Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Πιστεύετε σε κάποια ανώτερη δύναμη?
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Πιστεύετε σε κάποια ανώτερη δύναμη?
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 39
    • 40
    • 5 / 40
    Αντίλογος
    62
    795
    8350
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • H
      hunter last edited by

Ηλία μου,μήν τό γυρισουμε σέ προσωπικές επιθέσεις.
      Δέν λέει.Θά χαλαστούμε τζάμπα καί βερεσέ.

Η θεωρεία του χάους,μιλάει γιά τήν φοβερή τυχαιότητα στό (μακροσκοπικό κυρίως) σύμπαν,αλλά μιλάει καί γιά 'νησίδες σταθερότητας',καθώς καί γιά την ανάδυση 'τάξης' μέσα από τήν πλήρη 'αταξία'.
      Μετρημένα,καί αποδεδειγμένα,μέ πειράματα καί μέ αριθμούς.
      Η θεωρεία του χάους,έχει προβλέψει φαινόμενα πού ουδείς θά μπορούσε νά τα θεωρήσει ότι είναι πιθανά να συμβούν.
      Γιά ξεματιάσματα κ.λ.π.,δέν θα μιλήσω,διότι μάλλον θα τσακωθούμε.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • I
        ililias last edited by

Ανδρέα, αν το προηγούμενο σχόλιο το εξέλαβες ως προσωπική επίθεση, σε βεβαιώνω πως δεν ήταν στις προθέσεις μου. Πιό πολύ για πλάκα το είπα.
        Έχω διδαχθεί τη θεωρία του χάους στα νιάτα μου, έχω διαβάσει και μερικά φιλοσοφικά κείμενα, αλλά δεν έχω βρει επιστημονική απάντηση στο αν υπάρχει Θεός (ας τον ονομάσουμε έτσι κι ας είναι μόνο μια 'ανώτερη δύναμη'). Μου φαίνεται μάλιστα πως η φιλοσοφική προσέγγιση είναι πιό όμορφη και πιό κατανοητή από αυτήν της Φυσικής και των Μαθηματικών. (Μου αρέσουν τα Φυσικομαθηματικά, εντάξει; Έχω περάσει και από το Πολυτεχνείο).
        Εκτός και δεχθούμε την άποψη ότι όλα εξηγούνται με τα ανώτερα μαθηματικά και, μια και αυτά τα καταλαβαίνουν κατά βάσιν οι πιό έξυπνοι άνθρωποι, όσοι δεν κατανοούν αυτές τις εξηγήσεις είναι κουτοί (αλλά μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε για υπηρέτες ).

• G
          gskarmou last edited by

Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
          Ãíùóôüò ìïõ óôç ó÷ïëÞ (ÅÄÔÐ Þôáí ï Üíèñùðïò, äåí îÝñù áí åñãÜæåôáé óôï ôìÞìá áêüìá) ìáò Ý÷åé áöçãçèåß ôï åîÞò ðåñéóôáôéêü. Ôï ìåôáöÝñù üðùò ôï èõìÜìáé, ÷ùñßò äñáìáôéêÜ óôïé÷åßá. Ôá ó÷üëéá äéêÜ óáò...

Ï ôýðïò åßíáé Êýðñéïò. ¸÷åé ðïëåìÞóåé óôçí Êýðñï. ÊÜðïéá ìÝñá óôç ìÜ÷ç, åßäå êÜôù ìßá óöáßñá, äéáöïñåôéêÞ áð' ôéò äéêÝò ôïõ, ôçí Ýðéáóå êáé áñãüôåñá ôçí Ýâáëå óôï üðëï ôïõ, óå êÜðïéá ãåìéóôÞñá õðïèÝôù. Áñãüôåñá, áõôüò êáé êÜìðïóïé óõìðïëåìéóôÝò ôïõ (äåí èõìÜìáé áí ìáò åß÷å ðåé áñéèìü) âñßóêïíôáí óå Ýíá üñõãìá êáé Ýñé÷íáí åíáíôßïí ôïõ å÷èñïý. ÎáöíéêÜ, ôï üðëï ôïõ Ýðáèå åìðëïêÞ. Ãïíáôßæåé ï ôýðïò íá ëýóåé ôï ðñüâëçìá êáé üóï Þôáí óôá ãüíáôá, ìßá ñõðÞ óêïôþíåé üëïõò ôïõò óõìðïëåìéóôÝò ôïõ ðïõ Þôáí óôï üñõãìá, áëëá åêôåèåéìÝíïé. Êáèþò Üäåéáæå ôç èáëÜìç áð' ôç óöáßñá ðïõ äåí Ýðáéîå, åßäå üôé Þôáí åêåßíç ðïõ åß÷å âñåé êÜôù...

