-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
Με ένα 1,06 γέμισα χτες απλή ΕΚΟ 95.Οσο γέμιζα μου έλεγε το παληκάρι με την μάνικα ότι είμαι ο πρώτος εδώ και 1 εβδομάδα που φουλάρω. Ολοι 10ευρα βάζουν μου έλεγε.
υπερβολικό... και ταξίδι πως πάνε? ή δεν πάνε?
-
Για την Silk Oil της Πάτρας να πω κι εγώ κάτι που είχα παρατηρήσει παλαιότερα που έβαζα από εκεί (πανε χρόνια τώρα βέβαια...).
Στο τουτού που είχα τότε, έπεφτε πάντα η φθηνότερη βενζίνη, ενώ πρόβλημα δεν αντιμετώπισα ποτέ. Εβαζα στην Πάτρα στο Ε.Π Θωμάς (all time classic ...) στην Silk Oil πιο σπάνια, κυρίως καλοκαίρια που γύριζα από μπάνιο!
Η Silk Oil είχε μια παράξενη μυρωδιά, δεν ξέρω πως ακριβώς να το περιγράψω. Μπορεί να είναι και η ιδέα μου βέβαια... Πρόβλημα δεν είχα ποτέ το ξαναλέω, αλλά η μυρωδιά μου έκανε εντύπωση...
Υποψιαζόμουν αρωματικους υδρογονάνθρακες, τολουόλιο, βενζόλιο κλπ καθώς αυτό μου θύμιζε η μυρωδια...
Θα έλεγα πως σε παλιά αυτοκίνητα, βάλτε άφοβα, τι είχατε τι χάσατε, ειδικά εσύ aserf, τα μοτέρ σαν το δικό σου είναι περίπου αλεξίσφαιρα, δύσκολα θα πάθει το παραμικρό ακόμη κι αν νοθεύεται με κάτι τέτοιο. Επίσης, η λειτουργία του κινητήρα δεν θα χαλάσει με τέτοια πρόσθετα, μάλλον καλύτερη απόδοση θα έχει, βέβαια δεν ξέρω αν μακροπρόθεσμα έχει πρόβλημα κάποιο μπεκ ή δεν ξέρω τι άλλο... Πάντως, εγώ θα συνέχιζα να βάζω. Στην τελική και οι ακριβότεροι δεν σημαίνει πως δεν κλέβουν ή δεν νοθεύουν, τουλάχιστον στους φθηνούς πληρώνεις εξαρχής λιγότερα!Θεωρώ τρελή σπατάλη την 'επώνυμη' βενζίνη, σε νορμάλ αυτοκίνητα. Μόνον αν μου την πληρώνει άλλος, θα έβαζα κάτι τέτοιο, (αλλά συνήθως γράφουν πάνω στο τιμολόγιο τι ακριβώς έβαλαν και πιθανόν να μην αρέσει καθόλου σ' αυτόν που πληρώνει ... ).
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
τολουόλιοΤη σούπερ αμόλυβδη νοθεύουν μ' αυτό (δεν έχει φόρο). Αν μαυρίζει τα μπουζί η σούπερ αμόλυβδη, ξέρεις τι έβαλαν.
-
Στην Κηφισίας στο ρεύμα προς Αθήνα, πριν την Αγ. Κωνσταντίνου στο Μαρούσι, έχει μια Shell η οποία το Σάββατο είχε τιμή απλής αμόλυβδης 1.199!!!! και ο φίλος μου που είμασταν μαζί και έβαλε βενζίνη εκεί μου είπε ότι είναι συνεχώς γεμάτο, γιατί είναι η μόνη Shell στην περιοχή (κάτι τέτοιο κατάλαβα). Αυτός βάζει εκεί για τους πόντους ανεπίδεκτος! (και απαράδεκτος επίσης )
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
Με ένα 1,06 γέμισα χτες απλή ΕΚΟ 95.Οσο γέμιζα μου έλεγε το παληκάρι με την μάνικα ότι είμαι ο πρώτος εδώ και 1 εβδομάδα που φουλάρω. Ολοι 10ευρα βάζουν μου έλεγε.
Πλέον βάζεις βενζίνη και νιώθεις ότι παίζεις στο χρηματιστήριο. Να τα παίξω όλα για όλα(=φουλάρω) τώρα στην ιδέα ότι η βενζίνη θα ανέβει αύριο μεθαύριο ή να κινηθώ συντηρητικά(=γέμισμα 10-15 ευρώ) ελπίζοντας ότι η τιμή τις επόμενες ημέρες θα πέσει;
Κι εγώ σχεδόν πάντα φουλάρω. Απεχθάνομαι τις συχνές επισκέψεις στα βενζινάδικα.
