-
Type-R. Για την φοβερή αξιοπιστία του και για την παντελή έλλειψη ηλεκτρονικών βοηθημάτων. Πραγματικό GTI . Ας δούμε βέβαια και το Golf αν και η φιλοσοφία στάνταρ θα είναι διαφορετική.Να ξεκαθαρίσω όμως ότι μιλάω καθαρά από προσωπική εμπειρία με type-r αλλά και golf gti 180ps προηγούμενης γενιάς.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Προσωπικά, πιστεύω ότι το Τype R ΔΕΝ αξίζει τα λεφτά του (δεν σημαίνει ότι τα αξίζει το GOLF),
γιατί ουσιαστικά είναι φτιαγμένο να κάνει μόνο ένα πράγμα,
να στρίβει...Kserhs pola Atmosferika kai turbata pou exoun to Type R gia thn plaka tous sths eu8eies? Pia?
Type-R χαλαρά!
Αρκετοί οδηγοί θα συμφωνήσουν μαζί μου.
Ο καθένας το γούστο του .
Ελπίζω να γίνει κανένα συγκριτικό τέστ στους 4Τ ή άλλο περιοδικό.
Παρεπιπτόντως...το GTi mkIII 150hp που οδηγούσα μέχρι το 1999 ήταν ίσως το καλύτερο αυτοκίνητο που είχα μέχρι τώρα (για την εποχή του). Γρήγορο, στιβαρό, όμορφο, πρακτικό...και το πούλησα στο 75% της αξίας του!
Beat **that **Honda!
ΥΓ Καλά, μην τα πάρετε τώρα, I am (just) kidding!
Rota tora to AgisD pou parakalai na poulish to Jetta tou VR6 tou 2000 me 75,000 km pano. OUTE to 1/3 tis timhs pou to agorase den pianh. Ase mhn mpoume kai sta posa exei skash to paidi gia na to ftiaxnh.
Allo pio kontino paradigma. Golf 2000 1.4L ths aderfhs mou. To leei kai h idia. Megalhterh gkafa den exei kanh pote. To dinh meta apo 4 xronia gia ligotara apo 50% apo oti to phre.
Pernh Type R tora.
Oh nai mhn ksexasoume kai ta apotelesmata ths pshfoforias. Kai na fantasths psifisa Golf.
-
Ο χρήστης servmx έγραψε:
Σωστό αλλά αυτά είναι και γούστα, εμένα μ'αρέσει πολύ το μοτέρ να στροφάρει...και να στροφάρει.....και να στροφάρει....
και τεχνολογικά να το δείς σαν σύγκριση τούρμπο και ατμόσφαιρας, τούρμπο βάζει κι ο.... μαστρο-Μήτσος που λένε, μοτέρ παραγωγής που να γυρίζει στις 9k πόσοι??? Οκ, το Φολκς έχει άλλα κόλπα, FSi κλπ, αλλά για μένα προσωπικά είναι άλλο ένα τουρμπάτο μοτέρ.
Σπύρος
EDIT: το ποστ μου απαντάει στον συνονόματο φίλε Clio, για να μην μπλεχτούμε
Μαστρο-Μήτσος ικανός να 'δημιουργεί' turbo-κινητήρες με επίπεδη σχεδόν καμπύλη ροπής από πολύ χαμηλά, με μηδενικό lag προδιαγραφές ρύπων Euro4, Fsi κ.τ.λ ????
Θα πρέπει να κάνει ένα μικρό ταξίδι στη Γερμανία για να παραδώσει σεμινάρια στο τμήμα R&D του Group.Μην τα ισοπεδώνουμε όλα, προσκολλημένοι στο σβέλτο Γιαπωνέζο.
Γιάννης
Μπράβο!! 200HP από 2.0l στα 2 bar (τρελή τεχνολογία VW)
To sti ξέρεις σε τι πίεση δουλεύει;
Και με όλα αυτά πάλι πιο αργό θα είναι το Golf σε 0-100, ρεπριζ, απόκριση κλπ, δεν λέω θα κερδίζει κάπου..στην κατανάλωση! -
Oποιος ειναι λατρης της σπορ οδηγησης και θελει να εχει αισθηση του αυτοκινητου που οδηγεί χαλαρα θα παρει το honda..... οποιος θελει να εχει αυτοκινητο που να τινει προς την σπορ οδηγηση αλλα θα ειναι πιο κουκουρουκου θα παρει golf.....
