-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ναι και θα διναν πολλοί 60Κ για Mazda (ακόμα και το καλύτερο αυτοκίνητο να ταν!)Ακόμα κι εδώ να βάλεις ψηφοφορία θα προτιμήσουν την GT 1.8 και την 120i από το Challenge
Eγώ από αυτά που έχω διαβάσει και συζητήσει έχω σχηματίσει κακή γνώμη για το RX-8 και ακόμα και εγώ που δεν συμπαθώ ιδιαίτερα την BMW θα προτιμούσα το 120 σε σχέση με το RX-8, ενώ για παράδειγμα θα προτιμούσα ένα Μάζντα 3 sedan δίλιτρο σε σχέση με την 120...
-
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Πλάκα πλάκα ο skullone νομίζω έχει δίκιο, αν το RX8 έκανε όπως είναι 60.000 ευρώ η κατανάλωσή του θα φαινότανε λογική
Πιθανως!...
Εγω δεν το βλεπω σαν 'υπεραυτοκινητο' παντως διοτι ακομα και η εξωτερικη του εμφανιση αλλα και το γεγονος οτι μπορεις να βαλεις συνοδηγο και αλλους 2 επιβατες μεσα δεν παραπεμπει σε 'ειδικες' κατασκευες περιορισμενης παραγωγης. Ενα πανεμορφο και πολυ καλοσχεδιασμενο, εμπορικο αυτοκινητο ειναι, με σπορ στησιμο, καλες επιδοσεις, και πολυ λογικη τιμη γι αυτα που σου δινει, μονο που το πληρωνεις **αφου **το αποκτησεις. Αν προσπαθησουν λιγο ακομα, και του βαλουν 'συμβατικης' τεχνολογιας κινητηρα που ν'αποδιδει σαν του type-R (ας το ονομασουν καπως αλλιως, αν δε θελουν να χαλασουν την παραδοση των RX), θα ειναι ο,τι καλυτερο.
Αν του βάλλουν συμβατικό μοτέρ θα πρέπει να λέγεται αλλιώς. Άσε που εκεί μέσα,,, ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ με τίποτε. Ο Renesis είναι διαμάντι και δίνει και χαρακτήρα (τόσο στην απόκριση/συμπεριφορά στο γκάζι όσο και στην κατανομή βάρους). Καλύτερα μην ξαναπείς RX-8 με συμβατικό μοτέρ... Ιεροσυλία
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ναι και θα διναν πολλοί 60Κ για Mazda (ακόμα και το καλύτερο αυτοκίνητο να ταν!)
Ακόμα κι εδώ να βάλεις ψηφοφορία θα προτιμήσουν την GT 1.8 και την 120i από το Challenge
Eγώ από αυτά που έχω διαβάσει και συζητήσει έχω σχηματίσει κακή γνώμη για το RX-8 και ακόμα και εγώ που δεν συμπαθώ ιδιαίτερα την BMW θα προτιμούσα το 120 σε σχέση με το RX-8, ενώ για παράδειγμα θα προτιμούσα ένα **Μάζντα 3 sedan δίλιτρο **σε σχέση με την 120...
Και με τα ρέστα άλλο ένα supermini Για να σχηματίσεις καλύτερη γνώμη βρες ένα να οδηγήσεις κι αν πετύχεις καμία 120i ακόμα καλύτερα
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Αν του βάλλουν συμβατικό μοτέρ θα πρέπει να λέγεται αλλιώς. Άσε που εκεί μέσα,,, ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ με τίποτε. Ο Renesis είναι διαμάντι και δίνει και χαρακτήρα (τόσο στην απόκριση/συμπεριφορά στο γκάζι όσο και στην κατανομή βάρους). Καλύτερα μην ξαναπείς RX-8 με συμβατικό μοτέρ... ΙεροσυλίαΔεν ειναι προβλημα το να λεγεται αλλιως, Κωνσταντινε, αυτο ακριβως ειπα!