Γέμισμα 5-10 ευρώ μόνο όταν αναγκάζομαι να βάλω σε άγνωστο(σ'εμένα) βενζινάδικο ίσα ίσα για να μην μείνει το αυτοκίνητο. -
σημερα γεμισα με 95αρα 1,05
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Πλέον βάζεις βενζίνη και νιώθεις ότι παίζεις στο χρηματιστήριο. Να τα παίξω όλα για όλα(=φουλάρω) τώρα στην ιδέα ότι η βενζίνη θα ανέβει αύριο μεθαύριο ή να κινηθώ συντηρητικά(=γέμισμα 10-15 ευρώ) ελπίζοντας ότι η τιμή τις επόμενες ημέρες θα πέσει;
πικρή αλήθεια...
-
Ξανά κάτω από 1 ευρώ μετά από μέρες!
-
Εδώ έχει μήνες να πέσει κάτω από 1...
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
Οσο γέμιζα μου έλεγε το παληκάρι με την μάνικα ότι είμαι ο πρώτος εδώ και 1 εβδομάδα που φουλάρω. Ολοι 10ευρα βάζουν μου έλεγε.Προ ημερών πήγα να βάλω βενζίνη και όπως πάντα τους είπα να το γεμίσουν. Πρώτο περίεργο κοίταγμα από το βενζινά
Ο μετρητής γυρίζει, γυρίζει, γυρίζει... δεύτερο περίεργο κοίταγμα από το βενζινά, ο οποίος φάνηκε να απορεί που ήθελε και άλλο.
Τελικά σταματάει στα 48 λίτρα (σε 55άρι ντεπόζιτο μαζί με τα 5-8 λίτρα της 'ρεζέρβας')... τρίτο περίεργο κοίταγμα από το βενζινά, συνοδευόμενο από το σχόλιο 'Πρέπει να κυκλοφορούσες με τις αναθυμιάσεις'.Του απάντησα ότι έχω βάλει και περισσότερο άλλη φορά, πλήρωσα και έφυγα.
Φαίνεται ότι δε συνηθίζεται να βάζουν τόση βενζίνη σε αυτοκίνητα αυτού του μεγέθους, αλλιώς φαντάσου πώς θα αντιδρούσαν αν πήγαινε κάποιο Land Cruiser και ο ιδιοκτήτης τους έλεγε 'Γεμίστε το', ήτοι max 100 λίτρα
Το να βάλω 10-20
-
[quote='aserf']
Το να βάλω 10-20
-
Τις προάλλες μου ηρθε αυτο το e-mail και μιας και βρήκα σχετικό θέμα το παραθέτω εδώ:
'' *ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Από την ομάδα του Beppe Grillo ξεκινάει μία καινούρια πρωτοβουλία……(η προηγούμενη ήταν για το κόστος των επαναφορτιζόμενων τηλεφωνικών καρτών…….με καταπληκτικά αποτελέσματα !!!!!!!!!!) η δοκιμή δεν κοστίζει τίποτα…!!!
ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ?
Και στην περίπτωση που δεν έχεις αυτοκίνητο, σε παρακαλούμε να προωθήσεις το μήνυμα σε φίλους σου.
Βενζίνη στη μισή τιμή? Ας κάνουμε κάτι.
Μάθαμε για μία κοινή ενέργεια που μπορούμε να ασκήσουμε πίεση στις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου.
Ακούμε τον τελευταίο καιρό ότι η βενζίνη θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και θα φτάσει έως 1,50 ευρώ το λίτρο.
ΜΑΖΙ μπορούμε να μειώσουμε την τιμή κινούμενοι μαζί με εξυπνάδα και αλληλεγγύη.
Μα πως?
Το σύνθημα είναι: «Χτυπήστε το πορτοφόλι των εταιρειών βενζίνης και αφήστε τους μόνους τους».
Σκεφτήκαμε να ορίσουμε μία συγκεκριμένη μέρα που δεν θα αγοράζαμε βενζίνη, πράγμα που έκανε τις εταιρείες να γελάσουν, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι τα ρεζερβουάρ θα ήταν γεμάτα από την προηγούμενη ημέρα.
Η επόμενη σκέψη δεν νομίζω να τους κάνει να γελάσουν τόσο..!
Οι ιδιοκτήτες πετρελαιοπηγών και ο OPEC μας έκανε να πιστέψουμε ότι η τιμή του 0,95 και 1 ευρώ για κάθε λίτρο είναι μία καλή τιμή, μα εμείς θα τους πείσουμε ότι υπάρχουν και τιμές πιο λογικές.
