-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Οι καταστάσεις της ύλης είναι 4 (στερεά, υγρά, αέρια και πλάσμα)5, μαζί με το Bose-Einstein Condensation.
-
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
Δεν ειναι μονο οι επιδοσεις αλλα οτι ο κινητηρας δουλευει με πολυ πιο ασταθες ρελαντι και εχει πολυ πιο τραχια λειτουργια - κραδασμους. Το συγκρινω με το ελιν που βαζω και δουλευει ρολοι. Πρεπει να βγουν φορητα κιτ δειγματοληψιας για να ειμαστε πλεον σιγουροι για τη βενζινη που βαζουμε...Ωραία ιδέα....αλλά μόνο για τις τριτοκοσμικές χώρες σαν εμάς. Οι άλλοι δεν έχουν τέτοια προβλήματα.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Αθήνα, Αγ.Δημήτριος, Αγ΄δημητρίου με Θεομήτορος (στο γήπεδο) έχει ένα βενζινάδικο. Φθηνή βενζίνη, καλή ποιότητα, αλλά κάποια στιγμή σε αυτοκίνητο που όταν ανάβει λαμπάκι έχει ακόμα 7λ, σε στιγμή που ήταν αρκετά πάνω από το λαμπάκι => γέμισμα =>. πήρε 52λ. Σύνολο ρεζερβουάρ 55λ. Άρα 52λ+7λ+λίγο που είχε = 55λΓιατί δεν μου βγαίνει?
Μπορώ να κάνω κάπου καταγγελία να τον ελέγξουν?
-
Καταρχήν πρώτο μου post στο forum,καλως σας βρήκα. Αγαπητέ xenos κι εγώ έχω βάλει αρκετες φορές από το συγκεκριμένο πρατήριο( κάτοικος περιοχής), δεν έχω αντιμετωπίσει έως τώρα προβλήματα στον κινητήρα, αλλά έκοψα, γιατί έχω την ίδια εντύπωση με εσένα..όσον αφορά τον έλεγχο, είμαι απαισιόδοξος τι μπορείς να πετύχεις, ειδικά μέσα σε προεκλογική περίοδο που όλα είναι και επίσημα νεκρά Άσε που προσωπικά ,κάποτε πριν 2 χρόνια έκανα καταγγελία σε ένα τετραψήφιο πολυδιαφημισμένο νούμερο του ΥΠ.ΑΝ για την γνωστή κατάσταση σε πρατήριο της Shell-βάζω v-power χωρις να ρωτάω και αν με ρωτήσουν έχει τελειώσει, αλλά την τιμή την διατηρώ στη ταμπέλα για να τραβήξω τα ψαράκια- και μου έστειλαν μετά από δύο μήνες φάκελο κατ οίκον ότι δεν βρήκαν το πρατήριο στη διεύθυνση που έδωσα καρατσεκαρισμένα..
-
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
Δεν ειναι μονο οι επιδοσεις αλλα οτι ο κινητηρας δουλευει με πολυ πιο ασταθες ρελαντι και εχει πολυ πιο τραχια λειτουργια - κραδασμους. Το συγκρινω με το ελιν που βαζω και δουλευει ρολοι. Πρεπει να βγουν φορητα κιτ δειγματοληψιας για να ειμαστε πλεον σιγουροι για τη βενζινη που βαζουμε...Το ασταθές ρελαντί είναι πράγματι ένδειξη νοθευμένης βενζίνης;
Στο αυτοκίνητο του πατέρα μου (Audi A4 B5), μερικές φορές, ενώ είμαι σταματημένος σε φανάρι με νεκρά, από τις 900 σαλ πετάγεται ξαφνικά για 2-3 δευτερόλεπτα στις 1500-2000 σαλ
Τώρα που το σκέφτομαι, εδώ και κάνα τρίμηνο που το έχω παρατηρήσει αυτό, όντως ο father έχει σταματήσει να γεμίζει από το ίδιο βενζινάδικο που έβαζε εδώ και χρόνια. -
αυτο δεν ειναι απαραιτητα κακη βενζινη , μπορει να θελει καθαρισμο η πεταλουδα του γκαζιου
εγω κακη βενζινη στη περιοχη μου εχω παρατηρησει σε εναν στο ελληνικο που κανει μπαμ οτι ειναι λαμογιο και σε μια εκο στη γλυφαδα.το c2 που ειναι πολυ ευαισθητο σε βενζινες ειτε δεν εχει καλο ρελαντι, ειτε δεν τραβαει ειτε καμια φορα δεν παιρνει μπρος με τη μια
το τελευταιο το κανει απο εκο απο την οποια ειχα να βαλω πανω απο χρονο και πριν μια βδομαδα εβαλε η μητερα μου και ξανα τα ιδια
αυτο παντως που μου τη σπαει οσο τιποτα ειναι να με κλεβουν σε ποσοτητα και μου το χουν κανει μες στη μαπα μου
σε bp γλυφαδας δινω 20 ευρω και περιμενα να ανεβω 15 λιτρα ( τοσα εγραψε η αντλια)
ο δεικτης μου απο τα 6-8 που ηταν (μολις ειχε αναψει η ρεζερβα ) απλα πηγε ακριβως στο 1/4 το οποιο αντιστοιχει σε 15 λιτρατο ειδα μετα γιατι εκανα τη μαλακια να το σβησω και οταν το σβηνω αργει να ανεβει..
