-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
... Στο ντεποζιτάκι για το νερό των υαλοκαθαριστήρων, έχει απ την εταιρία κάποιο καθαριστικό που μυρίζει συμπαθητικά. Τι είναι αυτό; Αν βάλω ΑΖΑΧ πειράζει; Δεν θα κρατάει και πιο καθαρές τις σωλήνες και τα ακροφύσια; )...
Υπάρχει ειδικό υγρό, συνήθως χρώματος μπλε, το οποίο είναι καθαριστικό αλλά και αντιψυκτικό για το χειμώνα. Βέβαια το βάζουμε σε αναλογία με το νερό και όχι μόνο του. Και ψωνίζουμε στο supermarket και όχι στα αξεσουαράδικα, τα οποία είναι αρκετά ακριβότερα.
Το νερό, πάντα απεσταγμένο, για να μην βουλώνουν σωληνάκια και μπεκ από τα άλατα.Thank you!!!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Thank you!!!Επιπλέον tip:
Σουπερμάρκετ Lidl: 4 4λιτρα απεσταγμένου νερού (δηλαδή 16 λίτρα) κάνουν λιγότερο από 1,5 €.
-
To χειμώνα το πλένω τακτικά αλλά παρόλα ατά είναι βρώμικο.. λόγω καιρού. Το καλοκαίρι το πλένω μια φορά τον μήνα. Συνήθως εκείνο που με ενδιαφέρει περισσότερο να είναι καθαρό, είναι το εσωτερικό.
-
Αυτή τη στιγμή προσπαθώ να σπάσω κάθε ρεκόρ βρωμιάς. 2 μήνες άπλυτο και συνεχίζει! Πραγματικά το απολαμβάνω αφού όταν είναι πλυμμένο, αράζουν όλοι οι άσχετοι πάνω του, κι όταν πάω να το πάρω έχει πάντα κι από μια γρατσουνιά παραπάνω! Αντίθετα τώρα δεν τολμάει να το πλησιάσει κανένας!
-
2 μήνες δεν είναι τίποτα! Εγώ φροντίζω να έχω καθαρά τζάμια και φώτα. Καθαρίζω τις κουτσουλιές μόλις τις δω για να μην κόψει το χρώμα. Επίσης ρίχνω νερό που-και-που σε μερικά σημεία που πιάνουν πολύ βρώμα και υπάρχει κίνδυνος να σουριάσει το αμάξι (υδροροές από το παρμπρίζ στο εσωτερικό του καπώ, τσακίσματα της λαμαρίνας στους πίσω θόλους).
Τα υπόλοιπα δεν με πολυενδιαφέρουν. Αν και σκέφτομαι όταν ξανάρθει το καλοκαίρι να το πάω για ένα μέσα-έξω-πάνω-κάτω-απόλα.
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Και τασάκι πάντα τιγκαρισμένο!!και το δικό μου έτσι ρε γμτ... Πώς γεμίζει έτσι γρήγορα, χαμπάρι δεν παίρνω Άσε που στο Γιάρις δεν έχει φωτάκι στο τασάκι, οπότε το βράδυ όλο και κάποια στάχτη θα πάει στην ποτηροθήκη από κάτω
Σπύρος
-
Πάντα έχει την βρωμιά του. Και μέσα. Τελυταία είναι γεμάτο χαρτομάντηλα που τα πετάει η κόρη μου που είναι μόνιμα κρυωμένη . Άλλωστε 'τα βρώμικα αυτοκίνητα, κάνουν καθαρούς ανθρώπους'. Προσωπικά κρατάω όλα τα σκουπίδια μέσα και μια φορά την βδομάδα τα αδειάζω. Το πλένω περίπου 1 φορά το δίμηνο σε πλυντήριο.
Τώρα περνάει την εβδομάδα της λάσπης. Αν έχει και α΄θτιο καλό καιρό, θα το.....πλύνω!