Ιεροσυλια ειναι να μιλας για 'τετρακινητη Φεραρι', οχι για RX-8 χωρις Βανκελ. Γιατι, αν ειχαν βγαλει το Cosmo με τον 1.8Τ του Audi TT sport με τα 240 αλογα και με 50% μεγαλυτερη ροπη, αλλα και σαφως καλυτερη καταναλωση, δε θα 'επιανε';... Για να λες πως 'εχεις Βανκελ' το παιρνεις το συγκεκριμενο; Εγω τουλαχιστον θα το προτιμουσα αλλιως, κι απ'οτι διαβασα πιο πανω δε θα ημουν η μονη.Γνωμη μου ειναι πως η λογικη του 'δε χωραει αλλο μοτερ οποτε ο Renesis ειναι διαμαντι' κανει διαμαντι και το τρικιλυνδρο τουρμπισιο μοτερ του Smart (πιο αλλο βγαζει τη δυναμη του και χωραει) η, για παραδειγμα, τα 1500αρια μοτερ που ειχαν οι F1 πριν απο 25 (;) χρονια και με ενα τεραστιο turbo εβγαζαν κοντα 1000 αλογα (κι ενας θεος ξερει τι επιναν). Αν θελουν αλλο μοτερ, **μπορουν **να το χωρεσουν, δεν εχει μικροτερο εμπροσθιο τμημα το RX8 απο τα 'φυσιολογικα' αυτοκινητα. Εκει ειναι η μαγκια, το να βγαλεις δυναμη απο κατι μικρο δινοντας του 'απειρη' βενζινη ειναι ευκολο. Τωρα, αν εβαλαν Βανκελ οχι λογω 'παραδοσης RX' αλλα γιατι με κανενα αλλο κινητηρα δε θα μπορουσαν να φτιαξουν αυτο το αυτοκινητο να πηγαινει οπως ηθελαν, αυτο θα μου φανει μαλλον αστειο.
το υπεραυτοκίνητο δεν χαρακτηρίζεται μόνον από υψηλές επιδόσεις και κοφτερή οδική συμπεριφορά (ασχέτως αν, από την εποχή της Miura και μετά, τα υπεραυτοκίνητα έπαψαν να έχουν οποιαδήποτε σχέση με την εργονομία... ), αλλά πρωτίστως από εξόχως προωθημένες και εξωτικές τεχνολογικές λύσεις, συνδυασμένες, βεβαίως, με εξαιρετικές επιδόσεις και σπορτίφ συμπεριφορά.
Δε διαφωνω με το παραπανω, αλλα ποιες ειναι οι εξωτικες και πανακριβες τεχνολογικες λυσεις που κανουν ενα RX-8 'υπεραυτοκινητο' και το βαζουν στην κατηγορια των Miura, Countach, Diablo, Murcielago, Gallardo κλπ (αν πιασουμε μονο τη Lamborghini, που αναφερεις); O Βανκελ; Αν τον βαλω κι εγω στο Μινι (σιγουρα παντως χωραει αλλα μαλλον θα χρειαστω μεγαλυτερο ρεζερβουαρ!) θα εχω 'υπεραυτοκινητο';! H Μηπως χρειαζομαι και πορτες που να ανοιγουν αναποδα; Σιγουρα παντως ειναι ιεροσυλια (μου κολλησε κι εμενα η λεξη!) να το χαρακτηρησεις 'υπεραυτοκινητο' λογω επιδοσεων, αφου πολλα hot hatch εχουν αντιστοιχες (αν και ισως δεν ειναι το ιδιο διασκεδαστικα). Και 'υπεραυτοκινητο' χωρις 'υπερεπιδοσεις' δε νοειται, κατ'εμε.
-
Αυτο που οφειλω να ομολογησω παντως ειναι οτι αν ο Βανκελ ειχε πισω του την εξελιξη που εχουν οι 'συμβατικοι' τετραχρονοι κινητηρες, και δεν ηταν στην ουσια μονη της η Μαζντα στην κουρσα εξελιξης του, ισως τωρα να μιλουσαμε για κατι το τελειως διαφορετικο, το οποιο να ηταν δεκαετιες μπροστα...
-
Áõôü åßíáé ôï ìüíï óßãïõñï.
-
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Αυτο που οφειλω να ομολογησω παντως ειναι οτι αν ο Βανκελ ειχε πισω του την εξελιξη που εχουν οι 'συμβατικοι' τετραχρονοι κινητηρες, και δεν ηταν στην ουσια μονη της η Μαζντα στην κουρσα εξελιξης του, ισως τωρα να μιλουσαμε για κατι το τελειως διαφορετικο, το οποιο να ηταν δεκαετιες μπροστα...Ξεχνάς όμως ότι και άλλες εταιρείες στο παρελθόν ασχολήθηκαν με τον Βανκελ και εγκατέλειψαν την προσπάθεια.Πιστεύω οτι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Βάνκελ (μη μου πείτε οτι ο Ρένεσις είναι άλλος τύπος κινητήρα...) παραμένει η στεγανοποίησή του, που επιδρά αρνητικά στην κατανάλωση και την ποιότητα καύσης.
Επίσης πιστεύω πως ένας ακόμη λόγος που ο Βάνκελ δεν 'προχώρησε' είναι οτι κάθε εταιρεία εξασφάλιζε τα αποκλειστικά δικαιώματα της ευρεσιτεχνίας.Αυτή τη στιγμή δηλαδή μόνο η Μαζντα έχει τα δικαιώματα, παλαιότερα ήταν η Mercedes, η NSU κτλ.Χωρίς ανταγωνισμό υπάρχει εξέλιξη;Νομίζω πως οχι ιδιαίτερη. -
Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Βάνκελ είναι το κακό σχήμα του θαλάμου καύσης και η μικρή σχέση συμπίεσης που δύσκολα μπορούν να βελτιωθούν.
