-
Προσωπικά επιλέγω Civic γιατί λατρευώ όλα τα V-tech και γιατί ουσιαστικά δέν υφίσταται δίλλημα μεταξύ των δύο γιατί ποτέ κάποιος που θα αγόραζε γκόλφ δέν θα αγοραζε civic και αντιστρόφως. Τα κολλήματα είναι πάντα κολλήματα και όταν έρθει η στιγμή βγαίνουν πάντα και υπερισχύουν.
-
Εγω λεω Civic αλλα το Golf ειναι χιλιες φορες πιο ομορφο απο το Γιαπωνεζο. Παντως και τα 2 πρεπει να ξερεις πως να τα οδηγησεις.
-
Ο χρήστης Pakos M έγραψε:
......
Μπράβο!! 200HP από 2.0l στα 2 bar (τρελή τεχνολογία VW)
To sti ξέρεις σε τι πίεση δουλεύει;
Και με όλα αυτά πάλι πιο αργό θα είναι το Golf σε 0-100, ρεπριζ, απόκριση κλπ, δεν λέω θα κερδίζει κάπου..στην κατανάλωση!Από πότε, η πίεση λειτουργίας είναι το μοναδικό κριτήριο αξιολόγησης ενός κινητήρα-turbo???
Γιάννης
-
Μέχρι τα Χριστούγεννα, ελπίζω να πώ εντυπώσεις
από το GTi V.Iδίοις όμμασι!
-
Είναι αλήθεια τελικά ότι το Golf δουλεύει η τουρμπίνα στα 2 bar? Είναι πολύ ψηλά, αδύνατοβ μου φαίνεται για 2λιτρο παραγωγής...
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
.... αλλα το Golf ειναι χιλιες φορες πιο ομορφο απο το Γιαπωνεζο. ....Όχι πως το Civic είναι κούκλα, αλλά όπως είδα το Golf στους 4Τ, μου θυμίζει Ibiza που μοιάζει (ή μάλλον θέλει να μοιάσει) σε Audi Α3 και έχει το σήμα της VW! Κάτι σε μανκι βοδι κιτ δηλαδή ...
-
Για τις συγκρίσεις επί χάρτου και την έλειψη σοβαρότητας ορισμένων που τάσσονται (συνολικά και όχι μεμονωμένα από πλευράς αισθητικής ή ονομαστικών χαρακτηριστικών-επιδόσεων) υπέρ η κατά του οποιοδήποτε αυτοκινήτου χωρίς να το έχουν κάν δει από κοντά (πόσο μάλλον οδηγήσει) νομίζω ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός ...
Προσωπικά στις φωτογραφίες το Νέο Golf GTi μου αρέσει πολύ περισσότερο (μέσα και έξω) από το CTR ... Το τι κάνει το καθένα στο δρόμο είναι μια άλλη ιστορία που προς το παρόν δεν μπορεί να απαντηθεί ... Από την άλλη μεριά ,δυστηχώς, απ ότι φαίνεται η σχεδιαστική γραμμή πολλών κατασκευαστών αρχίζει να 'πολυμορφίζει' σε αρκετά από τα μοντέλα τους (πχ νεο toledo, νέο leon, 1007) κυρίως για λόγους πρακτικότητας και χώρων ... Αυτό μάλλον είναι κάτι που θα πρέπει να το ανεχτούμε ... Δυστηχώς
-
Mπράβο Ευτύχη για την τοποθέτηση,πάρα πολύ σωστός!!
-
Αναμεσα σε αυτα τα δύο ψηφίζω type-R , το golf περα απο το γκάζι που έχουν 200 άλογα δεν νομιζω οτι θα εχει κατι αλλο να αντιπαρατάξει.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αναμεσα σε αυτα τα δύο ψηφίζω type-R , το golf περα απο το γκάζι που έχουν 200 άλογα δεν νομιζω οτι θα εχει κατι αλλο να αντιπαρατάξει. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Είναι αλήθεια τελικά ότι το Golf δουλεύει η τουρμπίνα στα 2 bar? Είναι πολύ ψηλά, αδύνατο μου φαίνεται για 2λιτρο παραγωγής...Με τίποτα!!!
Λογικά επειδή χοντρά χοντρά, από τα 150 άλογα έχει πάει στα 200 το πολύ πολύ να δουλεύει με 0.5bar.
Ενδεικτικά το golf IV 1.4 με τα 75άλογα ( έστω 88 ) με την προσθήκη τουρμπίνας με πίεση υπερπλήρωσης στα 0,4bar, ανεβαίνει στα 125 άλογα.
Με πίεση στα 2 bar (και τις καταλληλες περιφερειακές μετατροπές) το καινούριο θα έφτανε σε τρομακτικό νούμερο. Σίγουρα πολύ παραπάνω από 300 άλογα. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αναμεσα σε αυτα τα δύο ψηφίζω type-R , το golf περα απο το γκάζι που έχουν 200 άλογα δεν νομιζω οτι θα εχει κατι αλλο να αντιπαρατάξει.Εχει δηλ το Civic να αντιπαρατάξει πλην του 200άρι μοτέρ του ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ?
