-
@nikoscorp said in Fiat Bravο 2007:
@astronomy said in Fiat Bravο 2007:
Καλημέρα στο φόρουμ,
Μπορεί κάποιος να προτείνει καλό συνεργείο για επισκευή διζωνικού κλιματισμού εντός Αθηνών ?
Σας ευχαριστώ...Καλησπέρα φίλε μου. Αν και καθυστερημένα έχω να σου προτείνω συνεργείο. Έφτιαξα το δικό μου εκεί και δουλεύει απροβληματιστα εδώ και 2 χρόνια. https://climamichailidis.gr/
Σ'ευχαριστώ για την απάντηση, δυστυχώς βρήκα κάποιον και το πήγα..και λέω δυστυχώς γιατί είναι ενα μήνα μέσα και ακόμα να το φτιάξει..οχι γιατί δεν μπορεί..απλα με τρενάρει λόγω φόρτου εργασίας και η εβδομάδα που μου έλεγε..έγινε μήνας!! και απλά κάνω υπομονή και κρατάω τα νεύρα μου γιατί το ταμπλο οπως γνωρίζεις εχει ξηλωθει και το αμάξι δεν κουνιέται!!
με το καλό αυτη την παρασκευή το έχω!! (μάλλον) -
Καλημέρα στο φόρουμ,
Μπορεί κάποιος να προτείνει καλό συνεργείο για επισκευή διζωνικού κλιματισμού εντός Αθηνών ?
Σας ευχαριστώ...Καλησπέρα φίλε μου. Αν και καθυστερημένα έχω να σου προτείνω συνεργείο. Έφτιαξα το δικό μου εκεί και δουλεύει απροβληματιστα εδώ και 2 χρόνια. https://climamichailidis.gr/
Σ'ευχαριστώ για την απάντηση, δυστυχώς βρήκα κάποιον και το πήγα..και λέω δυστυχώς γιατί είναι ενα μήνα μέσα και ακόμα να το φτιάξει..οχι γιατί δεν μπορεί..απλα με τρενάρει λόγω φόρτου εργασίας και η εβδομάδα που μου έλεγε..έγινε μήνας!! και απλά κάνω υπομονή και κρατάω τα νεύρα μου γιατί το ταμπλο οπως γνωρίζεις εχει ξηλωθει και το αμάξι δεν κουνιέται!!
με το καλό αυτη την παρασκευή το έχω!! (μάλλον)Λυπάμαι που δεν σε πρόλαβα. Στο δικό μου αντικαταστάθηκε το μοτεράκι της μιξης του αέρα (έβγαζε μόνο ζεστό στην πλευρά του οδηγού) χωρίς να ξηλωθεί το ταμπλό και το κράτησε μόνο μια μέρα. Ελπίζω τουλάχιστον να βοηθήσω κάποιον άλλο με την απάντηση μου. Το μόνο μοτεράκι που δεν μπορεί να αλλαχθεί χωρίς να βγει το ταμπλό, από την έρευνα που έχω κάνει σε άλλα φόρουμ, είναι αυτό της ανακύκλωσης του αέρα. Αν χαλάσει αυτό δεν πρόκειται να κατεβάσω ταμπλό, θα προτιμήσω να το αφήσω μόνιμα στο ανοικτό και τέλος.
-
Καλημέρα στο φόρουμ,
με το καλό αυτη την παρασκευή το έχω!! (μάλλον)Λυπάμαι που δεν σε πρόλαβα. Στο δικό μου αντικαταστάθηκε το μοτεράκι της μιξης του αέρα (έβγαζε μόνο ζεστό στην πλευρά του οδηγού) χωρίς να ξηλωθεί το ταμπλό και το κράτησε μόνο μια μέρα. Ελπίζω τουλάχιστον να βοηθήσω κάποιον άλλο με την απάντηση μου. Το μόνο μοτεράκι που δεν μπορεί να αλλαχθεί χωρίς να βγει το ταμπλό, από την έρευνα που έχω κάνει σε άλλα φόρουμ, είναι αυτό της ανακύκλωσης του αέρα. Αν χαλάσει αυτό δεν πρόκειται να κατεβάσω ταμπλό, θα προτιμήσω να το αφήσω μόνιμα στο ανοικτό και τέλος.