Είναι εξαιρετικός κινητήρας αλλα όπως όλοι δεν κάνει για όλες τις εφαρμογές.
-
Ρε παιδιά,τα δικαιώματα αποκλειστικής χρήσης μίας νέας τεχνολογίας,νομίζω ότι,δέν κρατάνε γιά πάντα,έτσι δέν είναι;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ρε παιδιά,τα δικαιώματα αποκλειστικής χρήσης μίας νέας τεχνολογίας,νομίζω ότι,δέν κρατάνε γιά πάντα,έτσι δέν είναι;Όπως τα λες είναι, μόνο που για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω τα δικαιώματα χρήσης του Βάνκελ παραμένουν αποκλειστικά και τα έχει μόνο η Μάζντα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Και με τα ρέστα άλλο ένα supermini Για να σχηματίσεις καλύτερη γνώμη βρες ένα να οδηγήσεις κι αν πετύχεις καμία 120i ακόμα καλύτεραΈχω οδηγήσει 116 και είναι πολύ ευχάριστο αυτοκίνητο. Οπότε η 120 που είναι και πιο γρήγορη θα είναι ακόμα καλύτερη.
Mazda 3 δεν έχω οδηγήσει όπως και Rx-8. Αν οδηγήσω θα μπορώ να μιλήσω καλύτερα...Αν του βάλλουν συμβατικό μοτέρ θα πρέπει να λέγεται αλλιώς. Άσε που εκεί μέσα,,, ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ με τίποτε. Ο Renesis είναι διαμάντι και δίνει και χαρακτήρα (τόσο στην απόκριση/συμπεριφορά στο γκάζι όσο και στην κατανομή βάρους). Καλύτερα μην ξαναπείς RX-8 με συμβατικό μοτέρ... Ιεροσυλία
Πολύ σωστά. Με συμβατικό κινητήρα μπορεί να ήταν γρηγορότερο σε ρεπρίζ κ.λ.π. αλλά λόγω βάρους θα έχανε πολύ από το κορυφαίο στήσιμο που έχει...
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Όπως τα λες είναι, μόνο που για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω τα δικαιώματα χρήσης του Βάνκελ παραμένουν αποκλειστικά και τα έχει μόνο η ΜάζνταΔεν ισχύει κάτι τέτοιο, οι πατέντες του Felix Wankel έχουν λήξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια (περίπου μια εικοσαετία μάξιμουμ μπορεί να τις διατηρήσει κάποιος).
Υπάρχουν και άλλες εταιρίες που βγάζουν βάνκελ κινητήρες ακόμα και σήμερα (πχ Moller) και στο παρελθόν έχουν βγάλει αρκετές ( Mercedes, NSU, Norton κα)
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Όπως τα λες είναι, μόνο που για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω τα δικαιώματα χρήσης του Βάνκελ παραμένουν αποκλειστικά και τα έχει μόνο η Μάζντα
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, οι πατέντες του Felix Wankel έχουν λήξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια (περίπου μια εικοσαετία μάξιμουμ μπορεί να τις διατηρήσει κάποιος).
Υπάρχουν και άλλες εταιρίες που βγάζουν βάνκελ κινητήρες ακόμα και σήμερα (πχ Moller) και στο παρελθόν έχουν βγάλει αρκετές ( Mercedes, NSU, Norton κα)
Στο παρελθόν οι εταιρείες που αναφέρεις και έγραψα κι εγώ παραπάνω έβγαλαν βάνκελ αλλά η κάθεμια ξεχωριστά, δηλαδή όχι ταυτόχρονα.Η κάθε μια είχε το δικαίωμα χρήσης βάνκελ και το πωλούσε στη επόμενη.Την Moller που αναφέρεις δε την γνωρίζω αλλά αν αναφέρεσαι στον κινητήρα Μέλλερ που είχε τοποθετήσει η Μάζντα στο 323 lb και ήταν 1.8 170PS για Ιαπωνία μόνο, πρόκειται για διαφορετικό τύπο κινητήρα.
