-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Να σας πω κάτι.
Αν θέλετε να πάμε μια βόλτα στο Τατόι ας πάμε κάποια στιγμή μετά τις γιορτές.
Είναι πολύ ωραία. Πάντως ως παλιός συνεργάτης της ΠΤΗΣΗΣ πρέπει να σας πω ότι κάποτε το περιοδικό... πέταγε από κυκλοφορία. Σήμερα δυστυχώς και αυτό περνά δύσκολες στιγμές, αν και παραμένει το πρώτο στο χώρο του.Σταμάτησα να παίρνω πτήση (όπως και πολλοί άλλοι) όταν το γύρισε από στρατιωτικά αεροσκάφη σε Boeing.
Έλεος, είχαν φάει πολύ βρίσιμο τότε.
Δεν έχεις άδικο ότι έτσι είχε γίνει, αλλά αεροπορία δεν είναι μόνο η στρατιωτική αεροπορία! Από την άλλη και εγώ θα προτιμούσα λιγότερη πολιτική αεροπορία ειδικά στον τομέα των αεροπορικών εταιριών, πολιτικής κλπ κλπ...
-
Αγοράζω ΠΤΗΣΗ ανεληπώς εδώ και σχεδόν 15 χρόνια, δεν νομίζω πως στα χρόνια αυτά υπάρχει κάποιος τομέας που έχει παραμεριστεί (τα 'στρατιωτικά' αεροπλάνα πχ για τα 'boeing') θα ήθελα όμως να κάνω κάποιες παρατηρήσεις.
Εφόσον οι σελίδες του ποεριοδικού είναι περιορισμένες θεωρώ άστοχο το 1/3 τουλάχιστον απο αυτό να είναι εκτός θέματος. ΔΗλαδή για ενα περιοδικό με θεματολογία την αεροναυτική και το διάστημα μου φαίνεται λάθος κατα 1/3 περίπου να ασχολείται με την άμυνα, φρεγάτες, τανκ λοκατζήδες κλπ.
Δεν λέω πως δεν είναι ενδιαφέροντα θέματα αλλα δεν έχουν σχέση με το πώς θα φανταζόμουνα εγώ το περιοδικό. Φανταστείτε να υπήρχαν τα θέματα αυτά στους 4Τ δεν θα ήτανε πολύ ξεκάρφωτα?
Επίσης πιστευω πως αν και υπάρχουν πολύ καλά άρθρα εφόσον το κοινό ενός τέτοιοου περιοδικού είναι αρκετά εξειδικευμένο θα προτιμούσα να υπάρχει μεγαλύτερο επιστημονικό βάθος. Δεν εννοώ πως οι συντάκτες δεν έχουν γνώση, κάθε άλλο, απλώς θα προτιμούσα να είναι πιο αναλυτικοί στα άρθρα τους μιας και φαίνεται να κατέχουν πραγματικά το αντικείμενο.
Εν ολίγοις αισθάνομαι πως δεν γράφουν όσο αναλυτικά θα ήθελαν για να μην 'τρομάξουν' τους αναγνώστες.
Τέλος ενώ όπως είπα και πρίν καλύπτονται εκτενέστατα θέματα άσχετα με τον τίτλο του περιοδικού ύπάρχουν άλλα που δεν καλύπτονται σχεδόν ποτέ.
Τα θέματα αυτά είναι κυρίως η γενική αεροπορία που είναι σχεδόν ανύπαρκτη στις σελίδες του περιοδικού.Καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο θέμα σε μια χώρα όπως η Ελλάδα αλλα πιστευω πως θα μπορούσε να γίνεται καλύτερη κάλυψη του τομέα αυτού μιας και είναι ουσιώδης για την αεροναυτική.
