-
ftsKamins εμένα για το αμάξι μου ζητάνε 100 ευρώ για να μου βάλουν κανονική ρεζέρβα... η standard που έχει είναι αυτο το άθλιο λαστιχάκι που γραφει πάνω μέχρι 50 χλμ..... Βεβαια υπάρχει και το φιλοσοφικο ερώτημα εδώ: όλες οι εταιρείες κόπτονται για την ασφάλεια των αυτοκινήτων τους κάνοντς τα 1002 μύρια όσα σου βάζουν μία ρόδα ποδηλάτου για ασφαλείας............Πέρσι στο προηγούμενο αυτοκίνητο αναγκάστικα να την χρησιμοποιήσω (είχε και εκείνο ποδηλάτου) και βλαστήμισα την ώρα και την στιγμη γιατί έκανα 150 χιλιόμετρα με βροχή μα αυτο το πράγμα στο αμάξι.. ήταν και ο μπροστά τροχός είχε και κλίση και έβριζα και στα 150 χλμ............ δεν το ξανακάνω......
Αυτο για το cruise control και τον υπολογιστή ταξιδιού οτι πάνε μαζί μου το είπαν στην αντιπροσωπεία (τουλάχιστον αυτο έβγαλα ως νόημα) γιατι το χειρότερο είναι ότι προσπαθούν να καλύψουν την αγνοιά τους με ένα ποταμό που μιάζει με πολιτικο λόγο.... λες και πουλάνε πεπόνια....
Υπάρχει στην Πάτρα άλλος χώρος εκτός του Ζαφειρόπουλου που μπορεί κάποιος να κάνει τα service κάπως πιο αξιόπιστος;;;
Όσο αφορά την νέα Αλφα 149 επειδή έψαξα αρκετα (αφου είδα τις φωτογραφίες και έπαθα ένα τραμπάκουλο ) δεν θα έιναι τόσο ψηλά στις 25000 αλλα κάπου στις 20-21.000 ευρώ. απλά όταν βγεί θα πέσει η τιμή της ΜΙΤΟ καθώς θα βγει και έκδοση GT. Αυτο που επίσης βρήκα και μάλλον επιβεβαιώνεται απο την άλφα είναι ότι η γρήγορη έκδοση της 149 το 2010 θα έχει πάνω απο 250 Ιππους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Άρα όπως είπα και πριν απο λίγες μέρες βλέποντας τη σε κανα φανάρι θα θέλουμε οι περισσότεροι να πάμε να την πάρουμε .....ως τότε ας ευχαριστιθούμε το πιό όμορφο της κατηγορίας.........Α!!!!! και κάτι τελευταίο...... αν διανοηθώ ότι η ABARTH θα βγάλει έκδοση για το BRAVO και η επιβάρυνση θα είναι όχι παραπάνω απο 2.500 ΕΥΡΩ θα το σπάσωωωωωωωω..........
-
Η αμπαρθ δεν εχει στα σχεδια τιποτα για το Μπραβο ακομα οποτε μην ανυσηχεις....
Επαναλαμβανω οτι στην ΣΠΟΡ εκδοση 150hp η κανονικη ρεζερβα(μια ιντσα μικροτερη ζαντα) ηταν στανταρ τον Μαιο 2008 που το παρηγγειλα!Να τους το πεις!
Οταν φιλε μου χαλασει καποιο μπροστινο λαστιχο τοτε δεν βαζουμε την ρεζερβα μπροστα εκτος και αν ειναι κανονικων διαστασεων!Βαζουμε ενα πισω λαστιχο μπροστα και την ρεζερβα πισω!Στα μπροσθιοκινητα ενοειται!
Το γραφει και στο manual αλλα απ οτι καταλαβαινω κανεις δεν το διαβαζει.......... -
θα τους το πώ για την ρεζέρβα..... όσο αφορά τα λάστιχα όταν είσαι 2 το πρωί στην Γραβιά ταξι΄δεύεις απο Θεσσαλονίκη και Βρέχει και θες άλλα 150 χλμ το μόνο που κάνεις είναι να κατεβάζεις καντήλια ...........αλλα έχεις δίκιο για το ότι έπρεπε να μπει ένα απο τα πίσω μπροστά αλλα και πάλι ότι θα έκανα 4 ώρες ταξίδι αντι για 2 φτάνει και περισεύει για να μην το ξανακάνω .....
