-
........διαγραφη διπλου ποστ..........
καποια ''ανωτερη'' δυναμη μου ''κρεμασε'' το pc και εστειλα το ιδιο ποστ καμποσες φορες
-
Έχω ακούσει από αρκετούς φίλους/ες την κουβέντα «πιστεύω επειδή με κάνει να νιώθω καλύτερα».
Δεν ξέρω αν θα πρέπει να νιώθω υπερήφανος ή ακόμα και μειονεκτικά ότι ποτέ δεν κατάφερα να κοροϊδέψω τον εαυτό μου!
Μου φαίνεται κάπως σουρεαλιστικό το «δεν πιστεύω πραγματικά σε αυτό αλλά τελικά πιστεύω για να νιώθω καλύτερα!»
-
Παλιά ίσως να μην πίστευα συνειδητά. Έχοντας όμως μελετήσει αρκετά είμαι κάτι παραπάνω από βέβαιος ότι υπάρχει. Άλλωστε σε καμία περίπτωση δεν θα χαρακτήριζα απάτη, κάτι που όταν ακολουθείς (πραγματικά και όχι τυπικά) πολλές από τις συμβουλές του βρίσκεις μια ανώτερη χαρά. Το νιώθεις, το βλέπεις.
Αυτό φυσικά δεν έχει να κάνει με τον Βολταίρο και τις απόψεις του ότι αν δεν υπήρχε Θεός θα έπρεπε να εφεύρουμε έναν. Δεν έχω ανάγκη να υποτάσσομαι σε κανένα, και ούτε να έχω ψευτοελπίδες. Αυτά μάλλον κακό θα μου έκαναν παρά καλό.Υ.Γ. Σεβαστές οι απόψεις του καθενός, αλλά μάλλον είναι θέμα δύσκολο να συζητηθεί με τη λογική ότι υπάρχουν φανατικοί θιασώτες και των δύο πλευρών.
-
αντιγραφω απο ενθετο σημερινης εφημεριδας.
''η θρησκεια ειναι ενα καταλοιπο απο την παιδικη ηλικια του πνευματος μας. θα σβησει σταδιακα καθως θα υιοθετουμε τη λογικη και την επιστημη ως οδηγους μας'' Ρασελ [βρετανος φιλοσοφος]
-
Εγώ ψήφισα Ναι
Δεν ξέρω πως θα την πούμε αυτήν τη δύναμη αλλά για μένα το θέμα ως εξής:
Θεωρώ ότι κάποιος ή κάτι όλα αυτά που βλέπουμε τα έχει κατασκευάσει. Δεν μπορεί να υπάρχει τόση αρμονία στο σύμπαν και να δημιουργηθεί από μόνη της. Μπορεί όλο αυτό το πράγμα να έχει γίνει κατά τύχη ? Μια τηλεόραση για να φτιαχτεί και να λειτουργήσει χρειάζεται όλα τα απαραίτητα υλικά, με τάξη συναρμολογούμενα για να υπάρξει ένα αποτέλεσμα. Είναι δυνατόν να ρίξεις σε ένα κουτί όλα τα ηλεκτρονικά στοιχεία και να αρχίζεις να τα ανακατεύεις στην τύχη και να βγει τηλεόραση ?? Ποτέ ούτε για 1 δις χρόνια να το κάνεις αυτό . Άρα κάποιος έθεσε κάποια αρχή και αρμονία για να λειτουργήσουν.
Δεν είμαι θρησκόληπτος και ούτε βέβαια υποστηρίζω τους παπάδες, απλώς με τον δικό μου τρόπο υποστηρίζω σε κάποια νοήμονα δύναμη που έχει θέσει κανόνες και νόμους λειτουργίας της φύσης
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
[.............Γιατί?
Δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτούς που δεν εκφράζονται.μπορεις να βαλεις ως τριτη επιλογη.....''δεν ξερω-δεν απαντω''
-
Ναι, αλλά περισσότερο το ελπίζω παρά το πιστεύω. Πως μπορώ να πιστέψω κάτι που δεν μπορώ να δω ή δεν έχω αποδείξεις για την ύπαρξή του;
Προτιμώ όμως να 'πιστεύω' σε κάτι ανώτερο, παρά να στηρίζομαι στην ευμετάβολη συνείδηση του καθενός ως προς το ότι θα πράξει το σωστό.
