-
Δεν μας λες σε τι συνθήκες σου βγάζει 600 χλμ. Αν δεν κάνω λάθος έχεις ρεζερβουάρ 42 λίτρων. Αυτό σημαίνει σημαίνει ότι έχεις μέση κατανάλωση λίγο πάνω από 6. Με καθαρά αστική χρήση και χωρίς διάθεση για οικονομία είναι οκ. Σίγουρα μπορεί να πέσει και πιο κάτω. Στην εθνική για να φτάσεις τα 6 πρέπει να το πλακώσεις πολύ.
-
Δεν ξέρω αν το κυνηγάς,αλλά οι κάτοχοι diesel γενικότερα μου λένε για αυτονομία που πολλές φορές αγγίζει τα 900χλμ.Βάλε τα λίτρα που χωράει το ντεπόζιτο σου και με γνώμονα τα 600χλμ βγάλε τα λίτρα/100χλμ που έχεις κατανάλωση.Μια νορμάλ κατανάλωση για μικτή χρήση είναι τα 5λ/100χλμ περίπου.
Πάντως αυτονομία περι τα 600χλμ θυμίζει βενζινοκίνητο. -
Στο spritmonitor η μέση κατανάλωση του D4D Yaris είναι 4,92 λιτ/100 χλμ , στην ελληνική πραγματικότητα (μποτιλιαρίσματα στις πόλεις , ποιος πάει με 100 στην εθνική ) να υπολογίζεις 0,5 λίτρο παραπάνω .
Τα 5,5 είναι μια ρεαλιστική κατανάλωση γιαυτό το αυτοκίνητο , περίπου τόσο το εχουν μετρήσει σε όλα τα τεστ του ελληνικού τύπου.
Μπορεί να πέσει χαμηλότερα με επαναπρογραμματισμό της ECU χωρίς να αλλάξεις στυλ οδήγησης το εχω δεί σε αυτοκίνητα φίλων και όταν λήξει η εγγύηση το εχω στο πρόγραμμα για το δικό μου , συν 25 άλογα και μείον μισο λίτρο για 400 € είναι καλή φάση ! -
Εγώ έκανα 600 χιλιόμετρα λίγο πριν ανάψει το λαμπάκι και σε Εγνατία και μέσα σε πόλη...μικτά δηλαδή...ενταξη οχι οικονομικα αλλα το πολυ 140χλμ/ωρα και νορμαλ μεσα στην πολη...και μενα μου φαινεται καταναλωση σαν βενζινοκινητου...μηπως εχω καποιο θεμα?Βεβαια οταν γεμισα εβαλα 31 λιτρα αρα ειχα 5.5 καταναλωση
-
Είχες κατανάλωση 5,17. Ε τι θέλετε να καίει δηλαδή; Τις πορδές σας;
-
Ο χρήστης angelosk. έγραψε:
Εγώ έκανα 600 χιλιόμετρα λίγο πριν ανάψει το λαμπάκι και σε Εγνατία και μέσα σε πόλη...μικτά δηλαδή...ενταξη οχι οικονομικα αλλα το πολυ 140χλμ/ωρα και νορμαλ μεσα στην πολη...και μενα μου φαινεται καταναλωση σαν βενζινοκινητου...μηπως εχω καποιο θεμα?Βεβαια οταν γεμισα εβαλα 31 λιτρα αρα ειχα 5.5 καταναλωση5,17 βγαινει.
Ποσο να καψει? Αερα? -
Το θεμα ειναι οτι καποιοι λενε βγαζει 900χιλιομετρα το ρεζερβουαρ αυτο με τρελαινει...και εγω θεωρω αυτη ειναι η καταναλωση 5 με 5.5λιτρα/100χλμ
-
Ο χρήστης angelosk. έγραψε:
Το θεμα ειναι οτι καποιοι λενε βγαζει 900χιλιομετρα το ρεζερβουαρ αυτο με τρελαινει...και εγω θεωρω αυτη ειναι η καταναλωση 5 με 5.5λιτρα/100χλμΚαλά ναι..!ειναι μάλλον σαν τους μαντράδες που όταν θέλουν να σου πουλήσουν ντίζελ σου λένε με ένα 50αρικο κανεις 1000 χιλιόμετρα..νορμαλ κατανάλωση έχει το Yaris αν αναλογιστείς ότι είναι και χειμώνας όποτε είναι κι ελαφρώς πιο πάνω απ ότι τους καλοκαιρινούς μήνες...Κι εγώ γύρω στα 5.5 είχα και όταν έβαλα προγραμμα κατέβηκε στα 4.9 μικτη!(Yaris d4d 2009)
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Γειά σας, μόλις γράφτηκα στο φόρουμ γιατί μόλις αγόρασα ένα μεταχειρισμένο TOYOTA AURIS '16 1,4cc Diesel (από έμπιστο άτομο) και θέλω να το απολάυσω όσο το δυνατόν καλύτερα. Για αυτό το λόγο υπάρχουν κάποια θέματα που πρέπει να λύσω.