Τι?Σχεδίαση?Εξοπλισμό?Εσωτερική σχεδίαση?Τα ίδια σκ@τ@ είναι.....
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αναμεσα σε αυτα τα δύο ψηφίζω type-R , το golf περα απο το γκάζι που έχουν 200 άλογα δεν νομιζω οτι θα εχει κατι αλλο να αντιπαρατάξει.
Εχει δηλ το Civic να αντιπαρατάξει πλην του 200άρι μοτέρ του ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ?
Τι?Σχεδίαση?Εξοπλισμό?Εσωτερική σχεδίαση?Τα ίδια σκ@τ@ είναι.....
Έχει στήσιμο!
Το θέμα είναι ότι όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει.
Και όποιος νιώθει τόσο πλούσιος ώστε να δώσει 30Κ μόνο για επιδόσεις και στήσιμο με γεια του, με χαρά του. Εγώ όμως αν είναι να δώσω 10εκατομμύρια για αυτοκίνητο θέλω να τα επενδύσω κάπου που θα αγοράσω όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα και όχι μόνο στησιμο.
Ενδεικτικά αναφέρω άνεση, χώρους, μεταπώληση και γιατί όχι, να δείχνει και λιγάκι.
Οπότε στη συγκεκριμένη αντιπαράθεση θα επέλεγα το Golf Gti χωρίς δεύτερη σκέψη. Στο κάτω κάτω δεν υστερεί και τόσο πολύ σε σχέση με το Type R, συμφωνα με κάποιους, είναι καλύτερο μάλιστα. Αν ήθελα κάτι σε καθαρόαιμο για να περνάω καλά θα επέλεγα ένα μεταχειρισμένο ραλί που έχει ανώτερο τιμόνι σε σχέση με το CTR και είναι και πιο παιχνιδιάρικο.
Υ.Γ. Τα έχω ξαναπεί αυτά... -
Ο meco με καλυψε.
Το Γκολφ ειναι αυτοκινητο για να συμβιωσεις μαζι του, ενω το αλλο ειναι περισσοτερο για 'ειδικες αποστολες'.Ο καθε ενας βεβαια εχει διαφορετικεςε προτεραιοτητες γιαυτο και τελικα και τα 2 μοντελα θα πουλησουν καλα.
-
meco μου φαίνεται πως κάπου τα έχεις μπερδέψει
Καταρχήν η άνεση με το στρίψιμο ΔΕΝ συμβαδίζουν (εκτός και αν μιλάμε για Citroen με υδροπνευματικές αναρτήσεις), δεν μπορείς να τα έχεις και τα δύο, κάποιο από τα δύο θα υποφέρει. Οντως το Civic δεν είναι άνετο αλλά αν το Golf είναι πιο άνετο, έχω την εντύπωση (εντύπωση -όπως όλοι μας βέβαια) πως θα στρίβει χειρότερα.
Το ξέρω, μπακαλίστικα τα παραπάνω αλλά θεωρώ πως το ν΄ αγοράζει κάποιος GTi και να έχει ως κριτήριο την άνεση είναι οξύμωρο. Ας έπαιρνε τότε ένα γρήγορο sedan (156, Mondeo, Mazda 6). Καλά τα λες, ας μη δώσει 30Κ, ας ψάξει για κανένα 106 R 1.6 ή και 1.3 με λιγότερα από τα μισά χρήματα. Αλλά αν έχει αποφασίσει να πάρει GTi των 30Κ τότε αναγκαστικά σημαίνει πως οι προτεραιότητες εξακολουθούν να είναι αυτές ενός GTi (στρίψιμο, επιδόσεις) και όχι αυτές ενός οικογενειακού (άνεση, εξοπλισμός, χώρους! -αν και το Type-R έχει τους τυπικούς χώρους ενός hatchback σαν την Corolla). Γιαυτό σου λέω πως τα έχεις μπερδέψει. Αν πιστεύεις πως δεν αξίζει κανείς 30Κ για GTi, κανένα πρόβλημα, μπορεί να έχεις και δίκιο, αλλά ΙΜΗΟ δεν μπορείς για το λόγο αυτό να προβάλλεις άλλες προτεραιότητες σε βάρος των 'GTi' προτεραιοτήτων.
Σε ό,τι τώρα αφορά την αξία μεταπώλησης, για ψάξε να βρεις μεταχειρισμένο Type-R με λιγότερα από 25Κ και τα λέμε (καθόλου δεν υστερεί στον τομέα αυτό το συγκεκριμένο αυτοκίνητο). Μην ξεχνάς πως είναι αρκετά σπάνια και 'εξειδικευμένο' για να κρατάει καλά την τιμή του.
