-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Η νομαρχία κάνει τους αρχικούς και περιοδικούς ελέγχους σε αντλίες, ζυγαριές κτλ. και βάζει και τα αυτοκολητα. Υποθέτω αυτούς φωνάζεις για να κάνεις καταγγελία.Θα ψάξω πιό μετά να δώ ακριβώς πως λέγεται η υπηρεσία.
EDIT: Λογικά είναι η Διεύθυνση Εμπορίου και Τουρισμού,
Κτίριο 4
Σταδίου 60 - Αθήνα 10564
Τηλ.: 213-2101301, 213-2101307Eιναι η ΚΕΔΑΚ.
-
εχουν ενα 'σκευος' τα βενζιναδικα, που ειναι σαν αναποδο τουμπερλεκι.
Μεγαλη βαση, στενος λαιμος.
Το υλικο ειναι ανοξειδωτο και στο λαιμο εχει ενα μακροστενο παραθυρο με διαγραμισεις. Μ'αυτο μετρανε την ακριβεια των μετρητων.
Το ειδα προσφατα σε Α.Π. πρατηριο.
Δεν γνωριζω αν το εχουν ολοι ή οχι. Λογικα πρεπει να ειναι στις υποχρεωσεις τους να το εχουν -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Τα +5lt δεν είναι τίποτα αν έχεις πάει με λαμπάκι βενζίνης αναμμένο
Τα 5 λίτρα ΚΛΕΨΙΜΟ στα 50 λίτρα είναι 10% επιπλέον έσοδα, ΚΑΘΑΡΟ κέρδος! Εγώ το θεωρώ πάντως κάτι αυτό...
κλέψιμο δεν είναι όταν υπάρχει νομιμοποιημένη δυνατότητα να μπορεί η αντλία του εκάστοτε βενζινοπώλη να 'χάνει' (περίπου) τόσο στη μέτρηση.
Επιπλέον ~5lt έχει και το ρεζερβουάρ που δεν μπορείς να μετρήσεις ακριβώς πόσο έκαψες κτλ-κτλ...
Γι'αυτό και (για τον 2ο λογο περισσότερο) αποδέχομαι τέτοιες αποκλίσεις στα 45-50lt. -
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Η νομαρχία κάνει τους αρχικούς και περιοδικούς ελέγχους σε αντλίες, ζυγαριές κτλ. και βάζει και τα αυτοκολητα. Υποθέτω αυτούς φωνάζεις για να κάνεις καταγγελία.
Θα ψάξω πιό μετά να δώ ακριβώς πως λέγεται η υπηρεσία.
Κτίριο 4
Σταδίου 60 - Αθήνα 10564
Τα ΚΕΔΑΚ ελέγχουν ποιότητα καυσίμων (οκτάνια) και αγορανομικές άδειες κτλ. Δέν έχω δεί ποτέ ΚΕΔΑΚ να κάνει λιτρομέτρηση αντλιών, νομίζω δέν είναι στις αρμοδιότητές τους.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Η νομαρχία κάνει τους αρχικούς και περιοδικούς ελέγχους σε αντλίες, ζυγαριές κτλ. και βάζει και τα αυτοκολητα. Υποθέτω αυτούς φωνάζεις για να κάνεις καταγγελία.
Θα ψάξω πιό μετά να δώ ακριβώς πως λέγεται η υπηρεσία.
Κτίριο 4
Σταδίου 60 - Αθήνα 10564
Τα ΚΕΔΑΚ ελέγχουν ποιότητα καυσίμων (οκτάνια) και αγορανομικές άδειες κτλ. Δέν έχω δεί ποτέ ΚΕΔΑΚ να κάνει λιτρομέτρηση αντλιών, νομίζω δέν είναι στις αρμοδιότητές τους.
Μια χαρα λιτρομετρηση κανουν απλα δεν κοβουν οι ιδιοι το προστιμο:) Η επιτρεπομενη αποκλιση ειναι +-1% νομιζω.
-
Yπάρχει κάποιο τηλ./μειλ για καταγγελίες?