Το θέμα μου είναι ότι όταν συνδέεται το Android (SONY) κινητό μέσω Bluetooth στο εργοστασιακό ηχοσύστημα, αναγνωρίζει όλες τις επαφές, αλλά όταν τις εμφανίζει στον κατάλογο μόνο οι λατινικοί χαρακτήρες φαίνονται και οι τα σύμβολα και σημεία στίξης. Οι ελληνικοί χαρακτήρες εμφανίζονται σαν τελείες, π.χ. '..........., .......... (.......)' .
Ξέρει κανείς εάν διορθώνεται αυτό; Υπάρχει κάποια αναβάθμιση λογισμικού που μπορώ να κάνω;
Το παρέλαβα την περασμένη Παρασκευή, οπότε δεν πρόλαβα να καλέσω την αντιπρωσοπία για να δω εάν έχουν και αυτοί κάποια πρόταση. Εάν μάθω κάτι θα ενημερώσω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
-
Το infotainment έχει ελληνικά σαν υποστηριζόμενη γλώσσα;
-
Ο χρήστης aethe έγραψε:
Γειά σας, μόλις γράφτηκα στο φόρουμ γιατί μόλις αγόρασα ένα μεταχειρισμένο TOYOTA AURIS '16 1,4cc Diesel (από έμπιστο άτομο) και θέλω να το απολάυσω όσο το δυνατόν καλύτερα. Για αυτό το λόγο υπάρχουν κάποια θέματα που πρέπει να λύσω.Το θέμα μου είναι ότι όταν συνδέεται το Android (SONY) κινητό μέσω Bluetooth στο εργοστασιακό ηχοσύστημα, αναγνωρίζει όλες τις επαφές, αλλά όταν τις εμφανίζει στον κατάλογο μόνο οι λατινικοί χαρακτήρες φαίνονται και οι τα σύμβολα και σημεία στίξης. Οι ελληνικοί χαρακτήρες εμφανίζονται σαν τελείες, π.χ. '..........., .......... (.......)' .
Ξέρει κανείς εάν διορθώνεται αυτό; Υπάρχει κάποια αναβάθμιση λογισμικού που μπορώ να κάνω;
Το παρέλαβα την περασμένη Παρασκευή, οπότε δεν πρόλαβα να καλέσω την αντιπρωσοπία για να δω εάν έχουν και αυτοί κάποια πρόταση. Εάν μάθω κάτι θα ενημερώσω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Κατά πάσα πιθανότητα αυτό δεν γίνεται. Προσωπικά το έχω λύσει γυρνώντας το επώνυμο των επαφών που είναι πιθανόν να με πάρουν τηλέφωνο, στα Λατινικά.
Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλημερα,ειχα νοικιασει το yaris diesel του 16 εκανα 3.000χλμ σε 15 μερες κ ημουν στα 5.5λτ,καπου στα 600χλμ μου αναβε λαμπακι κ μου κακοφανηκε στην αρχη αλλα διαβασα οτι ρεζερβουαρ εχει 42λτ κ ειδα οτι εχει χαμηλη καταναλωση.
Ωραια οδικη συμπεριφορα ειχε στριβει πολυ καλα,με δυνατα φρενα κ ανετο γενικα,το μοτερ λιγο αδυναμο για τα δικα μου δεδομενα.
Δεν μου αρεσε καθολου το εσωτερικο λες κ ηταν παλιο μοντελο κ ειδικα τα κουμπια τις πλαφονιερας,επισης οταν ροπιαζε καπου στις 1800 στροφες αν θυμαμαι καλα,ειχε τριγμους μεσα το αμαξι. -
Έτσι όπως πάει η δουλειά με τις επιλογές των κατασκευαστών σε λίγο καιρό τα 42 λίτρα ρεζερβουάρ θα μας φαίνονται παρα πολλά...