ÐåñéìÝíù ôá ó÷üëéÜ óáò...

Ôõ÷åñüò ðïëý ôõ÷åñüò ....

• H
            hunter last edited by

Ο χρήστης ililias έγραψε:
            Ανδρέα, αν το προηγούμενο σχόλιο το εξέλαβες ως προσωπική επίθεση, σε βεβαιώνω πως δεν ήταν στις προθέσεις μου. Πιό πολύ για πλάκα το είπα.
            Έχω διδαχθεί τη θεωρία του χάους στα νιάτα μου, έχω διαβάσει και μερικά φιλοσοφικά κείμενα, αλλά δεν έχω βρει επιστημονική απάντηση στο αν υπάρχει Θεός (ας τον ονομάσουμε έτσι κι ας είναι μόνο μια 'ανώτερη δύναμη'). Μου φαίνεται μάλιστα πως η φιλοσοφική προσέγγιση είναι πιό όμορφη και πιό κατανοητή από αυτήν της Φυσικής και των Μαθηματικών. (Μου αρέσουν τα Φυσικομαθηματικά, εντάξει; Έχω περάσει και από το Πολυτεχνείο).
            Εκτός και δεχθούμε την άποψη ότι όλα εξηγούνται με τα ανώτερα μαθηματικά και, μια και αυτά τα καταλαβαίνουν κατά βάσιν οι πιό έξυπνοι άνθρωποι, όσοι δεν κατανοούν αυτές τις εξηγήσεις είναι κουτοί (αλλά μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε για υπηρέτες ).

Βρέ Ηλία,επιστημονική εξήγηση ΜΗΝ περιμένεις πάνω στό θέμα.
            ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να υπάρξει.Ούτε σάν απόδειξη ύπαρξης,ούτε καί σαν απόδειξη μή-ύπαρξης.ΔΕΝ αποτελει πεδίο τής (οποιασδήποτε) επιστήμης η ύπαρξη του θεού.
            Στή συζήτησή μας,απλά λέμε κάποια συμπεράσματα πού βγαίνουν από αυτήν.
            Δέν κάνουμε καλά;
            Γιά τίς όμορφες καί κατανοητές θεωρείς πού αναφέρεις,πιστεύεις ότι λόγο τής 'ομορφιάς' καί τής 'απλότητας',είναι καί ακριβέστερες τών νέων καί κατα πολύ πολυπλοκώτερων θεωρειών;Η νευτώνεια θεωρεία,μπορεί να είναι ανώτερη τής Γενικής Σχετικότητας πάνω στήν βαρύτητα;Καί υπ'όψιν ότι καί η σχετικότητα είναι 'κλασσική' φυσική.

Τό τελευταίο (περί κουτών υπηρετών) δέν τό κατάλαβα καθόλου.