-
dedak@ypan.gr Όχι μόνο για καταγγελίες.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Τα 5 λίτρα ΚΛΕΨΙΜΟ στα 50 λίτρα είναι 10% επιπλέον έσοδα, ΚΑΘΑΡΟ κέρδος! Εγώ το θεωρώ πάντως κάτι αυτό...
Όχι δεν πάει έτσι. Στα 50 λίτρα, έστω 50 ευρώ το κέρδος τους είναι ούτε 5% οπότε είναι 2,5 ευρώ. Αν κλέψουν 5 λίτρα είναι 5 ευρώ που θα πάνε όλα* στην τσέπη τους... οπότε μιλάμε όχι για 10% αλλά για 200% επιπλέον έσοδο από το γέμισμά σου!!!
*καλά δεν θα πάει όλο στην τσέπη τους, θα έχουν πληρώσει και κάτιτίς για να τα αγοράσουν αυτά τα 5 λίτρα αλλά χωρίς φόρους, ΦΠΑ κλπ είναι πολύ λίγο το τί έδωσαν....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
*καλά δεν θα πάει όλο στην τσέπη τους, θα έχουν πληρώσει και κάτιτίς για να τα αγοράσουν αυτά τα 5 λίτρα αλλά χωρίς φόρους, ΦΠΑ κλπ είναι πολύ λίγο το τί έδωσαν....
Το θεμα ειναι οτι δεν τα δινουν αυτα τα 5 λιτρα που κλεβουν οποτε μενουν ολα στην τσεπη...ειναι καθαρα 5€ στην τσεπη.
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Το θεμα ειναι οτι δεν τα δινουν αυτα τα 5 λιτρα που κλεβουν οποτε μενουν ολα στην τσεπη...ειναι καθαρα 5€ στην τσεπη.
κι εμένα μου φαίνονται κλεψιά, αλλά από τη στιγμή που υπάρχει νομιμοποιημένη αυτή η απόκλιση (στα 45-50lt), δεν μπορείς να βρίζεις αυτούς, αλλά τους κυβερνώντες που το αφήνουν και διαιωνίζεται ένας νόμος που γράφτηκε όταν δεν μπορούσαν οι αντλίες να είναι τόσο ακριβείας.
Και δεν είναι κλεψιά γιατί, εντάξει...σε μένα κέρδισε 4-5€ (που μου τη δίνει αλλά ας το προσπεράσουμε).
Το θέμα είναι ότι κατά μέσο όρο ένα πάρα πολύ κακό βενζινάδικο (σε κακή θέση με κακό όνομα κτλ) πουλάει τουλάχιστον 500lt βενζίνης ημερισίως => 50lt τσάμπα => ~50€ ημερισίως αφορολόγητα/μαύρα που το κράτος θεωρεί δεδομένο ότι τα χάνει λόγω του νόμου.
Βάλε τώρα τα 50€ που είναι κατάμαυρα λεφτά επί πόσα βενζινάδικα έχουμε στην Ελλάδα να δεις πόσα λεφτά 'χάνονται' κάθε μέρα από το ελληνικό κράτος, λεφτά που θα μπορούσε ΑΝΕΤΑ να συλλέξει.
Και μετά προσπαθουν να πείσουν εμένα-εσένα κτλ ότι προσπαθούν να 'μαζέψουν' το large κράτος και να μαζέψουν έσοδα. -
H 'απόκλιση' που δικαιολογειται δεν ειναι 10% (5 στα 50)
ειναι (νομιζω) 0,5 % ή 0,2% (5 %ο ή 2%ο)
οποτε δεν ισχυει αυτο που λες, ΑΝ καταλαβα καλα τι θελεις να πεις
με 10% πας μεσα.
τωρα αν πληρωσεις το προστιμο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
H 'απόκλιση' που δικαιολογειται δεν ειναι 10% (5 στα 50)ειναι (νομιζω) 0,5 % ή 0,2% (5 %ο ή 2%ο)
ξεκίνησε σαν παράδειγμα αυτό το 5lt στα 50lt...και κατέληξε να το γράψω σε 4 post μου...