-
εγω το εχω αυτο το μοντελο πετρελαιο...ετσι ακριβως οπως τα λες ειναι
-
Γεια σας κι απο εδω. Εχω μια απορια σχετικα με ενα Aygo που εχουμε στην οικογενεια. Ειναι μοντελο του 2011-12, καπου πριν αλλαξει και ερθει το νεο. Ανηκει στην συζυγο και το ειχε για να δουλεια μεσα στην πολη και τωρα πλεον πηγαινει και τα παιδια στο σχολειο και αυτη συνεχιζει στην δουλεια. Το αυτοκινητο κανει μικρες διαδρομες καθε ημερα γιατι δεν εξυπηρετει η συγκοινωνια την συζυγο. Πριν από λιγο καιρο ενας βιαστικος οδηγος πηγε να χωθει αναμεσα στο αμαξι και σε παρκαρισμενο φορτηγο δεξια και αφου δεν χωρουσε προτιμησε να ακουμπησει το αμαξι μας παρα το φορτηγο που θα του εκανε ζημια στο δικο του. Μετα βγηκε και απο πανω και ελεγε ψεματα πως η συζυγος εκανε σφηνα και αυτος ηταν απο δεξια, οτι ηταν νομιμος, οτι εχει παθει ζημια και θελει επισκευη και γενικα οτι μπορουσε για να αποφυγει την δηλωση. Αποφασισα λοιπον να βαλω καμερα στο αμαξι, κατι που εχω δει οτι εχουν κανει πολλοι οδηγοι πλεον. Θα ηθελα να ρωτησω λοιπον αν εχει βαλει κανεις αλλος κατι τετοιο και πως οδηγησε τα καλωδια γιατι από αυτα που ειδα η ασφαλεια που παει στον αναπτηρα και θα δωσει το ρευμα βρισκεται στο κουτι πισω απο το τιμονι. Δεν θελω να ανοιξω και να αρχισω τα πειραματα γιαυτο ρωταω εκ των προτερων. Θελω να ξερω διαδρομη των καλωδιων, αν το ξερει καποιος, για να μην γινει καμια ζημια με το τιμονι που στριβει και πιθανον να ενοχλει τα καλωδια.
Κατι αλλο τωρα. Επειδη τα παιδια παιζουν πανω στα καθισματα και τα λερωνουν. Εχετε ιδεα που μπορουμε να βρουμε καλυμματα για το αμαξι; Πισω το καθισμα ειναι για δυο επιβατες και δεν χωρανε ευκολα τα κλασσικα καλυμματα που βρισκουμε στα καταστηματα. Μπροστα το καθισμα με το προσκεφαλο που ειναι ενωμενο με την πλατη ειναι ακομα χειροτερο. Δοκιμασα καποια παλια που μου εδωσε ενας φιλος και δεν κανουν αρα ψαχνω κατι ειδικα για aygo. Καποια προταση μαγαζιου για αγορα;
-
Ο χρήστης leciyaf έγραψε:
Επειδη τα παιδια παιζουν πανω στα καθισματα και τα λερωνουν.Εν κινήσει τα παιδιά είναι χύμα πίσω, αντί να είναι δεμένα σε παιδικά καθισματάκια;
-
Οσο ειναι ακινητο το αυτοκινητο και μεχρι να δεθουν η μεχρι να βγουν οταν φτανουν στο σχολειο η στο σπιτι. Ξερουν να ανοιξουν τις ζωνες και αρχιζουν τα παιχνιδια. Πατανε πισω και ερχονται μπροστα για να βγουν μαζι με την μαμα απο μπρος και το εχουν κανει το σαλονι χαλια ειδικα οταν εχουν πιο λερωμενα παπουτσια βροχερες μερες.
-
Μια λύση είναι να τους βγάζετε τα παπούτσια. Η άλλη είναι να ακούσουν καμιά φωνή...
Καλύμματα κατά παραγγελία μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε ταπετσέρης. Αλλά η λύση είναι να μάθουν τα παιδιά να συμπεριφέρονται. Καλό θα τους κάνει και στην μετέπειτα ζωή τους. -
Έτσι!
-
Σε ποια περιοχή είσαι;
Sent from my iPhone using Tapatalk
TOYOTA FORUM