Γενικά πιστευω πως η ΠΤΗΣΗ είναι εξαιρετικό περιοδικό, απο τα καλύτερα ελληνικά περιοδικά ανεξαρτήτως είδους.Είναι κρίμα να μην πουλάει ικανοποιητικά, πιστευω οι παρατηρήσεις που έκανα ίσως να αύξαναν τις πωλήσεις και την (ήδη πολύ καλή ξαναλέω) ποιότητα του περιοδικού.
ΥΓ.Μια ειδική κατηγορία της ΠΤΗΣΗΣ εδώ όπως η κατηγορία για μοτοσυκλέτες θα ήταν καλή ιδέα.Μήπως θα ήτανε καλύτερο να ονομαστεί το 4Τ φόρουμ σε πχ techlink forum και να έχει κατηγορίες για κάθε θέμα ενδιαφέροντος που καλύπτουν οι τεχνικές εκδόσεισ?
-
Τρέλα με τα πετούμενα είπατε? Να δηλώσω λοιπόν κι εγώ παρών!
Αγοράζω 'Πτήση' από το τεύχος 83 (αυτό με τη 12σέλιδη μονογραφία του F-4 για όσους θυμούνται...), δηλαδή εδώ και 14 περίπου χρόνια.
Αναφορικά με το περιοδικό, θα συμφωνήσω κι εγώ με τον φίλο IKE. Δυστυχώς το επίπεδο αρκετών άρθρων και ειδικά αυτών που εμπεριέχουν τεχνικές αναλύσεις παρουσιάζει μια σημαντική πτώση τα τελευταία χρόνια. Δεν μπορώ να το προσδιορίσω με ακρίβεια, αρκεί όμως να συγκρίνει κανείς τα τεύχη των τελευταίων 5-6 ετών με αυτά των αρχών με μέσα της δεκαετίας του '90 (τα πρώτα τεύχη από τα οποία τουλάχιστον εγώ έχω εμπειρία). Υπάρχει, νομίζω, σημαντική διαφορά ειδικά στο 'μεράκι' που αναδύουν τα τελευταία. Πέραν αυτών η 'Πτήση' αποτελεί ένα πολύ καλό περιοδικό και από τα ποιοτικότερα στο χώρο.
Για τ'αεροσκάφη τώρα δεν έχω ιδιαίτερες προτιμήσεις (μεταξύ Β' ΠΠ και σύγχρονων), τρέφω όμως μια ιδιαίτερη συμπάθεια στη ναυτική αεροπορία. Αξέχαστη στιγμή μέχρι τώρα η επίσκεψη σε ένα 'flattop' (CVN-69) πρίν μερικά χρόνια όπου μπορούσε κανείς να θαυμάσει κι από κοντά μαζί με τ' άλλα και τα αλυσοδεμένα θηρία F-14B της VF-103...
Μελλοντικά ελπίζω κι εγώ σε ένα δίπλωμα υπερελαφρού, αν μου το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις μου κι αν δεν έχει μπει οριστική ταφόπλακα σε κάθε αεραθλητική δραστηριότητα στην Ελλάδα.
Υ.Γ. Συμφωνώ κι εγώ να μπει ένα forum για αεροπορικά θέματα.
-
Σας προτείνω να ψάξετε μέσω yahoo δίνοντας την ερώτηση 'nazi secret projects' και θα δείτε πράγμτα απίστευτα. Εχω περάσει δεκάδες ώρες ψάχνοντας και αυτά που βρήκα με κάνουν να αναρωτιέμαι. Αν τότε είχαν αναπτύξει τέτοιες τεχνολογίες, σήμερα τι? Θα δείτε απο τα καταπλήκτικά μοτέρ της BMW, τα ηλεκτρονικά συστήματα πλοήγησης της Siemens και Telefunken, πειρματικά αεροπλάνα κλπ. κλπ. κλπ. Θα μάθετε ότι π.χ. οι ιπτάμενες βόμβες V1 συναρμολογούντο στα εργοστάσια της VoklsWagen και θα δείτε τις περίφημες υπόγειες εκγαταστάσεις στο Nordhousen, εκεί που συναρμολογούσαν τους πυραύλους V2.
