-
Παρατηρώ ότι υπάρχουν πολλά μοντέλα αυτοκινήτων τα οποία χρησιμοποιούνται απλά ως εκθεσιακά κομάτια. Θα αγοράζατε ένα τέτοιο αυτοκίνητο ή ένα αυτοκίνητο που έχει χρησιμοποιηθεί για Test drive? Aν ναι για τι μείωση στη τιμή (ποσοστιαία) θα συζητάγατε?
-
Παρατηρώ ότι υπάρχουν πολλά μοντέλα αυτοκινήτων τα οποία χρησιμοποιούνται απλά ως εκθεσιακά κομάτια. Θα αγοράζατε ένα τέτοιο αυτοκίνητο ή ένα αυτοκίνητο που έχει χρησιμοποιηθεί για Test drive? Aν ναι για τι μείωση στη τιμή (ποσοστιαία) θα συζητάγατε?
-
-
θα αγοραζα αλλα θα ζητουσα 20% εκπτωση τουλαχιστον στην κανονικη του αξια εντος της χρονιας παραγωγης,ενω θα ζητουσα ενα 5% επιπλεοναν ειχε αλλαξει η χρονια.
-
Ας ξεχωρίσουμε λίγο τις δυο περιπτώσεις:
-
Εκθεσιακό αυτοκίνητο: πιθανά προβήματα που βλέπω είναι χαλαροί διακόπτες, 'πόμολα' θυρών, μηχανισμοί καθισμάτων, από το 'σκάλισμα' των υποψηφίων πελατών, άντε και να 'κόψει' λίγο το χρώμα τοπικά, αν το βλέπει πολύ ο ήλιος στη βιτρίνα για αρκετό καιρό υπό την ίδια γωνία. Με μια καλή έκπτωση θα με δελέαζε αρκετά.
-
Αυτοκίνητο test-drive. Θα δώσω δυο παραδείγματα, σχετικά ακραία, για να δείξω το σκεπτικό μου:
α. Corolla 1.4 Sedan: πόσο να το 'σκίσει' ο υποψήφιος αγοραστής που ζητά άνεση, ησυχία, εργονομία, χώρους και αξιοπιστία; Με μια γενναία έκπτωση θα το αγόραζα.
β. Citroen C2 VTS (125 hp): Ο υποψήφιος αγοραστής θα το 'σκίσει' σίγουρα! Κι εγώ θα το έκανα... Θα πρέπει η έκπτωση να είναι ΠΟΛΥ γενναία για να με ψήσει!
Βάζω και μια τρίτη και πιο σπάνια περίπτωση:
γ. Test drive τύπου, ειδικού και μη: Πολύ απλά ΜΑΚΡΙΑ! Τώρα βέβαια, αν το έδιναν με 3-4 χιλιάρικα €... -
-
Έχεις πετύχει τίποτις καλό;
-
Το test drive θα απέφευγα να το αγοράσω. Πέραν του ότι αλλάζει χέρια σε συνθήκες δοκιμών, συχνά τα χρησιμοποιούν και οι ίδιοι οι αντιπρόσωποι για διάφορα πήγαινε έλα (ακόμα και σπίτι τους) και τέλος απ' ό,τι άκουσα δεν κάνουν κάποια σοβαρή μείωση στην τιμή. Αν τώρα θα υπήρχε ικανοποιητική μείωση με πολύ ψάξιμο... ίσως...
Για τα εκθεσιακά τώρα, πριν 3 βδομάδες βρέθηκα σε μια Honda ενδιαφερόμενος για το Jazz. Χρόνος αναμονής παραγγελίας 4 μήνες ( ! ) αλλά υπήρχε άμεσα διαθέσιμο το εκθεσιακό μοντέλο.
Η Honda μου είπε ότι δεν τίθεται γι αυτούς ζήτημα μείωσης της τιμής. Ίσα ίσα λέει που το αυτοκίνητο είναι και πολύ καλά αποκερωμένο .