όντως ο Μιχαϊλίδης είναι κορυφή!
επειδή στο ίδιο πάσχουν και τα giulietta άλλοι από facebook club το έχουν φτιάξει χωρίς ξήλωμα ταμπλό…είναι πολύ μπελαλίδικη δουλειά όμως γιατί το σημείο αυτό είναι δύσκολα προσβάσιμο…υποθέτω δεν μπορώ να αναφέρω εδώ το όνομα του συνεργείου γιατί θα θεωρηθεί διαφήμιση…να αναφέρω πως εγώ δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά μερικά μέλη ισχυρίζονται πως και η ανακύκλωση διορθώνεται χωρίς λύσιμο ταμπλό τουλάχιστον στα giulietta! -
Καλησπέρα, εχω κι εγω το κλασσικό πρόβλημα με τον διζωνικό.
Έχει κανείς να μου προτείνει συνεργείο για θεσσαλονίκη;Επίσης σε περίπτωση που αποφασίσω να το αλλάξω μόνος μου, το MAHLE ORIGINAL AA 61 000P δεν ειναι το σωστό ανταλλακτικό;
Ευχαριστώ.
-
@cheesevoid said in Fiat Bravο 2007:
Καλησπέρα, εχω κι εγω το κλασσικό πρόβλημα με τον διζωνικό.
Έχει κανείς να μου προτείνει συνεργείο για θεσσαλονίκη;Επίσης σε περίπτωση που αποφασίσω να το αλλάξω μόνος μου, το MAHLE ORIGINAL AA 61 000P δεν ειναι το σωστό ανταλλακτικό;
Ευχαριστώ.
Υπάρχουν 3 διαφορετικά είδη μοτεράκια στο σύστημα του κλιματισμού. Εξαρτάται ποιό σου παρουσίασε το πρόβλημα. Επίσης εκτός απο το μοτεράκι θα χρειάζεται αλλαγή και το αντίστοιχο γραναζάκι το οποίο είναι φτηνό και υπάρχει ολόκληρο σετ με αυτά τα γραναζάκια σε μια συσκευασία απο το εργοστάσιο. Το part number για το σετ με τα γραναζια είναι το 77364376.
Δυστυχώς συνεργείο για Θεσσαλονίκη δεν γνωρίζω να σου συστήσω.
-
Καλησπέρα σε όλους.
Κάτοχος Fiat bravo 2009 πετρελαιο, το 1600άρι. Δυστυχώς τα τελευταία 2 με 3 χρόνια το αυτοκίνητο άρχισε να βγάζει διαφόρων ειδών προβλήματα. Τελευταίο και άκρως εκνευριστικό, δε κρατάει ρελαντί και σβήνει. Στα φανάρια, στα στοπ, στη κίνηση, κάνω ζογκλερικά με τα πόδια, φρένο γκάζι ταυτόχρονα! Μέχρι στιγμής. Έχω αλλάξει πεταλούδα γκαζιού, έχει γίνει τσεκ στα μπεκ με βγάλσιμο και έλεγχο με μηχάνημα (σε άριστη κατάσταση). Το λαμπάκι check μπορεί να σβήσει μόνο του και να ξανανάψει, η βλάβη που παρουσιάζει είναι στη πεταλούδα. Επίσης υπάρχει διαρροή νερών στη πολλαπλή εισαγωγής και μάλλον πάω για αλλαγή. Υπάρχει περίπτωση να δημιουργείται το πρόβλημα από την πολλαπλή; κάποιος μου είπε για την βαλβίδα egr; ζήτησα από τον μάστορα να την δει. Υπάρχει κάποιος με παρόμοιο θέμα και αν το έλυσε τι τελικά έφταιγε;
Ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις. Αν καταφέρω να το φτιάξω θα ενημερώσω με νέο ποστ. -
Καλημέρα και χρόνια πολλά. Επανέρχομαι με νέα δεδομένα. Να πω αρχικά, ότι και μετά τον τελευταίο μάστορα τπτ δεν άλλαξε. Όμως...με την ευκαιρία του fuel pass, γέμισα το ντεπόζιτο στο φουλ. Μέχρι να φτάσει στη μέση, δεν μου έσβησε ούτε μία φορά! Στη μέση και παρακάτω, άρχισε πάλι τα ίδια. Καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει; ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
