-
Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα, εγώ π.χ. δεν θα αγόραζα τίποτα από αυτά και θα πήγαινα σε κάτι άλλο, μεγαλύτερο σε μέγεθος/μεταξόνιο.
Αλίευσα όμως αυτό :
Κάθε μέρα μας έλεγαν ότι το πρότζεκτ παραήταν δύσκολο», λέει ο επικεφαλής του προγράμματος, Stijn Peeters. «Μας είπαν να σταματήσουμε, αλλά είχαμε πάντα την υποστήριξη της διοίκησης [λέγε με Akio Toyoda]».
Όπως και να ’χει, μια τόσο μεγάλη εταιρεία όπως η Toyota δεν είναι φτιαγμένη για να εξελίσσει, να κατασκευάζει και να πουλά ένα μοντέλο πολύ περιορισμένης παραγωγής που να διαφέρει τόσο από τα βασικά μοντέλα. Οι δύσκαμπτες, μακροχρόνιες στρατηγικές προϊόντων και τα εργοστάσια που λειτουργούν με μικρομετρική ακρίβεια δεν αφήνουν περιθώριο για πολύ βραχυπρόθεσμα προγράμματα όπως αυτό. Για τον Peeters και τον αρχιμηχανικό Yoshinori Sasaki, το όλο πρότζεκτ ήταν μια μάχη από την αρχή μέχρι το τέλος. Υποπτευόμαστε ότι, αν είχαν μιλήσει στο ΔΣ για 300 άλογα και τετρακίνηση, η ιδέα του Yaris GRMN δεν θα είχε επιβιώσει ούτε στην πρώτη συνάντηση.
Δεν γνωρίζω τι από όλα αυτά που γράφει είναι αλήθειες, είναι γνωστό ότι οι πρωκτοφυλλάδες γράφουν ότι παπαργιά τους υπαγορεύσει το (υπερφίαλο) τμήμα τύπου του κάθε μαγαζιού, ψήγματά του όμως τα βρίσκω αρκετά αληθοφανή. Να σημειώσουμε ότι τα 400 τεμ. 'φύγανε' συμπούπουλα άμα τη ανακοινώσει τους.
http://www.drive.gr/test-drives/apostoli/odigoyme-kayto-toyota-yaris-grmn-ton-210-ps
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Μην ΥΠΕΡτονίζουμε ζμπορ οδικές συνπεριφορές σε 1500άρια 75,90,100 ίππων ή δίλιτρα 120 αραβίας και 1400 κιλών, όλα αυτά το 2017, θα πέσει ο σέρβερ.
Αξιόπιστα, οικονομικά αμάξια που κάνεις ευχάριστα τη δουλειά σου, ναι. Μέχρι εκεί.Οοοοοταν οδηγησεις ενα 6αρι με 123 ιππους στον Τροχο και καταλαβεις οτι τα φρενα ειναι Μονο για τα φαναρια,θα εχεις αποψη για σπορ πατημα. Απειρες φορες κανω πλακιτσα σε ανωτερες ονομαστικα ιπποδυναμεις σε στροφοδιαδρομες
-
Μοντέλο ΜΚ2 1.800 κάνει? Το οδήγησα το 2014 όταν έψαχνα να βρω αμάξι να αντικαταστήσει το χαμαιτυπείο Ρόβερ 75 που είχα. Καλό ήταν για τη δουλειά που το θέλω, δεν κατουρήθηκα κιόλας επάνω μου, αν και μου έκανε γι' αυτά που ήθελα.
