-
Ο χρήστης gmantz έγραψε:
Δεν μπαινω στον κοπο να πω παραπανω πραγματα απο το οτι η τιγρη ειναι ζωο και το αεροσκαφος ειναι ανθρωπινο κατασκευασμα. Να σου θυμισω οτι και ενα κουρτινοξυλο μπορει καλλιστα να σκοτωσει εναν ανθρωπο πεφτοντας στο κεφαλι του. Αυτο δεν κανει το κουρτινοξυλο πολεμικη μηχανη.
Οι πολεμικες μηχανες ειναι εργαλεια που εχουν παραχθει απο ανθρωπους οι οποιοι εστιψαν τα μυαλο τους με απωτερο σκοπο να σκοτωνουν περισσοτερους/καλυτερα/φτηνοτερα και δεν ξερω εγω τι αλλο.Ευτυχώς ή δυστυχώς πολλά πράγματα τα οποία σήμερα θεωρούμε δεδομένα είναι βγαλμένα και προερχόμενα από πολεμικές κατασκευές.
Η πολεμική βιομηχανία είναι αυτή που πρωτοπορεί και κάποια στιγμή τα επιτευγματά της ή ένα μέρος αυτών χρησιμοποιούνται για κοινωνικούς σκοπούς.
Η τετρακίνηση εφαρμοστηκε και εξελίχτηκε πρώτα σε ένα πολεμικό όχημα (JEEP).
Τα πολιτικά αεροπλάνα εξελίχτηκαν χρησιμοποιώντας τεχνολογία που εφαρμόστηκε αρχικά στα πολεμικά.Αυτό που θαυμάζω εγώ δεν είναι το πόσους και με τι ευκολία σκοτώνει ένα πολεμικό αεροπλάνο (εξ άλλου το θέμα είναι αεροπλάνα και όχι πολεμικά αεροπλάνα), αλλά το σχήμα τους, η τεχνολογία τους, οι δυνατότητές τους στην πτήση
-
Η διαφορά είναι στα χρήματα που δαπανούνται στην έρευνα. Για στρατιωτική χρήση ξοδεύονται πολλαπλάσια ποσά γι αυτό έχουμε περισσότερες πρωτοπορίες από αυτόν τον τομέα. Επίσης σε καιρό πολέμου και ιδιαίτερα κατά τους δυο παγκοσμίους όλα τα χρήματα και το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό αναλώθηκαν στην κατασκευή, βελτίωση και ανακάλυψη νέων ισχυρότερων όπλων. Μακάρι να υπήρχε F1 για αεροσκάφη και από εκεί να έβγαιναν οι νέες τεχνικές και βελτιώσεις.
Φαντάζεστε στην επόμενη διεθνή έκθεση αεροπλάνων να μην γίνουν επιδείξεις με πολεςμικά αεροσκάφη αλλά μόνο με πολιτικά; Πόσους θεατές λέτε να συγκεντρώσουν; -
-
θηρίο!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Μακάρι να υπήρχε F1 για αεροσκάφη και από εκεί να έβγαιναν οι νέες τεχνικές και βελτιώσεις.Νομίζω ότι η F1 των αεροπλάνων, αν μπορούμε να τα παραλληλίσουμε, είναι τα πολεμικά αεροπλάνα. Και τα μεν και τα δε χρησιμοποιούνται μόνο για μάχες.
-
http://www.vojenskeletectvi.cz/movies/F16 start engine by PING.wmv
Βιντεο με εκκινηση κινητηρα F16 σκετη πορωση [59.6ΜΒ] -
Ο χρήστης eker123 έγραψε:
http://www.vojenskeletectvi.cz/movies/F16 start engine by PING.wmv
Βιντεο με εκκινηση κινητηρα F16 σκετη πορωση [59.6ΜΒ]Χωρίς να είμαι πιλότος...... αυτή είναι η προβλεπόμενη διαδικασία?????
Το αεροπλάνο είναι ελληνικό F-16.....
Μήπως γίνεται κάτι που δεν πρέπει??? Και είναι και εντός του shelter!!!!
Είναι τεστ μετά απο maintenance??? -
Το είπε και ο Ηρόδοτος. 'Πόλεμος πατήρ πάντων'
-
Ο χρήστης gmantz έγραψε:
[...] δεν μιου αρεσει στον ελευθερο μου χρονο να κατασκευαζω μικρογραφιες απο οπλα. Αυτο ειναι προσωπικη αποψη, αυτοι που τα φτιαχνουν καλως κανουν.Δεν έχω διαβάσει / ακούσει πιο μηδενιστική άποψη για το μοντελισμό εδώ και 12 χρόνια που ασχολούμαι!!!
Τι να πω, τουλάχιστον αν δεν γνωρίζουμε κάτι, ας μην εκφράζουμε τόσο απόλυτες απόψεις.
-
Νάσο, το ότι 'δεν μου αρεσει στον ελευθερο μου χρονο να κατασκευαζω μικρογραφιες απο οπλα' δεν μου ακούγεται σαν μηδενιστική για το μοντελισμό γενικότερα άποψη. Σαν άποψη τη δέχομαι αλλά προσωπικά δε συμφωνώ.