Ισως το Golf να είναι πιο 'ολοκληρωμένο' αυτοκίνητο (εξαιρετικά πιθανό), έστω και αν στρίβει χειρότερα και πηγαίνει αργότερα από το TypeR (ομοίως εξαιρετικά πιθανό). Από εκεί και πέρα είναι θέμα σχετικού βάρους της κάθε προτεραιότητας σε σχέση με τις άλλες.
-
Φιλε Nass η ανεση δεν ειναι μονο απο την αναρτηση. Παιζει ρολο το εσωτερικο, οι χωροι, ο εξοπλισμος, η ηχομονωση, τα καθισματα κτλ κτλ.
Και φυσικα ειμαι της γνωμης οτι δεν ειναι απαραιτητο να στερηθεις ολα τα παραπανω επειδη και καλα επελεξες ενα GTi. Γιατι να μην εχεις και αυτα?
-
Τα μεταχειρισμένα Type-R κοστίζουν από 22-26000Κ περίπου. Πράγματι η τιμή μεταπώλησης είναι κορυφαία . Ομως άλλο είναι η υψηλή τιμή μεταπώλησης και άλλο η ευκολία μεταπώλησης. Σε αυτό τον τομέα το Honda μάλλον έχει πρόβλημα ( λογω 'ειδικότητας' του μοντέλου ).
Συγκεκριμένα εγώ ενδιαφέρθηκα για αγορά το καλοκαίρι και έψαξα σε όλα τα σχετικα περιοδικά μεταχειρισμένων καθώς και στα αντίστοιχα σαιτ. Τελικά τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα που είχα δει τότε τα βλέπω και σήμερα να πουλιούντα ακόμα στα ίδια καταστήματα , κάτι που σημαίνει ότι δεν πουλιούνται καθόλου εύκολα.
Για το Golf δεν ξέρω , αλλά επίσης νομίζω ότι θα έχει το ίδιο πρόβλημα !! -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Φιλε Nass η ανεση δεν ειναι μονο απο την αναρτηση. Παιζει ρολο το εσωτερικο, οι χωροι, ο εξοπλισμος, η ηχομονωση, τα καθισματα κτλ κτλ.Και φυσικα ειμαι της γνωμης οτι δεν ειναι απαραιτητο να στερηθεις ολα τα παραπανω επειδη και καλα επελεξες ενα GTi. Γιατι να μην εχεις και αυτα?
Είναι θέμα σχετικών προτεραιοτήτων. Αν υποθέσουμε πχ. πως το Type-R παίρνει 10 στις επιδόσεις και στο κράτημα και 7 στην άνεση ενώ το Golf 10 στις επιδόσεις, 9 στο κράτημα και 9 στην άνεση (παράδειγμα δίνω, αν και μου φαίνεται αρκετά ρεαλιστικό), κάποιοι θα πουν πως το Golf είναι πιο ολοκληρωμένο και κάποιοι πως προτιμούν το απόλυτο κράτημα και δεν τους πολυενδιαφέρει η άνεση.
Αν πάλι το Golf παίρνει επίσης 10 στο κράτημα, τότε υποκλίνομαι
Πάντως πρέπει να περιμένουμε και την τιμή. Αν κάνει ~30Κ τότε είναι άμεσα συγκρίσιμο, αλλά είμαι σίγουρος πως θα κάνει ~33Κ, δηλ. λίγο κάτω από το Audi και συγκρίσιμο με το Renault. To TypeR κάνει 29.5Κ, δηλ. θα μιλάμε για πάνω από 1 παλιό εκατομμύριο διαφορά.
-
Ο χρήστης trelovet έγραψε:
Για το Golf δεν ξέρω , αλλά επίσης νομίζω ότι θα έχει το ίδιο πρόβλημα !!Δε νομιζω γιατι δεν ειναι τοσο 'ειδικο' μοντελο, αρα εχει μεγαλυτερο πιθανο αγοραστικο κοινο!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πάντως πρέπει να περιμένουμε και την τιμή. Αν κάνει ~30Κ τότε είναι άμεσα συγκρίσιμο, αλλά είμαι σίγουρος πως θα κάνει ~33Κ, δηλ. λίγο κάτω από το Audi και συγκρίσιμο με το Renault. To TypeR κάνει 29.5Κ, δηλ. θα μιλάμε για πάνω από 1 παλιό εκατομμύριο διαφορά.Ναι μεν θα εχουν 1εκ διαφορα, αλλα η διαφορα σε εξοπλισμο ειναι σαφως υπερ του Γκολφ. Και μην ξεχναμε οτι στη τιμη του Type-R (28125 €) ΔΕΝ περιλαμβανεται καν a/c!!!
http://www.honda.gr/honda/prices.cfm?ca ... odel_id=20
GOLF GTI vs CIVIC Type-R......