Παρατηρώ ότι οι άνθρωποι όσο περισσότερο πιστεύουν ότι δεν υπάρχει Θεός, τόσο εξυψώνουν το 'Εγώ' πάνω απ' ο,τιδήποτε άλλο. Οι (εξιδανικευμένοι για εμάς) αρχαίοι Έλληνες με τη λογική-φιλοσοφική θεώρηση των πραγμάτων και το ανεπτυγμένο πνεύμα θεωρούσαν αυτή τη στάση απαράδεκτη και την καταδίκαζαν ως 'Ύβρη'. Και θεωρώ ότι πολύ καλά έκαναν.
Η πίστη προς την ύπαρξη του ανώτερου όντος άλλες φορές εκδηλώνεται ως σεβασμός κι άλλες ως φόβος. Καλώς ή κακώς η έλλειψη αυτών των συναισθημάτων από τον εκ φύσεως άρπαγα άνθρωπο κάνει αυτόν επικίνδυνο για τους συνανθρώπους και το περιβάλλον του μόλις επιθυμήσει κάτι που δεν πρέπει να αποκτήσει για διάφορους λόγους. Συνεπώς καλό θα είναι να υπάρχει κάτι που να περιορίζει με αυτοματοποιημένη δράση στον ψυχισμό του ανθρώπου την ενστικτώδη επιθυμία του. Η παιδεία δεν αρκεί όταν μιλάμε για ένστικτα, εκεί πρέπει να δρουν άλλες δυνάμεις.(ελπίζω να είναι κατανοητό το παραπάνω κείμενο, βαριέμαι να το ξαναδιαβάζω. )
-
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
...........................Δεν είμαι θρησκόληπτος και ούτε βέβαια υποστηρίζω τους παπάδες, απλώς με τον δικό μου τρόπο υποστηρίζω σε κάποια νοήμονα δύναμη που έχει θέσει κανόνες και νόμους λειτουργίας της φύσης
γιατι η δυναμη αυτη πρεπει να εχει καποιου ειδους ''νοημοσυνη'' και μαλιστα σε κατι που τελικα ισως δεν ειναι και τοσο τελειο οσο νομιζουν πολλοι;;
δεν νομιζω οτι πρεπει να ειναι κανεις αστροφυσικος για να κατανοησει οτι αυτο που πολλοι περιγραφουν ως τελειο συμπαν δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα χαωτικο και ασταθες περιβαλλον οπου στην παροδο τρισεκατομμυριων ετων συνεχως μεταβαλλεται.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Προτιμώ όμως να 'πιστεύω' σε κάτι ανώτερο, παρά να στηρίζομαι στην ευμετάβολη συνείδηση του καθενός ως προς το ότι θα πράξει το σωστό.
................................. )οι νομοι ενος συντεταγμενου κρατους πολιτων ειναι αυτοι που καθοριζουν τι ειναι σωστο και τι οχι και βαζουν τα ορια που αν τα υπερβει κανεις θα εχει τις κυρωσεις που του αναλογουν.
αλλωστε η ιστορια της ανθρωποτητας εχει δυστυχως αποδειξει οτι στο μονο που δεν μπορουμε να στηριχθουμε ειναι η θρησκευτικη συνειδηση του καθενος αφου απο τις ιδιες τις θρησκειες ξεκινουν τα μιση και στο ονομα του θεου εχουν γινει οι μεγαλυτερες σφαγες στην ιστορια.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
αλλωστε η ιστορια της ανθρωποτητας εχει δυστυχως αποδειξει οτι στο μονο που δεν μπορουμε να στηριχθουμε ειναι η θρησκευτικη συνειδηση του καθενος αφου απο τις ιδιες τις θρησκειες ξεκινουν τα μιση και στο ονομα του θεου εχουν γινει οι μεγαλυτερες σφαγες στην ιστορια.
τις μεγαλύτερες σφαγές τις έκαναν άνθρωποι που χρησιμοποίησαν τον Θεό σαν δικαιολογία και έσπρωξαν τις μάζες προς την κατεύθυνση που ήθελαν χρησιμοποιώντας την θρησκεία. Ο φανατικός θρήσκος (ανεξάρτητα θρησκείας) δεν διαφέρει από τον φανατικό οπαδό του Χίτλερ . Το θέμα όμως είναι ότι δεν φταίει το φάρμακο αν πάρεις 10 κουτιά ταυτόχρονα αλλά ο τρόπος χρήσης που θα κάνεις ......