Τάκης!
-
Έχει με γερά επιχειρήματα αποδειχθεί ότι είναι απίθανο να έρθουν εξωγήινοι (αν υπάρχουν) στη Γη, λόγω των τεράστιων αποστάσεων που πρέπει να διανυθούν. Σύμφωνα με τη ρήση του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, διά 'στόματος' Σέρλοκ Χολμς (στο περίπου) 'Αν εξετάσεις λογικά τα στοιχεία, στο τέλος αυτό που μένει, όσο απίθανο κι αν φαίνεται, είναι η αλήθεια', τότε καταλήγουμε στο εξής συμπέρασμα για τα UFO: πρόκειται για πειραματικές ή και τελειοποιημένες συσκευές πτήσης που κατασκευάζονται και δοκιμάζονται κρυφά από κυβερνήσεις για να έχουν το πάνω χέρι στην άμυνα ή στην εξερεύνηση του διαστήματος. Λογικότερο δεν είναι από ανθρωπάκια που έρχονται κρυφά για εξερεύνηση ή αναψυχή από άλλους γαλαξίες;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έχει με γερά επιχειρήματα αποδειχθεί ότι είναι απίθανο να έρθουν εξωγήινοι (αν υπάρχουν) στη Γη, λόγω των τεράστιων αποστάσεων που πρέπει να διανυθούν. Σύμφωνα με τη ρήση του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, διά 'στόματος' Σέρλοκ Χολμς (στο περίπου) 'Αν εξετάσεις λογικά τα στοιχεία, στο τέλος αυτό που μένει, όσο απίθανο κι αν φαίνεται, είναι η αλήθεια', τότε καταλήγουμε στο εξής συμπέρασμα για τα UFO: πρόκειται για πειραματικές ή και τελειοποιημένες συσκευές πτήσης που κατασκευάζονται και δοκιμάζονται κρυφά από κυβερνήσεις για να έχουν το πάνω χέρι στην άμυνα ή στην εξερεύνηση του διαστήματος. Λογικότερο δεν είναι από ανθρωπάκια που έρχονται κρυφά για εξερεύνηση ή αναψυχή από άλλους γαλαξίες;Ψάξε να βρείς στοιχεία για την επιχείριση 'High Jump'. Εχει μεγάλο ενδιαφέρον.
-
Πανέμορφο και το F-5!
-
ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ ΧΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ, ΓΙΑ ΠΕΡΑΣΤΕ....
-
Αεροπλάνο της Ολυμπιακής προσγειώθηκε χθες στο Ελ. Βενιζέλος χωρίς μπροστινό τροχό. Το μόνο που πρόλαβα ν' ακούσω στις ειδήσεις ήταν 'ήρωας πιλότος', από μια ομογενή επιβάτιδα. Ξέρει κανείς περισσότερα?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Αεροπλάνο της Ολυμπιακής προσγειώθηκε χθες στο Ελ. Βενιζέλος χωρίς μπροστινό τροχό. Το μόνο που πρόλαβα ν' ακούσω στις ειδήσεις ήταν 'ήρωας πιλότος', από μια ομογενή επιβάτιδα. Ξέρει κανείς περισσότερα?Απο οτι ακουσα προσπαθησε να προσγειωθει στο αεροδρομιο της Μυκονου οπου εχασε τον ενα μπροστινο τροχο κ ετσι αναγκαστικα γυρισε πισω.
Προσγειωθηκε με την χρηση ειδικου αφρου στο Ελ-Βεν. -
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Το αντιτορπιλικό θα ήταν κάποιο από τα 'θηρία', Λέων - Αετός κτλ. ('Πείραμα της Φιλαδέλφειας' κανείς ? )
Μεγάλη ιστορία! Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι το 'Λέων' ήταν το 'πειραματόπλοιο'.
