-
δεν το γνωριζω, εγω παντως δεν εχω παθει ποτε μολυνση ή ο,τιδηποτε αλλο τοσα χρονια, τουλαχιστον που να το καταλαβω.. ομως προσεχω σχετικα.. και τους καθαριζω με ορο, οχι τις βλακειες που πουλανε στα μαγαζια με οπτικα.
Βεβαια φανταζομαι εχει να κανει και με τα ματια, ποσο ευαισθητα ειναι του καθενος κλπ.
ο οφθαλμιατρος παντως, μου ειπε οτι οι ημερησιοι δεν ειναι τοσο καλης ποιοτητας οσο οι μονιμοι.. σιγουρα θα'ναι πιο καθαροι βεβαια. -
οι μονιμοι ειναι καλυτερης ποιοτητας και απο τους μηνιαίους.
παντως αν ο ιατρος το εγκρινει το καλυτερο που εχετε να κανετε ειναι εγχείριση! -
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Οι φακοί του ενός μήνα τι κόστος έχουν χονδρικά;
Τώρα χρησιμοποιώ κάποιους μηνιαίους που μου κοστίζουν περί τα 10Ε το ζευγάρι και κατ' εμέ είναι πολύ καλύτεροι από τους μηνιαίους που φορούσα πριν και κόστιζαν τα διπλάσια τουλάχιστον.
+1.
Bausch&Lomb Soflens66 μηνιαίοι, 30 ευρώ η 6άδα ήτοι 10 το ζευγάρι. Μου αντέχουν ΑΝΕΤΑ 1.5 μήνα, κι ας τους λένε μηνιαίους.οι μονιμοι ειναι καλυτερης ποιοτητας και απο τους μηνιαίους.
παντως αν ο ιατρος το εγκρινει το καλυτερο που εχετε να κανετε ειναι εγχείριση!Ναι, αλλά κουβαλάς στο μάτι σου τα ίδια μικρόβια (αν κολλήσει τίποτα ο φακός) για ένα χρόνο, όχι για ένα μήνα
-
για να παμε στα πιο χοντρα..
κανεις με κερατοκωνο
-
Ημίσκληρους φοράς; Πόσο καιρό;
-
Ψάχνω για σκελετό γυαλιών μυωπίας και πάλι δεν μπορώ να βρω κάποιον που να μου αρέσει!
Οι Sillouette είναι πολυφορεμένοι και μου μοιάζουν ψεύτικοι..
Πριν 4 χρόνια είχα βρει Lagerfeld (χωρίς frame) και τους πήρα...τώρα?
δοκίμασε τους ESCHENBACH. Τιτάνιο μνήμης και εγγύηση αντικατάστασης άν καταφέρεις και σπάσεις το σκελετό...
-
Εγώ φοράω εδώ και 8 χρόνια φακούς και κρατάω κάθε ζευγάρι 2(!) χρόνια. Τους φακούς μου τους προμηθεύει ο οφθαλμίατρός μου και πάντα μου λέει ότι τους διατηρώ σε πολύ καλή κατάσταση. Πιστεύω ότι αν υπήρχε πρόβλημα που τους κρατάω τόσο καιρό θα ήταν ο πρώτος που θα μου το έλεγε (θα έβγαζε και περισσότερα λεφτά με τις επιπλέον αλλαγές).
Βέβαια, για τη συντήρησή τους χρησιμοποιώ δύο προϊόντα ταυτόχρονα (OPTI-FREE EXPRESS και OPTI-FREE SUPRA-CLENS). -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
300αρα αν παρεις κατι επωνυμο- άλλη 1,5 φορά τόσα για τους φακούς μου, πόσο μας κάνει? Αντε να έχω και μια καλή έκπτωση του 20%, πέφτουμε στα 600 σύνολο. Με γειες.
Κι εγώ Softlens66 φοράω συνήθως, είναι αρκετά βολικοί. Τους πρώτους φακούς μου (μόνιμοι) τους έχασα την 3η φορά που τους φόρεσα (σε πισίνα, ο βλάκας). Ποτέ ξανά μόνιμοι.
-
Ο χρήστης stratospuma έγραψε:
Ψάχνω για σκελετό γυαλιών μυωπίας και πάλι δεν μπορώ να βρω κάποιον που να μου αρέσει!
Οι Sillouette είναι πολυφορεμένοι και μου μοιάζουν ψεύτικοι..
Πριν 4 χρόνια είχα βρει Lagerfeld (χωρίς frame) και τους πήρα...τώρα?
δοκίμασε τους ESCHENBACH. Τιτάνιο μνήμης και εγγύηση αντικατάστασης άν καταφέρεις και σπάσεις το σκελετό...
Που τους βρίσκω? Η τους ζητάω σε οποιοδήποτε κατάστημα?
-
σίγουρα δέν τους έχουν όλοι, αλλά στην Αθήνα κάνε μία έρευνα αγοράς,κάπου θα βρείς...τιμές από 250 έως 350 για τα rimless μοντέλα.
edit
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
300αρα αν παρεις κατι επωνυμο
- άλλη 1,5 φορά τόσα για τους φακούς μου, πόσο μας κάνει? Αντε να έχω και μια καλή έκπτωση του 20%, πέφτουμε στα 600 σύνολο. Με γειες.