• G
              gskarmou last edited by

ÕðÞñ÷áí ðïëëáááá ðñÜãìáôá ðñßí áðï åìáò ,õðÜñ÷ïõí ðáñÜëëçëá ìáæß ìå åìÜò áëëÜ äåí ãíùñßæïõìå êáí ôçí õðáñîÞ ôïõò êáé èá ãßíïõí ðïëý ðåñéóóüôåñá áöüôïõ ãßíïõìå óêïõëçêïôñïöÞ
              Êáíåßò ìáò äåí îÝñåé áí õðÜñ÷åé æùÞ ìåñéêÜ Ýôç öùôüò ìáêñõÜ ìáò ,åßíáé üíôá öéëéêÜ -å÷èñéêÜ ,ðéï åîåëéãìÝíá ðéï ðñùôüãïíá ? Æïýìå êáé ç ëåãüìåíç ôý÷ç ðñïäéáãñÜöåôáé ÷ùñßò íá ðáßñíïõìå ÷áìðÜñé áëëÜ ðïëëÝò öïñÝò ôçò äßíïõìå êáé Ýíá ÷åñÜêé êáé åìåßò ....Ôáîßäéá óôï ÷ñüíï Üëëåò äéáóôÜóåéò ,îåìáôéÜóìáôá ,åîùãÞéíïé èåïß ðéèáíþí ðïõ âëÝðïõí ôá ðÜíôá êáé áó÷ïëïýíôáé ìáæß ìáò üôáí ðÜìå ðñáãìáôéêÜ íá îåöýãïõìå Þ ðïëý áðëÜ âáñéïýíôáé (óáí ôï Êñïì èåü ôïõ Êüíáí ôïõ ÂÜñâáñïõ -êüìéê- ðïõ ðÜíôá Üöçíå ôïí ðéóôü ôïõ íá ôá âãÜëåé ðÝñá ìüíïò ôïõ ).
              åßìáóôå ðïëý ëßãïé ,ìéêñïß ç üðùò áëëßùò èÝëåôå ãéá íá ìðïñÝóïõìå íá ôá ãíùñßæïõìå üëá êáé íá ôá êáôáëÜâïõìå üëá ..Ïðüôå êÜðïéïò åßíáé ðéï ìåãÜëïò áðï åìÜò áõôü åßíáé óßãïõñï ,äåí ãíùñßæù ðïéïò åßíáé ßóùò ôïí ãíùñßóù êÜðïéá óôéãìÞ ßóùò ðÜëé ü÷é .

** Ðßóôåõå êáé ìÞ , åñåýíá = åßôå ðéóôåýåéò åßôå ü÷é øÜîå, ôï åß÷å ðåß êÜðïéïò ðïõ ëÝãáíå üôé ðåñðáôïýóå óôï íåñü êáé áíáóôÞèçêå ôñåßò ìÝñåò ìåôÜ ôï ÈÜíáôü ôïõ ...**
              Ï÷é âÝâáéá ôï Ðéóôåõå êáé ìç Ýñåýíá ðïõ óçìáßíåé ðßóôåõå êáé ìçí øÜ÷íåéò ãéáôß Ýôóé âüëåõå ôá .(äåí ÷áñáêôçñßæù åßíáé ðïëý êáêü áõôü ðïõ èÝëù íá ðþ) .Åíá áðëü óçìåßï óôßîçò ðáñáëÞöèçêå êáé íáôïí ôïí öáíáôéóìü êáé ôçí åêìåôÜëåõóç .

• P
                prometheas last edited by

Ο χρήστης markvag έγραψε:
                Προσωπικά πιστεύω ότι 'κάτι' υπάρχει. Δεν με νοιάζει αν το λένε Θεό, Αλλάχ, Δία, Μανιτού ή Μήτσο (ή sado... ) και ούτε έχει καμία σχέση (αυτό που θεωρώ εγώ ότι υπάρχει) με τους καλούς ή κακούς Θεούς των κατά καιρούς θρησκειών.

Γιατί πιστεύω στην ύπαρξη του 'κάτι'; Γιατί απλούστατα δεν έχω βρει άλλη εξήγηση για την απίστευτη πολυπλοκότητα που μας περιβάλλει... Για μένα ο Θεός βρίσκεται (και είναι) (σ)το δέντρο που βλέπω απέναντι, (σ)το αυτοκίνητό μου, (σ)το αριστούργημα που στέκει στο λόφο της Ακρόπολης, αλλά και (σ)το δολοφόνο με το μουστάκι που πέθανε πριν 60 χρόνια... Απλούστατα, για εμένα αυτό το κάτι είναι πάνω απ' όλα...

Οι οργανωμένες θρησκείες βέβαια, είναι κάτι που σε γενικές γραμμές αντιπαθώ, γιατί απλούστατα πρόκειται (στη μεγάλη πλειοψηφία τους) για εξουσίες, που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση (κάνεις αυτό που σου λέω εγώ, αλλιώς κόλαση!!! Σιγά τα ωά...). Παρόλα αυτά, αναγνωρίζω ότι προέρχονται από βασικές ανθρώπινες ανάγκες (το να συμβιώνουμε αρμονικά πχ). Και επίσης, σέβομαι όποιον θέλει να ανήκει σε μία θρησκεία, απλούστατα γιατί μπορεί να διαφωνεί με την άποψη που εξέφρασα πιο πάνω!!! Δικαίωμά του, πολύ καλά κάνει και κουμάντο στο κεφάλι του κάνει ο καθένας μόνος του!