Και μία ερώτηση.... όταν δίνεις την παραγγέλία για το αμάξι και επειδή πολλά ακούγονται πώς μπορείς να μάθεις πότε κατασκευάστηκε και ότι θα πάρεις ολοκαίνουριο;;; απο όσα δίαβασα στο FORUM μία ένδειξη είναι το χρώμα του καντράν... κάτι άλλο;;; μπορώ να ζητήσω αριθμό πλαισίου πριν έρθει το αμάξι;;; και αν τον πάρω τι τον κάνω μετά;;;;
-
Και άλλη μία ερώτηση είναι που μπορώ βρώ κάποια λίστα με τα αναγμωρισμένα απο τη FIAT συνεργεία στην περιοχή μου εάν υπάρχει...
Τις ερωτήσεις για τον υπολογιστή ταξιδιού τις έκανα γιατι στην αντιπροσωπεία έκανα τεστ το απλό και το sport που είχαν μέσα του είχαν ξεσυνδέσει την μπαταρία και ήταν ψόφιο και όταν ζήτησα να την συνδέσουν μου απάντησαν οτι δέν γίνόταν εκείνη την στιγμή..... την ίδια απάντηση έδωσαν και τις επόμενες 2 φορές............
Και μια χαζή ερώτηση υπάρχει περίπτωση εάν κάποιος πάει αθήνα να πάρει το αμάξι να πετύχει κάποια καλύτερη συμφωνία;;; κυρίως σε θέμα τιμής...;;; Γιατί το άκουσα και αυτό.........
-
Βεβαιως και μπορεις να μαθεις τον αριθμο πλαισιου πριν ερθει το αμαξι!
Μπορεις να πας να το δεις στο τελωνειο.....Μπορεις να πας να το δεις στην αντιπροσωπεια μολις φτασει....αμα εχει ακομα τα κερια καινουργιο θα ειναι!!
Το vin εχω βρει μια σελιδα για φιατ που το εβαζες και εβγαζε στοιχεια ομως ακομα δεν ηταν για τα καινουργια Μπραβο.
Μπες στο http://www.fiatforum.com' target='_blank και ψαχτο λιγακι....εκτος βεβαια και αν ξερει κανενας και βοηθησει απο εδω.
Παντως λιγο ασχετοι μου ακουγονται οι τυποι στην αντιπροσωπεια που πηγες.Δεν ψαχνεις στο ιντερνετ για καμια αλλη κοντα στα μερη σου? -
Ο χρήστης cosygatos έγραψε:
Τι το θέλετε το ριμάδι το cruise control; Ξέρετε πολλούς αυτοκινητόδρομους στην Ελλάδα με μήκος>200χλμ για να αξίζει τον κόπο; Εκτός και αν κινείστε όλη την ώρα στην Εγνατία! Εμείς οι καταυλακιώτες θα κάνουμε κάτι χρόνια ακόμα να δούμε τέτοιους δρόμους...Θα μιλησω για το εργοστασιακο cruize control που εχει στανταρ η εκδοση emotion που εχω. Απενεργοποιειται με το πατημα του φρενου ή του συμπλεκτη ενω εχει αυτοματη επαναφορα στα χιλιομετρα που εχεις ορισει με το πατημα ενος μπουτον. Σαν καταυλακιωτης και εγω το χρησημοποιω συνεχεια μεταξυ Κορινθου-Αθηνας, στην περιφερειακη Πατρων κλπ. ενω με ξεκουραζει και πχ σε μια μεγαλη ευθεια...
ΥΓ. Cosygatos εχεις ενα μαυρο bravo που εχει παρει το ματι μου στον Πυργο? -
Ο χρήστης ftskamins έγραψε:
στο δικό μου η ρεζέρβα είναι ασφαλειας, οχι κανονική.. τώρα για το cruise μπορούσα να το παραγγείλω με αυτό κανονικά.
Τι εννοειται ασφαλειας ρε παιδια?
Το δικο ηρθε με μια ρεζερβα 205/55(ή 50 δεν θυμαμαι)/16 ΝΑααααααα με το συμπαθειο....
