-
Ο Φάνης μετά την αγορά της κορολα ξεκίνησε να μετράει τα Νιτρικά στα σαλάμια .
Καλύτερα για εμένα οι εταιρείες που ανέφερα από άποψη γεύσης - ποιότητας και οτιδεν χρησιμοποιούν σε όλη την συλλογή τους Μηχανικά Δίαχωρισμένο Κρέας.
Από εκεί και πέρα σωστά ρωτάει ο wantone και του απαντάω γιατί είναι βαριά βιομηχανία αξίας πολλών τρις. Όπως και τα τυροκομικά (ακόμα χειρότερα).
Από τότε που διάβασα σε swan ή tulip (ή κάτι τέτοιο παρόμοιο) ότι περιείχε πλάσμα αίματος(προφανώς για να πάρει λίγο ροζ χρώμα) κατάλαβα ότι τρώμε ότι να ναι...
Μην πτοείστε ότι σας αρέσει φάτε το,
η ζωή είναι μικρή... μην την κάνεις βαρετή.
-
Γιατι τα επιτρεπουν;
Γιατί όχι? Επιτρέπουν τόσα και τόσα άλλα...money talks. Τα τσιγάρα γιατί τα επιτρέπουν?
Ο Φάνης μετά την αγορά της κορολα ξεκίνησε να μετράει τα Νιτρικά στα σαλάμια .
Μπα....με διατροφή και ειδικά με πρόσθετα τορφίμων, νιτρώδη (όχι νιτρικά, άλλο πράγμα) και MSG ασχολούμαι πάνω από 20 χρόνια.
-
Θυμάμαι διάβαζα πως ο καρκίνος παχέος εντέρου είναι 5πλασιος στην Αμερική, που καταναλώνουν απεριόριστα κόκκινο κι επεξεργασμένο κρέας, κι έτυχε ένας απ τους λίγους 'καλός άνθρωπος' αμερικανος που γνώρισα κι είχα προϊστάμενο να αρρωστήσει απ αυτό και να κυκλοφορεί με το σακουλάκι κάτω απ τα ρούχα... οπότε δεν το ξεχνάω... αλλά αντε το σεξ κόβεται, το κρέας όμως;
-
αλλά αντε το σεξ κόβεται, το κρέας όμως;
Πανεύκολα...μια απόφαση είναι, δεν είναι κάτι δύσκολο.
-
Το να μειωθεί πολύ η καταναλωση δεν είναι δύσκολο και μάλλον πρέπει να το κάνουμε όλοι, το βετζετέριαν νομίζω έρχεται λίγο κόντρα στα ιδεώδη της φυλής και του Έθνους... και το τεράστιο μερίδιο της Οικονομίας γύρω από αυτό, από Βιομηχανική παραγωγή κι εμπορία μέχρι κρεοπωλεία παντού σαν τα περίπτερα, ταχυφαγεία και ντελίβερι, ήθη και έθιμα, κυνήγι κλπ.
-
Αν πάει ένας άνθρωπος μπροστά σε έναν καθρέπτη και ανοίξει το στόμα του, θα δει ότι έχει τέσσερις (4) κυνόδοντες. Τα δόντια αυτά υπάρχουν στο είδος μας επειδή χρειάζονται και επειδή τρώμε και κρέας. Έτσι είναι η φύση και η κατασκευή μας. Αν ήμασταν φυτοφάγα δεν θα είχαμε κυνόδοντες. Όποιος θέλει να πάει κατά της φύσης του, είναι δικαίωμά του βέβαια.
-
Εμείς έχουμε μαρινάρει κάτι μπριζολίτσες για σήμερα, στα κάρβουνα αν δεν βρέξει, αλλά ο τύπος από κάτω με τους κυνόδοντες είναι pure vegan, οπότε δε φαίνεται να είναι 100% ένδειξη διατροφής τα δόντια, μάλλον εξελικτικό απομεινάρι...
-
piliourits wrote:
αλλά αντε το σεξ κόβεται, το κρέας όμως;
Πανεύκολα...μια απόφαση είναι, δεν είναι κάτι δύσκολο.