Αρκεί να με σέβεται κι εκείνος, γιατί αλλιώς γίνομαι Τούρκος!!!

Συμφωνώ απόλυτα και ψήφισα ΝΑΙ
                Ακομα και η τυχαιοτητα (με τη μαθηματικη της εννοια) οπως και η αταξια που επικρατεί στο Συμπαν ειναι απολύτως απαραίτητη για την εξέλιξη του Συστήματος

Προφανως η συζήτηση μπορεί να τραβήξει πολυ και θα πρότεινα να κανονιστεί meating (οχι meeting) με τα απαραίτητα κοψίδια για περαιτέρω μελέτη

• A
                  alexastrag last edited by

Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
                  Γνωστός μου στη σχολή (ΕΔΤΠ ήταν ο άνθρωπος, δεν ξέρω αν εργάζεται στο τμήμα ακόμα) μας έχει αφηγηθεί το εξής περιστατικό. Το μεταφέρω όπως το θυμάμαι, χωρίς δραματικά στοιχεία. Τα σχόλια δικά σας...

Ο τύπος είναι Κύπριος. Έχει πολεμήσει στην Κύπρο. Κάποια μέρα στη μάχη, είδε κάτω μία σφαίρα, διαφορετική απ' τις δικές του, την έπιασε και αργότερα την έβαλε στο όπλο του, σε κάποια γεμιστήρα υποθέτω. Αργότερα, αυτός και κάμποσοι συμπολεμιστές του (δεν θυμάμαι αν μας είχε πει αριθμό) βρίσκονταν σε ένα όρυγμα και έριχναν εναντίον του εχθρού. Ξαφνικά, το όπλο του έπαθε εμπλοκή. Γονατίζει ο τύπος να λύσει το πρόβλημα και όσο ήταν στα γόνατα, μία ρυπή σκοτώνει όλους τους συμπολεμιστές του που ήταν στο όρυγμα, αλλα εκτεθειμένοι. Καθώς άδειαζε τη θαλάμη απ' τη σφαίρα που δεν έπαιξε, είδε ότι ήταν εκείνη που είχε βρει κάτω...

Περιμένω τα σχόλιά σας...

δεν καταλαβαινω τι προσφερει το παραδειγμα αυτο στην συζητηση.
                  μαλλον εισαι εκτος θεματος.

• I
                    ililias last edited by

Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
                    Βρέ Ηλία,επιστημονική εξήγηση ΜΗΝ περιμένεις πάνω στό θέμα.
                    ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να υπάρξει.Ούτε σάν απόδειξη ύπαρξης,ούτε καί σαν απόδειξη μή-ύπαρξης.ΔΕΝ αποτελει πεδίο τής (οποιασδήποτε) επιστήμης η ύπαρξη του θεού.

Άλλα μας λένε, μερικοί - μερικοί.

Στή συζήτησή μας,απλά λέμε κάποια συμπεράσματα πού βγαίνουν από αυτήν.
                    Δέν κάνουμε καλά;

Όχι μόνο καλά, κάλλιστα! Η ανταλλαγή απόψεων ταιριάζει μια χαρά σε νοήμονα όντα.

Γιά τίς όμορφες καί κατανοητές θεωρείς πού αναφέρεις,πιστεύεις ότι λόγο τής 'ομορφιάς' καί τής 'απλότητας',είναι καί ακριβέστερες τών νέων καί κατα πολύ πολυπλοκώτερων θεωρειών;Η νευτώνεια θεωρεία,μπορεί να είναι ανώτερη τής Γενικής Σχετικότητας πάνω στήν βαρύτητα;Καί υπ'όψιν ότι καί η σχετικότητα είναι 'κλασσική' φυσική.

Παίρνεις μια βάση κι εκεί πάνω χτίζεις.
                    Αν είναι να συζητήσουμε πάνω σε μια θεωρία, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αντίθετα, η συζήτηση είναι ενδιαφέρουσα και ακόμα και όσοι δεν καταλαβαίνουμε προσπαθούμε να παρακολουθήσουμε. Το πρόβλημα αρχίζει όταν χρησιμοποιούμε μια θεωρία για να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει Θεός. Μην αρχίσω να σου παραθέτω τέτοιες απόψεις εκφρασμένες μέσα σε ποστ, θα ξημερώσουμε.