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
ÁõôÞ ôç óôéãìÞ ðñïóðáèþ íá óðÜóù êÜèå ñåêüñ âñùìéÜò. 2 ìÞíåò Üðëõôï êáé óõíå÷ßæåé! ÐñáãìáôéêÜ ôï áðïëáìâÜíù áöïý üôáí åßíáé ðëõììÝíï, áñÜæïõí üëïé ïé Üó÷åôïé ðÜíù ôïõ, êé üôáí ðÜù íá ôï ðÜñù Ý÷åé ðÜíôá êé áðü ìéá ãñáôóïõíéÜ ðáñáðÜíù! Áíôßèåôá ôþñá äåí ôïëìÜåé íá ôï ðëçóéÜóåé êáíÝíáò!Méá áðï ôá ßäéá êáé åãþ ...âÝâáéá üôáí ôï ðëÝíù ôï Ý÷ïõí ðñïóðåñÜóåé ãéáôß äåí ôï áíáãíþñéóáí
-
Εγώ αποφεύγω να το πλένω και πολύ συχνα, καθώς όταν είναι καθαρό φαίνονται όλες οι γρατζουνιές που μου έχουν κάνει οι μ@λ@κες που παρκάρουν με το αυτί και χαλιέμαι πολύ ασχημα...
Άσε που οι δρόμοι μας έχουν τόση σκόνη, λες και οδηγούμε στην έρημο Σαχάρα και τα αυτοκίνητά μας έχουν υποστεί τόση αμμοβολή, όση τα σαπιοκάραβα στα ναυπηγεία...
Και οποτε το πλένω κάτι θα γίνει και θα το μετανιώσω μετά, όπως προχτες που έριξε λασποβροχή και το έκανε χάλια. 4 μέρες πριν το είχα πλύνει...
Τα νεύρα μου!!
-
Καθαρό πάντα!!!Δεν μου αρέσει καθόλου να βλέπω βρώμικο αυτοκίνητο!
-
Μ'αρεσει που παραπονιεται ο taurus επειδη εβρεξε 4 μερες μετα! Εγω 90% των φορων που το εχω πλυνει τυχαινει να βρεχει η το ιδιο βραδυ ή το αλλο πρωι. Μαλιστα μια φορα μολις το ειχα πλυνει και το σκουπιζα οταν αρχισε να ψιχαλιζει!!!!!!!! Στην αρχη νομιζα οτι δεν το σκουπισα καλα αλλα μετα το καταλαβα! Και ειχε τοσα λιγα συννεφα που δεν το περιμενα!
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Μ'αρεσει που παραπονιεται ο taurus επειδη εβρεξε 4 μερες μετα! Εγω 90% των φορων που το εχω πλυνει τυχαινει να βρεχει η το ιδιο βραδυ ή το αλλο πρωι. Μαλιστα μια φορα μολις το ειχα πλυνει και το σκουπιζα οταν αρχισε να ψιχαλιζει!!!!!!!! Στην αρχη νομιζα οτι δεν το σκουπισα καλα αλλα μετα το καταλαβα! Και ειχε τοσα λιγα συννεφα που δεν το περιμενα!Ανεξήγητο φαινόμενο που συμβαίνει και σε μένα
-
Για να είμαι ειλικρινής από έξω είναι σχεδόν πάντα σκονισμένο αλλά από μέσα καθαρό εκτός από τη θέση του παιδικού καθίσματος που όλο και κάποια ψίχουλα θα έχει!!!! Να είναι καλά ο γιος μου. Ομολογώ ότι δεν είναι το καλύτερο μου αλλά όταν δεν έχεις εύκολη πρόσβαση σε νερό και ηλεκτρικό ρεύμα μαθαίνεις απλά να το αποδέχεσαι!!! Σε όλα τα παραπάνω βοηθάει φυσικά και το Ηράκλειο που είναι από τις πιο σκονισμένες πόλεις που έχω γνωρίσει. Λίγες βροχές συχνά μάλιστα αντί για νερό βρέχει λάσπη ελέω του νοτιά. Το όνειρο μου είναι ένα σπίτι με γκαράζ κλειστό που να διαθέτει ράμπα και χώρο για κάθε λογής εργαλείο που θα μαζέψω.