-
A ok γράψε λάθος!
-
Σιγά μην γράψω λάθος...
Δεν έγινε και τίποτα... Λεπτομέρειες... -
Πιστευετε οτι αξιζει τον κοπο και το χρημα να βαζει καποιος 100αρα ;
-
Συνέχεια? Προσωπικά πιστεύω όχι. Μια φορά κάθε ένα με ενάμιση μήνα ένα 20ρικο είναι must. Σε κανένα ταξίδι επίσης.
-
να μιλησω για τα δικα μου δεδομενα. Ειναι τουρμπο βενζινης σε καθημερινη βαση κανω πολυ λιγα χιλιομετρα περιπου 10 την μερα και το εχω σχεδον 2 μηνες .
-
Για τόσο λίγα χλμ, τότε ναι.
Εγώ που είμαι min 34 χλμ τη μέρα, δε βγαίνει οικονομικά συνέχεια 100αρα. Παίζω μπάλα με το βενζινάδικο κάθε Τρίτη στη Shell που έχει προσφορά την v-power.
Χτες που με έστειλε το αφεντικό Σχηματάρι και του πήρα ένα 50ρικο για βενζίνη και διόδια,έβαλα τα 30 100αρα. -
Δεν το λέω τόσο για το οικονομικό αλλά περισσότερο αν δίνει κάτι παραπάνω στο αυτοκίνητο και στην λειτουργία του κινητήρα η 100αρα σε σχέση με την 95 άρα.
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Γενικά έχεις λίγο καλύτερη απόκριση στο γκάζι.
Δεν γίνεται και αεροπλάνο, αλλά διαφορά υπάρχει.
Επίσης είναι και τα πρόσθετα που βοηθάνε στο να καθαρίσει λίγο η μπίχλα στο ρεζερβουάρ και γενικά στο κύκλωμα τροφοδοσίας καυσίμου. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Όχι.BP = Motoroil = Διυλιστήρια Κορίνθου (Βαρδινογιάννης)
SHELL = ΕΛΠΕ = ΕΛΔΑ = Διυλιστήρια Ασπροπύργου (Λάτσης)
Μήπως το ανάποδο;
Τον Ιούνιο 2010 ολοκληρώθηκε η συμφωνία εξαγοράς των δραστηριοτήτων Shell στην Ελλάδα από τη ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ A.E.
-
Έχεις δίκιο.
SHELL = Motoroil = Διυλιστήρια Κορίνθου (Βαρδινογιάννης)
BP = ΕΛΠΕ = ΕΛΔΑ = Διυλιστήρια Ασπροπύργου (Λάτσης)
-
Ο χρήστης drenie έγραψε:
Πιστευετε οτι αξιζει τον κοπο και το χρημα να βαζει καποιος 100αρα ;Εγω όσες φορες έβαλα 100αρα δεν ειδα διαφορά.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης drenie έγραψε:
Πιστευετε οτι αξιζει τον κοπο και το χρημα να βαζει καποιος 100αρα ;Εγω όσες φορες έβαλα 100αρα δεν ειδα διαφορά.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Τα πράγματα είναι απλά.
Ρίχνετε μια ματιά στις προδιαγραφές του κινητήρα σας.
Σε άλλα αυτοκίνητα η χρήση 100άρας είναι απαραίτητη
σε άλλα προαιρετική
και σε άλλα περιττή σπατάλη χρημάτων. -
αν ειναι τουρμπο εχει διαφορα σημαντική, ας εχει αναγκαια μονο τα 95 οκτανια. Το ειχαν αποδειξει πριν πολλα χρονια σε τεστ των 4Τ και Drive
Σε ατμοσφαιρικο ειναι απειροελαχιστη η διαφορα -
Τί εννοείς 'σημαντική'. Γιατί όσα τεστ έχω δει εγώ, εφόσον λέει 95 οκτάνια ο κατασκευαστής, δεν βλέπουν σημαντική διαφορά (πάνω από 3-5%) σε απόδοση. Συχνά δε βλέπουν καμία διαφορά.