αυτη θεωρηται ασφαλειας και οχι κανονικη?
Εγω ασφαλειας ξερω κατι λαστιχακια λεπτά με μεγιστο οριο τα 70χλμ/ωρα.
Δεν την ζητησα εξτρα...ήταν στανταρ στην σπορ εκδοση.Οσο για το λαδι...ενας μηχανικος που εμπιστευομαι με κλειστα ματια παντα μου ελεγε:Αν θες να αντεξει ο κινητηρας σου οσο πιο πολυ μπορει θα αλλαζεις λαδια καθε 7000χλμ και παντα και φιλτρο μαζι!
Και δεν μου το ελεγε να μου φαει λεφτα γιατι ηξερε οτι μεχρι να τελειωσει η εγγυηση καθε καινουργιου μου αυτοκινητου θα το πηγαινα στην αντιπροσωπεια.
Βεβαια αυτα τα ελεγε οταν η Φιατ ελεγε αλλαγη καθε 10.000χλμ κ οχι καθε 30.000χλμ!
Παντως το φιλτρο ειναι πραγματικα κατι ανεξοδο και ειναι καλο φιλε μου να το αλλαζεις σε καθε αλλαγη λαδιων.
Για να στο λεμε τοσα ατομα δεν ειμαστε ολοι λαθος...φίλε μου θα σου πω μια λέξη.. περικοπές.. το δικό μου έχει μια 15αρα ασφαλείας νααα (με το συμπάθειο ) μεγιστο 80km/h
τουλάχιστο έχει στανταρ το υποβραχιόνιο για τους πίσω που απ'οτι ξέρω έχει κοπεί τώρα και αυτό.όσο για τα λάδια-φίλτρο και γω κάποια χούγια που έχω τα έχω πάρει απο τον θείο μου που ειναι μηχανικός 20 χρόνια..
βασικά ξέρετε αν βάζουν πουθενά τα δικα του? τα selenia k.pe δλδ..
διάβαζα πως στο g.punto tzet το φίλτρο είναι σε περίεργη θέση και ψιλοδύσκολο να βγεί.. ξέρεται αν ισχύει αυτό για το μπραβο?
πηγή:
http://www.drive.gr/index.php?option=com_fireboard&Itemid=120&func=view&id=11932&catid=54Του ειπα για αλλαγη φιλτρου. Μου κανει οτι η Fiat δινει 2,5 ωρες δουλειας για αλλαγη φιλτρου οποτε δεν συμφερει και δεν το αλλαζει κανενας μεχρι τα 15.000χμ. Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι ασχετα με το αν το φιλτρο αντεχει, δεν κρατα παλιο λαδι μεσα του παρα μονο 0,2l. Οποτε αρχιζω και εχω δευτερες σκεψεις για το αν χρειαζεται οντως η αλλαγη του (προχωρανε και οι τεχνολογιες ωρες ωρες και δεν το περνουμε χαμπαρι..).
Επισης συμφωνα με το Manual το tjet περνει 2,6 λιτρα λαδι μαζι με αλλαγη φιλτρου και 2,4 χωρις. Τελικα αλλαζεις φιλτρο (και πληρωνεις αναλογα...) ή οχι?Το φιλτρο ειναι σε μυστηριο μερος (μαλλον πισω απο το τουρμπο) και θελει δουλεια για να αλλαχτει και για αυτο το σκεπτομουν αλλα μαλλον θα το αλλαξω και οσο παει στην τελικη ειμαι και μετα το στρωσιμο και καλο ειναι να μην το αφησω με τα γρεζια μεσα, εχει και πολυ σκονη η χωρα μας και το τι μαζευεται εκει μεσα δεν περιγραφεται...
αυτό που βρήκα εγω κοιτώντας το service cdaki που κυκλοφόρησε είναι οτι για να βγεί το φίλτρο πρέπει να βγεί το κατω κάλυμμα κινητήρα και το κάλυμμα πάνω στο ψυγείο λαδιού..ντάξει είναι λίγο φασαρία όχι όμως για να το χρεώνουν 2.5 ώρες!
συμπερασματικα.. αν θέλω και αλλαγή φίλτρου σε βεντζινάδικο ΔΕΝ γίνεται, είτε σε αντιπροσωπεία είτε να βρώ κανα συνεργείο που να εμπιστευομαι..
