-
Σταματημένος σε φανάρι, και από πίσω δέχομαι επίθεση, το αποτέλεσμα πιστευώ να το καταλαβαίνετε. Ειδοποίησα τη τροχαία, η οποία προς μεγάλη μου έκπληξη έφτασε στο τόπο του ατυχήματος σε δέκα λεπτά. Το θετικό στη υπόθεση, μόνο υλικές ζημίες. Το αυτοκίνητο μου yaris vibe επτά μηνών. Στην αντιπροσωπεία όπου θα γίνει το αυτοκίνητο, παρήγγειλαν είδη τα ανταλλακτικά. Η απορία μου είναι η εξής: Τα ανταλλακτικά που θα τοποθετηθούν καταγράφηκαν χωρίς να αποσυρναμολογηθούν τα ήδη κατεστραμένα, δηλαδή, προφυλακτήρας, η πίσω πόρτα, τα δύο φανάρια, τα διακοσμητικά σήματα. Υπάρχει πιθανότητα να έχει υποστεί μεγαλύτερη ζημία το αυτοκίνητο που δεν φαίνεται με τη πρώτη ματιά;
-
Ό,τι ζημιά και να υπάρχει, θα τη δούνε στο συνεργείο και θα καταγραφεί από τον πραγματογνώμονα. Για 7 μήνες αυτοκίνητο, δεν ξέρω ποια μπορεί να είναι η συμμετοχή σου (λόγω παλαιότητας), αλλά για αυτοκίνητο 2,5 ετών εγώ πλήρωσα περίπου 30 ευρώ δικά μου για να μπει καινούριο και όχι μεταχειρισμένο ή μαϊμού.
Μη στεναχωριέσαι, αν τα βρήκατε με τον άλλον, τα πράγματα είναι εύκολα, ελπίζω όμως να έχεις τώρα τα λεφτά για την επιδιόρθωση και την υπόμονη μέχρι να σου τα δώσει η ασφαλιστική. Εγώ ακόμα περιμένω...
-
Ναι, υπάρχει περίπτωση να έχει πειραχτεί το πλαίσιο. Αυτό θα στο πει ο φαναρτζής και καλό είναι να ειδοποιήσεις πριν φτιαχτεί το αυτοκίνητο την ασφαλιστική του άλλου για να το καταγράψει κι αυτό. Από μια φωτογραφία δεν φαίνεται η εσωτερική ζημιά, αυτή θα φανεί (αν υπάρχει) όταν βγουν προφυλακτήρας και λαμαρίνες.
-
Θα τα έχω υπόψη μου, ευχαριστώ!
-
Όταν το ξηλώσουν θα δουν αν έχει πάθει κάτι παραπάνω και ειδοποιούν να ξαναέρθει ο πραγματογνώμονας να το ξαναδεί. Σε 7 μήνες αυτοκίνητο αποκλείεται να σου ζητήσουν συμμετοχή! Αν το κάνουν προφανώς να μη δεχτείς!
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Πρέπει να έλθει το αμάξι στην προτέρα (πριν το τρακάρισμα) κατάσταση...Άρα στην προκειμένη περίπτωση, δεδομένου ότι το αμάξι σου είναι 20 ημερών πρέπει να στο κάνουν ολοκαίνουριο, εφόσον ήταν βέβαια!! . Κοίτα να τονίσεις λοιπόν αυτό το γεγονός...Ό,τι άλλο θες απλά ρώτα...
και βεβαια ειναι καινουργιο το αμαξι!!!
μια ερωτηση εχω να κανω ακομη
η πορτα εχει μια μικρη αλλα αρκετα βαθια γουβα!!!
ειναι υποχρεωμενη να μου αλλαξουν ολη την πορτα? -
Να την επιδορθώσουν έχουν την υποχρέωση.
Αν όμως, η λακούβα είναι τέτοια που η πόρτα έχει τσακίσει και δεν επισκευάζεται, ναι, τότε πρέπει να σου αλλάξουν την πόρτα.