προτιμω να μου πιανουν το κωλο παρα να με κλεβουν σε ποσοτητα με και καλα φθηνες τιμες.
αυτο με την ποσοτητα μαλιστα μου εχει ξανατυχει σε αλλη bp στη γλυφαδα
φουλαρω και παω να φυγω ταξιδι και πριν φτασω στον πειραια μου ειχε πεσει το ενα απο τα εξι νταμακιαεδω και 2 χρονια εβαζα σε shell στην παραλιακη η οποια και πολυ καλη βενζινη ειχε (καμια βλαβη στο διαγνωστικο) και σου εβαζε τη ποσοτητα που πληρωνες και ας πληρωνες ακριβα
τωρα που πουλανε κοντα στο 1.60 ψαχνομαι..εχω βρει μια αλλη καλη bp και μεχρι στιγμης ολα φαινονται καλα..
παντως η bp (τα πατηρια της) νομιζω οτι ηδη εχει αγοραστει απο την εκο, αρα δε ξερω κατα ποσο βαζω bp και η shell θα φυγει..
θα μεινουμε με τις τρομερες ελληνικες βενζινες
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εγω κακη βενζινη στη περιοχη μου εχω παρατηρησει σε εναν στο ελληνικο που κανει μπαμ οτι ειναι λαμογιο
Ποιον λες?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
εγω κακη βενζινη στη περιοχη μου εχω παρατηρησει σε εναν στο ελληνικο που κανει μπαμ οτι ειναι λαμογιο
Ποιον λες?
εεε φανταζομαι οτι καταλαβαινεις...
hint καποιος που δε μπορει να στεριωσει πουθενα
-
Ποιον λες?
Δεν κατάλαβα!
Στείλε ένα πμ ρε τσιγγούνη! -
Ποιον λες?
Γωνία;;
-
Ο χρήστης Thief έγραψε:
Ποιον λες?
Γωνία;;
γωνία...
-
Ο χρήστης doule έγραψε:
Δεν ειναι μονο οι επιδοσεις αλλα οτι ο κινητηρας δουλευει με πολυ πιο ασταθες ρελαντι και εχει πολυ πιο τραχια λειτουργια - κραδασμους. Το συγκρινω με το ελιν που βαζω και δουλευει ρολοι. Πρεπει να βγουν φορητα κιτ δειγματοληψιας για να ειμαστε πλεον σιγουροι για τη βενζινη που βαζουμε...