Μιλάμε για ένα μοντέλο με αρκετά πολυμορφικά χαρακτηριστικά όπου για τους πελάτες γινόταν συνέχεια επίδειξη (και για μένα έγινε) όλων των μετακινήσεων του εσωτερικού, και επίδειξη της ανθεκτικότητας των καθισμάτων με τα απαραίτητα χοροπηδητά, μπουνιές κτλ... Υπήρχε και ελαφρύ σημάδι στην πόρτα. Δεν δέχτηκαν τίποτα. Τελικά ΔΕΝ το πήρα το αυτοκίνητο... -
σε ενα τεστ που έκανα είδα πολλά χιλιόμετρα για μια μικρή διαδρομή του τεστ. Καοι λέω στον πιτσιρικά συνοδηγό 'τοσα πολλα τεστ ντραιβ έχουν γίνει'?? και μου λέει 'οχι το παίρνουμε τα σαββατοκυριακα για καμια βολτα'
-
Κανονας! Τα τεστ ντραιβ αυτοκινητα ειναι σιγουρα σκισμενα!απο τους ιδιους τους αντιπροσωπους!σε καθε κυβισμο,γιατι πανε ολες τις ταχυτητες στον κοφτη!και στα αυτοματα σασμαν τα ξεσκιζουν στα τερμα γκαζια!!
Τις περισοτερες φορες στα συνεργεια τους ειναι στις ραμπες τα τεστ ντραιβ αυτοκινητα τους.!
Ομως επαναλαμβανω οτι με 20%εκπτωση αυτοκινητο 6μηνου θα το επερνα! -
Ο χρήστης iperodigos έγραψε:
Κανονας! Τα τεστ ντραιβ αυτοκινητα ειναι σιγουρα σκισμενα!απο τους ιδιους τους αντιπροσωπους!σε καθε κυβισμο,γιατι πανε ολες τις ταχυτητες στον κοφτη!και στα αυτοματα σασμαν τα ξεσκιζουν στα τερμα γκαζια!!
Τις περισοτερες φορες στα συνεργεια τους ειναι στις ραμπες τα τεστ ντραιβ αυτοκινητα τους.!
Ομως επαναλαμβανω οτι με 20%εκπτωση αυτοκινητο 6μηνου θα το επερνα!Μήπως είναι υπερβολικό το 20%? Τόση απαξίωση δέν έχουν ούτε τα μεταχειρισμένα.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ομως επαναλαμβανω οτι με 20%εκπτωση αυτοκινητο 6μηνου θα το επερνα!Μήπως είναι υπερβολικό το 20%? Τόση απαξίωση δέν έχουν ούτε τα μεταχειρισμένα.
Μα τα μεταχειρισμενα τα προσεχει και λιγο ο ιδιοκτητης. Αυτα τα οδηγουν 10 ατομα καθε μερα και με το χειροτερο δυνατο τροπο.
-
....Είναι σαν να παντρευτείς μια γυναίκα που να δούλευε σε μπουρδ.. εεε σε οικο- ανοχής και να έχεις απαίτηση να σου την έχει προσέξει ο άλλος...
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
....Είναι σαν να παντρευτείς μια γυναίκα που να δούλευε σε μπουρδ.. εεε σε οικο- ανοχής και να έχεις απαίτηση να σου την έχει προσέξει ο άλλος... -
Ο χρήστης johnnyka έγραψε:
....Είναι σαν να παντρευτείς μια γυναίκα που να δούλευε σε μπουρδ.. εεε σε οικο- ανοχής και να έχεις απαίτηση να σου την έχει προσέξει ο άλλος...
Διαφωνώ.
Τη γυναίκα που δουλεύει στον οίκο ανοχής μπορεί να μην θέλει να την προσέξει ο άλλος αλλά υπάρχουν νταβατζήδες που αν πάς να 'χαλάσεις το εμπόρευμα' θα σε τουλουμιάσουν
Επίσης η γυναικα στον οίκο ανοχής περνά τακτικές εξετάσεις και έχει και χαρτιά γι αυτόΑντίθετα στα οχήματα του test drive η λογική είναι σκίστο και αν πάς να το αγοράσεις εμπιστεύεσαι την κάθε αντιπροσωπεία ότι έχει κάνει την δουλειά της..
