-
Γιαγιά, γιατί φοράς γυαλιά;
Γιατί χωρίς αυτά δεν βλέπω τίποτα παιδί μου!
Και γιαγιά, τα φοράς πάντα; Δεν τα βγάζεις ποτέ;
Ποτέ παιδί μου, μόνο για να κοιμηθώ.
Και πώς βλέπεις όνειρα γιαγιά τότε;
-
Ο χρήστης gto έγραψε:
Να σας στεναχωρήσω λίγο ; Απο όσο γνωρίζω (και θα χαρώ ειλικρινά να με βγάλετε ψεύτη) αυτοί που έχουνε αστιγματισμό ΔΕΝ μπορούνε να κάνουνε επέμβαση laser. Ο λόγος ; Απλός ! ο αστιγματισμός είναι θέμα ανατομικό και έχει να κάνει με το 'σχήμα' του ματιού ! Αν κάνεις λοιπόν επέμβαση θα βλέπεις σίγουρα καλύτερα λόγο του οτι δεν θα έχεις μυωπία αλλα θα πρέπει να φοράς ακόμα γιαλιά λόγω αστιγματισμού !! Ποιος ο λόγος να μπεις στην διαδικασία αν δεν βγάλεις τα γιαλιά ;
Όπως είπα και πριν θα χαρώ να με βγάλετε ψεύτη μιας και εγώ έχω 2.5 μυωπία αλλά και αρκετό αστιγματισμόΤο μόνο σχετικό που έχω ακούσει είναι το εξής: Πολλές φορές ο αστιγματισμός οφείλεται σε παραμόρφωση του κερατοειδούς χιτώνα (κερατικός αστιγματισμός - τι όρος κι αυτός! ). Σε αυτή την περίπτωση αν η παραμόρφωση είναι μεγάλη προκαλεί πρόβλημα στη χρήση φακών επαφής γιατί ο φακός δεν μπορεί να 'κολλήσει' πάνω στον κερατοειδή χιτώνα επειδή δεν ταιριάζει το σχήμα του. Οι άτυχοι άνθρωποι που έχουν πολύ κερατικό αστιγματισμό λοιπόν δεν μπορούν να φορέσουν φακούς επαφής αλλά δεν ξέρω αν αυτό επεκτείνεται και στην εγχείριση.
Disclaimer: Δεν είμαι οφθαλμίατρος.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Να σας στεναχωρήσω λίγο ; Απο όσο γνωρίζω (και θα χαρώ ειλικρινά να με βγάλετε ψεύτη) αυτοί που έχουνε αστιγματισμό ΔΕΝ μπορούνε να κάνουνε επέμβαση laser. Ο λόγος ; Απλός ! ο αστιγματισμός είναι θέμα ανατομικό και έχει να κάνει με το 'σχήμα' του ματιού ! Αν κάνεις λοιπόν επέμβαση θα βλέπεις σίγουρα καλύτερα λόγο του οτι δεν θα έχεις μυωπία αλλα θα πρέπει να φοράς ακόμα γιαλιά λόγω αστιγματισμού !! Ποιος ο λόγος να μπεις στην διαδικασία αν δεν βγάλεις τα γιαλιά ;
Όπως είπα και πριν θα χαρώ να με βγάλετε ψεύτη μιας και εγώ έχω 2.5 μυωπία αλλά και αρκετό αστιγματισμόΤο μόνο σχετικό που έχω ακούσει είναι το εξής: Πολλές φορές ο αστιγματισμός οφείλεται σε παραμόρφωση του κερατοειδούς χιτώνα (κερατικός αστιγματισμός - τι όρος κι αυτός! ). Σε αυτή την περίπτωση αν η παραμόρφωση είναι μεγάλη προκαλεί πρόβλημα στη χρήση φακών επαφής γιατί ο φακός δεν μπορεί να 'κολλήσει' πάνω στον κερατοειδή χιτώνα επειδή δεν ταιριάζει το σχήμα του. Οι άτυχοι άνθρωποι που έχουν πολύ κερατικό αστιγματισμό λοιπόν δεν μπορούν να φορέσουν φακούς επαφής αλλά δεν ξέρω αν αυτό επεκτείνεται και στην εγχείριση.