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
H Mazda προσπαθεί εδώ και χρόνια, όντας αδύναμη οικονομικά, να κάνει 'το σκατό, παξιμάδι' και να φτιάχνει sport αυτοκίνητα μόνο και μόνο βάσει οδηγικών χαρακτηριστικών. Είδε κιόλας ότι τα διάφορα MPS, RX κλπ δεν πουλάνε όσο θα έπρεπε ώστε να φέρουν χρήμα, και σου λέει 'θα πουλήσω στον ανήσυχο πιτσιρικά και οικογενειάρχη, μόνο με συμπεριφορά και σχεδίαση', που δεν χρειάζονται R&D, πολλές γραμμές παραγωγής, μεγάλο inventory κλπ.Δεν μπορώ να συμφωνήσω σε αυτό. Μπορεί η Mazda να είναι νάνος μπροστά στην οικονομική δύναμη της Toyota αλλά το R&D που κάνει είναι τεράστιο. Έχει αποφασίσει να επικεντρωθεί στην τεχνολογία εσωτερικής καύσης και επιδεικνύει αξιοθαύμαστα επιτεύγματα. Του χρόνου για παράδειγμα θα βγάλει στην παραγωγή τον πρώτο κινητήρα μεταβλητής συμπίεσης ο οποίος μάλιστα θα φέρει και κομπρέσορα! Επίσης η ελάφρυνση των αυτοκινήτων που προωθεί, όπως και η καλή συμπεριφορά μόνο φτηνές δεν είναι από άποψη εξέλιξης. Βέβαια για την αγορά των ΗΠΑ κότσαρε και ένα turbo πάνω στο 2,5 λίτρων κινητήρα της ώστε να έχει την δύναμη που θέλουν εκεί. Αυτό είναι πάμφθηνο και πανεύκολο να γίνει. Γενικά η εταιρεία είναι engineering driven, σε αντίθεση με την Toyota. Φαίνεται από τον τρόπου που επικοινωνεί μαζί σου το κάθε αυτοκίνητό της. Φτιάχθηκε από ανθρώπους που αγαπάνε τα αυτοκίνητα και όχι από ανθρώπους που σκέφτονταν μόνο τον ισολογισμό στο τέλος του έτους. Βέβαια μην περιμένετε και συγκινήσεις επιπέδου Maserati, για καθημερινά αυτοκίνητα μιλάμε.
-
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Μοντέλο ΜΚ2 1.800 κάνει? Το οδήγησα το 2014 όταν έψαχνα να βρω αμάξι να αντικαταστήσει το χαμαιτυπείο Ρόβερ 75 που είχα. Καλό ήταν για τη δουλειά που το θέλω, δεν κατουρήθηκα κιόλας επάνω μου, αν και μου έκανε γι' αυτά που ήθελα.Έκανες γύρω το τετράγωνο;;;;
Σαφώς και τα 0-100 δεν είναι το ατού του......τεςπα!δεν νομίζω οτι έχει νόημα να το συνεχίσουμε.... -
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
https://www.car.gr/11041212-toyota-auris-1-3-vvti-3d
Τι λετε για το παραπανω αμαξι αξιζει?Προοριζεται για πρωτο αμαξι ... μεσα στην πολη κυριως αλλα και 1 με 2 υποχρεωτικα ταξιδια το μηνα.
Αν δεν κάνω λάθος κάποια παρτίδα του 1.33 το τσίμπαγε το λαδάκι.
Ισχυει, γενικοτερα οχι παρτιδα.
-
Το οποίο είχε καλυφθεί στην εγγύηση αν δε κάνω λάθος, στο 1ο ή 2ο σέρβις σε επίσημο συνεργείο.
-
Δε νομιζω ν αλλαζαν μοτερ.
-
Ξέρουμε αν ο κινητήρας της Corolla Verso του 2005 (1.8, 129 άλογα) είναι αξιόπιστος με Lpg; Ευχαριστώ πολύ!
-
Βαλε τρειλερ στο miata καλυτερα
-
Μήπως εννοείς Miata στο τρέιλερ χαχαχα;
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Ξέρουμε αν ο κινητήρας της Corolla Verso του 2005 (1.8, 129 άλογα) είναι αξιόπιστος με Lpg; Ευχαριστώ πολύ!LPG = πρόβλημα αργά ή γρήγορα
Εμένα σε corolla vvti το εβγαλε σε 100.000 χλμ με LPG, συνολικά 170.000 χλμ. Κόστος περίπου 450 ευρώ. Πάλι συμφέρει αφού θυμάμαι με 25 ευρώ έκανα 500 χλμ, αλλά τη βλάβη κ την ταλαιπωρία δεν τη γλιτώνεις μάλλον.
