-
Ο χρήστης shiftup έγραψε:
Γεια χαρα.Θελω να ρωτησω σχετικα με το σασμαν απο το bravo tjet 150 m32 που βρισκεται μεταξυ αλλων κ σε μοντελα της Opel k Alfa Romeo. Εχω διαβασει σε αγγλοφωνα forum οτι λογο κατασκευαστικης αστοχιας στο σασμαν σε συνδιασμο με την αυξημενη ροπη του κινητηρα παρουσιαζει συχνα προβλημα. Ειναι αποτελεσμα της υπερθερμανσης απο οσο καταλαβα με συμπτωματα το σκορτσαρισμα σε 5 κ 6 ταχυτητα μεχρι κ την παυση λειτουργιας του.
Μου κανει εντυπωση που δεν εχει αναφερθει πουθενα σε Ελληνικα forum. Εχει κανεις καποια σχετικη εμπειρια ?
Ποια μοντέλα της Alfa είχαν αυτό το σασμάν;
Η Giulietta αποτι ξέρω έχει το 635... -
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Γεια χαρα.
Θελω να ρωτησω σχετικα με το σασμαν απο το bravo tjet 150 m32 που βρισκεται μεταξυ αλλων κ σε μοντελα της Opel k Alfa Romeo. Εχω διαβασει σε αγγλοφωνα forum οτι λογο κατασκευαστικης αστοχιας στο σασμαν σε συνδιασμο με την αυξημενη ροπη του κινητηρα παρουσιαζει συχνα προβλημα. Ειναι αποτελεσμα της υπερθερμανσης απο οσο καταλαβα με συμπτωματα το σκορτσαρισμα σε 5 κ 6 ταχυτητα μεχρι κ την παυση λειτουργιας του.
Μου κανει εντυπωση που δεν εχει αναφερθει πουθενα σε Ελληνικα forum. Εχει κανεις καποια σχετικη εμπειρια ?
Η Giulietta αποτι ξέρω έχει το 635...Mήπως οι Alfa 159;
Νομίζω κάποιες απ'αυτές το είχαν. -
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Γεια χαρα.
Θελω να ρωτησω σχετικα με το σασμαν απο το bravo tjet 150 m32 που βρισκεται μεταξυ αλλων κ σε μοντελα της Opel k Alfa Romeo. Εχω διαβασει σε αγγλοφωνα forum οτι λογο κατασκευαστικης αστοχιας στο σασμαν σε συνδιασμο με την αυξημενη ροπη του κινητηρα παρουσιαζει συχνα προβλημα. Ειναι αποτελεσμα της υπερθερμανσης απο οσο καταλαβα με συμπτωματα το σκορτσαρισμα σε 5 κ 6 ταχυτητα μεχρι κ την παυση λειτουργιας του.
Η Giulietta αποτι ξέρω έχει το 635...Mήπως οι Alfa 159;
Νομίζω κάποιες απ'αυτές το είχαν.Πράγματι για να αναφέρεται και η Οπελ, μάλλον αυτή πρέπει να ήταν.
-
Αυτο ειναι το καλυτερο που βρηκα για τα μοντελα που εχουν το m32 k to m20 σασμαν
The 6-Speed M32 / M20 Gearbox is fitted in the following models (some may not be listed)
Vauxhall:
Astra H
Astra J
Corsa D
Corsa E
Insigna
Meriva A
Meriva B
Mokka
Vectra C / Signum
Zafira BFiat:
Punto
Bravo
CromaAlfa:
147
159
Brera
Mitohttp://www.wgmotorworks.co.uk/repairs/t ... 2-gearbox/
-
Από σήμερα και εγώ ευτυχής κάτοχος ενός κούκλου! Καλοπιζεται τώρα!
Στάλθηκε από το Nexus 5X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλοτάξιδο! Εκδοση;
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Καλοτάξιδο! Εκδοση;Ευχαριστώ! T-jet 150hp sport
-
Ο χρήστης nikoscorp έγραψε:
Καλοτάξιδο! Εκδοση;
Ευχαριστώ! T-jet 150hp sport
Τιμή; χιλιόμετρα;; πιστεύω κορυφαία επιλογή...
-
Καλοτάξιδο!!!
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Καλοτάξιδο! Εκδοση;
Ευχαριστώ! T-jet 150hp sport
Τιμή; χιλιόμετρα;; πιστεύω κορυφαία επιλογή...
7.000 ευρώ 80.000 χλμ. Ότι καλύτερο μπορούσα να πάρω με αυτά τα λεφτά πιστεύω!
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Καλοτάξιδο!!!Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Ευχαριστώ!