Οι καταναλωτές μπορούνε να επηρεάσουν σημαντικά τις πολιτικές των εταιρειών:
Πρέπει απλώς να χρησιμοποιήσουμε την δύναμη που έχουμε.
Η πρόταση είναι να μην καταναλώσουμε βενζίνη από τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου την SHELL και την ESSO μέχρι το τέλος του χρόνου, που ούτως ή άλλως είναι μία εταιρεία.
Εάν δεν πουλήσουν καθόλου βενζίνη (ή πουλήσουν πολύ λιγότερη) θα αναγκαστούν να μειώσουν τις τιμές.
Και όταν αυτές οι δύο εταιρείες μειώσουν τις τιμές οι υπόλοιπες θα προσαρμοστούν.
Για να τα καταφέρουμε πρέπει να είμαστε εκατομμύρια οι ΟΧΙ πελάτες της SHELL και της ESSO σε όλο τον κόσμο.
Αυτό το μήνυμα προέρχεται από την Γαλλία και στάλθηκε από περίπου τριάντα άτομα, αν αυτοί το προωθήσουν σε δέκα φίλους αμέσως γίνονται τριακόσια και αν αυτοί κάνουν το ίδιο θα γίνουν τρεις χιλιάδες, κ.ο.κ.
Αν κινηθούμε γρήγορα θα καταφέρουμε να φτάσουμε αριθμούς πολύ μεγάλους και ικανοποιητικούς, γι’ αυτό στείλε το μήνυμα σε δέκα φίλους σου ζητώντας τους να το προωθήσουν με τον ίδιο τρόπο.
Κάνοντας το αυτό, το βέβαιο είναι ότι δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, δεν είναι έτσι?
Ποιος ενδιαφέρεται για τα κουπόνια και τα μικρό δωράκια που κατά καιρούς μας κάνουν αυτές οι εταιρείες?Κουράγιο, ας κινηθούμε!!! * ''
Σχολιάστε....
-
[quote='aserf']Προ ημερών πήγα να βάλω βενζίνη και όπως πάντα τους είπα να το γεμίσουν. Πρώτο περίεργο κοίταγμα από το βενζινά
Ο μετρητής γυρίζει, γυρίζει, γυρίζει... δεύτερο περίεργο κοίταγμα από το βενζινά, ο οποίος φάνηκε να απορεί που ήθελε και άλλο.
Τελικά σταματάει στα 48 λίτρα (σε 55άρι ντεπόζιτο μαζί με τα 5-8 λίτρα της 'ρεζέρβας')... τρίτο περίεργο κοίταγμα από το βενζινά, συνοδευόμενο από το σχόλιο 'Πρέπει να κυκλοφορούσες με τις αναθυμιάσεις'.Του απάντησα ότι έχω βάλει και περισσότερο άλλη φορά, πλήρωσα και έφυγα.
Φαίνεται ότι δε συνηθίζεται να βάζουν τόση βενζίνη σε αυτοκίνητα αυτού του μεγέθους, αλλιώς φαντάσου πώς θα αντιδρούσαν αν πήγαινε κάποιο Land Cruiser και ο ιδιοκτήτης τους έλεγε 'Γεμίστε το', ήτοι max 100 λίτρα
Το να βάλω 10-20
-
Ο χρήστης ak20 έγραψε:
Τις προάλλες μου ηρθε αυτο το e-mail και μιας και βρήκα σχετικό θέμα το παραθέτω εδώ:'' *ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Από την ομάδα του Beppe Grillo ξεκινάει μία καινούρια πρωτοβουλία……(η προηγούμενη ήταν για το κόστος των επαναφορτιζόμενων τηλεφωνικών καρτών…….με καταπληκτικά αποτελέσματα !!!!!!!!!!) η δοκιμή δεν κοστίζει τίποτα…!!!
Και στην περίπτωση που δεν έχεις αυτοκίνητο, σε παρακαλούμε να προωθήσεις το μήνυμα σε φίλους σου.
Μάθαμε για μία κοινή ενέργεια που μπορούμε να ασκήσουμε πίεση στις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου.
Ακούμε τον τελευταίο καιρό ότι η βενζίνη θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και θα φτάσει έως 1,50 ευρώ το λίτρο.
Μα πως?
Το σύνθημα είναι: «Χτυπήστε το πορτοφόλι των εταιρειών βενζίνης και αφήστε τους μόνους τους».
Σκεφτήκαμε να ορίσουμε μία συγκεκριμένη μέρα που δεν θα αγοράζαμε βενζίνη, πράγμα που έκανε τις εταιρείες να γελάσουν, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι τα ρεζερβουάρ θα ήταν γεμάτα από την προηγούμενη ημέρα.