Disclaimer: Δεν είμαι οφθαλμίατρος.
Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι .... αυτά μου τα είπαν σε κατάστημα οπτικών
Με βλέπω να ψάχνομαι για γιατρό ... -
Μήπως το forum κάνει κακό στα μάτια
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Μήπως το forum κάνει κακό στα μάτιαTo forum και η μα*****. Γι αυτό στην χώρα μας αυξάνονται καθημερινά οι μύωπες
-
Κι εγώ είμαι μέλος του γκάβο-club, με 6,5 και 7 μυωπία και λίγο αστιγματισμό Έχω περάσει από γυαλιά, φακούς για μερικά χρόνια και τώρα πάλι γυαλιά και ημερίσιους φακούς για μερικές δραστηριότητες (μπάλα, κούρεμα ). Σκέφτομαι να κάνω τη διορθωτική εγχείριση και απ' όσα είχα ακούσει η τεχνολογία πάει από το καλό στο καλύτερο σε αυτό τον τομέα. Τα σχόλια πολλών σε αυτό το θέμα με ενθαρρύνουν ακόμα περισσότερο!
Λέω να την κάνω αφού ολοκληρώσω τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις πάντως, για να γλιτώσω ό,τι είναι να γλιτώσω από τα γυαλιά εκεί μέσα.
Από μια τηλεοπτική έρευνα στην κρατική τηλεόραση που είχα δει πριν από λίγο καιρό (δυστυχώς δε θυμάμαι συγκεκριμένα στοιχεία ομιλητών), είχα συγκρατήσει ότι η συνήθης πρακτική είναι να αφήνουν μισό βαθμό στο ένα μάτι, ώστε όταν αρχίζει να σκληραίνει το μάτι μετά τα 40, η ανάγκη για χρήση γυαλιών για πρεσβυωπία να αργήσει μερικά χρόνια.
Προσωπικά θεωρώ μεγάλη ελευθερία το να βλέπεις παντού και πάντα χωρίς φακούς ή γυαλιά. Στην παραλία, στο μπάνιο, στο ξύπνημα, ακόμα και στο σεξ Ελπίζω για 10 χρόνια να απολαύσω αυτή την ελευθερία! -
Ο χρήστης StAz έγραψε:
staz πόσο σου κόστισε...;
το σκέφτομαι σοβαρά γιατί με έχουν κουράσει τα γυαλιά (αν και διακριτικά κ πανάλαφρα)
Διάβασε ΚΑΛΑ τι έγραψα.
Oups sorry αλλά τι περιμένεις γκαβός δεν είμαι...;
2,5k είναι καλά!
Παίζει ρόλο το ποσό που δίνεις ανάλογα με την γκαβομάρα που έχεις;
Δηλ εγώ με 2 βαθμούς θα πληρώσω τα ίδια με κάποιον που έχει 5 ή 6 ή 7 βαθμούς...;
-
Επαναλαμβάνω την ερώτηση. Τι γίνεται με τον αστιγματισμό 3-4 βαθμών. Επανέρχεται?
( Ουτε ένας οφθαλμίατρος σε αυτό το φόρουμ? )
-
Φίλοι εγώ δόξα το Θεό έχω άριστη όραση (10/10) και ελπίζω να μην τη χαλάσω λόγω δουλειάς, Η/Υ κτλ.Ήθελα ΄΄ομως να ρωτήσω αν έχει κανείς από σας υπερμετροπία.έχει ο αδερφός μου και θα θελα να ξέρω αν γίνεται κάτι και πως, εγχειρήσεις, ποσοστά επιτυχίας, κίνδυνοι κτλ...Αν ξέρει κανείς σας τίποτα...