Ξέρω πολλους που εβαλαν υγραέριο. Δεν ξέρω κανέναν χωρίς βλάβη... -
Όπως τα υπολογίζω, σε 100Κ θα έχουν εξοικονομηθεί 4,5 χιλιάρικα, οπότε τα 450 ευρώ ακούγονται λογικό νούμερο.
Σε ευχαριστώ πολύ! -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Όπως τα υπολογίζω, σε 100Κ θα έχουν εξοικονομηθεί 4,5 χιλιάρικα, οπότε τα 450 ευρώ ακούγονται λογικό νούμερο.
Σε ευχαριστώ πολύ!Έτσι ακριβώς το σκέφτηκα κ εγώ. Καηκε μια βαλβιδα και χρειάστηκε καθαρισμος σε όλο το καπάκι.
Επίσης βάλε καλο σύστημα για να μην είσαι συνεχώς συνεργείο! Και μην το πας συνεχώς με υγραέριο αλλα εναλλαξ με βενζίνη για να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής του κινητήρα... -
Δε ξέρω τι ακριβώς παίζει με το αέριο και τι γίνεται. Νομίζω όμως ότι όλα είναι συνάρτηση του ΠΟΥ κάνεις την εγκατάσταση, ΠΟΥ κάνεις το service, ΠΩΣ προσέχεις το αυτοκίνητο, ΤΙ υγραέριο βάζεις κτλ κτλ.
Δε γίνεται ο περίγυρος μου που έχουμε βάλει LPG ενδεικτικά αναφέρω (RAV 4 MK3, SEAT IBIZA 1.4, C200 1.8, X3 2.0) πλέον με πάνω από 100.000 χλμ να μην έχουν βγάλει πρόβλημα. Τώρα αν επιλέγει κάποιος ως επιλογή τον Μπάμπη τον Σουγιά κάτω στη ρεματιά με 250 ευρώ τοποθέτηση, τότε ναι θα έχει πρόβλημα εξ ορισμού. -
Αρκετοί έχουν την άποψη ότι ο ιάπωνας είναι τσακωμένος με το υγραέριο. Αν γνωρίζετε περιπτώσεις με Τουότα ας τις αναφέρετε, όπως επίσης και την πιθανολογούμενη αιτία και την έκταση της ζημιάς.
-
Ο χρήστης cmak έγραψε:
Δε ξέρω τι ακριβώς παίζει με το αέριο και τι γίνεται. Νομίζω όμως ότι όλα είναι συνάρτηση του ΠΟΥ κάνεις την εγκατάσταση, ΠΟΥ κάνεις το service, ΠΩΣ προσέχεις το αυτοκίνητο, ΤΙ υγραέριο βάζεις κτλ κτλ.
Δε γίνεται ο περίγυρος μου που έχουμε βάλει LPG ενδεικτικά αναφέρω (RAV 4 MK3, SEAT IBIZA 1.4, C200 1.8, X3 2.0) πλέον με πάνω από 100.000 χλμ να μην έχουν βγάλει πρόβλημα. Τώρα αν επιλέγει κάποιος ως επιλογή τον Μπάμπη τον Σουγιά κάτω στη ρεματιά με 250 ευρώ τοποθέτηση, τότε ναι θα έχει πρόβλημα εξ ορισμού.Ολλανδικό σύστημα prins, από τα καλύτερα της αγοράς (πάνω από 1.500 ευρώ η εγκατάσταση...) στο καλύτερο και πιστοποιημένο συνεργείο της πόλης που μένω και με εμπειρία δεκαετιών στο υγραέριο...
Καμία δυσλειτουργία καθ' όλη τη διάρκεια της χρήσης (5 χρόνια και 100.000 χλμ.) με εξαίρεση τη βλάβη στο τέλος αυτής της περιόδου. Όλα τα σέρβις στην ώρα τους και το αυτοκίνητο σε άριστη πάντα κατάσταση. Το πούλησα με 185.000 χλμ και συνεχίζει ακάθεκτο...Ομολογώ ότι βαρύ ποδάρι έχω πάντως...
