-
Βενζίνη: πτώση και στην κατανάλωση…
Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώθηκε στις 19 Δεκεμβρίου στα 0,83 ευρώ ανά λίτρο, σημειώνοντας πτώση κατά 1,07%, σε σχέση με τη μέση τιμή της αμόλυβδης που ήταν 0,839 στις 12 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, δεν είναι μόνο η τιμή της που μειώνεται, αλλά και η χρήση της από τους καταναλωτές: πτώση κατά 10%-12% καταγράφεται πανελλαδικά στις πωλήσεις της βενζίνης, από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα. Ακόμη πιο σημαντική όμως είναι η είδηση που αναφέρει ότι η πτώση των πωλήσεων στα πρατήρια των ακριβότερων εταιρειών το Νοέμβριο έφτασε το 30% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι του 15% της μείωσης πωλήσεων που παρουσιάστηκε στα πρατήρια των φθηνότερων εταιρειών. Η εξήγηση, απλή: οι δύο επισκέψεις ανά εβδομάδα του μέσου Έλληνα οδηγού για ανεφοδιασμό, περιορίστηκαν λόγω της κρίσης σε μία.
Aπό τους 4Τ. Δεν καταλαβαίνω γιατί καταλογίζουν την πτώση στην κρίση και όχι στην υψηλή επισκεψιμότητα του 'Έρευνα Κατανάλωσης'.
Θα ήθελα πάντως να δω τους χτυπημένους από την κρίση -στην Ελλάδα- που δεν βάζουν πλέον 2 φορές την εβδομάδα βενζίνη. Μάλλον αντί να βάζουν 2 20ευρα, πλέον βάζουν με τη μια 40 ευρώ.
@elteo και manosk
Έχετε μπει ήδη υπό επιτήρηση από την Κομισιόν, μετά από προτροπή παραστρατιωτικών κύκλων. -
Εδώ και 3 μήνες έκοψα την BP και παίζω πλέον Ελιν.
Καλύτερα να στηρίζω ελληνικά χέρια παρά να τα παίρνουν τα καρτελ και τα παχυλά bonus Κάποιοων.
Εκτός των άλλων πήγαινα 2 χρόνια σε μια συγκεκριμένη BP και μου το έπαιζε δύσκολος στο πλύσιμο.
-Κάτσε ρε μαγκα, σου χώνω 80άρια και 120άρια για φουλαρίσματα και μου το παίζεις δύσκολος
Το μόνο κακό είναι οτι η ελιν της γειτονιάς έχει πολύ ουρά. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Το μόνο κακό είναι οτι η ελιν της γειτονιάς έχει πολύ ουρά.Ε σιγά, άμα γεμίζεις δεν είσαι κάθε τρεις και λίγο στο βενζινάδικο.
εγώ έβαλα τις προάλλες kaoil 100άρα με 0,83. ένα 20ευρο έβαλα, αν και πάντα γεμίζω, γιατί ήθελα να τη δοκιμάσω πρώτα. Μέχρι στιγμής τσακμάκι
Ερώτηση: το ότι ένα πρατήριο είναι προτιμητέο από πολλούς επαγγελματίες (είτε ταξιτζήδες είτε οδηγούς τουριστικών/ΚΤΕΛ) μπορεί να μας λέει κάτι για την καθαρότητα των καυσίμων του;
-
Είδα, αλλά δεν έβαλα γιατί προχθες φούλαρα, ΕΚΟ με 0,84 !!!!!! Πάμε καλά!!!
(στο περίπου) -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εδώ και 3 μήνες έκοψα την BP και παίζω πλέον Ελιν.
Καλύτερα να στηρίζω ελληνικά χέρια παρά να τα παίρνουν τα καρτελ και τα παχυλά bonus Κάποιοων.Καλά, μην νομίζεις όμως ότι και η Ελίν παίρνει τη βενζίνη της από τα πετρελαιόδεντρα που φυτρώνουν στη Τσακώνα, δίπλα στις μελιτζάνες!