Ο πατερας μου παντως πηρε προσφατα Armani με πλαστικους φακους (εχει μικρη μυωπια),πηγε 380Ε
-
Μετα απο 14 χρόνια χρήσης φακών επαφής με 2 χρόνια ζωή, φόρεσα για πρώτη φορά κατι νέους εβδομαδιαίους που βοηθάνε να αναπνέει καλύτερα το μάτι. Εντάξει απλώς δεν έχουν καμία σχέση, οι παλιοί μου φέρνανε πονοκέφαλο ( ο ένας ήταν τορικός (μυωπία-αστιγματισμός ημίσκληρος πανάκριβος)) και τους αισθανόμουν στα μάτια μου.
Κάθε εβδομάδα τους πετάω και ξέρω οτι το νέο ζευγάρι είναι πεντακάθαρο.Εγχείρηση δεν θα έκανα ποτέ επειδή έχω χαμηλούς βαθμούς και οτι έχει να κάνει με τα μάτια το φοβάμαι πολύ. Εχω ακούσει επίσης οτι μπορεί να προκληθούν άσχημες μολύνσεις μετά την εγχείρηση.
-
Ναι, οκ. Εγώ έχω αρκετή μυωπία όμως. Τόσο κάνουν συνήθως οι φακοί μου, μόνο.
edit: αυτό πήγαινε στον Τίγρη άνωθεν, δε σας προλαβαίνω πια, αμάν αυτή η νεολαία!
-
Ο χρήστης mezzanine έγραψε:
Εγχείρηση δεν θα έκανα ποτέ επειδή έχω χαμηλούς βαθμούς και οτι έχει να κάνει με τα μάτια το φοβάμαι πολύ. Εχω ακούσει επίσης οτι μπορεί να προκληθούν άσχημες μολύνσεις μετά την εγχείρηση.
Ασχημες μολυνσεις ειναι πολύ πιο πιθανον να προκληθουν οταν φορας φακους μια ζωη!
Να μην το προχωρησω σε σεναρια του στυλ σε ατυχημα-χανω τους φακους μου τα γυαλια μου-την πούτσισα!
-
Ο χρήστης Biscione έγραψε:
για να παμε στα πιο χοντρα..κανεις με κερατοκωνο
Εγω δυστυχως. Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα. Φακους (ημισκληρους) προσπαθησα να βαλω απο μικρος αλλα ηταν ενοχλητικοι, με απλο laser δεν σωνεται η κατασταση (ασε που δεν ενδεικυται σε αστιγματσμο 6 βαθμων)και ετσι αναγκαστικα φοραω γυαλια. Ενδοφακο δεν θελω να βαλω μου ρχεται καπως παραξενο να εχω ενα ξενο σωμα μονιμα μεσα στο ματι μου.
-
Ο χρήστης tsardaklis έγραψε:
για να παμε στα πιο χοντρα..
κανεις με κερατοκωνο
Ενδοφακο δεν θελω να βαλω μου ρχεται καπως παραξενο να εχω ενα ξενο σωμα μονιμα μεσα στο ματι μου.
τι ειναι ο ενδοφακος;
-
Εγω δυστυχως. Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα. Φακους (ημισκληρους) προσπαθησα να βαλω απο μικρος αλλα ηταν ενοχλητικοι, με απλο laser δεν σωνεται η κατασταση (ασε που δεν ενδεικυται σε αστιγματσμο 6 βαθμων)και ετσι αναγκαστικα φοραω γυαλια. Ενδοφακο δεν θελω να βαλω μου ρχεται καπως παραξενο να εχω ενα ξενο σωμα μονιμα μεσα στο ματι μου.
ρε παιδιά ,μην τρελλαθούμε και τελείως! τί λέιζερ σε μάτι με κερατόκωνο;! όποιος γιατρός στο είπε αυτό θα έπρεπε να του πάρουν την άδεια...
-
Tsardaklis από όσο ξέρω ο κερατόκωνος δεν διορθώνεται με γυαλιά. Λάθος;
Εγώ πάντως (με άλλο πρόβλημα) φοράω ημίσκληρους εδώ και ένα μήνα περίπου και προς το παρόν δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τους φακούς.
-
Κανεις γιατρος δεν μου ειπε οτι μπορω να διορθωσω τον κερατοκωνο με λειζερ. Το γυαλι το εχω απλα για να βλεπω η κατασταση παραμενει σταθερη πλεον στα 33μου χρονια. Ο ημισκληρος φακος εχει την ιδιοτητα να πιεζει το ματι και να κρατα την εξελιξη του κωνου λιγο πιο ηπια.
Ο ενδοφακος ειναι ακριβως αυτο που λεει η λεξη. Ενας φακος που μπαινει μεσα στο ματι (με μια μικρη επεμβαση) πισω απο τον αμφιλιστροειδη χιτωνα του ματιου.
-
λοιπόν λίγα πράγματα εγκυκλοπαιδικά...
ο κερατόκωνος αποτελεί σοβαρή παθολογία του κερατοειδούς και είναι αυτό ακριβώς που λέει: ο κερατοειδής χάνει το κανονικό του σχήμα που είναι τμήμα σφαίρας και,χοντρικά,γίνεται πιο 'μυτερός'. Κατά συνέπεια δημιουργείται αστιγματισμός μεγάλου μεγέθους ο οποίος μπορεί να διορθωθεί μόνο με ημίσκληρους φακούς(μέχρι ενός σημείου,βέβαια). Απλουστευμένα, ο φακός μπαίνοντας επάνω στον κερατοειδή αποκαθιστά στην ουσία τήν ανώμαλη επιφάνεια με την δική του ομαλή και μηδενίζει τον αστιγματισμό. Σε προχωρημένα όμως στάδια,όταν η επιφάνεια είναι πολύ 'μυτερή' ο φακός χάνει τη σταθερότητά του και δεν αποτελεί λύση
Επέμβαση laser στα μάτια