Μάλλον δεν πρέπει καν να αναφέρουμε νούμερα στα παραδείγματα.οποτε δεν ισχυει αυτο που λες, ΑΝ καταλαβα καλα τι θελεις να πεις
με 10% πας μεσα.
τωρα αν πληρωσεις το προστιμο ειναι αλλου παπα ευαγγελιοαυτό ακριβός εννούσα (αλλά και πάλι θυμόμουν 5% ενώ μάλλον είναι 5 %ο )
Ένας βενζινάς (νομίζω υπάρχει χρήστης που έχει βενζινάδικο ) θα μας διαφώτιζε... -
Η νομιμη αποκλιση που μπορει να εχουν οι αντλιες ειναι της ταξης του 0,5% η αλλιως 5 τοις χιλιοις! (αληθεια το συμβολο τοις χιλιοις πως το βαζεις?)
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
(αληθεια το συμβολο τοις χιλιοις πως το βαζεις?)πατεντα φιλε μου...
βαζεις το '%' και ενα 'ο' μετα στην μικροτερη γραμματοσειρά -
αληθεια το συμβολο τοις χιλιοις πως το βαζεις?)charmap
-
Η νομιμη αποκλιση που μπορει να εχουν οι αντλιες ειναι της ταξης του 0,5% η αλλιως 5 τοις χιλιοις! (αληθεια το συμβολο τοις χιλιοις πως το βαζεις?)Επιβεβαιωνω!
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
(αληθεια το συμβολο τοις χιλιοις πως το βαζεις?)
πατεντα φιλε μου...
βαζεις το '%' και ενα 'ο' μετα στην μικροτερη γραμματοσειράΘεος!!!!!
-
Αναδημοσίευση από άλλο Forum
Νοθευμένα βενζινάδικα στην Αττική/Κέντρο
-
Βενζίνη με υποκατάστατο μολύβδου LRP νοθευμένη με απλή αμόλυβδη βενζίνη σε ποσοστό 10%
Πρατήριο: BP
Διεύθυνση Λ. Κηφισίας 131
Πρόστιμο (Ευρό) 36.000 -
Βενζίνη με υποκατάστατο μολύβδου LRP νοθευμένη με απλή αμόλυβδη βενζίνη σε ποσοστό 9%
Πρατήριο:ΕΚΟ
Διεύθυνση Αγ. Κωνσταντίνου 45
Πρόστιμο (Ευρό) 36.000
3.Βενζίνη με υποκατάστατο μολύβδου LRP νοθευμένη με απλή αμόλυβδη βενζίνη σε ποσοστό 26%
Πρατήριο:BP
Διεύθυνση Φαλήρου 10-12
Πρόστιμο (Ευρό) 47.0374.Βενζίνη LRP νοθευμένη με απλή αμόλυβδη βενζίνη σε ποσοστό 18%
Πρατήριο:EKO
Διεύθυνση Αχαρνών 350
Πρόστιμο (Ευρό) 41.111-
Πετρέλαιο κίνησης Νοθευμένο με πετρέλαιο παράνομης διακίνησης Θείο :760 ppm, Υπέρβαση ορίου θείου κατά 117,1%
Πρατήριο: EKO
Διεύθυνση Πριγκηποννήσων 23Α
Πρόστιμο (Ευρό) 77.000 -
Βενζίνη LPR νοθευμένη με απλή αμόλυβδη βενζίνη σε ποσοστό 8%
Πρατήριο: ΑΠ
Διεύθυνση Λένορμαν 149, Κολωνός
Πρόστιμο (Ευρό) 33.700
Νοθευμένα βενζινάδικα στην Αττική/Ανατολικά Προάστια
-
Βενζίνη LRP νοθευμένη με απλή αμόλυβδη βενζίνη σε ποσοστό 6%
Διεύθυνση Μεσογείων 379, Αγ.Παρασκευή
Πρόστιμο (Ευρό) 32.222 -
Βενζίνη με υποκατάστατο μολύβδου LRP νοθευμένη με απλή αμόλυβδη βενζίνη σε ποσοστό 15%.