-
Ο χρήστης Fast@Safe έγραψε:
[τις μεγαλύτερες σφαγές τις έκαναν άνθρωποι που χρησιμοποίησαν τον Θεό σαν δικαιολογία και έσπρωξαν τις μάζες προς την κατεύθυνση που ήθελαν χρησιμοποιώντας την θρησκεία. Ο φανατικός θρήσκος (ανεξάρτητα θρησκείας) δεν διαφέρει από τον φανατικό οπαδό του Χίτλερ . Το θέμα όμως είναι ότι δεν φταίει το φάρμακο αν πάρεις 10 κουτιά ταυτόχρονα αλλά ο τρόπος χρήσης που θα κάνεις ......
και αυτος ακριβως ειναι ο λογος που εξυπηρετει η διατηρηση των διαφορων θρησκειων εως και σημερα αλλα και για πολλα χρονια ακομα δυστυχως....... ειναι το οχημα εκεινο που επιτρεπει σε αυτους που το καθοδηγουν να ελεγχουν τις μαζες των πιστων για να εξυπηρετουν την διψα τους για ασκηση εξουσιας και συσσωρευση πλουτου παντα εις το ονομα του ''θεου'' βεβαια αφου αυτος υποτιθεται οτι τους διορισε ως απεσταλμενους του για να εφαρμοζουν ταχα το θελημα του.
η συστηματικη πλυση εγκεφαλου της καθε θρησκειας που εδω και χιλιαδες χρονια εχει μετατρεψει δισεκατομμυρια ανθρωπων σε λιγοτερο ή περισσοτερο φανατικους οπαδους ειναι η μαστιγα της ανθρωποτητας και αν δεν υπηρχε σιγουρα η κοινωνια μας θα ηταν πολυ καλυτερη απαλλαγμενη απο φοβιες ενοχες και προκαταληψεις που με αυτες απλοχερα για αιωνες εχει ''ποτισει'' τους οπαδους στοχευοντας στην υποδουλωση της σκεψης.
-
Οι νομοι ενος συντεταγμενου κρατους πολιτων ειναι αυτοι που καθοριζουν τι ειναι σωστο και τι οχι και βαζουν τα ορια που αν τα υπερβει κανεις θα εχει τις κυρωσεις που του αναλογουν.αλλωστε η ιστορια της ανθρωποτητας εχει δυστυχως αποδειξει οτι στο μονο που δεν μπορουμε να στηριχθουμε ειναι η θρησκευτικη συνειδηση του καθενος αφου απο τις ιδιες τις θρησκειες ξεκινουν τα μιση και στο ονομα του θεου εχουν γινει οι μεγαλυτερες σφαγες στην ιστορια.
Σφαγές και δυστυχία έχει προκαλέσει ο φανατισμός σχετικά με ο,τιδήποτε. Πολιτική ιδεολογία, εθνοτικές διαφορές, θρησκεία, οικονομικά συμφέροντα. Όταν ο άνθρωπος χάνει την ουσία της οποιασδήποτε πίστης και θέλει να κυριαρχήσει στους άλλους, σκοτώνει και προξενεί δυστυχία. Η θρησκευτική πίστη έχει τελείως αντίθετα αποτελέσματα, εφόσον χρησιμοποιηθεί σωστά.
Το 'ου φονεύσεις' μερικοί το έκαναν 'φόνευσε για την πίστη σου', αλλοιώνοντας το πνεύμα και την ουσία των ιερών γραφών. Γι'αυτό το αποτέλεσμα ευθύνονται συγκεκριμένοι άνθρωποι, όχι η πίστη καθαυτή που λέει άλλα.Σχετικά με τους νόμους, αυτοί έχουν το μειονέκτημα ότι αλλάζουν εύκολα. Πόσες 'νόμιμες' σφαγές δεν έχουν γίνει από συντεταγμένα όργανα ή από πολίτες που είχαν το σχετικό ελεύθερο από την πολιτική εξουσία; Αντιθέτως ο 'θεϊκός' νόμος μπορεί μεν, όπως έγραψα παραπάνω, να αλλοιωθεί, αλλά μόνο προσωρινά.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
[. .................Η θρησκευτική πίστη έχει τελείως αντίθετα αποτελέσματα, εφόσον χρησιμοποιηθεί σωστά.Το 'ου φονεύσεις' μερικοί το έκαναν 'φόνευσε για την πίστη σου', αλλοιώνοντας το πνεύμα και την ουσία των ιερών γραφών. Γι'αυτό το αποτέλεσμα ευθύνονται συγκεκριμένοι άνθρωποι, όχι η πίστη καθαυτή που λέει άλλα.