Οι ιδιοκτήτες πετρελαιοπηγών και ο OPEC μας έκανε να πιστέψουμε ότι η τιμή του 0,95 και 1 ευρώ για κάθε λίτρο είναι μία καλή τιμή, μα εμείς θα τους πείσουμε ότι υπάρχουν και τιμές πιο λογικές.
Η πρόταση είναι να μην καταναλώσουμε βενζίνη από τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου την SHELL και την ESSO μέχρι το τέλος του χρόνου, που ούτως ή άλλως είναι μία εταιρεία.
Εάν δεν πουλήσουν καθόλου βενζίνη (ή πουλήσουν πολύ λιγότερη) θα αναγκαστούν να μειώσουν τις τιμές.
Και όταν αυτές οι δύο εταιρείες μειώσουν τις τιμές οι υπόλοιπες θα προσαρμοστούν.
Για να τα καταφέρουμε πρέπει να είμαστε εκατομμύρια οι ΟΧΙ πελάτες της SHELL και της ESSO σε όλο τον κόσμο.
Αυτό το μήνυμα προέρχεται από την Γαλλία και στάλθηκε από περίπου τριάντα άτομα, αν αυτοί το προωθήσουν σε δέκα φίλους αμέσως γίνονται τριακόσια και αν αυτοί κάνουν το ίδιο θα γίνουν τρεις χιλιάδες, κ.ο.κ.
Αν κινηθούμε γρήγορα θα καταφέρουμε να φτάσουμε αριθμούς πολύ μεγάλους και ικανοποιητικούς, γι’ αυτό στείλε το μήνυμα σε δέκα φίλους σου ζητώντας τους να το προωθήσουν με τον ίδιο τρόπο.
Κάνοντας το αυτό, το βέβαιο είναι ότι δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, δεν είναι έτσι?
Ποιος ενδιαφέρεται για τα κουπόνια και τα μικρό δωράκια που κατά καιρούς μας κάνουν αυτές οι εταιρείες?Κουράγιο, ας κινηθούμε!!! * ''
Σχολιάστε....
Κυκλοφορεί ακόμα αυτό.Nice
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Τις προάλλες μου ηρθε αυτο το e-mail και μιας και βρήκα σχετικό θέμα το παραθέτω εδώ:
'' *ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Μα πως?
Σχολιάστε....
Κυκλοφορεί ακόμα αυτό.Nice
Μόλις το έκανα copy-paste και θα το στείλω σε όλους του γνωστούς στο mail μου.Πιστεύω ότι αξίζει έστω η προσπάθεια.
-
Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι σκέτη κοροϊδία.
Τη στιγμή αυτή το ευρώ με το δολλάριο έχουν μια ισοτιμία σχεδόν 1.48.
Το βαρέλι κοστίζει π.χ. 85 δολλάρια=57.43 ευρώ (δεν ξέρω πόσο ακριβώς έχει τώρα, αλλά πρόσφατα κάποια στιγμή είχε τόσο)Πριν κάποια χρονάκια (2 ίσως) είχαμε 60 δολλάρια το βαρέλλι, αλλά ισοτιμία περίπου 1.1. Δηλαδή 54.5 ευρώ.
Με ΠΟΛΥ μεγάλη πιθανότητα η αξία του πετρελαίου σήμερα σε ευρώ δεν έχει ξεπεράσει σε σοβαρά επίπεδα την τιμή του όταν η βενζίνη είχε 0.7 ευρώ/λίτρο...
Πραγματικά σιχαμένη κάστα, σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις κάθε φορά.
-
Πέτυχα πρατήριο Ελίν να πουλάει το Diesel 4 λεπτά ακριβότερα από την 95άρα αμόλυβδη.
Ω καιροί, ω ήθη!
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
πουλάει το Diesel 4 λεπτά **ακριβότερα **από την 95άρα αμόλυβδη.Ποιό σου φάνηκε περίεργο;
Το '4 λεπτά' ή το ακριβότερο Diesel;
Δυστυχώς στην Ελλάδα ζούμε, και τίποτα δεν πρέπει να μας φαίνεται περίεργο -
Nομίζω 'φυσιολογικά' το diesel είναι 1-2 λεπτά ακριβότερο από τη βενζίνη γιατί είναι ακριβότερο ως καύσιμο στην παραγωγή του.
4 λεπτά διαφορά βέβαια δε δικαιολογούνται πλήρως. -
Στην ευρώπη πάντως εδώ και αρκετό καιρό είναι ακριβότερο το ντίζελ.
Βενζίνη ώρα μηδέν!