Καλά σε κατάλαβα από την φωνή... Είσαι με τους άλλους τους ανωμαλιάριδες...
Νιτρικό νάτριο + κάλιο Ε251+Ε25
Νιτρώδη νάτριο +κάλιο Ε249+ Ε250
Αντιδρούν με τα Αλλαντικά - γαλακτοκομικα - κόκκινο κρέας και έχουμε άσχημα αποτέλεσμα.
Τεράστιες ποσότητες νιτρικών έχουν και τα αθώα λαχανικά βλέπε μολυσμένο υδροφόρο ορίζοντα (λόγο λιπάσματος) αλλά αν δεν τρως κρέας δεν αλλάζει στο όξινο στομάχι μας σε Νιτρώδη.
Fuck that and bring my salami
EDIT :Συμφωνώ Δία, Πηλιου ο γορίλας και άλλα τόσα φυτοφάγα με κυνόδοντες τους χρησιμοποιούν για να σκίζουν ρίζες - βολβούς και πάνω από όλα την σάρκα από τους εχθρούς... Ευτυχώς εμάς ο Θεός μας έδωσε μυαλό και φτιάξαμε πυρηνικά σκέψου κάθε μέρα να έπρεπε να παίζαμε ξύλο... Θεός φυλάξει
-
Aν δεν φας πρωτεινη μεσω κρεας συνεχως πεινας.
Στην Αμερικη οντως υπαρχει πολυ επεξεργασμενο κρεας αλλα το θεμα ειναι οτι γινεται υπερκαταναλωση. Ο κοσμος το τρωει καθημερινα. Στα σαντουιτς το ποσο των αλλαντικων μπορει να ειναι 5-6 φορες αυτο που βλεπεις στην Ελλαδα. Στα 70ς εκαναν BBQ σε καθημερινη βαση το καλοκαιρι.
Σε γενικες γραμμες ετρωγα μονο κοτοπουλο στην σχαρα. Βεβαια και εκει παιζουν ορμονες αλλα γλυτωνεις το κοκκινο κρεας.
Στην Ελλαδα τρωω τυροπιτες με ζαμπον/γαλοπουλες κλπ ελπιζω να μην ειναι αρκετη ποσοτητα αλλα απο την αλλη θελεις να φας και κατι φθηνο οταν πεινας και βιαζεσαι.
-
Νιτρώδη έχουν και τα περισσότερα κρέατα στα σούπερ μάρκετ (δίνουν την επιθυμητή Κόκκινη όψη στο κρέας). Οπότε καλό είναι εαν θέλουμε να απολαύσουμε το κοκκινο κρέας να είναι από αξιόπιστο χασάπη (μακρυά απο τα mass production κρέατα Ολλανδία κα).
Πάρε αρνάκι από Σέττα να ξεχάσεις το όνομα σου
-
Γενικά,το κόκκινο κρέας -και κυρίως με τη μορφή επεξεργασμένων αλλαντικών-, δεν κάνει καλό στην υγεία, όχι μόνο για εμφάνιση νεοπλασιών,αλλά και στα καρδιαγγειακά.
(αν και το λέει κάποιος που έχει αδυναμία στα γλυκά -που επίσης πειράζουν σημαντικά την υγεία- και ιδίως σοκολατένια...)
Όλα με μέτρο.
-
Κάποια σημεία της περιβαλλοντικης μελέτης επιστημόνων που παρουσιαστηκαν προσφατως αναφέρουν πως η υπερκατανάλωση κρέατος οδηγεί σε μεγάλη οικολογική καταστροφή και αποτελεί καταλυτη στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανητη μαζί με τα ορυκτά καύσιμα.
-
Κάποια σημεία της περιβαλλοντικης μελέτης επιστημόνων που παρουσιαστηκαν προσφατως αναφέρουν πως η υπερκατανάλωση κρέατος οδηγεί σε μεγάλη οικολογική καταστροφή και αποτελεί καταλυτη στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανητη μαζί με τα ορυκτά καύσιμα.