-
Μετά από προσεκτική μελέτη του ιστορικού συντήρησης του νέου έρωτα που μπήκε στην ζωή μου διαπιστώνω ότι έχει αλλάξει ιμάντα πριν 4 χρόνια και 35.000 χλμ. Επίσης σε 10.000 χλμ από τώρα χρειάζεται αλλαγή μπουζί. Πιστεύετε ότι με παίρνει να αφήσω τον ιμάντα ώστε να γίνουν όλα μαζί ή να μην ρισκάρω; Υπό άλλες συνθήκες δεν θα το ρωτούσα καν αλλά έπεσαν πολλά μαζεμένα...
-
Συγγενικό μου πρόσωπο θέλει να αγοράσει ένα bravo μοντελο του 12 στην έκδοση 1.4 120 dynamic.
Το βρίσκει απο χέρι εδω στην επαρχία στα 7200 με 70.000χλμ και πλήρες ιστορικό service.
Θα ήθελα να ρωτήσω τους κατόχους τι να προσέξει μιας και είναι αδύνατο να διαβαστούν ολες οι σελίδες του topic και που πονάει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Θέλει να το κρατήσει τουλάχιστον για 8 χρόνια ακόμη μιας και τα χιλιόμετρα που διανύει ειναι γυρω στα 10.000 τον χρόνο κυρίως περιαστικά.
Η κατανάλωση του που κυμαίνεται;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων -
Φουσκες ημιαξονιων (αμα δε προλαβεις πας για ημιαξονια), το πλαστικο καπακι εσωτερικα πανω απο το χειροφρενο, φθειρεται ευκοαλ η στεφανη του τιμονιου, τα κλαπετακια για τη ροη του αερα απο το aircon (κατεβαζεις ταμπλω...) και καλος ελεγχος το κυκλωμα ψυξης του κινητηρα. Το αμαξι ειναι ανω του μεσου ορου της κατηγοριας και της εποχης του στο θεμα αξιοπιστια παντως.
-
Ευχαριστώ none
-
Σε αυτά που λέει ο νονός να προσθέσω έλεγχο από κάτω για τυχόν σκουριές στην εξάτμιση, έναν έλεγχο στην ευθεία με 80χλμ/ώρα για να δει αν υπάρχει απότομη παρέκκλιση, έλεγχο στο χειρόφρενο αν 'πιάνει' σε μεγάλη ανηφόρα με την μούρη προς τα 'πάνω' και φυσικά αν μπαίνουν εύκολα οι ταχύτητες. Να δει επίσης αν το ψευτοκάπακο δακρύζει από την φτηνιάρα φλάτζα που συνήθως βάζουν στην ΦΙΑΤ και στα χλμ που αναφέρεις ίσως θέλει αλλαγή. Τέλος ένα τσεκ στα ηλεκτρικά παράθυρα με ανοιγμα και κλείσιμο έως τη μέση του παραθύρου και όχι τέρμα κάτω (αν οδηγούνται σωστά ή χορεύουν ). Κατά τα άλλα το αυτοκίνητο είναι για την κατηγορία του αστέρι. Αν έχει ταμπούρα πίσω πιθανό τα κυλινδράκια να θέλουν αντικατάσταση.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Απο κατανάλωση, με normal χρήση, που βρίσκεται;
Απαιτείται μονο 100αρα βενζίνη; -
Δε νομιζω οτι θελει κατοσταρα αλλα καταναλωση υπολογισε 1-1,5 λιτρο πανω σε ολες τις συνθηκες απο τους υπετροφοδοτουμενους ανταγωνιστες της εποχης του γιατι εχει εμμεσο και οχι αμεσο ψεκασμο, με πλεονεκτημα βεβαια οτι δε θα εχεις ποτε θεματα με επικαθισεις στις βαλβιδες
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Δε νομιζω οτι θελει κατοσταρα αλλα καταναλωση υπολογισε 1-1,5 λιτρο πανω σε ολες τις συνθηκες απο τους υπετροφοδοτουμενους ανταγωνιστες της εποχης του γιατι εχει εμμεσο και οχι αμεσο ψεκασμο, με πλεονεκτημα βεβαια οτι δε θα εχεις ποτε θεματα με επικαθισεις στις βαλβιδες -
Καλησπέρα και πάλι από εμένα. Έχει δοκιμάσει κάποιος κάτοχος bravo τα Yokohama s drive; Τα είχα βάλει παλαιότερα σε μια 147 και είχα εντυπωσιαστεί κυρίως από την αντοχή τους. Πρέπει να είχα κάνει 60.000 χλμ. και είχαν ακόμη ζωή! Μιλάμε όμως για έτη 2004-2005. Θα ήθελα κάποιο νεότερο feedback
Fiat Bravο 2007