-
@harrisvol said in Fiat Bravο 2007:
Καλημέρα και χρόνια πολλά. Επανέρχομαι με νέα δεδομένα. Να πω αρχικά, ότι και μετά τον τελευταίο μάστορα τπτ δεν άλλαξε. Όμως...με την ευκαιρία του fuel pass, γέμισα το ντεπόζιτο στο φουλ. Μέχρι να φτάσει στη μέση, δεν μου έσβησε ούτε μία φορά! Στη μέση και παρακάτω, άρχισε πάλι τα ίδια. Καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει; ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Μήπως τραβάει ζόρι η αντλία καυσίμου και τα κάνει όταν είναι χαμηλά η στάθμη; Νομίζω πως όσο χαμηλότερα είναι η στάθμη τόσο μεγαλύτερο είναι το έργο που πρέπει να παράγει η αντλία. Δεν είμαι ειδικός. Άραγε υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος να τσεκάρει ο μηχανικός σου την απόδοση της αντλίας;
-
Και μένα φίλε μου εκεί πάει το μυαλό μου με τα ελάχιστα που γνωρίζω. Τι να πω; επόμενο τσεκ/αλλαγή αντλία πετρελαίου...ας ελπίσουμε να είναι τα τελευταία € που θα ξοδέψω για το ίδιο πρόβλημα. Σ' ευχαριστώ για την απάντηση.
-
@harrisvol said in Fiat Bravο 2007:
Μήπως τραβάει ζόρι η αντλία καυσίμου και τα κάνει όταν είναι χαμηλά η στάθμη; Νομίζω πως όσο χαμηλότερα είναι η στάθμη τόσο μεγαλύτερο είναι το έργο που πρέπει να παράγει η αντλία. Δεν είμαι ειδικός. Άραγε υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος να τσεκάρει ο μηχανικός σου την απόδοση της αντλίας;
Η αντλία τραβάει από το χαμηλότερο μέρος του ντεπόζιτου, οπότε αυτό δεν ισχύει ότι ζορίζεται περισσότερο. Κάποια κακοσχεδιασμένα ντεπόζιτα όμως έχαναν στιγμιαία το κάυσιμο από εκείνο το σημείο, σε έντονο πλευρικό φορτίο (στρίψιμο). Τα Σαξόραλλα για παράδειγμα έκαναν διακοπές με κάτω από 1/4 βενζίνη, στην πίστα. Όμως το Bravo δεν θα έπρεπε να έχει τέτοιο πρόβλημα. Μπορεί απλά η αντλία να έχει πρόβλημα, ή το σύστημα τροφοδοσίας, ή το σύστημα ανάφλεξης.
-
Το περίεργο εντομεταξύ είναι ότι η βλάβη που βγάζει είναι στη πεταλούδα γκαζιού, την οποία και έχω αλλάξει. Ένας ηλεκτρολόγος μου ανέφερε ότι θέλει ψάξιμο, μήπως είναι κάποιο καλωδιάκι γύρω από τη πεταλούδα και τα κάνει αυτά...μετά όμως δεν θα έπρεπε να σχετίζεται το ντεπόζιτο, αν είναι φουλ ή όχι...τι μπέρδεμα!!!
-
Καλημέρα παιδιά.
Σκέφτομαι να αγοράσω ένα τέτοιο πακετάκι να αλλάξω όλα τα λαμπάκια σε λεντ.
Ξέρει κάποιος ποιες ακριβώς είναι οι διαστάσεις που φοράει; -
Άνοιξε το μανουάλι.
Πακετάκι για bravo 2007 δύσκολο να υπάρχει. Το πιθανότερο θα τα παραγγείλεις ξεχωριστά. -
@georgemit said in Fiat Bravο 2007:
Άνοιξε το μανουάλι.