Έχω την εντύπωση οτι η Μάζντα εξακολουθεί να έχει την αποκλειστηκότητα στο βάνκελ.Ίσως κάνω λάθος.Κάπου το χω διαβάσει αλλά δε μπορώ να επιμείνω.Ίσως είναι μόνη της επειδή κανείς άλλος δεν ασχολείται αυτή τη στιγμή -
Νομίζω στις αρχές της δεκαετίας του 70 η Mazda έβγαλε το RX-2 και η NSU συνέχιζε να πουλάει το Ro-80. Γενικά δεν υπάρχει κάποια υποχρέωση αποκλειστικότητας στις πατέντες, είναι θέμα διαπραγμάτευσης με τον ιδιοκτήτη, αν θα πάρει κάποια επιπλέον χρήματα με αντίστοιχη δέσμευση να μην τη δώσει σε άλλον.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Νομίζω στις αρχές της δεκαετίας του 70 η Mazda έβγαλε το RX-2 και η NSU συνέχιζε να πουλάει το Ro-80. Γενικά δεν υπάρχει κάποια υποχρέωση αποκλειστικότητας στις πατέντες, είναι θέμα διαπραγμάτευσης με τον ιδιοκτήτη, αν θα πάρει κάποια επιπλέον χρήματα με αντίστοιχη δέσμευση να μην τη δώσει σε άλλον.[list:bg8rtgm8]Έχω την εντύπωση ότι το πρώτο Wankel παραγωγής ήταν το Ro 80 της NSU. [/list:u:bg8rtgm8]
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Πλάκα πλάκα ο skullone νομίζω έχει δίκιο, αν το RX8 έκανε όπως είναι 60.000 ευρώ η κατανάλωσή του θα φαινότανε λογική
Ναι και θα διναν πολλοί 60Κ για Mazda (ακόμα και το καλύτερο αυτοκίνητο να ταν!)
Βλέπε 350 Ζ
Ακόμα κι εδώ να **βάλεις ψηφοφορία **θα προτιμήσουν την GT 1.8 και την 120i από το Challenge
Δεν έχεις παρά να το διαπιστώσεις!
-
Δεν εννοούσα το miller του xedos 9.
Οι μηχανολογικές πατέντες έχουν ισχύ περίπου 20 χρόνια και ο wankel δεν είναι εξαίρεση. Οι διάφορες εταιρίες που έβγαλαν κατα καιρούς κινητήρες βάνκελ δεν πούλαγαν το 'χρίσμα' η μία στην άλλη, η πατέντα είχε ήδη λήξει. (φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να υπάρχουν επι μέρους πατέντες για τα apex seals πχ).
Η Mazda απλώς είναι -σχεδόν- η μόνη που ασχολείται, αν υπήρχε η πρόθεση αύριο κιόλας οποιαδήποτε εταιρία και οποιοσδήποτε μπορεί να φτιάξει (και να πουλάει) κινητήρα βάνκελ.
Για του λόγου το αληθές:
http://www.freedom-motors.com/
και το μητρικό site:
(μη ψαρώνετε απο το skycar, είναι σοβαρή εταιρία )
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Eγώ από αυτά που έχω διαβάσει και συζητήσει έχω σχηματίσει κακή γνώμη για το RX-8
Για πες τί έχεις ακούσει-διαβάσει?
Όσο για το τί χωράει απλά να πω ότι στις ΗΠΑ η πιο συνιθισμένη μετατροπή σε RX7 είναι η τοποθέτηση Αμερικάνικου V8!!!
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Eγώ από αυτά που έχω διαβάσει και συζητήσει έχω σχηματίσει κακή γνώμη για το RX-8
Για πες τί έχεις ακούσει-διαβάσει?
Όσο για το τί χωράει απλά να πω ότι στις ΗΠΑ η πιο συνιθισμένη μετατροπή σε RX7 είναι η τοποθέτηση Αμερικάνικου V8!!!
Kόψε κάτι,όχι και η ποιό συνηθισμένη(λες και γίνεται σε ένα Σ/Κ).
-
Ο χρήστης StAz έγραψε:
Eãþ áðü áõôÜ ðïõ Ý÷ù äéáâÜóåé êáé óõæçôÞóåé Ý÷ù ó÷çìáôßóåé êáêÞ ãíþìç ãéá ôï RX-8
Ãéá ðåò ôß Ý÷åéò áêïýóåé-äéáâÜóåé?
¼óï ãéá ôï ôß ÷ùñÜåé áðëÜ íá ðù üôé óôéò ÇÐÁ ç ðéï óõíéèéóìÝíç ìåôáôñïðÞ óå RX7 åßíáé ç ôïðïèÝôçóç ÁìåñéêÜíéêïõ V8!!!
Küøå êÜôé,ü÷é êáé ç ðïéü óõíçèéóìÝíç(ëåò êáé ãßíåôáé óå Ýíá Ó/Ê).
Áõôïé öôéÜ÷íïíôáé íá âÜæïõí V8 ðáíôïý óáí ôçí Ìýèïò Ýíá ðñÜãìá ....
Ðáíôïý õðÜñ÷åé .×þñï íá âñïýíå ìüíï
Γιατί οι 4Τ "θάβουν" το RX-8 Challenge;