Τό τελευταίο (περί κουτών υπηρετών) δέν τό κατάλαβα καθόλου.

Αναφέρομαι σε απόψεις του τύπου 'εμείς οι έξυπνοι, εξελιγμένοι κλπ είμαστε άθεοι, εσείς που πιστεύετε είσαστε υπηρέτες, κοπάδι πρόβατα (ποίμνιο)' κλπ κλπ κλπ. Δεν τις έχεις προσέξει, εδώ μέσα;
                    Ανδρέας και Ηλίας θα συζητήσουν όμορφα δια ζώσης. Θα διαφωνήσουν, θα συμφωνήσουν, θα φάνε καλά και θα περάσουν καλά. HUNTER και ililias στο 4ΤΦ λες να κινδυνεύσουν να παρεξηγηθούν;

Προφανως η συζήτηση μπορεί να τραβήξει πολυ και θα πρότεινα να κανονιστεί meating (οχι meeting) με τα απαραίτητα κοψίδια για περαιτέρω μελέτη

Ψηφίζω ΝΑΙ!

• K
                      krusenstern last edited by

Ο χρήστης ililias έγραψε:

Ψηφίζω ΝΑΙ!

ακόμα και χωρίς κοψίδια, μια χαρά μπορεί να γίνει η κουβέντα, εγώ πολύ θα το ήθελα, γι'αυτό και δεν έχω τοποθετηθεί ακόμα επί του θέματος (αν και για κάτι τέτοιο, δεδομένων των τόπων κατοικίας μας, μάλλον θα απαιτηθεί πανελλήνια 'μάζωξη' φορουμιτών )

θεωρώ ότι είναι τόσο πλούσια αυτά που θα ακουστούν, από ανθρώπους που έχουν περίτρανα αποδείξει ότι σκέπτονται και έχουν επίπεδο, κουλτούρα και αισθήματα, ώστε ίσως αυτή η συζήτηση να 'χαραμίζεται' στο φόρουμ.

• T
                        tsoukas77 last edited by

Πρωτον,δημιουργικο και ουσιαστικο θεμα.
                        Δευτερον,θελω να σας παρακαλεσω να μην γραφετε τοσα πολλα γιατι μπηκα τωρα μολις και βρηκα 6 σελιδες τις οποιες δεν προλαβαινω να διαβασω.
                        Τριτον,θα εκανα τοποθετηση αλλα με καλυψαν οι φιλοι που τοποθετηθηκαν νωριτερα και ιδιως ο alexastrag.Ταυτιζομαι πληρως.
                        Τεταρτον,χαιρομαι για το υψηλο επιπεδο των μελων,οπως φανηκε μεσα απο αυτο το τοπικ...

Φιλικα,
                        Δημητρης

• K
                          kouk last edited by

Μου φαίνεται ότι πλησιάζει η ώρα για την 3η Πανελλήνια Συνάντηση!
                          prometheas αν δεις στις Ανακοινώσεις θα βρεις 3 συναντήσεις να έχουν προγραμματιστεί σε Αθήνα,Θεσ/κη,Κρήτη!! Διαλέγεις μία!

Αν και αυτή η συζήτηση θέλει κρασάκι και φεγγάρι και πάθος και άποψη! (ε,δεν μας λείπουν αυτά)!

Στο θέμα μας.

Τύχη.Νομίζω ότι ονομάζουμε μια αλληλουχία γεγονότων που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ή δεν ξέρουμε ότι συνέβησαν ή δεν τα συνδέουμε μετάξύ τους,που οδηγούν σε ένα αποτέλεσμα!

Πάντως αυτό που πρέπει να παρατηρήσω είναι ότι το 'Ναι' που βγαίνει δεν σημαίνει 'θρήσκους' αλλά ανθρώπους που θεωρούν ότι κάτι υπάρχει που οι ίδιοι δεν αντιλαμβάνονται (όπως εγω)!!

Αλλος πολιτισμός?Εμείς οι ίδιοι σε παλαιότερες εποχές (προ-Κατακλυσμικές)?...Κάτι!!

Προσωπικά την άποψη ότι όλα έγιναν από μόνα τους δεν μπορώ να την καταλάβω και δεν την ενστερνίζομαι!