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Επαναλαμβάνω την ερώτηση. Τι γίνεται με τον αστιγματισμό 3-4 βαθμών. Επανέρχεται?( Ουτε ένας οφθαλμίατρος σε αυτό το φόρουμ? )
Απ'ότι μου είχε πει ένας γιατρός όταν το έψαχνα τα απότελέσματα είναι μόνιμα.
Επειδή μου έβαλαν την ιδέα τα παιδιά θ'αρχίσω να το ξαναψάχνω... -
993cc, σε ευχαριστουμε για τις πληροφοριες, εστειλα ηδη τον ΕΜΜΑΝΟΥΗL
gto, αυτο που γραφεις δεν ισχυει, πρωτα πηγα σε γιατρο και μετα ποσταρα
titsataki, Ελλαδα την εκανες ή US?
EMMANOYHL, ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ ΕΙΣΑΙ?Παντως ειλικρινα το μονο που με ενδιαφερει ειναι να μην υπαρχουν παρενεργειες μετεγχειριτικες, το να μη ''πιασει'' η επεμβαση και χασεις και ενα εκατομυριο δεν ειναι το τελος του κοσμου, το να χασεις την οραση σου ειναι ...δυστυχως
-
Ο χρήστης KingManos έγραψε:
Παντως ειλικρινα το μονο που με ενδιαφερει ειναι να μην υπαρχουν παρενεργειες μετεγχειριτικες, το να μη ''πιασει'' η επεμβαση και χασεις και ενα εκατομυριο δεν ειναι το τελος του κοσμου, το να χασεις την οραση σου ειναι ...δυστυχως
Eimai se PC pou den exei ellhnika....
Loipon gia ayto to teleytaio den eimai sigouros afou den exoun perasei oute 10 xronia apo thn prwth epembash. Opote to ti epiplokes 8a yparxoun se 20 30 40 xronia meta thn epembash de gnwrizei kaneis.
Pantws oloi einai ka8yshxastikoi... -
Ο 993 τα έγραψε άψογα!
Μια διευκρίνιση μόνο για την ακρίβεια του πράγματος:
Εφευρέτες του Lasik είναι ο καθηγητής κ.Παλλήκαρης και ο τέως αν καθ. κ. Σιγανός ,ο οποίος αν γνωρίζω καλά τα τελευταία χρόνια χειρουργεί στην Αθήνα ιδιωτικά.
Σημειώστε ότι οι φοιτητές του Eye and Ear Infirmary Institute του Harvard δεν μπορούσαν να πιστέψουν το 1998 ότι η τελευταία εξέλιξη (τότε) στη διόρθωση διαθλαστικών ανωμαλιών προερχόταν από Έλληνες επιστήμονες εργαζόμενους σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο!cmarin,έχω την εντύπωση ότι διορθώνεται,αλλά καλύτερα να αποταθείς σε υπεύθυνο οφθαλμίατρο επισήμως,και όχι μέσω του Φόρουμ..
-
....
-
meco: Όντως σε κάθε καινούργια μέθοδο ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να παρουσιαστεί αν δεν περάσουν πολλά χρόνια και νομίζω αυτή είναι και η μόνη σημαντική επιφύλαξη που μπορεί να αποτρέψει κάποιον από το να κάνει την εγχείρηση. Γι αυτό άλλωστε κρατούνται αρχεία για όλους που έκαναν laser ΚΑΙ για την μετεγχειριτική πορεία μέχρι ένα χρόνο αργότερα! Έτσι έχουν ένα καλό δείγμα που όσο περνάνε τα χρόνια θα γίνεται και πιο αντιπροσωπευτικό.
gto: Ξέχασα να πω ότι είχα και αστιγματισμό 1.5-2.5 το οποίο διορθώθηκε κι αυτό. Επίσης δεν είναι ακριβές ότι δεν σε δέχονται με κάτω από 3 βαθμούς μυωπία! Απλά αν έχεις κάτω από 1 (!) σου λένε ότι δεν υπάρχει λόγος εκτός αν πας για... πιλότος Π.Α.
elteo: Το κόστος δεν έχει σχέση με τους βαθμούς ούτε αν κάνεις μυωπία ή μυωπία/αστιγματισμό. Αυτό φαντάζομαι θα ισχύει παντού.
cmarin: Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα σε όλες τις περιπτώσεις.