Αρκει να αντεχει το κοστος αγορας >30,000ε και τα ακριβα servise....και την **εγγυηση που το δινει για 2 ολοκληρα χρονια **η VAG
-
Ο χρήστης servmx έγραψε:
Μαστρο-Μήτσος ικανός να 'δημιουργεί' turbo-κινητήρες με επίπεδη σχεδόν καμπύλη ροπής από πολύ χαμηλά, με μηδενικό lag προδιαγραφές ρύπων Euro4, Fsi κ.τ.λ ???μίλησα για τεχνολογία. Αν ήθελαν turbo-κινητήρες με επίπεδη σχεδόν καμπύλη ροπής από πολύ χαμηλά, με μηδενικό lag προδιαγραφές ρύπων Euro4, γιατί δεν έβαζαν έναν ΝΤΙΖΕΛ στο Gti???
Απαντάω μόνος μου: γιατί δεν θα ήταν GTi. E, ούτε τώρα είναι (με την αυστηρή έννοια του όρου). GT μπορείς να το πεις.
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα, προσκολλημένοι στο σβέλτο Γιαπωνέζο.
Γιάννης
Φίλτατε Γιάννη να σε πληροφορήσω ότι είμαι 'Ιταλός' με ότι αρρώστια και 'κόλλημα' αυτό μπορεί να συνεπάγεται.... απλά θεωρώ ότι ο 'σβέλτος Γιαπωνέζος' που λες κι εσύ είναι κορυφή στην κατηγορία.
Σπύρος
-
Αυτό που λέει ο servmx, και συμφωνώ, είναι πως το ό,τι είναι Turbo δε σημαίνει πως είναι απλό. Θέλει τεχνολογία για να φτιάξεις ένα σωστό Turbo (διαφορετικά το φτιάχνει και ο μαστρο-Μήτσος, αλλά δεν είναι 'σωστό') που ικανοποιεί όλες τις προδιαγραφές ενός σωστού κινητήρα, δηλ. (α) αποδίδει ιπποδύναμη (β) έχει επίπεδη και 'πλούσια' καμπύλη ροπής (γ) δεν έχει lag (αν είναι Turbo) (δ) δεν 'καίει τα άντερά του' (ε) δεν σπάει (στ) ικανοποιεί τις προδιαγραφές ρύπων και ενδεχομένως και ένα (ζ) είναι βελτιώσιμος
Το ό,τι η Honda έφτιαξε έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα που αποδίδει όσο ένα Turbo (ιπποδύναμη, όχι ροπή ) και ικανοποιεί όλες τις παραπάνω προδιαγραφές είναι επίτευγμα και απαιτεί σοβαρή τεχνογνωσία και μαγκιά της (BTW, όποιος νομίζει πως το Type-R είναι ψόφιο χαμηλά δεν έχει ιδέα, ας το πάρει μέσα στην πόλη και ας πηγαίνει παντού με 4η να δούμε...)
Δεν αντιλαμβάνομαι όμως πως ένας κινητήρας που ικανοποιεί από ίδια χωρητικότητα τις ίδιες ακριβώς προδιαγραφές (άλλες καλύτερα, πχ. την (β) και άλλες χειρότερα, πχ. την (δ) αλλά σε κάθε περίπτωση όλες ικανοποιητικά) 'δεν έχει τεχνολογία' και είναι 'θερμοσύφωνας' (sic )
Εν ολίγοις βρίσκω τελείως γραφική την προσπάθεια κάποιων να δείξουν πως 'η δική τους' εταιρεία 'έχει τεχνολογία' ενώ οι άλλες βγάζουν θερμοσίφωνες.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εν ολίγοις βρίσκω τελείως γραφική την προσπάθεια κάποιων να δείξουν πως 'η δική τους' εταιρεία 'έχει τεχνολογία' ενώ οι άλλες βγάζουν θερμοσίφωνες.R U talkin' to MEEE???