-
Mηπως αυτο με το φιλτρο ειναι για το ντιζελ μοτερ;
-
Ο χρήστης akilleas έγραψε:
Υπάρχει cruise control που απενεργοποιείται όταν πατάς γκάζι?
Με το φρένο δεν γίνεται αυτό; Η εγώ κάνω λάθος;;;
Πείτε και εμάς που είμαστε ψιλοάσχετοι...Με φρενο ή συμπλεκτη...
Αν πατησεις γκαζι, αναπτυσει ταχυτητα και αφηνοντας το ξανακάθεται εκει που το εχεις ρυθμησει -
Ο χρήστης papagp έγραψε:
Τι το θέλετε το ριμάδι το cruise control; Ξέρετε πολλούς αυτοκινητόδρομους στην Ελλάδα με μήκος>200χλμ για να αξίζει τον κόπο; Εκτός και αν κινείστε όλη την ώρα στην Εγνατία! Εμείς οι καταυλακιώτες θα κάνουμε κάτι χρόνια ακόμα να δούμε τέτοιους δρόμους...
Θα μιλησω για το εργοστασιακο cruize control που εχει στανταρ η εκδοση emotion που εχω. Απενεργοποιειται με το πατημα του φρενου ή του συμπλεκτη ενω εχει αυτοματη επαναφορα στα χιλιομετρα που εχεις ορισει με το πατημα ενος μπουτον. Σαν καταυλακιωτης και εγω το χρησημοποιω συνεχεια μεταξυ Κορινθου-Αθηνας, στην περιφερειακη Πατρων κλπ. ενω με ξεκουραζει και πχ σε μια μεγαλη ευθεια...
ΥΓ. Cosygatos εχεις ενα μαυρο bravo που εχει παρει το ματι μου στον Πυργο?Yep! Αν και υπάρχει και ένα ακόμα που το έχει ένας γνωστός μου και σήμερα είδα και ένα τρίτο παρκαρισμένο κοντά στο δικό μου. Πάντα για μαύρα sport μιλάμε. Σαν πολλοί μαζευτήκαμε...
Μη μου πεις πως έχεις ένα τρακαρισμένο maranello red που βλέπω συχνά; Πήρε το μάτι μου και ένα γκρί. Κατεβάζουμε πεντάδα οι Πυργιώτες! -
Ο χρήστης cosygatos έγραψε:
Πήρε το μάτι μου και ένα γκρί. Κατεβάζουμε πεντάδα οι Πυργιώτες!Αυτος πρεπει να ειμαι... Δεν ειναι γκρι , δεν ειναι το σπορ , ειναι το πιο ομορφο...
-
Ο χρήστης papagp έγραψε:
Πήρε το μάτι μου και ένα γκρί. Κατεβάζουμε πεντάδα οι Πυργιώτες!
Αυτος πρεπει να ειμαι... Δεν ειναι γκρι , δεν ειναι το σπορ , ειναι το πιο ομορφο...
Λυπάμαι, αλλά το δικό μου είναι το πιο όμορφο!
(Η ιστορία με την κουκουβάγια και το κουκουβαγιόπουλο )
Πάντως, είναι ωραίο το χρώμα, και εγώ το σκεφτόμουν μαζί με το maranello red και το μαύρο, που τελικά διάλεξα.Ρε σεις, πέρα από το αν είναι καλό το αμάξι ή όχι, με πόσα από τα αυτοκίνητα που πουλιούνται σε αυτή την κατηγορία τιμής θα αισθανόσασταν έτσι; Συνιστώ σε όσους το σκέφτονται να το βάλουν στο λογαριασμό. Εκτός και αν δε σας αρέσει!
-
Οντως το φιλτρο λαδιου ειναι σε δυσκολο σημειο και στο Μπραβο!
Εμενα για αλλαγη λαδιων(με δικα μου λαδια ομως)και φιλτρο μου πηρανε 25€ και κανανε γυρω στις 2 ωρες.
Κανονικα ειναι κανα 40λεπτο δουλεια(για ενα ατομο δουλευοντας χαλαρα)!