Σοβαρά τώρα, όντως ένα κομμάτι παραπάνω -έστω και μικρό- καταλήγει στην ελληνική οικονομία. -
Χθες (Παρασκευή) είδα σε δελτίο ειδήσεν ότι θα αυξηθεί ο φόρος στα καύσιμα με αποτέλεσμα να αυξηθεί κατά 2,6% η τιμή της βενζίνης και κατά 3,1% η τιμή του πετρελαίου. Ισχύει κάτι τέτοιο; Το έχει ακούσει κάποιος άλλος;
-
ναι θα γινει, διοτι πρεπει να εναρμονιστει η Ελληνικη με την Ευρωπαικη φορολογια.
-
Η αύξηση έχει γίνει απο την 1/1/2009: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=16&artid=248218.
Πρακτικά είναι +1 λεπτό και κάτι ψιλά στο πετρέλαιο και κάτι λιγότερο απο λεπτό στην αμόλυβδη. Γι αυτό πέρασε απαρατήρητο.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Η αύξηση έχει γίνει απο την 1/1/2009: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=16&artid=248218.Πρακτικά είναι +1 λεπτό και κάτι ψιλά στο πετρέλαιο και κάτι λιγότερο απο λεπτό στην αμόλυβδη. Γι αυτό πέρασε απαρατήρητο.
Σε λίγα χρόνια βλέπω το πετρέλαιο σε τιμές που θα ξεπεράσουν κατά πολύ τη βενζίνη. Εντύπωση μου κάνει ότι παρόλο που η φορολόγηση είναι 5 λεπτά το λίτρο κάτω το πετρέλαιο συνεχίζει να πωλείται σε τιμές που υπερβαίνουν κατά 7 με 10 λεπτά τη τιμή της αμόλυβδης.
-
φαντάζομαι, ανά λίτρο, το πετρέλαιο έχει μεγαλύτερη θερμαντική αξία ?
-
1,10 -1,30 dollars per galon επαιζε η βενζινη στα περισοτερα βενζιναδικα στο Τεξας η βενζινη ητοι 20 με 24 cents το λιτρο.
Μπορειτε να κλαψετε ελευθερα -
100άρες:
Ελίν 0.957
Aegean 0.899
Προβληματίζομαι από που να γεμίσω τη Δευτέρα
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
100άρες:Ελίν 0.957
Aegean 0.899
Σήμερα βρήκα κοντά στο σπίτι μου σε νέο πρατήριο Ελιν την 100 Oct 0.93 το λίτρο ... Αρχικά είπα 50Ε αλλά γρήγορα συνειδητοποίησα ότι με 50Ε (50/0.93=52 lt) και λαμπάκι για 40km ακόμα, μάλλον θα ξεχείλιζε το ρεζεβουάρ (55 lt), οπότε του είπα 40Ε ... Παλιότερα έτρεχα σε Ελιν 4-5km μακρυά από το σπίτι και ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος (τότε είχε φτάσει μέχρι 1.39 Ε/λίτρο η 100-άρα)...
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
φαντάζομαι, ανά λίτρο, το πετρέλαιο έχει μεγαλύτερη θερμαντική αξία ?http://en.wikipedia.org/wiki/Diesel#Fue ... _and_price
The density of petroleum diesel is about 0.85 kg/l (7.09 lbs/gallon), about 18% more than petrol (gasoline), which has a density of about 0.72 kg/l (6.01 lbs/gallon). When burnt, diesel typically releases about 38.6 MJ/l (138,700 BTU per US gallon), whereas gasoline releases 34.9 MJ/l (125,000 BTU per US gallon), 10% less[4] by energy density, but 45.41 MJ/kg and 48.47 MJ/kg, 6.7% more by specific energy. Diesel is generally simpler to refine from petroleum than gasoline. The price of diesel traditionally rises during colder months as demand for heating oil rises, which is refined in much the same way. Due to its higher level of pollutants, diesel must undergo additional filtration[citation needed] which contributes to a sometimes higher cost.