Επίσης πολλοί το στηρίζουν στο ότι είχε για τις ανάγκες του και σε σχέση με τα αδελφά πλοία Ιέραξ, Αετός, και Πάνθηρ, ιδιαίτερα μεγάλες γεννήτριες...
Ο πατέρας μου πάλι που δούλεψε στο Ναύσταθμο 30 χρόνια και έχει γυρίσει όλα τα πλοία της εποχής για μετρήσεις και επισκευές, δεν ξέρει κάτι περίεργο, ούτε είχε παρατηρήσει κάτι ιδιαίτερο.Μήπως η 'Πτήση' να το φρεσκάριζε λίγο το θέμα στα ιστορικά;
Ναί είναι πράγματι το αντιτορπιλικό 'ΛΕΩΝ', πρώην 'USS Eldrige' Υπάρχουν sites με φωτογραφίες απο την τελετή παραχώρισης του στο Πολεμικό Ναυτικό μας. Τώρα αν πάνω σε αυτό το πλοίο έγινε το περιβόητο πείραμα? Πολλά λέγονται. Προσωπικά σας λέω ότι πρίν τέσσερα ή πέντε χρόνια ανήμερα Θεοφανείων είχε μεταδώσει κάποιο τηλεοπτικό κανάλι ένα σχετικό ρεπορτάζ. Επειδή δεν το είχα παρακολουθήσει απο την αρχή, μετά λίγες ημέρες τηλεφώνησα στον τηλεοπτικό σταθμό και τους ρώτησα αν θα ξαναμεταδίδανε. Πρός μεγάλη μου δε έκπληξη μου απήντησαν ότι ποτέ δεν είχαν κάνει ή μεταδώσει κάτι σχετικό! Τώρα απο εκεί και μετά τι μπορεί να είναι αλήθεια και τι όχι....... Πάντως για προληπτικούς λόγους δεν συνέχεισα την έρευνα μέσω του καναλιού.
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
ÁåñïðëÜíï ôçò ÏëõìðéáêÞò ðñïóãåéþèçêå ÷èåò óôï Åë. ÂåíéæÝëïò ÷ùñßò ìðñïóôéíü ôñï÷ü. Ôï ìüíï ðïõ ðñüëáâá í' áêïýóù óôéò åéäÞóåéò Þôáí 'Þñùáò ðéëüôïò', áðü ìéá ïìïãåíÞ åðéâÜôéäá. ÎÝñåé êáíåßò ðåñéóóüôåñá?
Áðï ïôé áêïõóá ðñïóðáèçóå íá ðñïóãåéùèåé óôï áåñïäñïìéï ôçò Ìõêïíïõ ïðïõ å÷áóå ôïí åíá ìðñïóôéíï ôñï÷ï ê åôóé áíáãêáóôéêá ãõñéóå ðéóù.
Ðñïóãåéùèçêå ìå ôçí ÷ñçóç åéäéêïõ áöñïõ óôï Åë-Âåí.Íáé ïíôùò Ýôóé Ýãéíå ëüãù éó÷õñþí áíÝìùí.Óôá íçóéÜ ôïõ Áéãáßïõ ôï ðñüâëçìá ìå ôéò ðñïóãåéþóåéò åßíáé ìåãÜëï, ìïõ Ý÷åé ôý÷åé 2 öïñÝò ìÝ÷ñé ôþñá íá öèÜóù ìÝ÷ñé ðÜíù áðü ôç ÓÜìï êáé íá ãõñßóïõìå ðßóù ÁèÞíá åðåéäÞ ëüãù áíÝìùí äåí ìðïñïýóå íá ðñïóãåéùèåß ( Óôç ÓÜìï óðïõäÜæù).
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Αεροπλάνο της Ολυμπιακής προσγειώθηκε χθες στο Ελ. Βενιζέλος χωρίς μπροστινό τροχό. Το μόνο που πρόλαβα ν' ακούσω στις ειδήσεις ήταν 'ήρωας πιλότος', από μια ομογενή επιβάτιδα. Ξέρει κανείς περισσότερα?
