-
Ο χρήστης gmantz έγραψε:
Γεια σας παιδια,
Εχω ενα Τζιμνυ 9/2004 και η ερωτηση ειναι λιγο περιεργη για τα δεδομενα της θεματικης ενοτητας.
Εχει αλλαξει κανεις ηχεια στο Τζιμνυ σε μεγαλυτερα? Το δικο μου εχει τα στανταρ φουλ ρειντζ 4ιντσα (νομιζω) τα οποια ειναι τραγικα. Σε συνδυασμο με τους θορυβους απο μεταδοση και λαστιχα σε ταχυτητες ανω των 110 χ.α.ω δεν ακουω τιποτα. Εχει βαλει κανεις μεγαλυτερα? Σε ποιο χωρο και τι διαστασεις?Θενκς
Βάλε μπροστά γούφερ 4' με τουίτερ κάπου ψηλά, εκεί που τελειώνει το πλαστικό δίπλα στο παράθυρο πάνω από το ταμπλό και πίσω ευρείας 5' και θα δεις σημαντική διαφορά.
Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο, θα πρέπει μετά να ανοίγεις τις υπάρχουσες τρύπες και είναι δύσκολο!
Αλλά μόνο με ευρείας, έστω και μεγαλύτερα, δεν ακούς τίποτα, αφού οι υψηλές συχνότητες είναι κατευθηντικές και θα πρέπει να είναι στο ύψος του αυτιού, οπότε τώρα που είναι στο πόδι τις χάνεις. Για τις χαμηλές δεν έχεις πρόβλημα, οπότε και να μπεί το γούφερ χαμηλά είναι οκ.
Τα καλώδια για τα τουίτερ τα περνάς μέσα από το πλαστικό σχετικά εύκολα, αφού βγάλεις προσεχτικά το πλαστικό που το κρατάνε 3 κλιπσάκια, αλλά πίσω θα πρέπει να βγάλεις τα καθίσματα για να τα βάλεις! Αφού βγάλεις καθίσματα και ζώνες ξυλώνεις το πλαστικό και μετά μπένουν εύκολα, έχει θέσεις και καλώδια.
Για αρχή δοκίμασε τη λύση με γούφερ-τουίτερ μπροστά και βλέπεις. -
Υπαρχουν πισω θεσεις για ηχεια απο το εργοστασιο??? Ομολογω δεν τις εχω προσεξει! Αμα ειναι ετσι θα κανω αυτο που λες και ισως πισω να διευρυνω λιγο τις τρυπες ωστε να χωρεσω μεγαλυτερα απο 5'.
Αλλη μλκια ειναι οτι η πηγη μου ειναι μια ψιλο-ελεεινη Παιονιρ που δεν εχει τα αντερα για 4 ηχεια πιστευω.... να δω που μπορω να στριμωξω ενα μικρο 4καναλο ενισχυτακο...
Αμα δειτε κανα Ξιμνυ με ενισχυτη πανω στη ρεζερβα, εγω θα ειμαι! -
Ο χρήστης gmantz έγραψε:
Υπαρχουν πισω θεσεις για ηχεια απο το εργοστασιο???Αν κοιτάξεις στο ύψος του ποδιού του πίσω θα τις δεις, αλλά θέλει ξήλωμα όλο το αυτοκίνητο για να τα βάλεις! 5' ή 13 cm μπορείς να βάλεις εκεί με τα καλώδια να υπάρχουν όπως σου είπα.
Το μόνο που μπορεί να χρειαστεί πίσω είναι νέες τρύπες, ανάλογα με τα ηχεία, τίποτα άλλο. Φυσικά μην ξεχάσεις να αφαιρέσεις τα πλαστικά καλύματα που έχει μπροστά από τα ηχεία το πλαϊνό πλαστικό για να μην περνά σκόνη και αν θες βάζεις ειδικό πανί μεγαφώνων. Αν δεν το βγάλεις δεν θα ακούς τίποτα!
Πάντως το πιο σημαντικό είναι να βάλεις μπροστά το συνδιασμό που σου είπα, θα δεις μεγάλη διαφορά! Ξεκίνα από εκεί και βλέπεις. -
Στο site της Suzuki Ελλάδας είδα ότι λένε ότι πλέον και το cabrio διαθέτει όλα τα καλά του NEOY κλειστού.
