-
@yem said in Κινηματογράφος - Ταινίες [#1]:
@lap said in Κινηματογράφος - Ταινίες [#1]:
Α, ωραία όταν είναι να αγοράσεις να μας πεις. Θα έχει ενδιαφέρον η υπόθεση να ψάξουμε για να βοηθήσουμε.
Χέχε, ναι είμαι κοντά και σε νέους και σε μεγαλους. Ταιριάζω με όλους κιετσ. Έχω θέματα συζήτησης και με τους δύο.
Edit κιετσ είναι μάλλον το σωστό και όχι κιετς όπως το γράφω αλλά οκ κοντά έπεσα....
Πες καμία άλλη σειρά να ξεκινήσω σήμερα....
Σε Netflix είδα :
"the wizard" Μέτριο σενάριο μια σεζόν έχει "Kobra Kai" ατάλαντοι ηθοποιοί μλκια σενάριο
"Lost in space" Στο μέσο όρο το βλέπεις άνετα
"Stranger Things" Στο μέσο όρο και λίγο πιο πάνω αν έπαιζες Dungeons and dragons θα το λατρέψεις.Γενικά μου αρέσει πολύ επιστημονική φαντασία - διάστημα - μεταφυσικό κτλ.
Φαντάζομαι θα χεις δει Altered Carbon?
Από ιστορικά-εποχής πως πας;
Γιατί έχουν πολλά κοστούμια, άλογα και σπαθιά στο Νετφλιξ και φτιάχνουν συνέχεια ωραία τέτοια... -
Αμάν ρε συ....πολύ σπλατερ. Χαχαχαχα
Εγώ από ντοκυμαντέρ βλέπω αυτά τα ιστορικά. Και του Β ΠΠ και τα πολιτικά.
Καλά και σε αυτά αρρωσταίνω όταν βλέπω τι γινόταν τότε με τους πολέμους.Τεσπά, μόνο για καμιά σειρά είμαι και παιδικά μου φαίνεται.
Χαχαχα -
@piliourits said in Κινηματογράφος - Ταινίες [#1]:
Α, ωραία όταν είναι να αγοράσεις να μας πεις. Θα έχει ενδιαφέρον η υπόθεση να ψάξουμε για να βοηθήσουμε.
Χέχε, ναι είμαι κοντά και σε νέους και σε μεγαλους. Ταιριάζω με όλους κιετσ. Έχω θέματα συζήτησης και με τους δύο.
Edit κιετσ είναι μάλλον το σωστό και όχι κιετς όπως το γράφω αλλά οκ κοντά έπεσα....
Πες καμία άλλη σειρά να ξεκινήσω σήμερα....
Σε Netflix είδα :
"the wizard" Μέτριο σενάριο μια σεζόν έχει "Kobra Kai" ατάλαντοι ηθοποιοί μλκια σενάριο
"Lost in space" Στο μέσο όρο το βλέπεις άνετα
"Stranger Things" Στο μέσο όρο και λίγο πιο πάνω αν έπαιζες Dungeons and dragons θα το λατρέψεις.Γενικά μου αρέσει πολύ επιστημονική φαντασία - διάστημα - μεταφυσικό κτλ.
Φαντάζομαι θα χεις δει Altered Carbon?
Από ιστορικά-εποχής πως πας;
Γιατί έχουν πολλά κοστούμια, άλογα και σπαθιά στο Νετφλιξ και φτιάχνουν συνέχεια ωραία τέτοια...Βλέπω και ιστορικά-εποχής αρκεί να πέφτει και λίγο διαπλοκή να έχει και καμία μάχη , να μην είναι ρομάντζο .Tο Altered carbon δεν το ήξερα το έβαλα στην watch list αν και στα sci-fi που παίρνουν μέρος στο μέλλον με μιξ του τώρα και του τότε είμαι επιλεκτικός , έχω κορυφή σε αυτά το blade runner 2049 και το Predestination .
Λαπ τα παιδικά τα βλέπω όλα , έχουν εξελιχθεί πολύ από τότε που ο Κογιότ κυνηγούσε με Μπαζούκα το μπι -μπιπEDIT : @lap για δες το " The Umbrella Academy"
-
....θα το δω γιέ του.
Οπότε βλέπουμε κάτι που να αρέσει και στους δύο και πρέπει να της αρέσει για να το δω
Όχι για να δεις τι περνάω
-
Σχεδόν όλοι εδώ μέσα σε νιώθουν και συμπάσχουν .Για το σπίτι η λύση είναι λαπ τοπ και ένα ζευγάρι ακουστικά όχι ψείρες τα άλλα τα μεγάλα που απομονώνουν και τους εξωτερικούς ήχους από το sex&the city που βλέπει το έτερο ήμισυ, τα δύσκολα έρχονται όταν θα πρέπει να πάς cinema και να διαλέξεις ταινία , έχω κάνει μεγάλες προσπάθειες να την πείσω ότι ο σινεμάς για να αξίζει τα λεφτά πρέπει να να έχει αρκετά ηχητικά και οπτικά εφέ , στοιχεία τα οποία δεν μπορούμε να τα χαρούμε στο σπίτι ούτε με το blu ray ούτε με το ηχοσύστημα των 150ε και με την tv 10ετών, οπότε οι ταινίες δεν πρέπει να είναι με 40άρες που κλαίνε πάνω από τις περασμένες αγάπες και τα χαμένα χρόνια τους , τα δάκρυα τα παίζει με ακρίβεια η LG .