σε περίπτωση που απαντάς στα δικά μου ποστ, ούτε τη Χόντα θεωρώ δική μου εταιρεία, ούτε είπα το Γκολφ θερμοσίφωνα. Το μόνο που είπα είναι ότι το Γκολφ, λόγω μοτέρ και μόνο, κατ'εμέ δεν δικαιούται το λογότυπο Gti
Σπύρος
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Εν ολίγοις βρίσκω τελείως γραφική την προσπάθεια κάποιων να δείξουν πως 'η δική τους' εταιρεία 'έχει τεχνολογία' ενώ οι άλλες βγάζουν θερμοσίφωνες.
R U talkin' to MEEE???
Οχι, διάβασε παραπάνω...
Το μόνο που είπα είναι ότι το Γκολφ, λόγω μοτέρ και μόνο, κατ'εμέ δεν δικαιούται το λογότυπο Gti
Γιατί ? Μήπως πρέπει να ορίσουμε τι σημαίνει 'GTi' και ποιός 'δικαιούται το λογότυπο' ? (καταρχήν το Golf, αν το πάρουμε τυπικά, είναι το μόνο που το δικαιούται )
GTi κατ΄ εμέ σημαίνει (και σε παρένθεση οι επιδόσεις των δύο μοντέλων που εξετάζουμε, εννοείται του Golf κατ΄ εκτίμηση):
ο Μικρομεσαίο (πχ. Golf ή σημερινό Clio) ή μεσαίο (πχ. σημερινό Golf ή Civic) αμάξωμα (ΟΚ και τα δύο)
ο Κινητήρας επαρκούς ιπποδύναμης και ροπής, ασχέτως τεχνολογίας αλλά σε κάθε περίπτωση μεταξύ 1.6 και 2 λίτρων. Κάποτε το 'επαρκής ισχύς' σήμαινε 110 (Golf 1) - 140 (Golf 2) άλογα αλλά σήμερα με την αύξηση του βάρους των αυτοκινήτων σημαίνει κάτι μεταξύ 170 και 220 αλόγων (ΟΚ και τα δύο)
ο Καλή πρόσφυση (πλευρική και ελκτική) (ΟΚ και τα δύο)
ο Ευελιξία σε 'στριφτερές' διαδρομές (ΟΚ το Type-R, δεν ξέρω το Golf)
ο Καλό τιμόνι (μέτριο το Type-R, καλό το Golf)
ο Καλά φρένα (OK και τα δύο)
o Οσο το δυνατόν μικρότερο βάρος (ΟΚ το Type-R, μέτριο το Golf)
ο Ρυθμισιμότητα συμπεριφοράς (ΟΚ το Type-R, δεν ξέρω το Golf)
o Επικοινωνία με οδηγό και 'fun to drive' (ΟΚ το Type-R, δεν ξέρω το Golf)
Από εκεί και πέρα, στοιχεία όπως το ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο, η χρηστικότητα στην πόλη ή ο εξοπλισμός δεν έχουν τόση σημασία, εκτός βέβαια και αν επιδρούν σε κάτι από τα προηγούμενα (πχ. ο εξοπλισμός στο βάρος ή το ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο εναντίον της ευελιξίας).
Που ακριβώς πιστεύεις πως το Golf ΔΕΝ ικανοποιεί τις εν λόγω προδιαγραφές ? (προσωπικά δεν ξέρω επειδή δεν έχω διαβάσει καμία δοκιμή του στην Ελλάδα)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Γιατί ? Μήπως πρέπει να ορίσουμε τι σημαίνει 'GTi' και ποιός 'δικαιούται το λογότυπο' ? (καταρχήν το Golf, αν το πάρουμε τυπικά, είναι το μόνο που το δικαιούται )
ναι, το ΜΚΙ
GTi κατ΄ εμέ σημαίνει
ο Μικρομεσαίο (πχ. Golf ή σημερινό Clio) ή μεσαίο (πχ. σημερινό Golf ή Civic) αμάξωμα (ΟΚ και τα δύο)σύμφωνοι
ο Κινητήρας επαρκούς ιπποδύναμης και ροπής, ασχέτως τεχνολογίας αλλά σε κάθε περίπτωση μεταξύ 1.6 και 2 λίτρων. Κάποτε το 'επαρκής ισχύς' σήμαινε 110 (Golf 1) - 140 (Golf 2) άλογα αλλά σήμερα με την αύξηση του βάρους των αυτοκινήτων σημαίνει κάτι μεταξύ 170 και 220 αλόγων (ΟΚ και τα δύο)
όχι σύμφωνοι. Για μένα η τεχνολογία παίζει το ρόλο της. Μη μου πεις ΚΑΙ εσύ ότι το Γκολφ είναι προηγμένο τεχνολογικά, ΤΟ ΞΕΡΩ, αλλά όχι όσο το CTR
ο Καλή πρόσφυση (πλευρική και ελκτική) (ΟΚ και τα δύο)
σύμφωνοι
ο Ευελιξία σε 'στριφτερές' διαδρομές (ΟΚ το Type-R, δεν ξέρω το Golf)
βαρύ το Γκολφ για να είναι ευέλικτο. Είδωμεν...