Καμια αντιπροσωπεια δεν εχω βρει να βαζει τα Selenia K.PE δυστηχως και ετσι αναγκαζομαι να τα αγοραζω μονος μου και να τους τα πηγαινω.
Οντως για τα λεφτα του το θεωρω και γω κορυφη και ειναι κουκλα μεσα-εξω!
Κατι μου λεγανε κ μενα οτι δεν θα εχω πισω υποβρχιονιο αλλα τελικα το εχω.Η μονη διαφορα σε σχεση με τα εκθεσειακα ηταν οτι εχω(ήμουν η πρωτη φουρνια)μαυρο και οχι λευκο καντραν. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
από galeone την 22/01/09 9:40
akrovatis1979 έγραψε:
Πολύ καλό το cruise κατά την άποψη μου,
...Στα θετικά το ότι δεν απενεργοποιείται όταν πατάς γκάζι.Υπάρχει cruise control που απενεργοποιείται όταν πατάς γκάζι?
Εγώ πριν το πάρω νόμιζα ότι απενεργοποιείται ότι και να πατήσεις.
-
Ο χρήστης ftskamins έγραψε:
Οντως το φιλτρο λαδιου ειναι σε δυσκολο σημειο και στο Μπραβο!
Εμενα για αλλαγη λαδιων(με δικα μου λαδια ομως)και φιλτρο μου πηρανε 25€ και κανανε γυρω στις 2 ωρες.
Κανονικα ειναι κανα 40λεπτο δουλεια(για ενα ατομο δουλευοντας χαλαρα)!
Καμια αντιπροσωπεια δεν εχω βρει να βαζει τα Selenia K.PE δυστηχως και ετσι αναγκαζομαι να τα αγοραζω μονος μου και να τους τα πηγαινω.
.Τελικά που τα βρήκες; Θέλω να κάνω την πρώτη αλλαγή λαδιών στη Δέλτα και στην αντιπροσωπεία βάζουν της Shell.Kάποιοι παλιοί μου είπαν ότι δεν είναι καλά αλλά αυτά προτείνει στο manual.
Δεν είναι λίγο ακριβά;
-
πέρασα μια βόλτα σήμερα απο πρακτικερ μεταμόρφωσης, είχε σελένια αλλά ΟΧΙ τα Κ.ΡΕ.. any ideas?
χμμμ...μήπως κάνουμε λάθος που επιμένουμε σε σελένια και υπάρχουν καλύτερα και ταυτόχρονα φτηνότερα(ευρείας κυκλοφορίας)?
-
Αν θες να φύγεις από selenia δες τα Motul 8100
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Αν θες να φύγεις από selenia δες τα Motul 8100ευχαριστω.. τα 8100 X-CLEAN είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές για μπραβο.. αλλά πρέπει να διαβάσω παραπέρα αν είναι ίδια - καλύτερα -χειρότερα με τα k.pe
λοιπόν επιτέλους τελειώσα.. σήμερα είχαμε ειδικό πάρτυ καθαρισμού για το μπράβο! 3 χέρια σαπούνι με κερι και μετά προσεχτικό κέρωμα και καθάρισμα.. ας είναι καλά τα πανάκια με μικροίνες που κάνουν καταπληκτική δουλειά και για το εσωτερικό αλλά και για να φύγει το κερί!
περιττό να σας πω οτι μου βγήκαν τα χέρια
δεν ξανακάνω τέτοιες δουλειές μόνος μου.. εμ τσάμπα πηγαίνω τη γυναίκα τόσες βόλτες.. ας όψεται που ήταν άρρωστη, αν έχεις κολωφαρδια ρε παιδιμ αρρωσταίνεις τις σωστές ώρες
ερωτηση:
βάζουμε τπτ μετά το κερωμα? προλαβαίνω το πρακτικερ ανοιχτο αν είναι να παω να το τσιμπήσω.. -
Τπτ απολύτως.
Για να φύγει τελειώς το κερί από δύσκολα σημεία δοκίμασε μια παλιά οδοντόβουρτσα. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Τπτ απολύτως.
Για να φύγει τελειώς το κερί από δύσκολα σημεία δοκίμασε μια παλιά οδοντόβουρτσα.με μεγαλη προσοχη για να μην γδαρεις τπτ!!
Fiat Bravο 2007