Διεύθυνση Λ.Καρέα 24, Βύρωνας
Πρόστιμο (Ευρό) 38.889
Νοθευμένα βενζινάδικα στην Αττική/Βορεια Προάστια
-
Πετρέλαιο κίνησης νοθευμένο με βαρύτερα του πετρελαίου κλάσματα(Ορυκτέλαια). Θείο: 500 ppm. Υπέρβαση ορίων θείου κατά 42,9%
Πρατήριο: ΕΚΟ
Διεύθυνση Ιλισίων 24, Κηφισιά
Πρόστιμο (Ευρό) 44.000 -
Βενζίνη σούπερ αμόλυβδη νοθευμένη με βαρύτερα πετρελαϊκά κλάσματα σε ποσοστό 4,6%
Πρατήριο: Cyclon
Διεύθυνση Τατοϊου 76 Κηφισιά -
Βενζίνη LRP νοθευμένη με απλή αμόλυβδη βενζίνη σε ποσοστό 10%
Διεύθυνση 36ο χλμ της Λ.Μαραθώνος, Παλλήνη
Πρόστιμο (Ευρό) 35.185 -
Βενζίνη LRP νοθευμένη με βαρύτερα κλάσματα (π.χ Πετρέλαιο)σε ποσοστό 4%
Διεύθυνση Αγγέλου Σικελιανού 5, Ν.Ιωνία
Πρόστιμο (Ευρό) 60.000 -
ΠΡΟΣΟΧΗ! Το συγκεκριμένο πρατήριο έχει τιμωρηθεί 2 φορές για νοθεία.
Πρατήριο: AEGEAN
Διεύθυνση Πίνδου 2, Ν.Φιλαδέλφεια
Πρόστιμο (Ευρό) 31.900, 240.000
1η φορά: Πετρέλαιο κίνησης νοθευμένο με πετρέλαιο θέρμανσης - Θείο: 400 ppm . Υπέρβαση ορίων θείου κατά 14,3% ,
2η φορά (υποτροπή): Πετρέλαιο κίνησης νοθευμένο με πετρέλαιο θέρμανσης Υπέρβαση ορίων θείου κατά 500%
Νοθευμένα βενζινάδικα στην Αττική/Νότια Προάστια
-
Βενζίνη LRP νοθευμένη με απλή αμόλυβδη βενζίνη σε ποσοστό 4%
Πρατήριο: AEGEAN
Διεύθυνση Αλκυονίδων 185, Βούλα
Πρόστιμο (Ευρό) 35.926 -
Βενζίνη LRP νοθευμένη με απλή αμόλυβδη βενζίνη σε ποσοστό 5%
Πρατήριο: SHELL
Διεύθυνση Κύπρου 57, Αργυρούπολη
Πρόστιμο (Ευρό) 31.481 -
Πρατήριο: ΕΤΕΚΑ
Διεύθυνση Αγ.Δημητρίου 310, Αγ.Δημήτριος
Πρόστιμο (Ευρό) 31.911 -
Διεύθυνση Κύπρου 155, Αργυρούπολη
Πρόστιμο (Ευρό) 42.000 -
Πρατήριο: CYCLON
Διεύθυνση Δημοσθένους 273, Καλλιθέα
Πρόστιμο (Ευρό) 70.000 -
Βενζίνη απλή αμόλυβδη Νοθευμένη με κηροζίνη θέρμανσης σε ποσοστό 43%
Διεύθυνση Ελευθερίου Βενιζέλου 347-349, Καλλιθέα
Πρόστιμο (Ευρό) 150.000 -
Βενζίνη σούπερ αμόλυβδη νοθευμένη με απλή αμόλυβδη βενζίνη σε ποσοστό 5,5%
Πρατήριο: SHELL
Διεύθυνση Κύπρου 57, Αργυρούπολη
Πρόστιμο (Ευρό) 31.852
Νοθευμένα βενζινάδικα στην Αττική/Δυτικά Προάστια
-
Βενζίνη με υποκατάστατο μολύβδου LRP νοθευμένη με απλή αμόλυβδη βενζίνη σε ποσοστό 33%
Διεύθυνση Λαοδικείας 116-118, Νίκαια
Πρόστιμο (Ευρό) 51.28 -
Βενζίνη με υποκατάστατο μολύβδου LRP νοθευμένη με απλή αμόλυβδη βενζίνη σε ποσοστό 10%.