Μπούρδες καμαρωτές! Η θερμοκρασία ατον πλανήτη αυξάνεται γιατί ειναι η ώρα να γίνει, περνάμε θερμή περίοδο.
-
Lap wrote:
Μπούρδες καμαρωτές! Η θερμοκρασία ατον πλανήτη αυξάνεται γιατί ειναι η ώρα να γίνει, περνάμε θερμή περίοδο.
Όσο μονοξείδιο παράγουν τα κοψίδια μιας 10ετιας το παράγουν οι βΡομα σε μια νύχτα καίγοντας καλώδια...
-
Οι Αμερικανοί δεν είναι απλά ότι τρώνε καθημερινά πολύ κόκκινο κρέας, είναι κι οι τρόποι μαγειρέματος. Νόστιμο δε λέω, αλλά από απόψεως υγείας... το μπάρμπεκιου που κάνουν, δεν νομίζω οι γονείς μου να το έβαζαν στο στόμα τους. Μπιφτέκια από σκέτο συμπαγές βοδινο κρέας 400γρ το ένα, πάνω σε αχώνευτα κάρβουνα (από τι δεν ξέρω, ορυκτά? ) με φλόγες, καπακωμένα με το καπάκι της ψησταριάς να καπνίζονται απ την ημιτελή καύση... τσιγαρισμένα απ έξω, σχεδόν ωμά στο εσωτερικό. τα δηλητηριώδη μόρια που μαζεύει πάνω του αυτό το φαγητό, πρέπει να είναι δεκαπλάσια απ τις ντόπιες χοιρινες μπριζολίτσες που κάναμε σήμερα, σε καλα χωνεμένα κάρβουνα από κλαδέματα στο οικόπεδο, πάνω στην ανοιχτή σχάρα... τα πλακώνουν και στις καπνιστές σως και το cheddar, νόστιμες οι άτιμες αλλά 100% χημεία. Γι αυτό έχουν τέτοια τεράστια ποσοστά ασθενειών του πεπτικου και παχυσαρκίας (εγώ ανάμεσα τους είμαι μιντιουμ σάηζ).
-
Εμείς έχουμε μαρινάρει κάτι μπριζολίτσες για σήμερα, στα κάρβουνα αν δεν βρέξει, αλλά ο τύπος από κάτω με τους κυνόδοντες είναι pure vegan, οπότε δε φαίνεται να είναι 100% ένδειξη διατροφής τα δόντια, μάλλον εξελικτικό απομεινάρι...
Στην άγρια φύση οι γορίλες είναι από τα ελάχιστα είδη πρωτευόντων που δεν τρώνε κρέας. Αλλά στην αιχμαλωσία τρώνε και κρέας. Ο χιμπατζής και ο μπονόμπο όμως, οι δύο πιο κοντινοί μας συγγενείς, όχι μόνον τρώνε κρέας, αλλά φτιάχνουν εργαλεία και κυνηγάνε μικρότερα πιθηκοειδή για το κρέας τους. Ο δε εγκέφαλος των ανθρώπων (και δεν αναφέρομαι μόνον στους homo sapiens) μεγάλωσε όταν εγκαταλείψαμε την τροφοσυλλογή και ξεκινήσαμε το κυνήγι. Από ηθικής απόψεως με πονάει κι εμένα να σκοτώνουμε ζώα για την τροφή μας, αλλά από εξελικτικής απόψεως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι σωστή αυτή η επιλογή.
ΥΓ: Ο σωστός τρόπος μαγειρέματος μοσχαριού είναι να είναι ροζ στην μέση, όχι το καμένο χάλι που σερβίρουν στην Ελλάδα...
-
Δια καταλαβαίνουμε τι εννοεί ο καθένας, όσο και την ελαφρώς χιουμοριστικη πλευρά του σχολίου, θέλω να πιστεύω. Και για τη μοσχαρίσια, δίκιο έχεις.