Επίσης άλλο Εκκλησία και άλλο Θρησκεία.
                          Το ένα είναι δημιούργημα επιτήδειων και το άλλο ανθρώπινη άμυνα (που την εκμεταλεύονται οι πρώτοι)!!

• K
                            krusenstern last edited by

Ο χρήστης kouk έγραψε:
                            Μου φαίνεται ότι πλησιάζει η ώρα για την 3η Πανελλήνια Συνάντηση!

Αν και αυτή η συζήτηση θέλει κρασάκι και φεγγάρι και πάθος και άποψη! (ε,δεν μας λείπουν αυτά)!

καλό ακούγεται!

• S
                              sirgus last edited by

Ο χρήστης greo έγραψε:
                              Η ψηφοφορια εχει μπει εξ' αρχης λαθος. Κι αυτο γιατι εχει πεσει στην λουμπα να βαλει 2 επιλογες, ενω κατα βαση οι επιλογες ειναι 4.
                              Δηλαδη ενας ανθρωπος δεν μπορει απλα να πιστευει ή οχι στην υπαρξη ανωτερης δυναμης αλλα:

1. Να ειναι αθεος. Δηλαδη ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ οτι δεν υπαρχει θεος
                              2. Να ειναι αγνωστικιστης. Δηλαδη να μην θεωρει οτι ειναι σιγουρος περι της υπαρξης ή μη μιας ανωτερης δυναμης, χωρις να αποκλειει καποιο ενδεχομενο.
                              3. Να ειναι αθρησκος. Να πιστευει απλα και μονο στην υπαρξη ανωτςερης δυναμης χωρις να εντασσεται σε δογματα
                              4. Να ειναι θρησκευομενος, με υποκατηγοριες χριστιανους, μουσουλμανους, ινδουϊστες, σαμανους κλπ

1.Aν είναι άθεος προφανώς δεν ειναι σε κάποια θρησκεία, άρα 2η επιλογή
                              3.ψηφίζει πάλι το 2ο
                              4.Αν είναι θρησκευόμενος τότε θα πιστεύει και σε κάποια δύναμη άρα ψηφίζει το 1ο

Για το 2ο....όλο και κάπου τείνουμε... Κανείς μας δεν είναι 100% σίγουρος αλλά προς τα κάπου κοιτάμε.Κανείς δεν είναι ακριβώς στην μέση ανώτερη δύναμη-Επιστήμη.

Άρα τελικά άθεος ή μη μας μένει.
                              Δεν μας νοιάζει (στην παρούσα κουβέντα) αν υποστηρίζουμε κάποια θρησκεία ή όχι.

• S
                                sirgus last edited by

Ο χρήστης alexastrag έγραψε:

καλη και η πλακα για να ευθημισουμε λιγο ομως τουλαχιστον μεχρι τωρα νομιζω οτι υπαρχει καποιο επιπεδο στην συζητηση παρ'οτι οι περισσοτεροι που ψηφισαν για τους δικους τους σεβαστους λογους δεν τοποθετηθηκαν ωστε να ακουστουν οι αποψεις τους.

Δεν ξέρω γιατί αλλά μόλις έβαζα το θέμα ήμουν 100% σίγουρος ότι η πλειοψηφία των απόψεων θα ακουστεί από όσους ψήφισαν όχι.
                                Μέχρι στιγμή επαληθεύομαι.
                                Τα συμπεράσματα αργότερα.

• S
                                  sirgus last edited by

Δεν θέλω να σχολιάσω το γεγονός που ανέφερε ο φίλος μας για την σφαίρα αλλά προσωπικά θα ένιωθα άσχημα αν πίστευα σε μια ανώτερη δύναμη που είχε την ικανότητα να κάνει και προτιμήσεις σε συγκεκριμένα άτομα!

• G
                                    gskarmou last edited by

Ο χρήστης alexastrag έγραψε:

Ãíùóôüò ìïõ óôç ó÷ïëÞ (ÅÄÔÐ Þôáí ï Üíèñùðïò, äåí îÝñù áí åñãÜæåôáé óôï ôìÞìá áêüìá) ìáò Ý÷åé áöçãçèåß ôï åîÞò ðåñéóôáôéêü. Ôï ìåôáöÝñù üðùò ôï èõìÜìáé, ÷ùñßò äñáìáôéêÜ óôïé÷åßá. Ôá ó÷üëéá äéêÜ óáò...