Η δικιά μου άποψη παρόλο που δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με μοντελισμό αεροπλάνων είναι ότι θαυμάζεις το μοντελάκι για την τεχνολογία, το σχήμα και τις δυνατότητες που είχε το πρωτότυπο και όχι για τους λόγους που χρησιμοποιήθηκε.
Αν θεωρήθηκε ατυχές το παράδειγμα της τίγρης παραθέτω άλλο παράδειγμα από συλλογές σπαθιών και άλλων όπλων (πανοπλίες, ασπίδες κτλ) που θαυμάζουμε σε μουσεία. Ασφαλώς και φτιάχτηκαν για να σκοτώνουν αλλά οι καιροί τους πέρασαν και από τα υλικά τους ή τα σχέδιά τους πλέον μετράμε τον πολιτισμό της εποχής τους.
Ελπίζω να μην θεωρηθώ πολεμοχαρής... Δεν είμαι σας το ορκίζομαι! -
Το σινικό τείχος επίσης έχει φτιαχτεί με πολεμικούς σκοπούς, τα εκατομμύρια επισκεπτών εκεί είναι πολεμοχαρεις?
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
[...] δεν μιου αρεσει στον ελευθερο μου χρονο να κατασκευαζω μικρογραφιες απο οπλα. Αυτο ειναι προσωπικη αποψη, αυτοι που τα φτιαχνουν καλως κανουν.
Δεν έχω διαβάσει / ακούσει πιο μηδενιστική άποψη για το μοντελισμό εδώ και 12 χρόνια που ασχολούμαι!!!
Τι να πω, τουλάχιστον αν δεν γνωρίζουμε κάτι, ας μην εκφράζουμε τόσο απόλυτες απόψεις.
Οσο ζει κανεις διαβαζει
Δεν ειναι αποψη για τον μοντελισμο οπως με προλαβαν παραπανω. Για το αρχειο μαθε οτι ετρεχα σε αγωνες 1/10 ηλεκτρικα πιστας επι αρκετα χρονια.
Εγω προσωπικα οταν παω σε πολεμικο μουσειο νιωθω λυπη για την κακομοιρια που φτανει η ανθρωποτητα σε καποιες στιγμες. -
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
P51 Mustang, κατ' εμέ το πιο όμορφο μονοκινητήριο του Β' ΠΠ
To πιο ομορφο ειναι λιγο υποκειμενικο. Αντικειμενικα ομως ηταν το καλυτερο κ ισως το πιο πετυχημενο πολεμικο αεροπλανο ever!
Καλύτερο από το Spitfire αλλά όχι τόσο επιτυχημένο αυτό!
Το Spitfire βρίσκεται συνήθως στο αεροπορικό Top 3!!!Ενταξει, 'ισως' εγραψα, μην το κανουμε κ θεμα.. Παντως κ σε ενα ντοκιμαντερ που εβλεπα προσφατα στο discovery οπου τα κριτηρια ηταν fear factor, ευκολια κατασκευης, χρονια υπηρεσιας κα, το εβγαλαν πρωτο μπροστα απο spitfire κ F-14..
Σταματαω εδω το οφ τοπικ, αν θελετε συνεχιζουμε στο σχετικο με τα αεροσκαφη[/color]Μην ξεχνούμε όμως πως το Mustang είναι μεταγενέστερο σχέδιο του Spitfire. Νομίζω πως 'συνομήλικο' με το Spitfire ήταν το Curtiss P-40 'Warhawk/Kittyhawk', το οποίο υστερούσε αισθητά, ακόμα και σε σχέση με το Mitsubishi A6M 'Zero' που ήταν και ο εχθρός του.
Θυμάμαι πως είχα διαβάσει κάπου ότι τα πρώτα Spitfire είχαν δύο προβληματα που σχετίζονταν με τον οπλισμό τους: Ότι τα πυροβόλα τους (είχαν 4 πολυβόλα και 4 πυροβόλα) δημιουργούσαν δυνατούς κραδασμούς κατά τη βολή, οι οποίοι έκαναν το αεροσκάφος να τρέμει σύγκορμο και ότι δεν υπήρχε αρκετός χώρος για πυρομαχικά στα φτερά για τα 8 όπλα, με αποτέλεσμα να τελειώνουν σύντομα τα πυρομαχικά.
-
Να προσθέσω κάτι στη συζήτησή μας;
-
SPITFIRE και τριχες... ΣΩΠΑΣΤΕ ΟΛΟΙ, ΗΡΘΕ Ο CORSAIR
να μην μιλησω για κανα Hellcat και γινει ο χαμος....
Btw, ολοι 30 μερες φυλακη, γιατι κανατε τετοιο τοπικ και δεν ειπατε τιποτα...
-
δε βαζεις και corsair II να γουσταρουμε?
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
SPITFIRE και τριχες... ΣΩΠΑΣΤΕ ΟΛΟΙ, ΗΡΘΕ Ο CORSAIRΆντε ρε με τη μπουρούχα! Μόνο κάθετη εφόρμηση κάνει αυτό, κατά τ'άλλα κάτι Zero το είχαν για πρωινό. Μην πιστεύεις τις 'Επιχειρήσεις στιν Ειρηνικό' των παιδικών μας χρόνων.
-
Παίζει κανείς Falcon 4 Allied Force???
-
-
ωραια φωτο...προτιμω το μιτσου!
ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