-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
#mentesEva ?
-
Ο χρήστης Antonis55 έγραψε:
Το τρομακτικό ήταν πως την στιγμή του σεισμού, βρισκόμουν σε υπόγειο χώρο στάθμευσης και για πρώτη φορά, κουνήθηκε απίστευτα.
Σταθμεύω συχνά εκεί. Μιλάμε για μεγάλη αυτόνομη υπόγεια κατασκευή. Που παίζουν και ρόλο καταφυγίων κτλπ.
Έχω τύχει άλλες 3 φορές στον ίδιο χώρο σε σεισμό, τα τελευταία 10 χρόνια, ήταν η πρώτη φορά που κουνήθηκε ο χώρος.
Ανοίξαμε πηγαδάκι με τους εργαζόμενους και μου είπαν το ίδιο. Δεν έχουν καταλάβει κανέμα σεισμό, έως τώρα, ενώ εργάζονται. Ήταν και για αυτούς η πρώτη φορά.
Το μικρό εστιακό βάθος, παίζει τεράστιο ρόλο τελικά.Τα ίδια μου έλεγαν και τα παιδιά στο πάρκινγκ στο κέντρο που παρκάρω. Ήταν έντρομοι όταν πήγα να πάρω το αμάξι να φύγω.
Ευτυχως είχα πάρει τα παιδιά μαζί στο γραφείο σήμερα και είχα μια έννοια λιγότερο γιατί αν περιμένεις τα δίκτυα κινητής σε περίπτωση ανάγκης βραστα !
Κούνησε πολύ.... -
Κουνησε πολύ όντως.. Και το μετά ήταν ανυπόφορο. 2.5 ώρες σχεδον η διαδρομή Μαρούσι Αγ Δημήτριο
Στάλθηκε από το SM-G975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ως μια «πρόβα τζενεράλε» χαρακτήρισε τη σεισμική δόνηση 5,1 Ρίχτερ στην Αθήνα, ο ακαδημαϊκός καθηγητής Φυσικών Καταστροφών, Κωνσταντίνος Συνολάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
«Η Αθήνα άντεξε, αυτό είναι ευχάριστο. Εγώ θα έβλεπα αυτόν τον σεισμό σαν μια πρόβα τζενεράλε, δηλαδή μια μεγάλη άσκηση γιατί ήταν ένας σχετικά ήπιος σεισμός που μας έδειξε αρκετές αδυναμίες του συστήματος ώστε να προετοιμαστούμε καλύτερα για έναν καταστροφικό σεισμό που κάποια στιγμή – είναι αναπόφευκτο – θα χτυπήσει την Αθήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ξεκαθαρίζοντας πως «μπορεί να γίνει σε δέκα, είκοσι, τριάντα χρόνια, κανείς δεν ξέρει πότε».
-
Καλό είναι οι ειδικοί να μην κοιτάνε μόνο τι προγραμματάκια θα αρπάξουν , αλλά να ηρεμήσουν τον κόσμο .
Η Αθήνα θεωρείτο περιοχή που δεν βγάζει μεγάλους σεισμούς , επειδή υπάρχουν αρχαία κτίρια που στέκονται όρθια και τα ιστορικά δεδομένα δεν μας δίνουν άλλα στοιχεία .
Επιστημονικά δεδομένα έχουμε μόνο τα τελευταία 100-150 χρόνια , οπότε σε σχέση με τον γεωλογικό χρόνο , είμαστε σε επίπεδο δευτερολέπτων , το πολύ λεπτών της ώρας ...
Ετσι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι στο τι θα βγάλει και πότε θα βγάλει, η σεισμική ενέργεια που υπάρχει στο υπέδαφος .
Αυτό που γενικά μας βοηθάει , είναι ότι στην συντριπτική πλειοψηφία των ακινήτων έχουμε καλές κατασκευές . Συχνά βέβαια ισχύει το όπου φτωχός και η μοίρα του , όπου έχουμε φτηνές ιδιωτικές κατασκευές σε φτωχές περιοχές , όπου μπορεί να έχουμε και αυθαίρετες προσθήκες , ή να πρόκειται για εντελώς αυθαίρετη κατασκευή . Εκεί θέλει προσοχή και προσοχή θέλουν τα εγκαταλελειμμένα νεοκλασσικά , που με την ηλιθιότητα των υπηρεσιακών παραγόντων , δεν έχουν ένα καθεστώς που θα βοηθούσε τους ιδιοκτήτες τους να τα συντηρούν .
-
Δεν ξερουμε αν και ποτε θα γινει σεισμος και ποσα ριχτερ θα ειναι
Ξερουμε ομως οτι πρεπει να ελεχθουν τα δημοσια κτιρια και να γινουν παρεμβασεις ΠΡΟ εορτης
Αυτο θα τονωνε και τον κλαδο,να γινουν ολα τα δημοσια κτιρια αντισεισμικα και carbon free (ως στοχος,ας πιασουμε και το 50% του στοχου) -
Σήμερα το απόγευμα σταματημένος σε φανάρι στο Ηράκλειο.
Ξαφνικά άρχισε να κουνιέται το σύμπαν. Κουνιόμουν και μάλιστα για αρκετά δευτερόλεπτα. Κατάλαβε κάποιος άλλος τίποτα ?