ο Καλό τιμόνι (μέτριο το Type-R, καλό το Golf)
ΔΓ/ΔΑ
ο Καλά φρένα (OK και τα δύο)
σύμφωνοι
o Οσο το δυνατόν μικρότερο βάρος (ΟΚ το Type-R, μέτριο το Golf)
200 κιλά διαφορά λένε...
ο Ρυθμισιμότητα συμπεριφοράς (ΟΚ το Type-R, δεν ξέρω το Golf)
o Επικοινωνία με οδηγό και 'fun to drive' (ΟΚ το Type-R, δεν ξέρω το Golf)
πάσο....
Από εκεί και πέρα, στοιχεία όπως το ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο, η χρηστικότητα στην πόλη ή ο εξοπλισμός δεν έχουν τόση σημασία, εκτός βέβαια και αν επιδρούν σε κάτι από τα προηγούμενα (πχ. ο εξοπλισμός στο βάρος ή το ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο εναντίον της ευελιξίας).
Που ακριβώς πιστεύεις πως το Golf ΔΕΝ ικανοποιεί τις εν λόγω προδιαγραφές ? (προσωπικά δεν ξέρω επειδή δεν έχω διαβάσει καμία δοκιμή του στην Ελλάδα)
τα ρέστα μου
Σπύρος
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν αντιλαμβάνομαι όμως πως ένας κινητήρας που ικανοποιεί από ίδια χωρητικότητα τις ίδιες ακριβώς προδιαγραφές (άλλες καλύτερα, πχ. την (β) και άλλες χειρότερα, πχ. την (δ) αλλά σε κάθε περίπτωση όλες ικανοποιητικά) 'δεν έχει τεχνολογία' και είναι 'θερμοσύφωνας' (sic )Εν ολίγοις βρίσκω τελείως γραφική την προσπάθεια κάποιων να δείξουν πως 'η δική τους' εταιρεία 'έχει τεχνολογία' ενώ οι άλλες βγάζουν θερμοσίφωνες.
nass αν αναφερεσαι σε εμενα δεν ειναι εταιρια μου η Honda. Εχω τη χαρα να οδηγαω τo τελευταια προσιτο GTI ενα Peugeot Rallye 16v.
Επισης ανεφερα τους λογους που μεταξυ των δυο θα επελεγα το type-R και χαρακτηρισα το GOLF 'θερμοσύφωνα' λογο τουρμπινας.Τελος κατι off-topic αλλα θελω να το πω. Αν ειχα 10 μυρια δε θα επαιρνα type-R. Θεωρω πως δε θα εχει και πολλα να μου μαθει σε σχεση με το rallaki μου. Αντι αυτου θα πηγαινα σε κατι 2 θεσιο, ροουντστερ, πισωκινητο, εξαταχυτο με μπλοκε διαφορικο.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αλλά αν το δεις ψυχρά, ποιό GTi αξίζει τα λεφτά του ? Δηλαδή παίρνεις 206RC, Clio Sport ή Mini S (δηλ. super mini με δίλιτρα ή έστω 1600+compressor μοτερ) με 27000 και αξίζουν τα λεφτά τους ?Ενώ ένα Mazda RX-8... ένα Alfa Romeo GT...
Ακόμα, να θυμάμαι καλά τα αρχικά GTi δηλώνουν Grand Tourismo Internazionale. Να σας δω διεθνές ταξίδι οδικό με μικρομεσαίο που θα βάλετε και βαλίτσες στα γόνατα.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Αλλά αν το δεις ψυχρά, ποιό GTi αξίζει τα λεφτά του ? Δηλαδή παίρνεις 206RC, Clio Sport ή Mini S (δηλ. super mini με δίλιτρα ή έστω 1600+compressor μοτερ) με 27000 και αξίζουν τα λεφτά τους ?