Αν τρώμε όσο κρέας περιέχει η Μεσογειακή δίαιτα, συμβατή με την κληρονομικοτητα μας, δεν υπάρχει θέμα για την υγεία μας. Η ύπαρξη κυνοδόντων όμως δεν μας κάνει σαρκοφάγα. Η 'κατανάλωση κρέατος' που εξελικτικά αφορά στους κυνόδοντες, μιλάμε για τόσες εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια πρίν, που τα ζώα αυτά απ τα οποία εξελικτικά προερχομαστε όλα τα πρωτεύοντα, δεν λογίζονται καν ως πρωτόγονα ανθρώπινα είδη. Απ αυτά τα αρχαία ζώα είναι άχρηστο εξελικτικό απομεινάρι σε μας οι κυνόδοντες, χρήσιμοι μόνο για να θανατωθει απ το λαιμό π.χ. ένα θηλαστικό. Τα ζώα τα οποία χρειάζονται κυνόδοντες, έχουν πεπτικό κι ανοσοποιητικο σύστημα ικανό να καταναλώσει ώμο κρέας, κι αυτά λογίζονται ως σαρκοφάγα. Αυτό που έδωσε εξελικτικό πλεονέκτημα σε πρωτογονους ανθρώπους, πριν το homo sapiens, ήταν η επεξεργασία της τροφής, το μαγείρεμα. Κι έχει επικρατήσει μια πολύ ρομαντική ιδέα για τους πρωτογονους ανθρώπους και το κυνήγι. Οι ποσότητες κόκκινου κρέατος που κατανάλωναν, ειδικά από μεγάλα ζώα, ήταν ακόμη μικρότερες και σπανιότερες απ ότι στη Μεσογειακή διατροφή. Η ζωική πρωτεΐνη που έτρωγαν, προερχόταν περισσότερο από έντομα και προνύμφες και μικρά τρωκτικά, σαύρες, πουλιά, ψάρια που μπορούσαν να παγιδευσουν, ακριβώς όπως κάνουν ακόμη και τα παμφάγα πρωτεύοντα, κι ακριβώς όπως κάνουν ακόμη όσες πρωτόγονες φυλές έχουν απομείνει και πρόλαβαν να μελετηθούν. Ο συσχετισμός λοιπόν κρεατοφαγίας με τους κυνόδοντες είναι στο φαντασιακό μας. Όπως κι η αλόγιστη κατανάλωση κόκκινου κρέατος, είναι φαινόμενο που μετράει ελάχιστες δεκαετίες ιστορικά.
-
Τα ζώα δεν σκοτώνονται για κατανάλωση αλλά σφάζονται.
Όσο για το BBQ στις USA είναι άψογο, το έχουν μελετήσει αρκετά και το αποτέλεσμα είναι άψογο.
Τα δε smoking κρέατα είναι τέλεια, αν και δεν έχω αξιωθεί να πάω ακόμα εκεί έχω φτιάξει στο σπίτι ένα Ugly Drum Smoker και πειραματιζομαι κάθε 3-4 μήνες. Οι σάλτσες είναι τέλειες αλλά έχουν σαν βάση σε τεράστιο ποσοστό την ζάχαρη ή μελάσα οπότε και είναι απαγορευτικες για συχνή χρήση.
Πηγη έμπνευσης με τεράστια βιβλιογραφία και συνταγές από καλαμπόκι - σαλάτα έως βόδι εδώ
Εεε ρε γμτ... Ένα προσουτο ήθελε να ευχαριστηθεί ο άνθρωπος...