Στα Γιάννενα που μένω η μισή πόλη έχει υγραέριο. Όσοι ξέρω έχουν τουλάχιστον μια τέτοια βλάβη, μερικοί και δεύτερη. -
Τι να πω ρε φίλε δε ξέρω. Ενδεχομένως να έχει να κάνει και με την ποιότητα του καυσίμου. Έχω ακούσει και εγώ για διάφορους που είχαν βλάβη ή δεν είχαν αντίστοιχα αλλά επιλέγω σαν δείγμα μόνο ανθρώπους που ξέρω και τα αμάξια τους, και το ιστορικό τους αλλά και τον τρόπο που τα μεταχειρίζονται/ συντηρούν.
Σε κάθε περίπτωση όμως νομίζω ότι πολλοί παράγοντες επηρεάζουν και όχι το σύστημα από μόνο του. -
Καλημέρα σε όλους,
είμαι νέος στο forum και θα καταλάβετε παρακάτω το λόγο που δημιούργησα λογαριασμό.
Είμαι κάτοχος ενός Auris 2009 βενζίνη 1.3 16V VVT-i.Μετά το πέρας της 6ετούς εγγύησης, δεν πηγαίνω για service στην αντιπροσωπεία, αλλά τηρώ αυστηρά το πρόγραμμα των service.
Αυτή τη στιγμή, το αυτοκίνητο έχει 116300km.
Το πρώτο service εκτός αντιπροσωπείας το έκανα σε ένα συνεργείο της γειτονιάς. Μου φόρεσε λάδι Castrol 5W30.
Πριν από ένα ταξίδι στον έλεγχο της στάθμης, παρατήρησα στάθμη χαμηλότερη από τη χαμηλή ένδειξη του δείκτη. Συμπλήρωσα με λάδι της Toyota που μου είχε ξεμείνει.Το επόμενο service, το έκανα σε συνεργείο ενός πρώην υπεύθυνου συνεργείου σε αντιπροσωπεία της Toyota.
Του ανέφερα το περιστατικό και μου έβαλε λάδι 5W30 Eneos. Μου είπε ότι είναι λίγο καλύτερο από αυτό της Toyota.
Αποτέλεσμα: Σε 4950km, μου χτύπησε λαμπάκι 'Low Oil Pressure', το οποίο επιβεβαίωσα με τον έλεγχο της στάθμης.
Του τηλεφωνώ και μου λέει ότι για τους συγκεκριμένους κινητήρες, έχει εκδοθεί Τεχνική Οδηγία από την Toyota.
Πηγαίνω χθες στο συνεργείο, αδειάζω το λάδι και γεμίζω με το λάδι της Toyota 5W30 με σκοπό να το παρακολουθήσουμε.Η Τεχνική Οδηγία της Toyota είναι να γίνει αλλαγή στο καπάκι του κινητήρα, διότι με τα χιλιόμετρα, όπως μου είπε, δεν υγροποιεί τις αναθυμιάσεις.
Από όσα κατάλαβα, δεν είναι αυτή η αιτία της καύσης του λαδιού, αφού μου είπε ότι με την αλλαγή αυτή (~370€ μόνο το υλικό) απλά θα καίει λιγότερο.
Θα ήθελα να ξέρω αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα.Έχει νόημα να γίνει αλλαγή στο καπάκι της μηχανής μόνο για να 'κουκουλώσει' το πρόβλημα, αν δεν πρόκειται να το λύσει?
Πιστεύετε ότι κάθε ενέργεια/ παρέμβαση στον κινητήρα πρέπει να γίνει σε επίσημη αντιπροσωπεία της Toyota?
(η εγγύηση έχει λήξει. Το συνεργείο είναι στη διαδικασία να λάβει επίσημη εξουσιοδότηση για Toyota-Lexus).Επίσης, ο μάστορας μου ανέφερε ότι στην έσχατη περίπτωση γίνεται αλλαγή των κυλίνδρων με καινούργιους Ιαπωνικής κατασκευής (αυτοί που φοράει η μηχανή εξ' εργοστασίου δεν είναι ιαπωνικοί). Δεν τόλμησα να ρωτήσω για κόστος.
Ευχαριστώ προκαταβολικά
TOYOTA FORUM