Εννοεί το νέο κινητήρα VVT με τα 85 άλογα και τις καλύτερες ροπές, τις νέες σχέσεις κιβωτίου και αργού, τις νέες ζάντες, νέους προφυλαχτήρες, νέο ταμπλώ και την ενεργοποίηση τετρακίνησης κλπ με κουμπιά?
Ισχύουν τα παραπάνω? Επειδή δεν κατάλαβα διαθέτει τα φώτα ομίχλης καθώς και κλιματισμό που νομίζω διαθέτει το κλειστό?
Τι διαφορές μπορεί να αναμένει κανείς λόγω της ισπανικής αντί ιαπωνικής κατασκευής? Εφόσον πλέον είναι ο ίδιος κινητήρας (αν είναι όντως έτσι) τι διαφορές έχει το ισπανικό και που υστερεί (πχ έχει άλλες πλήμνες ή κάτι τέτοιο, τρίζει κλπ)
Εκτός από το προφανές πλεονέκτημα που εγώ βρίσκω στο ανοιχτό τι μειονεκτήματα διαθέτει (πχ δύσκολο άνοιγμα κλείσιμο, σκίζεται εύκολα, θόρυβος κλπ κλπ)?
Ευχαριστώ. -
Από 1η Φεβρουαρίου άρχισε στην Ελλάδα η διάθεση jimny mode, μιας έκδοσης που περιλαμβάνει extra από την κανονική τα εξής:
*Ημιδερμάτινα καθίσματα(δέρμα στα πλάγια, ύφασμα σε κώλο/πλάτη)
*Δερμάτινο τιμόνι
*Νέους καθρέφτες στο χρώμα του αμαξώματος
*Χερούλι χρωμίου μέσα, στο χρώμα του αμαξώματος έξω
*Κάλυμμα ρεζέρβας στο χρώμα του αμαξώματος
*Μπάρες ασημί πάνω
*Νέους προφυλακτήρες
Διατίθεται σε 5 χρώματα μόνο, όλα μεταλλικά(κάποια είναι καινούργια)
Η τιμή του είναι περίπου 1000 ευρά παραπάνω...Ψάχνω για φωτογραφίες αλλά λίγα πράγματα...
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Το Jimny θα μπορούσε να έκανε 13.000, θα ήταν πιο λογική τιμή (όπως και το Grand Vitara να ξεκινάει απο 20 και όχι απο 23) αλλα εφόσον δεν έχουν ανταγωνισμό τα χτυπάνε και καλά κάνουνε αφού πουλάνε σαν τρελά.Συμφώνω απόλυτα στο θέμα τιμών.
Τόσο όσο αναφέρεις τα δίνει η auto profit στην Αθήνα. Για περισσότερα σε διαφημιστική καταχώρηση στο περιοδικο (βαρίεμαι να το ανήγω τώρα) -
Που θα πάει δε θα έρθει το νεο terios/D-compact, ερε κλάμα που θα ρίξει η Suzuki αν δε ρίξει τις τιμές......
-
Ο χρήστης pentraks έγραψε:
Που θα πάει δε θα έρθει το νεο terios/D-compact, ερε κλάμα που θα ρίξει η Suzuki αν δε ρίξει τις τιμές......Εκτός αν πάρει θάρρος η Daihatsu και προσαρμόσει προς τα άνω τις δικές της....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Που θα πάει δε θα έρθει το νεο terios/D-compact, ερε κλάμα που θα ρίξει η Suzuki αν δε ρίξει τις τιμές......
Εκτός αν πάρει θάρρος η Daihatsu και προσαρμόσει προς τα άνω τις δικές της....
Mα αυτό είναι το αναμενόμενο. Δε νομίζω να είναι φθηνότερο από τα 19 με 20Κ το D-compact...
-
και γω νομίζω το νέο τεριος θα γίνει θέμα
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Δε νομίζω να είναι φθηνότερο από τα 19 με 20Κ το D-compact...16.000 σχεδόν κάνει το Terios, όπως λέει και ο meco και συμφωνώ μάλλον απο 20χιλ και πάνω θα κάνει το D-compact
-
Μας ήρθε το Jimny, έκδοση mode με αρκετά ψιλοextra δερματάκι κτλ...