-
Οι Αμερικανοί δεν είναι απλά ότι τρώνε καθημερινά πολύ κόκκινο κρέας, είναι κι οι τρόποι μαγειρέματος. Νόστιμο δε λέω, αλλά από απόψεως υγείας... το μπάρμπεκιου που κάνουν, δεν νομίζω οι γονείς μου να το έβαζαν στο στόμα τους. Μπιφτέκια από σκέτο συμπαγές βοδινο κρέας 400γρ το ένα, πάνω σε αχώνευτα κάρβουνα (από τι δεν ξέρω, ορυκτά? ) με φλόγες, καπακωμένα με το καπάκι της ψησταριάς να καπνίζονται απ την ημιτελή καύση... τσιγαρισμένα απ έξω, σχεδόν ωμά στο εσωτερικό. τα δηλητηριώδη μόρια που μαζεύει πάνω του αυτό το φαγητό, πρέπει να είναι δεκαπλάσια απ τις ντόπιες χοιρινες μπριζολίτσες που κάναμε σήμερα, σε καλα χωνεμένα κάρβουνα από κλαδέματα στο οικόπεδο, πάνω στην ανοιχτή σχάρα... τα πλακώνουν και στις καπνιστές σως και το cheddar, νόστιμες οι άτιμες αλλά 100% χημεία. Γι αυτό έχουν τέτοια τεράστια ποσοστά ασθενειών του πεπτικου και παχυσαρκίας (εγώ ανάμεσα τους είμαι μιντιουμ σάηζ).
Mε γκαζι ρε ειναι το bbq ανοιξε και κανενα βιβλιο. Καρβουνο δεν εχει κανενας σχεδον.
-
Δια καταλαβαίνουμε τι εννοεί ο καθένας, όσο και την ελαφρώς χιουμοριστικη πλευρά του σχολίου, θέλω να πιστεύω. Και για τη μοσχαρίσια, δίκιο έχεις.
Αν τρώμε όσο κρέας περιέχει η Μεσογειακή δίαιτα, συμβατή με την κληρονομικοτητα μας, δεν υπάρχει θέμα για την υγεία μας. Η ύπαρξη κυνοδόντων όμως δεν μας κάνει σαρκοφάγα. Η 'κατανάλωση κρέατος' που εξελικτικά αφορά στους κυνόδοντες, μιλάμε για τόσες εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια πρίν, που τα ζώα αυτά απ τα οποία εξελικτικά προερχομαστε όλα τα πρωτεύοντα, δεν λογίζονται καν ως πρωτόγονα ανθρώπινα είδη. Απ αυτά τα αρχαία ζώα είναι άχρηστο εξελικτικό απομεινάρι σε μας οι κυνόδοντες, χρήσιμοι μόνο για να θανατωθει απ το λαιμό π.χ. ένα θηλαστικό. Τα ζώα τα οποία χρειάζονται κυνόδοντες, έχουν πεπτικό κι ανοσοποιητικο σύστημα ικανό να καταναλώσει ώμο κρέας, κι αυτά λογίζονται ως σαρκοφάγα. Αυτό που έδωσε εξελικτικό πλεονέκτημα σε πρωτογονους ανθρώπους, πριν το homo sapiens, ήταν η επεξεργασία της τροφής, το μαγείρεμα. Κι έχει επικρατήσει μια πολύ ρομαντική ιδέα για τους πρωτογονους ανθρώπους και το κυνήγι. Οι ποσότητες κόκκινου κρέατος που κατανάλωναν, ειδικά από μεγάλα ζώα, ήταν ακόμη μικρότερες και σπανιότερες απ ότι στη Μεσογειακή διατροφή. Η ζωική πρωτεΐνη που έτρωγαν, προερχόταν περισσότερο από έντομα και προνύμφες και μικρά τρωκτικά, σαύρες, πουλιά, ψάρια που μπορούσαν να παγιδευσουν, ακριβώς όπως κάνουν ακόμη και τα παμφάγα πρωτεύοντα, κι ακριβώς όπως κάνουν ακόμη όσες πρωτόγονες φυλές έχουν απομείνει και πρόλαβαν να μελετηθούν. Ο συσχετισμός λοιπόν κρεατοφαγίας με τους κυνόδοντες είναι στο φαντασιακό μας. Όπως κι η αλόγιστη κατανάλωση κόκκινου κρέατος, είναι φαινόμενο που μετράει ελάχιστες δεκαετίες ιστορικά.
Η φωτια εδωσε την ωθηση στον ανθρωπο οχι το κοκκινο κρεας. Αν ηταν ετσι θα ειχε εξελιχθει και ο πιθηκος.
Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»)