Πακετάκι για bravo 2007 δύσκολο να υπάρχει. Το πιθανότερο θα τα παραγγείλεις ξεχωριστά.Κοίτα, πάνω κάτω πολλά αυτοκίνητα φοράνε ιδίου τύπου λαμπτήρες.
Έψαξα στο Manual αλλά βρήκα τον τύπο αλλά όχι το μήκος.Τελικά σε σχόλιο στο YouTube βρήκα ότι είναι 36mm.
-
Καλησπερα παιδια εχω ενα bravo του 2009 κ εχω προβλημα με το αντιψικτικο μου το μαυριζει τσεκαρα κολαρα λαδια κ ειναι οκ
Εχει τυχει σε κανεναν; -
@jp88 said in Fiat Bravο 2007:
Καλησπερα παιδια εχω ενα bravo του 2009 κ εχω προβλημα με το αντιψικτικο μου το μαυριζει τσεκαρα κολαρα λαδια κ ειναι οκ
Εχει τυχει σε κανεναν;Πήγες να το δουν;
-
Πηγα αλλαξαμε παραφλου με το που το βαλαμε μπροστα αρχισε να σκουρενει μου ειπε οτι ειναι βρωμικο το κυκλωμα να το δουλεψω καμια βδομαδα κ να ξαναπαω να τα αλλαξουμε 190000 χλμ εχει το αμαξι
-
@jp88 said in Fiat Bravο 2007:
Πηγα αλλαξαμε παραφλου με το που το βαλαμε μπροστα αρχισε να σκουρενει μου ειπε οτι ειναι βρωμικο το κυκλωμα να το δουλεψω καμια βδομαδα κ να ξαναπαω να τα αλλαξουμε 190000 χλμ εχει το αμαξι
πριν να αλλάξεις παραφλου, θα ήταν κάλο να βάλεις ένα καθαριστικό κυκλώματος ψυγείου, και μετά να βάλεις το καινουριο παραφλου
-
Καλησπέρα!
Κάτοχος ενός fiat bravo t jet 120 ps του 2008...
Θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας σε ένα τεχνικό θέμα στο οποίο έχω μπερδευτεί και δεν ξέρω τι φταίει....
Μετά τα 80 χλμ/ώρα και 5η ταχύτητα αρχίζει ένα έντονο τρέμουλο σε όλο το αυτοκίνητο....
Το ίδιο γίνεται και όταν έχω 6η ταχύτητα κ;ι έχω φθάσει τα 120χλμ/ώρα...
Το πρόβλημα σταματάει ακαριαία όταν αφήσω το πεντάλ από το γκάζι....
Με το που το αφήσω σταματάει αμέσως το τρέμουλο....
Δηλαδη, με 5ο που είμαι π.χ. με 6η και 120 χλμ είναι πολύ έντονος ο θόρυβος, και με το που αφήσω το γκάζι αυτό σταματάει....
Τι θεωρείτε ότι μπορεί να φταίει???
Ευχαριστώ! -
@giannaros1989 said in Fiat Bravο 2007:
Καλησπέρα!
Κάτοχος ενός fiat bravo t jet 120 ps του 2008...
Θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας σε ένα τεχνικό θέμα στο οποίο έχω μπερδευτεί και δεν ξέρω τι φταίει....
Μετά τα 80 χλμ/ώρα και 5η ταχύτητα αρχίζει ένα έντονο τρέμουλο σε όλο το αυτοκίνητο....
Το ίδιο γίνεται και όταν έχω 6η ταχύτητα κ;ι έχω φθάσει τα 120χλμ/ώρα...
Το πρόβλημα σταματάει ακαριαία όταν αφήσω το πεντάλ από το γκάζι....
Με το που το αφήσω σταματάει αμέσως το τρέμουλο....
Δηλαδη, με 5ο που είμαι π.χ. με 6η και 120 χλμ είναι πολύ έντονος ο θόρυβος, και με το που αφήσω το γκάζι αυτό σταματάει....
Τι θεωρείτε ότι μπορεί να φταίει???
Ευχαριστώ!Ξεκινηστε ελεγχοντας τις εσωτερικες κουπες και τους σταυρους των ημιαξονιων.
Fiat Bravο 2007