-
Ο χρήστης chrisargos έγραψε:
Πρέπει να έλθει το αμάξι στην προτέρα (πριν το τρακάρισμα) κατάσταση...Άρα στην προκειμένη περίπτωση, δεδομένου ότι το αμάξι σου είναι 20 ημερών πρέπει να στο κάνουν ολοκαίνουριο, εφόσον ήταν βέβαια!! . Κοίτα να τονίσεις λοιπόν αυτό το γεγονός...Ό,τι άλλο θες απλά ρώτα...
και βεβαια ειναι καινουργιο το αμαξι!!!
μια ερωτηση εχω να κανω ακομη
η πορτα εχει μια μικρη αλλα αρκετα βαθια γουβα!!!
ειναι υποχρεωμενη να μου αλλαξουν ολη την πορτα?Όπως προείπα είναι υποχρεωμένοι να σου παραδώσουν το αυτοκίνητο όπως ακριβώς ήταν πριν το τρακάρισμα....Ό,τι λοιπόν απαιτείται για να επανέλθει αυτό θα γίνει...Αν η πόρτα δεν επανέρχεται με άλλο τρόπο εκτός από αλλαγή, τότε αλλαγή πόρτας, τέρμα...Αν πρέπει και να κακαρίζει ο 'θύτης' για 2 τέρμινα γιατί αλλιώς δεν θα φτιάξει η πόρτα, εσύ θα απαιτήσεις και αυτό μέχρι να πάρεις το αυτοκινητάκι σου όπως ακριβώς ήταν...Σκόντο δεν κάνουμε...
-
Ενας φίλος μου έπαθε τρελή κόντρα!
Πριν απο κανα μήνα τον είχανε τρακάρει στην Χαλκίδα απο πίσω με αποτέλεσμα σπασμένο προφυλακτήρα και πίσω φτερό. Ο τύπος αρχικά έλεγε πως δεν έφταιγε αλλα τελικά έκανε δήλωση και ο φίλος έφτιαξε το Lancia Delta του.
Και πρίν απο καμια ώρα πήγε να το πάρει (το είχε παρκαρισμένο απο χτες σε μια κάθετο της Γούναρη εδώ στην Πάτρα) και το βρήκε με σπασμένο προφυλακτήρα και το άλλο φτερό χτυπημένο!
Το περίεργο ειναι οτι δεν ήταν παρκαρισμένος σε γωνία ή γενικά επικύνδυνο σημείο... Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως τον τράκαρε ο μαλ****...
Ηταν τυχερός μεσα στην ατυχία του μιας και βρήκε σημείωμα με στοιχεία αυτού που τον τράκαρε και χαρτί της τροχαίας...
Πραγματικά απίστευτη γκαντεμιά!
-
Έχε τύχει και σε δικό μου φίλο σε κάθετο της Γούναρη..Το είχαμε αφήσει για 2 ώρες περίπου και γυρνώντας βρήκαμε το clio του με χτυπημένο προφυλακτήρα και πεσμένο..Και τότε ο θύτης είχε αφήσει σημείωμα με τα στοιχεία του..Πρέπει να το έχει ο δρόμος...δεν εξηγείται αλλιώς...
-
Γεια σας.Με τράκαραν από πίσω και θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας για το θέμα της επισκευής.Απ'ότι φαίνεται χρειάζεται άλλαγμα ο προφυλακτήρας και έχει πειραχτεί και η ποδιά.Έχω το fiesta δυο χρόνια και σκεφτομαι αν είναι καλύτερο να πάω σε γνωστό φαναρτζή που θα μου κάνει τη διευκόλυνση να επισκευάσει τη ζημιά και να αναλάβει ο ίδιος να πάρει από την ασφαλιστική του άλλου αυτοκινήτου τα χρήματα χωρίς να ανακατευθώ εγώ και χωρίς να δώσω χρήματα.