-
Yem για πρόεδρος.
Σοφά λόγια σοφού ανδρός.
Κινηματογράφος=μπλοκ Μπάστερ με ηχεία που γκρεμίζουν τον σινεμά. Ειδάλλως τζάμπα λεφτά και κοροϊδία.
Και σεξ εντ δε Σίτυ και τις ταινίες τους και τα πάντα όλα. Είναι απίστευτο βασανιστήριο.
Δεν μπορώ μωρέ να δω σε λαπ τοπ ταινία θέλω να κάθομαι σαν λουκουμάς στον καναπέ.
Η μόνη σειρά που είδα με ευχαρίστηση και είχε όλο έρωτες ήταν το νταουτον αμπευ....οκ εκεί μου βγήκε ο λόρδος από μέσα μου
-
Καλό και το Downton Abbey και το "The Crown" δες εσένα που σου αρέσουν τα καθώς πρέπει Αγγλικά , για εμένα είναι λίγο light αυτά .
-
Ναι το ξεκινήσαμε και αυτό, ωραίο.
Γενικά βλέπω πολλές αγγλικές σειρές, οπότε έχω χρόνο. Μ αρέσει η ποιότητα στην σκηνοθεσία τους, οι φωτισμοί, η ομίχλη στα πλάνα τους και η γλώσσα τους, η προφορά τους. Τα αγγλικά είναι πολύ ωραία γλώσσα όταν τα μιλούν σωστά.Εντάξει δεν είναι η μητρική μου γλώσσα αλλά καταλαβαίνω και την νιώθω αρκετά οικεία.
Από μικρός έβλεπα σειρές του bbc και τσανελ φορ. Οπότε έχω συνηθίσει.
Και το χάους οφ καρντς να δείτε. Απίστευτα καλό. Ο Κέβιν απλά μοναδικός. Τζαζμενος ως άνθρωπος αλλά ο καθένας ας κάνει ότι θέλει στην ζωή του, ως καλλιτέχνης απλά φοβερή ταλενταρα. Εμένα με ψαρωνει. Απλά τον χαζεύω σαν χάνος στο πως παίζει αυτόν τον ρόλο. Θυμίζει τον Άντονυ Χόπκινς αλλά σε άλλο είδος.
-
Δεν ξέρω αν υπάρχει τόπικ για σειρές.
Εδώ ο τίτλος λέει Κινηματογράφος- Ταινίες.
Αν υπάρχει κάτι σχετικό, ας μεταφερθεί εκεί.Επειδή ο Lap ανέφερε αγγλικές σειρές και επειδή μου αρέσουν ιδιαίτερα, να αναφέρω μερικές, κυρίως αστυνομικές.
Δεν έχουν πολλές σκηνές κυνηγητού ή σκοτωμών αλλά παρουσιάζουν πολύ ωραία ανάλυση χαρακτήρων.Κορυφαίες κατά σειρά προτίμησης μου:
Line of Duty
Unforgotten
ShetlandΕπίσης πολύ καλές:
Broadchurch
Endeavour
Happy Valley
Luther
Hinterland
Strike
VeraΌπως καταλαβαίνετε το έχω κάψει με τις σειρές.
Έχω γεμίσει 4 σκληρούς, περίπου 6-7 Gb. -
Πολύ ωραίος Αντόνιο.
Όντως αν υπάρχει κατάλληλο θρεντ θα ήταν π(ο)ιο σωστό. Συγνώμη αν έγραψα σε λάθος νήμα.
Λοιπόν, τώρα που θα έρθουν τα κρύα και θέλετε μια χαλαρή σειρά για γέλιο χωρίς πολλή σκέψη φτιάξτε ένα καυτό τσαγακι και δείτε αυτό....
-
Stranger things τα είδα όλα. Βγαινει σε λίγο καιρό και καινούργιο.
Η πρώτη σεζόν ήταν απίστευτη. Εξαιρετικη
Αν σ αρέσουν αυτά τότε δες το dark. Θα μπερδευτείς λίγο με τους χρόνους αλλά πραγματικά είναι πολύ ωραίο. Σκοτεινό, ανατρεπτικό, μυστήριο, και επισ φαντασία.Εξαιρετική γερμανική σειρά αυτό το Dark. Δυνατό σενάριο (θέλει προσπάθεια να το παρακολουθήσεις και να μη χαθείς κάποια στιγμή) και κυρίως καταπληκτικοί χαρακτήρες, πολυεπίπεδοι και με τρομερές ερμηνείες. Για μένα σοκαριστικά καλή σειρά!