Απο οτι ακουσα προσπαθησε να προσγειωθει στο αεροδρομιο της Μυκονου οπου εχασε τον ενα μπροστινο τροχο κ ετσι αναγκαστικα γυρισε πισω.
Προσγειωθηκε με την χρηση ειδικου αφρου στο Ελ-Βεν.Οντως έτσι είναι. Ηταν ένα ATR-72 της Αεροπλοίας , προσπάθησε 2 φορές να πιάσει (λόγω δυνατού αέρα) αλλά ήταν άτυχοι ... έπεσαν σε windshear και το αεροπλάνο χτύπησε με δύναμη μόνο με το μπροστινό σύστημα προσγείωσης. Αποτέλεσμα: έσπασε το μπροστινό σκέλος και 'γύρισε΄προς τα πίσω.
Ο κυβερνήτης το ξανασήκωσε στον αέρα και γύρισε στο Ελ. Βεν.
Προσγειώθηκε κανονικά σε αφρό αλλά η ζημιά είναι μεγάλη στο αεροπλάνο. -
Τουλάχιστον τέλος καλό για τους επιβάτες και το πλήρωμα. Οι λαμαρίνες εεεε τα αλουμίνια ξανά φτιάχνονται.
Πολλές φορές βλέπω πως προσγειώνονται στο Ηράκλειο με τους έντονους πλευρικούς ανέμους και κρατάω την αναπνοή μου μέχρι να πιάσουν ιδίως τα C-130 μας. -
ΥΓ: 'Stuka' = Junkers 87.
Junkers Ju87 αν δεν απατώμαι...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Παλιά είχα και τα ΥΠΕΡ ΑΤΟΥ με πολεμικά πλοία και αεροπλάνα του Β΄ ΠΠ. Καταπληκτικές τράπουλες.
Eγώ τα έχω ακόμα....
Ευτυχώς η μάνα μου δεν έχει πετάξει τίποτα.... -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Πολλές φορές βλέπω πως προσγειώνονται στο Ηράκλειο με τους έντονους πλευρικούς ανέμους και κρατάω την αναπνοή μου μέχρι να πιάσουν ιδίως τα C-130 μας.Με έντονο πλευρικό άνεμο όπου το αεροπλάνο κρατιέται λοξά ως προς την πορεία του είχα εντυπωσιαστεί όταν συνειδητοποίησα ότι από τη θέση του επιβάτη έβλεπα τον διάδρομο προσγείωσης μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο πριν ακουμπήσουμε που το ίσιωσε!! Οι άλλοι επιβάτες ευτυχώς δεν είχαν καταλάβει τίποτα....
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
ÐáëéÜ åß÷á êáé ôá ÕÐÅÑ ÁÔÏÕ ìå ðïëåìéêÜ ðëïßá êáé áåñïðëÜíá ôïõ ´ ÐÐ. ÊáôáðëçêôéêÝò ôñÜðïõëåò.
Eãþ ôá Ý÷ù áêüìá....
Åõôõ÷þò ç ìÜíá ìïõ äåí Ý÷åé ðåôÜîåé ôßðïôá....Ðïõ ôéò èõìçèÞêáôå ñå ðáßäåò ?Ùñáßåò åðï÷Ýò!!!
-
Άντε ρε τρελέ! Πού ήσουν τόσες μέρες? Welcome back!!
Εμένα η δικιά μου μητέρα δεν άφησε τίποτα στο διάβα της...
-
ÐáíåðéóôçìéáêÝò õðï÷ñåþóåéò sirbasil (åñãáóßåò ãñáøßìáôá ê.á), êáëþò óáò âñÞêá!
Ç äéêéÜ ìïõ ìÜíá êÜðïõ ðñÝðåé íá ôá Ý÷åé êñáôÞóåé áëëÜ èá èÝëåé ôñåëü øÜîéìï ãéá íá ôá âñù.
ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