Το ασταθές ρελαντί είναι πράγματι ένδειξη νοθευμένης βενζίνης;
Στο αυτοκίνητο του πατέρα μου (Audi A4 B5), μερικές φορές, ενώ είμαι σταματημένος σε φανάρι με νεκρά, από τις 900 σαλ πετάγεται ξαφνικά για 2-3 δευτερόλεπτα στις 1500-2000 σαλ
Τώρα που το σκέφτομαι, εδώ και κάνα τρίμηνο που το έχω παρατηρήσει αυτό, όντως ο father έχει σταματήσει να γεμίζει από το ίδιο βενζινάδικο που έβαζε εδώ και χρόνια.Κατα συμπτωση εχουμε το ιδιο αυτοκινητο, εμενα δεν το κανει αυτο, αλλα επειδη ο κινητηρας μας ηδη δουλευει με παιξιμο στο ρελαντι +-50 σαλ, οταν αρχιζει και χοροπηδαει +- 200 σαλ τοτε ειναι ενδειξη νοθειας. Το ιδιο διαπιστωσα και με ολοκαινουριο clio III που οταν ετρωγε νοθευμενη ,το ρελαντι του απο καρφι στις 650 σαλ επαιζε και αυτο σαν τρελλο και οι κραδασμοι απ' τον κινητηρα ηταν αισθητοι στο τιμονι και στο καθισμα. Βεβαια νοθειες υπαρχουν πολλες, ειναι και οι καραμπινατες που δεν πας βημα και οι ελαφρες που μπορει να μην το καταλαβεις καθολου.
-
Έτυχα σε επαρχιακό βενζινάδικο όπου λέω στη γιαγιά που ήταν εκεί να γεμίσει έχοντας περίπου μισό τεπόζιτο... υπολόγιζα 40-45 άντε 50 ευρώ βαριά... πήρε 73ευρώ. Ό'τι να 'ναι.
Εξέφρασα την ένστασή μου- ήπια λόγω ηλικίας- για να μου πει 'Τόσα γράφει, τόσα έβαλα' Σκέφτηκα ότι δεν μπορώ πλέον να αποδείξω ότι ΔΕΝ έβαλα τόσα και έφυγα υποσχόμενος να μην ξαναβάλω εκεί ακόμα και αν μείνω από βενζίνη ακριβώς απ' έξω.
Υπάρχει καμιά υπηρεσία που να ασχολείται με πειραγμένους μετρητές για να στείλω συστημένη; -
Ο χρήστης Archi έγραψε:
... Υπάρχει καμιά υπηρεσία που να ασχολείται με πειραγμένους μετρητές για να στείλω συστημένη;Γενικά ... υπάρχει κάποιος υπεύθυνος και ενεργητικός και δραστηριος που να προστατευει τον κόσμο απο την αλητεία?
Και εννοώ απο το επίσημο κράτος γιατί απο ιδιωτικές πρωτοβουλίες ... γραφικότητες και τηλεαστέρες φτιάχτηκαν!!! -
Αν πάς να 'γεμίσεις' ένα αυτοκίνητο που παίρνει για παράδειγμα 70 λίτρα, και στο βενζινάδικο σου βάλουν 80...αυτό δεν είναι απόδειξη ότι σε κλέβουν; Δεν μπορείς εκείνη την ώρα να καλέσεις επί τόπου την αστυνομία, από την στιγμή που σύμφωνα και με τον κατασκευαστή ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να έχουν μπεί 80 λίτρα βενζίνη στο αυτοκίνητο;
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Αν πάς να 'γεμίσεις' ένα αυτοκίνητο που παίρνει για παράδειγμα 70 λίτρα, και στο βενζινάδικο σου βάλουν 80...αυτό δεν είναι απόδειξη ότι σε κλέβουν; Δεν μπορείς εκείνη την ώρα να καλέσεις επί τόπου την αστυνομία, από την στιγμή που σύμφωνα και με τον κατασκευαστή ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να έχουν μπεί 80 λίτρα βενζίνη στο αυτοκίνητο;Πιθανόν να γίνεται αν το αυτοκίνητο έχει ρυμουλκηθεί εκεί καθώς θα πρέπει να είναι στεγνό από καύσιμο. Νομίζω ακόμα ότι ο αστυνομικός θα πρέπει να είναι νεοπροσληφθείς + λάτρης του CSI για να έχει την όρεξη να ασχοληθεί. Όμως σε ρεζερβουάρ που δεν είναι άδειο άντε να αποδείξεις κάτι.