Από ότι διαβάζω ήταν 5,9 αρκετά δυνατός, Νότια Κρήτη 45 χλμ βάθος. Αυτό πιστεύω μας έσωσε. Αν ήταν πιο ψηλά θα είχαμε σοβαρό πρόβλημα
-
δεν έχει ουρανοξύστες γιατί έχει σεισμούς;
Όχι παιδί μου,δεν έχει γιατί όλοι θα πέταγαν τα σκουπίδια από τα μπαλκόνια.
-
δεν έχει ουρανοξύστες γιατί έχει σεισμούς;
Όχι παιδί μου,δεν έχει γιατί όλοι θα πέταγαν τα σκουπίδια από τα μπαλκόνια.
-
Σήμερα το απόγευμα σταματημένος σε φανάρι στο Ηράκλειο.
Ξαφνικά άρχισε να κουνιέται το σύμπαν. Κουνιόμουν και μάλιστα για αρκετά δευτερόλεπτα. Κατάλαβε κάποιος άλλος τίποτα ?
Από ότι διαβάζω ήταν 5,9 αρκετά δυνατός, Νότια Κρήτη 45 χλμ βάθος. Αυτό πιστεύω μας έσωσε. Αν ήταν πιο ψηλά θα είχαμε σοβαρό πρόβλημα
Ναι, εγώ τον ένιωσα. Καλός ήταν!
-
Ρε σεις.. όσο και να κάνουμε πλάκα με τη γκαντεμιά του Μητσοτάκη, σεισμοί, λοιμοί, καταποντισμοί, επικείμενος πόλεμος, πλημμύρες, παγκόσμια πανδημία... τί ναι αυτός ρε... σε άλλες εποχές θα τον είχαν πετάξει στη θάλασσα... τον Johna που έχουμε μπλέξει...
ΠΛΕΟΝ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ!
-
https://www.madata.gr/diafora/media/764225-seismos-tora-ischyrh-donhsh-sta-dodekanhsa.html
ζημιές???
Να μας κάνει κανένα περίεργο το ηφαίστειο στη Νίσυρο?
Κανένας στην Περιοχή??? limited_one?
Update
https://www.protothema.gr/greece/article/1050367/seismos-tora-5-rihter-koda-sti-nisuro/
-
Γινεται να κανουμε ευχέλαιο στη χωρα;
Τι προβλεπει η εκκλησία για χωρες;
-
Γινεται να κανουμε ευχέλαιο στη χωρα;
Τι προβλεπει η εκκλησία για χωρες;
Να έχουν υπέρκομψους Πρωθυπουργούς, με οικογενειακή παράδοση...
Και καλότυχους, πάνω απ' όλα !!1!ενα!1!!
-
Πέτυχα τον σκοπό μου
Τουλάχιστον ένας το κατάλαβε. Μπράβο Πηλίου!
Φωτιές, πλημμύρες, λοιμοί, σεισμοί, η έκρηξη ηφαίστειου έμεινε (και μάλλον δεν αργεί)
Μητσοτάκης power!
off topic on
Να το παίξω και λίγο καμένος
'The Dark side of the force is moving' Star wars
'The forces of Mordor are gathering' The lord of the rings
Υ.Γ Κρατιέμαι να μην σχολιάσω την πουστι@ του κινέζου με το redirection του kinal.gr στο simitis.eu
of topic off
-
Δεν ξέρω πόσοι τον νιώσατε, εγώ Θεσσαλονίκη δεν κατάλαβα τίποτε, στην Αθήνα έμαθα από συγγενείς ότι ήταν πολύ αισθητός. Να δούμε τελικά τι έχει γίνει, αν και φαίνεται ότι στην Τουρκία έπαθαν πολύ χειρότερα (βέβαια η Σάμος δεν πρέπει να έχει τόσο μεγάλα κτίρια - δεν έχω πάει και δεν ξέρω). Ελπίζω να μην γίνει τίποτε χειρότερο, γιατί λένε ότι περιμένουν ένα 6άρι ακόμη και με τα κτίρια ήδη με βλάβες ...
-
Στην Αθήνα ήταν αρκετά αισθητός, μίλαγα στο τηλ με άνθρωπο στην Βούλα (εγώ Ηλιούπολη) και μου λέει σεισμός 5-10' πριν καταλάβω κάτι εγώ.
-
Εγώ ήμουν στην οικοδομή στον Βύρωνα με άλλα 10 άτομα , δεν το κατάλαβε κανείς σε διάφορους ορόφους , αλλά είμασταν όρθιοι.
Η μάνα μου σε παλιά διπλοκατοικία στο Χαλάνδρι δεν το κατάλαβε επίσης
Ο συνεταίρος μου στο ισόγειο γραφείο στο Χαλάνδρι καθιστός το κατάλαβε .
-
Άντε με το cool e ένα ηφαίστειο και μια επιδρομή εξωγήινων μας έμεινε!
Στο σπίτι μου ιδιαίτερα αισθητός και με διάρκεια.
-
υπαρχει μια αληθεια σε αυτο με το ηφαιστειο.... κατι ακουσα για νισυρο... αληθια τωρα...
παντως οταν γατοζ ακουει το ανωθεν ονομα, παντα χτυπαει ξυλο. εχω παρει και ενα κομματι στο σουζ... απο ανεκαθεν αυτο. ας οψεται ο αληταλαξης....
Σεισμός. Πόσο τον φοβόμαστε?