Διεύθυνση Λ.Σαλαμίνας 200, Κερατσίνι
Πρόστιμο (Ευρό) 35.185 -
Βενζίνη με υποκατάστατο μολύβδου LRP νοθευμένη με απλή αμόλυβδη βενζίνη σε ποσοστό 10%.
Διεύθυνση Π.Ράλλη 176, Νίκαια
Πρόστιμο (Ευρό) 35.185 -
Βενζίνη LPR Νοθευμένη με απλή Αμόλυβδη βενζίνη σε Ποσοστό 7%
Πρατήριο: CYCLON
Διεύθυνση Ελ.βενιζέλου 38, Δραπετσώνα
Πρόστιμο (Ευρό) 33.000 -
Βενζίνη LRP νοθευμένη με απλή αμόλυβδη βενζίνη σε ποσοστό 41%
Διεύθυνση Λ.Δημοκρατίας 109, Κερατσίνι
Πρόστιμο (Ευρό) 54.700 -
Βενζίνη super αμόλυβδη νοθευμένη με απλή αμόλυβδη σε ποσοστό 8%
Διεύθυνση Εθνικής Αντιστάσεως 81, Αχαρναί
Πρόστιμο (Ευρό) 33.700 -
Βενζίνη LRP νοθευμένη με απλή αμόλυβδη βενζίνη σε ποσοστό 16%
Διεύθυνση Δεκελείας 105, Αχαρναί
Πρόστιμο (Ευρό) 39.600 -
Πετρέλαιο κίνησης με υψηλή συγκέντρωση θείου, Υπέρβαση μέγιστου επιτρεπόμενου ορίου συγκέντρωσης θείου κατά 94,3%
Διεύθυνση Θηβών 256, Αιγάλεω
Πρόστιμο (Ευρό) 67.467 -
Πετρέλαιο κίνησης νοθευμένο με πετρέλαιο παράνομης διακίνησης Θείο:0,051% m / m Υπέρβαση ορίου θείου κατά 45,7%
Πρατήριο: AVIN
Διεύθυνση Π.Ράλλη 44, Αιγάλεω
Πρόστιμο (Ευρό) 45.867 -
Πετρέλαιο κίνησης νοθευμένο με πετρέλαιο παράνομης διακίνησης ? Θείο: 540 ppm. Υπέρβαση ορίων θείου κατά 54,3%
Διεύθυνση Θηβών 325, Αιγάλεω
Πρόστιμο (Ευρό) 49.000 -
Πετρέλαιο κίνησης νοθευμένο με πετρέλαιο θέρμανσης ? Θείο: 400 ppm .Υπέρβαση ορίων θείου κατά 17,1%
Διεύθυνση Πετρουπόλεως & Ιγνατίου 2, Πετρούπολη
Πρόστιμο (Ευρό) 30.000
-
-
Αμάν επιτέλους με αυτή τη λίστα! Είναι πανάρχαια και πολλά απο αυτά τα πρατήρια έχουν αλλάξει διεύθυνση, σήμα ή δέν υπάρχουν κάν.
Τέτοιες λίστες ακόμα βγαίνουν αλλά για κάποιο λόγο δέν δημοσιοποιούνται. Γνωστός μου που είδε μία του προηγούμενου μήνα μου είπε οτι γίνεται πανικός, μιλάμε για εκατοντάδες πρατήρια
-
Γεια σε όλους,
έχω κάνει μια προσπάθεια να οργανώσω την προβολή των κακών πρατηρίων. Έφτιαξα για το σκοπό αυτό το site http://www.notheymenoi.cz.cc όσοι πιστοί προσέλθετε. Δεν έχω βάλει banners ούτε χακεριές απλά έναν γουγλη για να βλέπω την επισκεψιμότητα του site ώστε αν δεν επαρκεί το free host να προβώ σε διορθωτικές ενέργειες.
Ποιά Βενζινάδικα πιάστηκαν Νοθευμένα!