψάχνω για σκελετό χωρίς frame...
Μια ιδέα για το τι μου άρεσε...Mont Blanc MB23 http://www.framesdirect.com/framesfp/Mo ... blg/r.html
Lindberg και πάλι Lindberg... Κατασκευή σε σύρμα, έλασμα, κόκκαλο ή και συνδυασμό των τριών, No1 στον κόσμο σε κατασκευές τιτανίου, το πιο ελαφρύ, ποικιλία (rimless, rim, acetate) μπορείς να διαλέξεις ότι χρώμα θες από χρωματολόγιο περίπου 50 χρωμάτων, δεν παίρνεις ποτέ το δείγμα που δοκιμάζεις, ειδική παραγγελία στην Δανία, μπορείς να γράψεις στο βραχίονα το όνομά σου, 2 χρόνια εγγύηση σε οτιδήποτε πάθει ο σκελετός και δωρεάν αντικατάσταση, διεθνή βραβεία minimal σχεδιασμού... Τιμή γύρω στα 350 ευρά (αξίζει πάντως)
http://www.lindberg.com (δεν είναι κι ότι καλύτερο πάντως για κάποιον να δει τα μοντέλα)
-
Ο χρήστης tsardaklis έγραψε:
Ακριβως οπως τα λες ειναι. Εγω εχω αστιγματισμο 6 και μυωπια 7 και στα δυο ματια.Ξερεις μηπως υπαρχουν μαλακοι φακοι για κερατοκωνο; Ρωταω μιας και εχω μεινει λιγο πισω στις εξελιξεις.
Όχι, μόνο σκληροί (κερατοκωνικοί)
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ψάχνω για σκελετό γυαλιών μυωπίας και πάλι δεν μπορώ να βρω κάποιον που να μου αρέσει!εχμ.. Πρεσβυωπία την λενε κυριε Πρόεδρε!!
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Ψάχνω για σκελετό γυαλιών μυωπίας και πάλι δεν μπορώ να βρω κάποιον που να μου αρέσει!
εχμ.. Πρεσβυωπία την λενε κυριε Πρόεδρε!!
Η πρεσβυωπία είναι γι' αυτούς που έχουν περάσει τα 40!
Ή μήπως.....Μη μου πεις!
-
Επειδή τώρα είμαι με το laptop, όταν βρω χρόνο θα 'τραβήξω' από το desktop photos από εγχείρηση και θα τις 'ανεβάσω' κάπου να τις δείτε (έχω και το βίντεο όλης της εγχείρησης αλλά είναι γύρω στα 200 MB!!! )
-
Πολύ μα πολύ επιγραμματικά και με 2 κουβέντες...
Ανοίγονται καλά τα βλέφαρα με έναν βλεφαροδιαστολέα και 'μαρκάρεται' ο κερατοειδής :
'Κόβεται' με ειδικό εργαλείο ένα κομμάτι από τον κερατοειδή (κρημνός ή flap) και ανοίγει σαν καπάκι (θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να μην αποκολληθεί το flap) :
Έπειτα 'χτυπάει' το laser excimer και στη συνέχεια το flap επανατοποθετείται (με βάση το μαρκάρισμα που έγινε πριν, αν δείτε στις εικόνες είναι τα μπλε κυκλάκια με τα οποία μαρκάρεται αρχικά ο κερατοειδής). Η όλη διαδικασία δεν ξεπερνά τα 10 λεπτά...
Σχηματικά :
Για να δείτε πόση ακρίβεια έχει το laser, η παρακάτω φωτογραφία (από ηλεκτρονικό μικροσκόπιο) είναι μια ανθρώπινη τρίχα στην οποία έχουν γίνει τομές με το excimer laser !!!!!