Σχετικά με τους νόμους, αυτοί έχουν το μειονέκτημα ότι αλλάζουν εύκολα. Πόσες 'νόμιμες' σφαγές δεν έχουν γίνει από συντεταγμένα όργανα ή από πολίτες που είχαν το σχετικό ελεύθερο από την πολιτική εξουσία; Αντιθέτως ο 'θεϊκός' νόμος μπορεί μεν, όπως έγραψα παραπάνω, να αλλοιωθεί, αλλά μόνο προσωρινά.
αυτα που εσυ αποκαλεις ''ιερες γραφες''.........''θεικοι νομοι'' κλπ δεν ειναι τιποτα αλλο απο τα δημιουργηματα του ιδιου του ανθρωπου αφου αυτος τελικα ειναι ο δημιουργος θεος............ και το μονο που εξυπηρετουν πλεον σημερα ειναι η καλοζωια των αρχιερεων και του συρφετου που τους ακολουθει και σαν παρασιτα τρεφονται απο το αιμα των πιστων τους.
ακομα και αν υπηρχε καποια ανωτερη δυναμη με την εννοια που πολλοι δινουν στον υποτιθεμενο ''θεο'' μεσα στην απεραντοσυνη του συμπαντος ειναι δυνατον σημερα σκεπτομενοι ανθρωποι να πιστευουν οτι θα ηθελε τελος παντων να ασχοληθει με καποιο περιεργο ειδος ζωης σε ενα πλανητη που φανταζει σαν ενας κοκκος αμμου στις θαλασσες ολου του κοσμου και δημιουργηθηκε τυχαια οπως τυχαια θα ερθει η στιγμη που θα εξαφανιστει.
-
αυτα που εσυ αποκαλεις ''ιερες γραφες''.........''θεικοι νομοι'' κλπ δεν ειναι τιποτα αλλο απο τα δημιουργηματα του ιδιου του ανθρωπου αφου αυτος τελικα ειναι ο δημιουργος θεος............ και το μονο που εξυπηρετουν πλεον σημερα ειναι η καλοζωια των αρχιερεων και του συρφετου που τους ακολουθει και σαν παρασιτα τρεφονται απο το αιμα των πιστων τους.Οχι μόνο σήμερα!
Αυτό είναι φαινόμενο που παρατηρείται από τότε που ο άνθρωπος σηκώθηκε όρθιος!
Οι αρχιερείς των Αιγυπτίων,των Μάγια,των Σουμερίων,των Ελλήνων,των Ρωμαίων,των Βαζιβουζούκων...όλων των λαών...εκμεταλεύονταν την δυναμη του άγνωστου για να επιβάλουν την θέλησή τους και να ζήσουν καλύτερα!
Είναι ίδιον των ανθρώπων,όχι των ιερέων! -
Alexastrag : εδώ είναι το κόλπο. Δημιουργήματα Θεού ή ανθρώπου δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει όμως σημασία είναι η επίδραση της θεωρούμενης ως προερχόμενης από κάποια ανώτερη δύναμη εντολής στον ψυχισμό του ανθρώπου. Είναι τελείως διαφορετικό να σου λέει 'ου φονεύσεις' ο αστυνόμος, ο υπουργός, ο βασιλιάς και διαφορετικό να σου το λέει ο Δίας, ο Αλλάχ, ο Θεός, ο Μανιτού.
-
Εγώ λέω να το πω λίγο διαφορετικά. Διάβολος ή εν πάση περιπτώσει 'κακό', πιστεύετε οτι υπάρχει; Πιθανότατα ναι, γιατί είναι αρκετές οι αναφορές που έχουμε ακούσει για εμφανίσεις του 'κακού', όπως σε ανθρώπους που δαιμονίζονται και η ιατρική δεν μπορεί να κάνει τίποτα κτλ. Οπότε, αφού υπάρχει κακό, σίγουρα θα υπάρχει και καλό, σύμφωνα με το νόμο δράσης-αντίδρασης (αφού πιστεύετε τόσο στις θετικές επιστήμες)... Τώρα, αν αυτό λέγεται Θεός, Αλάαχ, ή δεν ξέρω κι εγώ πως αλλιώς, δεν είναι θέμα του συγκεκριμένου topic. Πάντως, ανώτερη δύναμη πρέπει να υπάρχει. Και θα σας θέσω μία ερώτηση, έτσι για να δούμε μέχρι που φτάνει ο άνθρωπος...