-
Λοιπόν ..... εχθές ΚΟΛΛΗΣΑ!!!
Σήμερα πήρα τηλέφωνο.
Τον Μάιο , αν τα TEST βγουν καλά δεν θα είμαι γυαλάκιας.
Το να είσαι γυαλάκιας δεν είναι κακό. Είναι ΔΥΣΚΟΛΟ!!!
Μένω Χαλκίδα και την Τρίτη 3 Μαίου πετάω για Ηράκλειο , κάνω τα TEST την ίδια μέρα και αν όλα βουν καλώς την Τετάρτη 4 Μαίου θα δω το LASER
μετά τις επόμενες 2 ημέρες θα πηγαίνω για 20 λεπτά για έλεγχο , ώστε να μην εμφανιστούν προβλήματα και επιπλοκές.
Κόστος 150 euro τα Test
2150 euro η εγχείρηση
Συνολικό Κόστος για 2300 euro
και μετά έξοδα να πάς να μείνεις , να γυρίσεις. Να φας να πιείς και να πάρεις δώρα
Το τηλέφωνο για όσους ενδιαφέρονται 2810-371800 -
αααααααααααααα......
ξέχασα ΜΥΩΠΙΑ 3,50 ΒΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑ 2 ΜΑΤΙΑ
ΚΑΙ 1,25 ΚΑΙ 1,50 ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟ -
alexis_doucas περιμενουμε να μας πεις πως ηταν η ολη εμπειρια.
-
Κάτι ακόμα.... ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ το οποίο ξέχασα να αναφέρω και θα μου παραμετροποιήσει την ζωη για 3εις εβδομάδες.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΩΣ οι ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ τουλάχιστον 3 βδομάδες πρίν τις εξετάσεις και την εγχείρηση. Τώρα γιατί??? Δεν ξέρω.
Δεν είμαι γιατρός.Δεν τους ρώτησα αλλά και να τους ρώταγα δεν πιστεύω να μου απάνταγαν.
Θα το αντέξω όμως.
Και θα αντέξετε όλοι πιστέυω.
Τα γυαλιά τα τελευταία 3 χρόνια τα φόραγα μόνο την ώρα που ξυπνούσα μέχρι να τελειώσει το πρώτο τσιγάρο στο κρεβάτι.
Ακόμα την ημέρα των εξετάσεων δεν κάνει να φοράς κολλώνια και να έχεις κάνει κάτι ακόμα που δεν θυμάμαι.Αλλά την ημέρα που θα πάρω για επιβεβαίωση(Μεγάλη Τρίτη) θα τα ξαναρωτήσω.
Αυτά για την ώρα
Καλημέρα Κύριοι -
Ο χρήστης alexis_doucas έγραψε:
Κάτι ακόμα.... ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ το οποίο ξέχασα να αναφέρω και θα μου παραμετροποιήσει την ζωη για 3εις εβδομάδες.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΩΣ οι ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ τουλάχιστον 3 βδομάδες πρίν τις εξετάσεις και την εγχείρηση. Τώρα γιατί??? Δεν ξέρω.
Δεν είμαι γιατρός.Δεν τους ρώτησα αλλά και να τους ρώταγα δεν πιστεύω να μου απάνταγαν.Εξηγώ πιο πάνω το γιατί...Ας το ξαναγράψουμε πάντως. Ο φακός από τη φύση 'τραυματίζει' τον εξωτερικό χιτώνα του ματιού οπότε η αποχή από τους φακούς βοηθάει στην επούλωση πιθανών τραυμάτων κ.λ.π.
Επέμβαση laser στα μάτια