Στο χώμα φοβερό, αλλά σε συνθήκες έντονου αέρα σε επαρχιακό δρόμο δύσκολα τα πράγματα... -
Ο χρήστης alexx έγραψε:
Μας ήρθε το Jimny, έκδοση mode με αρκετά ψιλοextra δερματάκι κτλ...
Στο χώμα φοβερό, αλλά σε συνθήκες έντονου αέρα σε επαρχιακό δρόμο δύσκολα τα πράγματα...Σε επαρχιακό δρόμο?? Θα περίμενα στην εθνική να υπάρχει το πρόβλημα...
-
Το Jimny θελει πολυ προσοχη μετα τα 80 αναλογα το οδοστρωμα. Σε οποιοδηποτε δρομο με δυνατο αερα θελει ακομα μεγαλυτερη προσοχη.
-
Δηλαδη για ταξίδια δεν ενδικνεται?
Σκεφτομαι σοβαρα για το jimny αλλα το προγραμμα μου εχει πολλα ταξίτακια...σε εθνικη πως συμπεριφερεται? -
Ο χρήστης DriftMan έγραψε:
Δηλαδη για ταξίδια δεν ενδικνεται?
Σκεφτομαι σοβαρα για το jimny αλλα το προγραμμα μου εχει πολλα ταξίτακια...σε εθνικη πως συμπεριφερεται?Mια χαρά είναι το αυτοκίνητο αλλά για να πηγαίνεις πάνω από 120 δε λέει...
Κοντό μεταξόνιο, άκαμπτοι άξονες μπροστά και πίσω δημιουργούν περιορισμούς στην εθνική οδό, όπως άλλωστε και στο χωματόδρομο (η άνεση σε χωματόδρομο με φυτευτή πέτρα είναι σχεδόν μηδαμινή).
Εκτός δρόμου όμως παίρνει το αίμα του πίσω. -
πανω απο 120kmh δεν λεει απο θέμα ασφαλιας?η δεν ελενγχεται ευκολα?
-
το Jimny το εχω οδηγησει και οντως για ταξιδια δεν ενδεικνυται καθολου και μαλιστα πανω απο 100-110 αρχιζουν και δυσκολευουν πολυ τα πραγματα απο αποψη ενεργητικης ασφαλειας.
ειναι ιδανικο για εκτος δρομου διαδρομες ή για μεσα στην πολη λογω μεγεθους, προαιρετικου bull-bar και κοτσαδορου (αν τολμησει να σε τρακαρει κανενας στο παρκαρισμα εσυ δεν θα παθεις τπτ κι αυτος θα βριζει την ωρα και τη στιγμη ).
επισης ειναι ιδανικο για νησια στην cabrio εκδοση. πας παντου σε ολες τις παραλιες σε ο,τι δρομο υπαρχει, εισαι και 'φαλακρος', ειναι και μικρο. το ιδανικο αμαξι για καλοκαιρι στα νησια.
αλλα για ταξιδια δεν ειναι. -
Ο χρήστης Verka έγραψε:
το Jimny το εχω οδηγησει και οντως για ταξιδια δεν ενδεικνυται καθολου και μαλιστα πανω απο 100-110 αρχιζουν και δυσκολευουν πολυ τα πραγματα απο αποψη ενεργητικης ασφαλειας.
ειναι ιδανικο για εκτος δρομου διαδρομες ή για μεσα στην πολη λογω μεγεθους, **προαιρετικου bull-bar και κοτσαδορου (αν τολμησει να σε τρακαρει κανενας στο παρκαρισμα εσυ δεν θα παθεις τπτ κι αυτος θα βριζει την ωρα και τη στιγμη ** ).
επισης ειναι ιδανικο για νησια στην cabrio εκδοση. πας παντου σε ολες τις παραλιες σε ο,τι δρομο υπαρχει, εισαι και 'φαλακρος', ειναι και μικρο. το ιδανικο αμαξι για καλοκαιρι στα νησια.
αλλα για ταξιδια δεν ειναι. -
Το ίδιο έκανα και εγώ παρόλο που είναι μεγάλη βλακεία. Το είχα 6 μήνες και μου είχαν κάνει τον προφυλακτήρα όλο στουμπίγματα και σπασίματα. Από τότε τίποτα.
Προσοχή στο δρόμο με την μπάρα μπροστά στους πεζούς
Είναι να μην σου κάτσει.
Suzuki Jimny