Άνθρωπος-Γη, ηλικία κάποιων εκατομμυρίων ετών. Δώσε κάποια εκατομμύρια ακόμα πριν την εμφάνιση του ανθρώπου, έστω και με τη μορφή πιθίκων. Δώσε και μερικά ακόμα εκατομμύρια, μέχρι να κρυώσει ο φλοιός της γης μετά τη δημιουργία της και μερικά ακόμα μέχρι να φτάσουμε στο Big Bang, που σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι η αρχή του σύμπαντός μας. Σωστά; ΟΚ, και πριν από αυτό; Τι υπήρχε; Τίποτα; Πουθενά; Και αν δεν υπήρχε τίποτα, τότε πως έγιναν όλα αυτά, αφού έχουμε πάντα στο μυαλό μας τον νόμο περί αυθαρσίας της ύλης;
Κουβέντα να γίνεται...
-
αντιγραφω απο ενθετο σημερινης εφημεριδας.''η θρησκεια ειναι ενα καταλοιπο απο την παιδικη ηλικια του πνευματος μας. θα σβησει σταδιακα καθως θα υιοθετουμε τη λογικη και την επιστημη ως οδηγους μας'' Ρασελ [βρετανος φιλοσοφος]
Τα αλλα λογια 'κεντουσαν' χθες. Οι ατακες ηταν μια κ μια. Σκεφτομαι να αντιγραψω εδω κ τις υπολοιπες.
-
Πιστεύω στην ανώτερη δύναμη 3.496 κυβικών εκατοστών.
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
ΟΚ, τότε κάνω την αρχή ( ; )
Ναί, γιατί η επιστήμη συνεχώς κάπου κολλάει.[list:3ee3pyrg]Πω πωω, και γ@μω το επιχειρημα.Εχεις σκεφτει απ τοτε που ανθρωπος θεωρουσε τον κεραυνο για θεο ποσα πραγματα εχει εξηγησει η επιστημη και αλλα ποσα θα εξηγησει τους επομενους αιωνες?[/list:u:3ee3pyrg]
Στους επόμενους αιώνες δεν με ενδιαφέρει, θα ξέρω και μόνος μου.
Όσο για τη μεταθανάτια ζωή, μη χέσω. Εμένα αυτή με ενδιαφέρει. Κι ελπίζω να αργήσει να τελειώσει.
Να κι αλλη παγιδα ενος θεοφοβουμενου.Για να σε ενδιαφερει η μεταθατια ζωη αρα εχεις ενοχες.Αυτα μονο στην κατηχηση διδασκονται....
Ρε φίλε, αφού σου λέω ότι χέστηκα για τη μεταθανάτια ζωή! Αυτή που ζω με ενδιαφέρει κι αυτή ελπίζω να μην τελειώσει, λες να ελπίζω σε μεταθανάτια ζωή και πάλι να περιμένω ότι κάπου τελειώνει;
Τόσα χρόνια δεν έχω δει ΤΙΠΟΤΑ στην ζωή μου που να μην μπορώ να το εξηγήσω με όσα ξέρω.
Ας πούμε, πως εξηγούνται οι διαφορές στα φυσικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων; Με βάση την εξέλιξη, είναι τελείως απίθανο να έχει ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία σε διαφορετικές περιοχές, με μόνη διαφορά το χρώμα και το μέγεθος του σώματος, η όχι;
Μόλις άρχισα την ανάγνωση, ελπίζω αυτά να μην είναι μπαγιάτικα πλέον. Θα δείξει. -
Ενδιαφέρον topic... Τί να σας πω, προσωπική μου πεποίθηση λόγω συγκεκριμένων βιωμάτων είναι ότι υπάρχει. Μου έχουν συμβεί πράγματα κατά περιόδους, που όσο και να είμαι αντιρρησίας δεν μπορώ να τα αποδώσω σε καθαρή τύχη, θα μου πείτε αυτό στοιχειοθετεί απόδειξη του ότι υπάρχει; Η απάντηση είναι ένα τεράστιο ΟΧΙ αλλά συμβαίνουν.... Στην ουσία του θέματος πιστεύω ότι κανένας δεν μπορεί να μου αποδείξει ότι υπάρχει και κανένας ότι δεν υπάρχει. Πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα εσωτερικό και προσωπικό. Και στην τελική ακολουθώντας την διδασκαλία του Χριστού (όπως και ακολουθώντας την πλειοψηφία των θρησκειών απλά έτυχε να γεννηθώ Έλληνας, οπότε αυτή ξέρουμε αυτήν εμπιστευόμαστε ) στην χειρότερη άντε να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, χωρίς ενοχές, χωρίς υπερβολές…. Μακριά από παπαδαριό. Αυτά τα ολίγα από μένα μαζί με ένα ναι στην ψηφοφορία.
Πιστεύετε σε κάποια ανώτερη δύναμη?