Ï ôýðïò åßíáé Êýðñéïò. ¸÷åé ðïëåìÞóåé óôçí Êýðñï. ÊÜðïéá ìÝñá óôç ìÜ÷ç, åßäå êÜôù ìßá óöáßñá, äéáöïñåôéêÞ áð' ôéò äéêÝò ôïõ, ôçí Ýðéáóå êáé áñãüôåñá ôçí Ýâáëå óôï üðëï ôïõ, óå êÜðïéá ãåìéóôÞñá õðïèÝôù. Áñãüôåñá, áõôüò êáé êÜìðïóïé óõìðïëåìéóôÝò ôïõ (äåí èõìÜìáé áí ìáò åß÷å ðåé áñéèìü) âñßóêïíôáí óå Ýíá üñõãìá êáé Ýñé÷íáí åíáíôßïí ôïõ å÷èñïý. ÎáöíéêÜ, ôï üðëï ôïõ Ýðáèå åìðëïêÞ. Ãïíáôßæåé ï ôýðïò íá ëýóåé ôï ðñüâëçìá êáé üóï Þôáí óôá ãüíáôá, ìßá ñõðÞ óêïôþíåé üëïõò ôïõò óõìðïëåìéóôÝò ôïõ ðïõ Þôáí óôï üñõãìá, áëëá åêôåèåéìÝíïé. Êáèþò Üäåéáæå ôç èáëÜìç áð' ôç óöáßñá ðïõ äåí Ýðáéîå, åßäå üôé Þôáí åêåßíç ðïõ åß÷å âñåé êÜôù...
                                    ÐåñéìÝíù ôá ó÷üëéÜ óáò...

äåí êáôáëáâáéíù ôé ðñïóöåñåé ôï ðáñáäåéãìá áõôï óôçí óõæçôçóç.
                                    ìáëëïí åéóáé åêôïò èåìáôïò.

Ý÷åé íá êÜíåé ìå ôçí ôý÷ç êáé ìå ôï êáôá ðüóï åðçñåÜæïõí ôõ÷áßá ãåãïíüôá ìéá êáôÜóôáóç .Áí ãéá ðáñÜäåéãìá ç óöáßñá ðïõ ðñïêÜëåóå ôçí åìðëïêÞ ðñïêáëïýóå êáé åêðõñïóêñüôçóç èá ôïí ôñáõìÜôéæå ìå áðïôÝëåóìá íá âñåèåß îáíá óå ýøïò ÷áìçëüôåñï ôçò ñéðÞò üðïõ êáé ðÜëé èá ãëõôùíå ôñáõìáôéóìÝíïò áõôÞ ôç öïñÜ ,áëëÜ ï ôñáõìáôéóìüò ôïõ èá áíÜãêáæå åíá -äýï óõíÜäåëöïýò ôïõ íá óêýøïõí êáé áõôïß ãéá íá ôïí ðåñéèÜëøïõí ïðüôå êáé áõôïß èá âñßóêïôáí êÜôù ôïõ åðéðÝäïõ ôçò ñéðÞò
                                    áñá Ýíá ëÜèïò èá áðüôñåðå ôñåßò âåâáéïõò èáíÜôïõò .

• C
                                      charmak66 last edited by

Ωραία συζήτηση!

Σε θεούς,διαβόλους,τριβόλους, κλπ δεν πιστεύω,καθώς οι θεοί όλων των θρησκειών έχουν επιλεκτικά παρεμβατικά στοιχεία.Παρεμβαίνουν,υποτίθεται,είτε στη ζωή των ανθρώπων,είτε μετά από αυτήν.Τα διάφορα γεγονότα στις ζωές των ανθρώπων μάλλον διαμορφώνονται από πολυάριθμους παράγοντες με ποικίλα αποτελέσματα (κάτι σαν τη θεωρία του χάους,αν έχω κατανοήσει σωστά τη βασική της ιδέα).

Όμως,με προβληματίζει το γεγονός της πολυπλοκότητας και της σοφίας που εμπεριέχεται στην κατασκευή του κόσμου.Κάπως δημιουργήθηκαν όλα αυτά.Δεν ξέρω αν αυτό το κάπως είναι η Φύση,η Εξέλιξη,η Ενέργεια,το Χάος ή ο μπάρμπας μου ο Μήτσος (καλά,αυτό είναι κάπως απίθανο...)