-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
100άρες:
Ελίν 0.957
Aegean 0.899
Σήμερα βρήκα κοντά στο σπίτι μου σε νέο πρατήριο Ελιν την 100 Oct 0.93 το λίτρο ... Αρχικά είπα 50Ε αλλά γρήγορα συνειδητοποίησα ότι με 50Ε (50/0.93=52 lt) και λαμπάκι για 40km ακόμα, μάλλον θα ξεχείλιζε το ρεζεβουάρ (55 lt), οπότε του είπα 40Ε ...
Δεν δινει ρεστα;
-
Ο χρήστης pierce21 έγραψε:
1,10 -1,30 dollars per galon επαιζε η βενζινη στα περισοτερα βενζιναδικα στο Τεξας η βενζινη ητοι 20 με 24 cents το λιτρο.
Μπορειτε να κλαψετε ελευθεραΑυτή η πολιτεία είναι τίγκα στο πετρέλαιο δεν μου κάνει εντύπωση. Πήγαινε να δεις πόσο πουλάνε στο Ιράν να κλάψεις κ εσύ (αν θυμάμαι καλά 10 λεπτά το λίτρο)
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Το μόνο κακό είναι οτι η ελιν της γειτονιάς έχει πολύ ουρά.
Ε σιγά, άμα γεμίζεις δεν είσαι κάθε τρεις και λίγο στο βενζινάδικο.
εγώ έβαλα τις προάλλες kaoil 100άρα με 0,83. ένα 20ευρο έβαλα, αν και πάντα γεμίζω, γιατί ήθελα να τη δοκιμάσω πρώτα. Μέχρι στιγμής τσακμάκι
Ερώτηση: το ότι ένα πρατήριο είναι προτιμητέο από πολλούς επαγγελματίες (είτε ταξιτζήδες είτε οδηγούς τουριστικών/ΚΤΕΛ) μπορεί να μας λέει κάτι για την καθαρότητα των καυσίμων του;
και εγώ πριν 2-3 χρόνια είχα μείνει με τη ρεζέρβα στη Χαλκιδική. Αναγκαστικά έβαλα από Kaoil... μόλις έβαλα, μετά από 5-10 χλμ, νόμιζα ότι είχα βάλει κηροζίνη... έμεινα κατενθουσιασμένος
αλλά λες και είχα βάλει κηροζίνη
τσακμάκι όπως το λες!
όσο για το πρατήριο και τους οδηγούς επαγγελματίες, νομίζω πως αυτοί ξέρουν καλύτερα από εμάς...
-
άσχετοι είναι
-
από elteo την 04/01/09 12:00
Πήγαινε να δεις πόσο πουλάνε στο Ιράν να κλάψεις κ εσύ (αν θυμάμαι καλά 10 λεπτά το λίτρο)Πότε ανέβηκε τόσο? Πέρσι ήταν 4 λεπτά η βενζίνη το λίτρο (το πετρέλαιο ήταν και εκεί ακριβότερο στα 6-7 λεπτά). Ε ρε ακρίβεια παγκοσμίως.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μπορειτε να κλαψετε ελευθεραΑυτή η πολιτεία είναι τίγκα στο πετρέλαιο δεν μου κάνει εντύπωση. Πήγαινε να δεις πόσο πουλάνε στο Ιράν να κλάψεις κ εσύ (αν θυμάμαι καλά 10 λεπτά το λίτρο)
ε και στη Λουιζιανα απο διπλα και στην αλαμπαμα δεν ειχει ιδιαιτερη διαφορα. Aυτη που παραδοσιακα εχει υψηλες τιμες ειναι η Καλιφορνια, απο οτι θυμαμαι απο προηγουμενα ταξιδια σχεδον 20% πανω...
Ποσο εχει στο Ιραν;
Βενζίνη ώρα μηδέν!