-
Γενικά μου αρέσει πολύ επιστημονική φαντασία - διάστημα - μεταφυσικό κτλ.
Δικός μου είσαι εσύ!
Όπως σου είπε και ο γύρος, δες οπωσδήποτε το Dark.
Πολύ ενδιαφέρον (αλλά όχι στο επίπεδο του Dark) και το The 100.Και τώρα που το θυμήθηκα, λίγο παλιότερη σειρά, αλλά πολύ καλή και σε σενάριο και σε ερμηνείες το Fringe. Must see και αυτό!
-
Συμφωνώ 100%
Ιδιαίτερα η ατμόσφαιρα που έχουν φτιάξει είναι εξαιρετική.
Υ.γ Στο dark έχουν παλιά αυτοκίνητα σε εξαιρετική κατάσταση και βλέπεις και την εξέλιξη των αυτοκινήτων. Κάτι audαρες Α6 που έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι εκεί το αφήνω ασχολίαστο....χεχε
-
γατος δεν βλεπει τιβι, προλαβαινει νοτ.
αλλα χαλαρωνει εδω και χρονια με το ντας μπουτ.
ξανα και ξανα. σε επαναληψη.
κορυφαια ταινιοσειρα, σε κανει να ιδρωσεις και να στριμωχτεις μαζι τους. -
@gatoz said in Κινηματογράφος - Ταινίες [#1]:
γατος δεν βλεπει τιβι, προλαβαινει νοτ.
αλλα χαλαρωνει εδω και χρονια με το ντας μπουτ.
ξανα και ξανα. σε επαναληψη.
κορυφαια ταινιοσειρα, σε κανει να ιδρωσεις και να στριμωχτεις μαζι τους.Das Boot ! Κορυφαία ταινία. Τη σειρά δεν την έχω δει, αλλά θα τη δω.
-
@piliourits ωραίο το Altered Carbon , το είδα ευχάριστα .
Ξεκίνησα star trek Discovery , συμπαθητικό σενάριο καλοί ηθοποιοί , παίζει και ένα φαντασίας το Lock & Key χωρίς αίματα όπως τα θέλει ο @lap και είδα και δύο επεισόδιο του " The toys that made us" Teenage Mutant Ninja Turtles και το LEGO -
Βρε ποιος μου είπε να δω το the Dark? Δεν μπορώ να πω έχει φοβερό φωτισμό και σκηνές πολύ "βαριές θεατρικά" και παρότι γερμανόφωνη φαίνεται ότι έχει πολύ καλούς ηθοποιούς αλλά έχουν περάσει 4 επεισόδια και δεν έχω πάρει χαμπάρι ποιος πάει πίσω και ποιος μπρος... Αϊ στο καλό ανάψτε κάνα φως γιατί έχω φάει 4εις και δεν έχω δώσει κανένα...
-
Που να δεις στο τέλος της πρώτης σεζόν και στην αρχή της δεύτερης.
Αφού όταν το παρακολουθώ δεν θυμάμαι αν ήπια νερό και αν το θυμάμαι μήπως το είχα κάνει στο μέλλον άρα δεν θα έπρεπε να διψάω, αλλά αν διψάω γιατί είναι άδειο το ποτήρι που είχα γεμίσει στο παρελθόν...
Άσε έχει παρενέργειες το σίριαλ...
Πάντως είναι πολύ καλό. Βάλτο όταν πιάσει βροχή και είναι βραδάκι. Ταιριάζει η ατμόσφαιρα. -
Δε χρειάζεται φως, θα σε πάει τρένο το Dark, εσύ μόνο τουτ-τουτ θα κάνεις...
Εξαιρετικά εμπνευσμένη ιδέα και αισθητική παραγωγής, είναι όμως σαφές πως από ένα σημείο και μετά, τα επεισόδια γραφόταν στο πόδι απλά για να γεμίζουν σεζόν.
Ούτε ο σεναριογράφος δεν θυμάται από που ξεκίνησε και που πάει και δεν υπάρχει "σωστός" τρόπος να ολοκληρωθεί.Κάτι τέτοιες παραγωγές έχουν νόημα μόνο ως μίνι σειρές, μετά το μαμάνε και ψοφάει.
Ένα τέτοιο κρυφό διαμαντάκι μίνι σειράς είναι το Midnight Mass (αν δεν λαθευω)
-
Πόσο δίκιο έχεις με εξαιρετικά σενάρια που άντεχαν μόνο να γίνουν mini σειρές και κατέληξαν με 3-4 σεζόν χωρίς νόημα... Το είχε πει και ο Stephen King ότι αρκετά βιβλία του που έγιναν ταινίες έπρεπε να ήταν Shorts.
Κινηματογράφος - Ταινίες [#1]