Δεν ξέρω αν τα παραπάνω θεωρούνται 'ανώτερη δύναμη'.Τυπικά μάλλον είναι,αν ορίζουμε την ανώτερη δύναμη ως κάτι που ξεφεύγει από τον έλεγχο του ανθρώπου.

Επίσης,όσον αφορά την ύπαρξη της μεταθανάτιας ζωής,πιστέυω ότι κανείς δε μπορεί να ξέρει.Κατά πάσα πιθανότητα,υπάρχει μόνο ως φαντασία,για να ικανοποιήσει ο άνθρωπος το φόβο του για το Τέλος...Από την άλλη πλευρά,όλες οι αναμνήσεις και τα συναισθήματα είναι αποκλειστικά βιοχημικές και μορφολογικές αντοδράσεις στον εγκέφαλο ή υπάρχει και η 'ψυχή' η οποία είναι άγνωστο τι απογίνεται;

Όπως καταλάβατε,δεν ψηφίζω τίποτα,γιατί απλά είμαι πολύ μπερδεμένος και δεν ξέρω ποιός είμαι,που πάω,τι κάνω...

• I
                                        ililias last edited by

Ο χρήστης sirgus έγραψε:
                                        Δεν ξέρω γιατί αλλά μόλις έβαζα το θέμα ήμουν 100% σίγουρος ότι η πλειοψηφία των απόψεων θα ακουστεί από όσους ψήφισαν όχι.

Κι εγώ, απλά περίμενα να βρίζουν λίγο περισσότερο. Μέχρι στιγμής διαψεύδομαι. Χαίρομαι πολύ γι αυτό.
                                        Όσοι ψήφισαν όχι γράφουν περισσότερο, γιατί έχουν ο καθένας τη δική του αιτιολόγηση. Άλλος δεν πείθεται από τους παπάδες, άλλος θέλει να δει το Θεό για να πιστέψει, άλλος δεν βρίσκει επιστημονική απόδειξη για την ύπαρξη του Θεού... Πιστεύω ότι ζούμε σε μια εποχή και μια κοινωνία όπου η θρησκεία* δεν έχει πνίξει τελείως την ανθρώπινη σκέψη, οπότε ο ελεύθερα σκεπτόμενος άνθρωπος απλά αμφισβητεί και το Θεό, πιστεύοντας πολύ στις δικές του δυνάμεις. Και προσπαθεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα με επιστημονικές θεωρίες. Αυτό είναι, αν μη τι άλλο, όμορφο και εποικοδομητικό.
                                        Από την άλλη, εγώ που πιστεύω ότι όλα αυτά γύρω μου και μέσα στο κεφάλι μου είναι πολύ καλά για να έγιναν τυχαία αλλά δεν παύω να αμφισβητώ, να σκέπτομαι και να ψάχνω απαντήσεις, στην πυρά;

*Σήμερα. Μα για να εξελιχθεί μέχρι εδώ, οι άνθρωποι πέρασαν δια πυρός και σιδήρου. Αυτό πρέπει, τουλάχιστον, να μην το ξεχνάμε ποτέ.

• A
                                          artech last edited by

Όχι, γιατί έχουμε ήδη πάρα πολλά προβλήματα για να καθόμαστε να σκεφτόμαστε και ανώτερες δυνάμεις. Αν υπάρχουν και θέλουν να βοηθήσουν, μαγκιά τους, κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη! Αν υπάρχουν και δεν θέλουν να βοηθήσουν, να στρίβουν γιατί έχουμε και δουλειές!

• P
                                            pakos-m last edited by

ililias σε ενόχλησε που πρότεινα κάποια βιβλία?

Αν τα διαβάσεις αυτά θα αλλάξεις απόψεις και θα καταλάβεις πως λειτουργεί ο κόσμος...ανεξήγητα δεν υπάρχουν..όλα εξηγούνται με κάποιο τρόπο

Τώρα κάποιοι θέλουν να πιστεύουν οτι το τσουνάμι είναι η τιμωρία του θεού
                                            σε χιλιάδες αμαρτωλούς φτωχούς....
                                            Εγώ θέλω να πιστεύω οτι είναι ένα φυσικό φαινόμενο.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 39
                                            • 40