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Για να είμαι ειλικρινής από έξω είναι σχεδόν πάντα σκονισμένο αλλά από μέσα καθαρό εκτός από τη θέση του παιδικού καθίσματος που όλο και κάποια ψίχουλα θα έχει!!!! Να είναι καλά ο γιος μου. Ομολογώ ότι δεν είναι το καλύτερο μου αλλά όταν δεν έχεις εύκολη πρόσβαση σε νερό και ηλεκτρικό ρεύμα μαθαίνεις απλά να το αποδέχεσαι!!! Σε όλα τα παραπάνω βοηθάει φυσικά και το Ηράκλειο που είναι από τις πιο σκονισμένες πόλεις που έχω γνωρίσει. Λίγες βροχές συχνά μάλιστα αντί για νερό βρέχει λάσπη ελέω του νοτιά. Το όνειρο μου είναι ένα σπίτι με γκαράζ κλειστό που να διαθέτει ράμπα και χώρο για κάθε λογής εργαλείο που θα μαζέψω.Πίκρα όντως ο καιρός στο ηράκλειο και πόσο μάλλον όταν έχεις μαύρο αυτοκίνητο
-
Όταν αδειάζει η πυλωτή, συνήθως κάνω έναν κόπο. Γεμίζουν πολύ εύκολα με άχρηστα χαρτιά, οι άλλοι δυο της οικογενείας. Αφού δεν το πλένουν αυτοί, τι τους νοιάζει. Συνήθως πάντως, περίπου κάθε εβδομάδα πέφτει ένα πλυσιματάκι, ενώ το εσωτερικό βρίσκεται γενικά σε χειρότερη κατάσταση. Όνειρό μου ένα γκαράζ, με πιεστικό και όλα τα καλά αξεσουάρ πλυσίματος, σε συνδυασμό με πρόσβαση σε ΣΚΟΥΠΑ...
-
Δε θυμάμαι τι χρώμα το αγόρασα ! Αλλά δεν φταίω εγώ αλλά οι λασποβροχές που ρίχνει από μέσα όμως λάμπει!! Σα επίσης το προτιμώ ελαφρά σκονισμένο για αν μην φαίνονται τα 3 ενθύμια που μου έχουν αφήσει κάποιοι πολύ καλοί άνθρωποι.
-
Ψήφισα τη δεύτερη απάντηση στη ψηφοφορία. Η ιστορία έχει ως εξής... Πλένω το αμάξι μου το μεσημέρι, λάμπει και κατεβαίνω το απόγευμα για να το πάρω και δυστυχώς έχει δημιουργηθεί το πρώτο στρώμα σκόνης . Μετά βγαίνω μια βόλτα και συμβαίνουν τα εξής τεινά...ή η ΕΜΥ έχει κάνει πάλι λάθος στις προγνώσεις της οπότε έρχεται το σπαστικό λασποψιλόβροχο και στο κάνει μαντάρα, ή τυχαίνει να περάσω από δρόμο που έχει σπάσει κάποιος αγωγός ή το αυτόματο ποτιστικό στις γραμμές του τραμ ποτίζει το δρόμο ή η κυρία Μαγδάλω αποφάσισε να πλύνει την αυλή της έχοντας πλημμυρίσει το δρόμο οπότε με τα παραπάνω δεδομένα πάει χαμένο το πλύσιμο.Τουλάχιστον προσπαθώ να κρατάω καθαρό, γυαλισμένο και ευωδιαστό το εσωτερικό. Χαρακτηριστικά θυμάμαι παλιότερα ότι τις πρώτες μέρες της γενικής καθαριότητας δεν κάπνιζα ενώ οδηγούσα για να μην πέφτουν στάχτες μέσα
-
Και το δικο μου αλλα και του πατερα μου,πηγαινω και τα πλενω εγω και παντα λαμπουν!
-
Λόγω δουλειάς τα ημερήσια χιλιόμετρα στην Ε.Ο είναι πολλά και ο ελεύθερος χρόνος μηδαμινός. Η εξωτερική βρωμιά στο 'γέρο' (Golf mkII)μόνιμη και μάλλον αναπόφευκτη. Εσωτερικά το μόνο που θα συναντήσει κανείς είναι στάχτη στην κονσόλα και το τάσακι σχεδόν μόνιμα γεμάτο.
Γιάννης
-
Βρέχει!
Πόσο... βρώμικο αυτοκίνητο οδηγείτε???