Ενώ ένα Mazda RX-8... ένα Alfa Romeo GT...
Ποιο είναι περισσότερο value for money ? Ενα RX8 lowpow στα 29000 ευρώ ή ένα Type-R ?
Ακόμα, να θυμάμαι καλά τα αρχικά GTi δηλώνουν Grand Tourismo Internazionale. Να σας δω διεθνές ταξίδι οδικό με μικρομεσαίο που θα βάλετε και βαλίτσες στα γόνατα.
Οχι, το 'i' δεν σημαίνει 'internationale' (o ΚΚ το είχε γράψει λάθος αυτό πριν χρόνια), σημαίνει 'injection' (από το πρώτο Golf GT-i)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οχι, το 'i' δεν σημαίνει 'internationale' (o ΚΚ το είχε γράψει λάθος αυτό πριν χρόνια), σημαίνει 'injection' (από το πρώτο Golf GT-i)Άρα τώρα που όλα τα τουοτού είναι injection μένουμε στο Gran Tourismo. Και η ερώτηση δεν αλλάζει -σχεδόν- καθόλου. Ας κάνουμε τη διαδρομή Αθήνα-Αλεξανδρούπολη. Ποιο από τα δύο θα ήταν πιο άνετο;
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Οχι, το 'i' δεν σημαίνει 'internationale' (o ΚΚ το είχε γράψει λάθος αυτό πριν χρόνια), σημαίνει 'injection' (από το πρώτο Golf GT-i)
Άρα τώρα που όλα τα τουοτού είναι injection μένουμε στο Gran Tourismo. Και η ερώτηση δεν αλλάζει -σχεδόν- καθόλου. Ας κάνουμε τη διαδρομή Αθήνα-Αλεξανδρούπολη. Ποιο από τα δύο θα ήταν πιο άνετο;
To Golf, σίγουρα! Αλλά τα αρχικά GTi δεν έχουν επί της ουσίας να κάνουν με τον τουρισμό μεγάλων αποστάσεων. Αλλιώς δεν ήταν σωστά GTi ούτε το Golf 1/2, ούτε το 205 1.6/1.9 GTi ('αρχετυπικά' GTi, νομίζω)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Προσωπικά, πιστεύω ότι το Τype R ΔΕΝ αξίζει τα λεφτά του (δεν σημαίνει ότι τα αξίζει το GOLF),
Στην Ελλάδα. Στην Αγγλία κάνει 16000 λίρες, δηλ. περίπου 22000 ευρώ.
Αλλά αν το δεις ψυχρά, ποιό GTi αξίζει τα λεφτά του ? Δηλαδή παίρνεις 206RC, Clio Sport ή Mini S (δηλ. super mini με δίλιτρα ή έστω 1600+compressor μοτερ) με 27000 και αξίζουν τα λεφτά τους ? Το Honda τουλάχιστον είναι στην επόμενη κατηγορία από άποψης χώρων
Και όταν έρθει το Golf GTi με ~35000 (εδώ είσαι και εδώ είμαι...) θα δούμε για σχέση τιμής προς απόδοση
Ασφαλώς, μιλάμε μόνο για Ελλάδα. Ας έρθει πρώτα και αξιολογούμε έπειτα την πολιτική των τιμών.
γιατί ουσιαστικά είναι φτιαγμένο να κάνει μόνο ένα πράγμα,
να στρίβει...
Ναι μεν πολύ σημαντικό, αλλά δεν είναι μόνο αυτό.....
Ανάλογα πάντα, βέβαια, με τις προτεραιότητες του καθενός...Αν αγοράζεις GTi, το να στρίβει θα έπρεπε να είναι μία από τις κύριες, αν όχι η μοναδική προτεραιότητα. Δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα σε αυτό που λες (που δεν ισχύει, έτσι και αλλιώς). Θα ήθελα να ακούσω αυτά που θα έπρεπε να κάνει αλλά δεν κάνει.