Παλιά σε ένα δελτίο είχα δει, εκτός από τα δοχεία για δειγματοληψία, και κάτι άλλα συγκεκριμένης χωρητικότητας που- υποτίθεται ότι- έλεγχαν το μετρητή της αντλίας. Δεν θυμάμαι ποια υπηρεσία είναι αρμόδια για αυτό και αν θα μπορεί να τρέχει στην Κάτω Ραχούλα για να βεβαιώσει παραβάσεις...
-
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Αν πάς να 'γεμίσεις' ένα αυτοκίνητο που παίρνει για παράδειγμα 70 λίτρα, και στο βενζινάδικο σου βάλουν 80...αυτό δεν είναι απόδειξη ότι σε κλέβουν; Δεν μπορείς εκείνη την ώρα να καλέσεις επί τόπου την αστυνομία, από την στιγμή που σύμφωνα και με τον κατασκευαστή ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να έχουν μπεί 80 λίτρα βενζίνη στο αυτοκίνητο;
Πιθανόν να γίνεται αν το αυτοκίνητο έχει ρυμουλκηθεί εκεί καθώς θα πρέπει να είναι στεγνό από καύσιμο. Νομίζω ακόμα ότι ο αστυνομικός θα πρέπει να είναι νεοπροσληφθείς + λάτρης του CSI για να έχει την όρεξη να ασχοληθεί. Όμως σε ρεζερβουάρ που δεν είναι άδειο άντε να αποδείξεις κάτι.
Παλιά σε ένα δελτίο είχα δει, εκτός από τα δοχεία για δειγματοληψία, και κάτι άλλα συγκεκριμένης χωρητικότητας που- υποτίθεται ότι- έλεγχαν το μετρητή της αντλίας. Δεν θυμάμαι ποια υπηρεσία είναι αρμόδια για αυτό και αν θα μπορεί να τρέχει στην Κάτω Ραχούλα για να βεβαιώσει παραβάσεις...
Μα, και άδειο να μην είναι, αν η αντλία έχει καταγράψει μεγαλύτερο νούμερο από αυτό της χωρητικότητας του ρεζερβουάρ, και αυτό απόδειξη παρανομίας είναι. Το πρόβλημα είναι αν είσαι στην 'μέση' όπως λές, και η ανλτία σου δείχνει οτι 'γέμισες'... εκεί πράγματι δεν μπορείς να το αποδείξεις!
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Το πρόβλημα είναι αν είσαι στην 'μέση' όπως λές, και η ανλτία σου δείχνει οτι 'γέμισες'... εκεί πράγματι δεν μπορείς να το αποδείξεις!
και πάλι αν πας 'στη μέση' το ρεζερβουάρ και σου βάλει 50 lt και το αμάξι έχει ρεζερβουάρ 45άρι...?
(έχει τύχει σε φίλο μου)Γενικά αν βάλει αρκετά περισσότερα lt από αυτά που χωράει το αμάξι (Τα +5lt δεν είναι τίποτα αν έχεις πάει με λαμπάκι βενζίνης αναμμένο), τότε είναι σίγουρα ένδειξη ότι ο βενζινοπώλης ψάχνει 'έξτρα εισόδημα'.
ΥΓ:Γι'αυτό φωνάζουν όταν τους ζητάνε να συνδεθούν online οι υπολογιστές τους και οι μετρητές με το υπουργείο.
-
Η νομαρχία κάνει τους αρχικούς και περιοδικούς ελέγχους σε αντλίες, ζυγαριές κτλ. και βάζει και τα αυτοκολητα. Υποθέτω αυτούς φωνάζεις για να κάνεις καταγγελία.
Θα ψάξω πιό μετά να δώ ακριβώς πως λέγεται η υπηρεσία.
EDIT: Λογικά είναι η Διεύθυνση Εμπορίου και Τουρισμού,
Κτίριο 4
Σταδίου 60 - Αθήνα 10564
Τηλ.: 213-2101301, 213-2101307 -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Τα +5lt δεν είναι τίποτα αν έχεις πάει με λαμπάκι βενζίνης αναμμένοΤα 5 λίτρα ΚΛΕΨΙΜΟ στα 50 λίτρα είναι 10% επιπλέον έσοδα, ΚΑΘΑΡΟ κέρδος! Εγώ το θεωρώ πάντως κάτι αυτό...
Ποιά Βενζινάδικα πιάστηκαν Νοθευμένα!