Μην ξεχνάμε ότι η βενζίνη με τα περισσότερα οκτάνια έχει εξ'ορισμού λιγότερη ενέργεια μέσα της και θα βγάλει λιγότερα χιλιόμετρα σε αυτοκίνητα που δεν την χρειάζονται. Θα βγάλει περισσότερα μόνο σε όσα είναι απαραίτητη (λίγα μοντέλα επιδόσεων).Παρόμοια διαφορά απόδοσης, μαζί με μειωμένη κατανάλωση μπορεί να δει κανείς βάζοντας λάστιχα με καλή βαθμολογία στην αντίσταση κύλισης.
-
εμ ελα που το ελεγε συνεχεια το DRIVE οτι στα τουρμπο η διαφορα ειναι 5% με 100αρα χωρις να ειναι απαιτουμενη απο τον κινητηρα αφου η ελαχιστη ηταν για 95. Στα ατμο διαφορα μονο 1% και αν
Στο video youtube τα ιδια λεει -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
...
Μην ξεχνάμε ότι η βενζίνη με τα περισσότερα οκτάνια έχει εξ'ορισμού λιγότερη ενέργεια μέσα της και θα βγάλει λιγότερα χιλιόμετρα σε αυτοκίνητα που δεν την χρειάζονται. Θα βγάλει περισσότερα μόνο σε όσα είναι απαραίτητη (λίγα μοντέλα επιδόσεων).
...Εξ' ορισμού κιόλας έχει λιγότερη ενέργεια η βενζίνη με τα περισσότερα οκτάνια; Έχουμε καμιά πηγή για αυτό το 'εξ' ορισμού' ;
-
Δεν ισχύει φυσικά αυτό. Έχει μεγαλύτερη αντικροτική ικανότητα απλά η βενζίνη με τα περισσότερα οκτάνια.
-
*Με το οικονομικό επιτελείο να αναζητά έσοδα και τους Θεσμούς να πιέζουν για επιπλέον μέτρα και μείωση του αφορολόγητου, στο τραπέζι έχουν πέσει προτάσεις για αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΠ) στα καύσιμα, αλλά και ένας ακόμη φόρος κατά την αγορά νέων αυτοκινήτων μικρού και μεσαίου κυβισμού. Ωστόσο απορρίφθηκε η πρόταση για επιβολή ειδικού τέλους στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ.
Με το οικονομικό επιτελείο να στοχεύει σε έσοδα ύψους 1,8 δισ. ευρώ, συζητείται η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα που θα επιβαρύνει όλους τους οδηγούς αλλά και το πετρέλαιο θέρμανσης. Η πρόταση αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι η τιμή των καυσίμων είναι χαμηλά αυτή την περίοδο και δεν θα επιβαρύνει ένας νέος φόρος σημαντικά τις τσέπες των Ελλήνων.
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η συζήτηση για την πιθανότητα αύξησης των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα. Μάλιστα προς αυτήν την κατεύθυνση συνηγορεί, η μεγάλη αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, ο χαμηλός πληθωρισμός και η σίγουρη εισπρακτική τους επιτυχία τουλάχιστον σε μεσοπρόθεσμη βάση.
Εγώ απλά να θυμίσω πως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, στις αρχές τους έτους, διαβεβαίωνε πως το υπουργείο Οικονομικών δεν εξετάζει καμία αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα το 2016. Τότε ο κος Αλεξιάδης είχε δηλώσει πως για το 2017 εξετάζονται διάφορες εναλλακτικές και ένα από τα σενάρια είναι η μείωση των τελών κυκλοφορίας και η ενσωμάτωση μέρους τους στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης καυσίμων.
Στο τραπέζι έχουν πέσει κι άλλες προτάσεις, όπως η επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές η οποία έχει απορριφθεί από τους δανειστές αλλά δεν θα πρέπει και να αποκλειστεί στο μέλλον. Στα μη εισπρακτικά μέτρα που έχουν συμφωνηθεί είναι τα έσοδα από τις παιχνιδομηχανές του ΟΠΑΠ, περικοπές στις αμυντικές δαπάνες ύψους 400 – 500 εκατ. ευρώ, έσοδα από τηλεοπτικές διαφημίσεις κ.λπ*
-
Πουλησαν τοσα πετρελαιοκινητα που ηρθε η ωρα να τα κονομησουν και απο εκει ; Και η βενζινη με τοσους φορους ειναι στο 1,30. Θελουν να την φτασουν παλι κοντα στα 2 ευρω ;
Βενζίνη ώρα μηδέν!