-
τονυ78 αν και ειμαι του επαγγελματος αλλα ορθοπαιδικος εκκολαπτομενος
με ανατριχιασες .. παντως παιδια .. λογω του οτι ειμαι και ιταλια
το χο ψαξει το θεμα του κερατοκωνου ...καταρχας ... μετα απο 3 διαφορετικους γιατρους κατεληξα σε εναν καθηγητη
στην αθηνα
να πω την δικια μου περιπτωση ενω 1 γιατρος στην θεσ/νικη ειπε βουρ για εγχειρηση
ο 2ος καθηγητης μου στην μπολονια επεμενε για θεραπεια με δαχτυλιδια
λογο του οτι ο φλοιος του κερατοιδους μου ειναι ακομα παχυς
ο 3ος στην αθηνα μου προτεινε μια καινουργια μεθοδο crosslink laser+xorigisi proteinon που παγωνει τον κερατοειδη δεν τον αφηνη να μειωθει κιαλλο
Το θεμα ειναι . οτι απο την στιγμη που κανεις την μεταμοσχευση δεν ειναι οτι τελειωσες.. το μοσχευμα μπορει να αντεξει το μαξ 7-10 χρονια .. αναλογα και τι ποιοτητα ειναι .. και μετα φτου και απο την αρχη
παντως παιδια θα ελεγα οσοι ειστε στην ιδια φαση να το ψαξετε οσο πιο καλα μπορειτε ... υποψιν οι 2 τοπ καλυτεροι χειρουργοι κερατοειδους.
ειναι ενας κινεζος και ενας ελληνας στην Νεα Υορκη
καλο μας κουραγιο στους παθοντες τα εγραψα πολυ μπακαλικα και γρηγορα γιατι δεν εχω χρονο αν θελετε περισοτερες πληροφοριες μολις βρω χρονο θα προσπαθησω να κανω ενα αναλυτικο κειμενακιΥΓ η εγχειρηση ειναι ο μονοδρομος .. απλα οταν ο φλοιος ειναι σε καλη κατασταση δλδ ακομα παχυς εχεις και αλλες επιλογες εκτος απο την εγχειρηση
-
Ο χρήστης Biscione έγραψε:
...και ενας ελληνας στην Νεα Υορκη...Αν δεν κάνω λάθος μιλάς για τον Δρ Αναστάσιο Κανελλόπουλο, είναι η κορυφή σε εγχειρήσεις κερατοειδούς και καταρράκτη (μάλιστα, είναι ο πρώτος που έκανε τομή μικρότερη των 1.2 mm για καταρράκτη). Έχει και στην Αθήνα ιατρείο, στον Πύργο των Αθηνών...
Για πληροφορίες : http://www.laservision.gr
-
Ο χρήστης tony78 έγραψε:
...και ενας ελληνας στην Νεα Υορκη...
Αν δεν κάνω λάθος μιλάς για τον Δρ Αναστάσιο Κανελλόπουλο, είναι η κορυφή σε εγχειρήσεις κερατοειδούς και καταρράκτη (μάλιστα, είναι ο πρώτος που έκανε τομή μικρότερη των 1.2 mm για καταρράκτη). Έχει και στην Αθήνα ιατρείο, στον Πύργο των Αθηνών...
Για πληροφορίες : http://www.laservision.gr
se ayton to kalokairi tha kano to crosslink oxi einai ena allos monimos iatros
se mia kliniki tis NY
o kanellopoulos einai top!! pantos kai giayto tha ton empisteyto .. -
Είναι όντως κορυφή...
-
Εγω αυτο το πραγμα παντως δεν το κανω στα ματια μου. Γυαλια και παλι γυαλια.
-
http://s10.quicksharing.com/v/1237145/lasik.mpeg.html
Ένα μικρό απόσπασμα από ένα χειρουργείο... (5,9 ΜΒ). Λείπουν κάποια βήματα, αλλά ολόκληρο είναι γύρω στα 250 ΜΒ...
Μιλάμε ΜΟΝΟ για διόρθωση διαθλαστικών ανωμαλιών (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός - αν και η μέθοδος που ακολουθείται στον αστιγματισμό διαφέρει λίγο, ακτινωτή κερατοτομή)
Για κερατόκωνο και σε προχωρημένες καταστάσεις πάμε σε μεταμόσχευση κερατοειδούς... -
Ο χρήστης Biscione έγραψε:
τονυ78 αν και ειμαι του επαγγελματος αλλα ορθοπαιδικος εκκολαπτομενος
με ανατριχιασες .. -
Και επί του θέματος...
-
Κορυφαίος ο Αρκάς...
-
Επέμβαση laser στα μάτια