Από την άλλη δεν ξέρω αν για θέματα φανοποιείου υπάρχει πρόβλημα με την εγγύηση και είναι υποχρεωτικό να το πάω στην αντιπροσωπεία όπως π.χ. για τα service.Επίσης,αν το πάω στην αντιπροσωπεία,η δουλειά που θα γίνει θα'ναι καλύτερη(με το σκεπτικό ότι γνωρίζουν πολύ καλά όλα τα μοντέλα της εταιρείας και υπάρχουν διαθέσιμα τα ανταλλακτικά);Με το οικονομικό,η αντιπροσωπειά είναι πολύ ακριβή λύση-δηλαδή θα χρειαστεί να δώσω χρήματα επιπλεόν από την τσέπη μου;Ακόμα με απασχολεί και σε πόσο χρόνο θα πάρω τα χρήματα από την ασφαλιστική.
Για να είμαι πιο σαφής, όταν μιλάω για αντιπροσωπεία,εννοώ ότι θα το πάω στον Κοντέλλη στη Βουλιαγμένης και για την αποζημίωση,η ασφαλιστική που είχε αυτός που με τράκαρε είναι η Ιντερσαλονικα.Δήλωση έχει γίνει.
-
Θα το δει πρώτα ο εκτιμητής της ασφαλιστικής του άλλου (οπωσδήποτε πριν γίνει η επισκευή) και θα πάρεις μετά προσφορά από την αντιπροσωπεία. Αν δεν καλύπτεσαι από τα λεφτά που θα σου δώσει η ασφαλιστική, θα κρίνεις αν σε συμφέρει να βάλεις λεφτά από την τσέπη σου. Λογικά στην αντιπροσωπεία θα γίνει καλή δουλειά, αλλά θα ζητήσουν αρκετά περισσότερα.
Αν βάλεις καινούρια ανταλλακτικά, δεν θα σου καλυφθεί λογικά όλη η αξία τους γιατί αυτά που διαλύθηκαν ήταν μεταχειρισμένα - θα πάρεις την αξία των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών μείον κάτι .
Ελπίζω να βοήθησα. -
Εξαρτάται την ασφαλιστική αν θα σου τα δώσει όλα αν βάλεις καινούρια ανταλλακτικά. Λογικά αν δεν έχει κλείσει 2 χρόνια θα τα πάρεις όλα.
Εγώ θα πήγαινα σε φαναρτζή της εμπιστοσύνης μου (αν έχεις τέτοιον) και όχι στην αντιπροσωπεία...
Μετά από επισκευή (πόρτα φτερό προφυλακτήρα) που μου έκαναν σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο Toyota τράβαγα τα μαλλιά μου με την ταλαιπωρία και τις μισές δουλειές που έκαναν... -
Φιλε,επειδη ειναι η Ιντερσαλόνικα, σε οποιον και να πας ζητα να αναλαβει αυτος να παρει τα λεφτα απο την ασφαλιστικη,it won't be soon.
-
Αυτό για τη 'γνώση του αυτοκινήτου και την εμπειρία από μεριάς της αντιπροσωπείας' το είχα πει κι εγώ κάποτε. Για μια μικροδουλειά στο φτερό, κατάφεραν να κάνουν το χρώμα να τρέξει σε μια καμπύλη με εντελώς απαράδεκτο τρόπο. Γιατί άραγε; Πιθανόν γιατί στελεχώνονται τα τμήματα του φανοποιείου από πιτσιρικάδες ή ανειδίκευτους αλλοδαπούς!
Βέβαια, αυτό δε μπορεί να ισχύει σε όλες τις αντιπροσωπείες- ούτε ισχυρίζομαι κάτι τέτοιο. Απλά σε δουλειές όπως αυτή που αναφέρεις, σαφώς μεγαλύτερο ρόλο παίζει η ικανότητα και η επιμέλεια αυτού που θα αναλάβει η δουλειά, παρά οτιδήποτε άλλο. Αλίμονο αν δε μπορούν να ξεμοντάρουν ένα προφυλακτήρα εκτός αντιπροσωπείας...