Εννοείται ότι για να λέγεται GTi πρέπει να στρίβει. Απ' ότι ακούγεται το ΜkV στρίβει και μάλιστα καλά, έστω κι αν δεν είναι το 'ξυραφένιο' Τype R (πολύ μπακαλίστικα τώρα... )
Από εκεί και πέρα για μένα είναι θέμα προτεραιοτήτων.Αν στρίβει σχεδόν εξίσου καλά το MkV και συγχρόνως σου προσφέρει:
Κορυφαία ποιότητα κατασκευής & συναρμογής, 'άνεση', χώρους, ποιότητα κύλισης, πρεστίζ, εικόνα εσωτερικά & εξωτερικά (εδώ εμπλέκεται και το υποκειμενικό στοιχείο, αλλά συγχωρέστε με, κατά τη γνώμη μου, το εσωτερικό του Type R είναι σχεδόν απαράδεκτο από γενική σκοπιά...),......τότε **εφ όλης της ύλης **το Golf ίσως είναι καλύτερο, πάντα βέβαια με τη ζητούμενη κάλυψη των αναγκών του εκάστοτε πελάτη...
Στην ψηφοφορία δεν ψηφίζω μέχρι να δούμε 'τι παίζει' στην Ελλάδα με το Golf. Αν και έχω μια ιδέα: Α3 Sportback TFSi
Την ίδια ιδέα έχω κι εγώ
Το Sportback έχει στύλ..... -
Αυτ'ο το Golf βρε παιδί μου, 'παίζει' σε 3 παράλληλες ψηφοφορίες . Αν δεν το ψηφίσεις στην μία, σε κάποια από τις άλλες θα ενδώσεις , εκτός κια είσαι με τους αντι-Golfάκηδες .
Σίγουρα πιστέυω ότι και αυτή η γενιά Gti θα είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο που θα δικαιολογεί το 3 γραμματάκια. Για καθαρή προσωπική υπόθεση σχεδιασμου και με τα λίγα που διάβασα στην παρουσίαση των 4Τ, δεν ενθουσιάστηκα απόλυτα. Αυτό το Α3 μου φαίνεται λογικότερο (από τιμή?). Στην συγκεκριμένη όμως 'κόντρα' θα πάω με σιγουριά στο TypeR, επιλέγοντας με την λογική ότι σόγουρα καλύπτει υψηλές οδηγικές απαιτήσεις. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Αυτ'ο το Golf βρε παιδί μου, 'παίζει' σε 3 παράλληλες ψηφοφορίες . Αν δεν το ψηφίσεις στην μία, σε κάποια από τις άλλες θα ενδώσεις , εκτός κια είσαι με τους αντι-Golfάκηδες .Τυχαία συνεύρεση τριών κοινών θεμάτων!
Θέμα....timing -
Πάντως εγώ το μόνο νέο Golf GTi που είδα ... γυάλιζε, μύριζε κόλλα και άφηνε μουντζούρα στα χέρια ... Άσε που επιπλέον σκιζόταν εύκολα ... (η σελίδα)
-
Μπράβο!! 200HP από 2.0l στα 2 bar (τρελή τεχνολογία VW)
Συγγνώμη ρε παιδιά αλλά η τουρμπίνα του GTi δουλεύει (εργοστασιακά) στα 2 bar??? Είναι σίγουρο αυτό?
Προσωπικά πάντως δεν ψήφισα γιατί δεν έχω οδηγήσει κανένα από τα δύο, αν βέβαια υποθέσουμε οτι είναι περίπου ισάξια μάλλον το GTi θα επέλεγα. Πιστεύω οτι ως αυτοκίνητο προσφέρει περισσότερα. Τώρα για όσους θεωρούν, βάσει των όσων έχουν γραφτεί στον ειδικό τύπο και όχι προσωπικής εμπειρίας, το Type R εξ'ορισμού καλύτερο, θα ήταν καλύτερο να δούνε οι ίδιοι με πόσα μπορούν να στρίψουν με ασφάλεια με το κάθε αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης VIRSS έγραψε:
Τώρα για όσους θεωρούν, βάσει των όσων έχουν γραφτεί στον ειδικό τύπο και όχι προσωπικής εμπειρίας, το Type R εξ'ορισμού καλύτερο, θα ήταν καλύτερο να δούνε οι ίδιοι με πόσα μπορούν να στρίψουν με ασφάλεια με το κάθε αυτοκίνητο.Φιλε μου εδω σχολιαζουμε ευκολια αυτοκινητα οπως F1, EB110, 911T, στα Σιβικ και Γκολφ θα κολησουμε???
GOLF GTI vs CIVIC Type-R......