Λοιπόν thanks but no thanks. Εκτός αν η τιμή είναι τουλάχιστον 20% κάτω απο την κανονική.
-
Ο χρήστης beachbum έγραψε:
Διαφωνώ.
Τη γυναίκα που δουλεύει στον οίκο ανοχής μπορεί να μην θέλει να την προσέξει ο άλλος αλλά υπάρχουν νταβατζήδες που αν πάς να 'χαλάσεις το εμπόρευμα' θα σε τουλουμιάσουν
Επίσης η γυναικα στον οίκο ανοχής περνά τακτικές εξετάσεις και έχει και χαρτιά γι αυτόΑντίθετα στα οχήματα του test drive η λογική είναι σκίστο και αν πάς να το αγοράσεις εμπιστεύεσαι την κάθε αντιπροσωπεία ότι έχει κάνει την δουλειά της..
Λοιπόν thanks but no thanks. Εκτός αν η τιμή είναι τουλάχιστον 20% κάτω απο την κανονική.
Απαγορεύονται οι πολιτικές συζητήσεις
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
σε ενα τεστ που έκανα είδα πολλά χιλιόμετρα για μια μικρή διαδρομή του τεστ. Καοι λέω στον πιτσιρικά συνοδηγό 'τοσα πολλα τεστ ντραιβ έχουν γίνει'?? και μου λέει 'οχι το παίρνουμε τα σαββατοκυριακα για καμια βολτα'Και για τις δουλειές της εταιρείας. Και αν είναι και κανένα 'μουράτο' μοντέλο το χρησιμοποιεί ο αντιπρόσωπος για προσωπικό αυτοκίνητο...
-
Παιδιά για ένα 307 σκεφτόμουν το οποίο το κυκλοφορούσε όντως ο αντιπρόσωπος αλλά μετά από αυτά που μου λέτε......
-
Πάντως οι εντυπώσεις μου από Xsara 1.6 16v που την έχω χρησιμοποιήσει 2 φορές ως αυτοκίνητο εξυπηρέτησης είναι πολύ καλές. Το αμάξι είχε 30000χλμ ήταν πεντακάθαρο δεν είχε σημάδια ξεσκίσματος ( κιβώτιο - συμπλέκτης ) βέβαια τα μπροστά λάστιχα ήταν ψιλοτελειωμένα αλλά με τόσα χιλίομετρα λογικό ήταν.
-
Το Κλιό μου το πήρα σαν αυτοκίνητο έκθεσης. Φυσικά, ούτε που συζήτησαν το θέμα 'μείωση τιμής'. Το αυτοκίνητο το 'ξεσκόνισα' και δεν βρήκα απολύτως τίποτα. Πριν φύγω τους έβαλα να το κλειδώσουν μπροστά μου, ενώ ο πωλητής δεσμεύτηκε να μην το ξανανοίξει.
Είχα τις επιφυλάξεις μου, αλλά αυτό θα το έπαιρνα σε 4 ημέρες, ενώ άλλο...
Και δεν το έχω μετανοιώσει, ούτε μου έχει βγάλει κάτι που να δείχνει ότι το κακομεταχειρίστηκαν όσο ήταν στην έκθεση.
Ένα επιχείρημα, που νομίζω ότι μπορεί λογικά να στέκει, είναι ότι τα αυτοκίνητα των εκθέσεων δεν τα αφήνουν στην 'ύπαιθρο' σχεδόν καθόλου, ενώ μέσα στην έκθεση το καθαρίζουν μέσα/έξω τακτικά. Έτσι μου είπαν εμένα, και πράγματι το χρώμα του ήταν και είναι σε εξαιρετική κατάσταση (από το 2001).
-
Νομίζω πρεπει να γινει διαχωρισμός αυτοκινητου για test drive και εκθεσιακό.
Καμια σχεση μεταξυ τους.....
Θα αγοράζατε εκθεσιακό ή Test Drive?