Και αν η δουλειά μπορεί να διεκπεραιωθεί από τον φανοποιό σου, χωρίς την παραμικρή εμπλοκή από σένα, ακόμη καλύτερα, γιατί, προσωπικά μιλώντας, βαριέμαι τις επισκέψεις στις ασφαλιστικές και στις τράπεζες.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θα το δει πρώτα ο εκτιμητής της ασφαλιστικής του άλλου (οπωσδήποτε πριν γίνει η επισκευή) και θα πάρεις μετά προσφορά από την αντιπροσωπεία. Αν δεν καλύπτεσαι από τα λεφτά που θα σου δώσει η ασφαλιστική, θα κρίνεις αν σε συμφέρει να βάλεις λεφτά από την τσέπη σου. Λογικά στην αντιπροσωπεία θα γίνει καλή δουλειά, αλλά θα ζητήσουν αρκετά περισσότερα.
**Αν βάλεις καινούρια ανταλλακτικά, δεν θα σου καλυφθεί λογικά όλη η αξία τους γιατί αυτά που διαλύθηκαν ήταν μεταχειρισμένα - θα πάρεις την αξία των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών μείον **κάτι .
Ελπίζω να βοήθησα.Ωστόσο θα πληρωθείς την αξία της εργασίας σε ποσοστό 100%. Και μην σου αρχισουν τα μα-μου...
-
Αν το αυτοκινητο ειναι μολις δυο χρονων, τοτε ειναι πιθανον να παρεις και την αξια των ανταλλακτικων στο 100%. Εξαρταται απο την ασφαλιστικη του αλλου.
-
μιας και ξεκινησαμε να λεμε για φανοποιους
ξερεις κανεις κανενα καλο (για γρατζουνια απο προφυλακτηρα αλλου στην πισω πορτα και πισω θολο) στην περιοχης της Ν.Σμυρνης-Π.Φαληρο;
ειναι θεμα της ασφαλειας του αλλου τι ποσοτο χρηματων θα παρεις;
το δικο μου ειναι 3 ετη και 2-3 μηνες -
Ο χρήστης orck έγραψε:
μιας και ξεκινησαμε να λεμε για φανοποιους
ξερεις κανεις κανενα καλο (για γρατζουνια απο προφυλακτηρα αλλου στην πισω πορτα και πισω θολο) στην περιοχης της Ν.Σμυρνης-Π.Φαληρο;
ειναι θεμα της ασφαλειας του αλλου τι ποσοτο χρηματων θα παρεις;
το δικο μου ειναι 3 ετη και 2-3 μηνεςΞέρω έναν καλό (τον είχε επισκεφτέί ο πατέρας μου για επισκευή αντίστοιχη) αλλά είναι στην περιοχή του Ελληνικού. Δεν θυμάμαι διέυθυνση, αλλά αν σε ενδιαφέρει pm me να την βρώ
-
carjunkie, επειδή τράκαραν τη μάνα μου από πίσω (πόρτα πορτ παγκάζ, προφυλακτήρας, ποδιά), σου λέω ΝΑ ΠΑΣ σε αντιπροσωπεία! Πρώτα απ' όλα ΤΙΠΟΤΑ δεν φτιάχτηκε! Όλα αλλάχτηκαν! Η ποδιά κόπηκε, αντικαταστάθηκε το χτυπημένο κομμάτι της και κολλήθηκε ξανά, χωρίς ίχνος εργασίας! Το βάψιμο ήταν 'σχεδόν' τέλειο. Δεν βάλαμε χέρι στην τσέπη, όλα τα τακτοποίησαν οι ασφαλιστικές!
Επίσης σε fiesta, όπως θυμάσαι! Πήγαινε στην αντιπροσωπεία... Στη δική μας τουλάχιστον, κάνουν καλή δουλειά (στο φανοποιείο...)
Με τρακαραν.....