-
*Oι μικροί ντίζελ κινητήρες δεν έχουν μέλλον,πράγμα το οποίο παραδέχονται πλέον και οι ίδιες οι αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες ανακοινώνουν η μια μετά την άλλη ότι η ζήτηση για ντίζελ πέφτει κατακόρυφα. Από την άλλη, εταιρείες σαν την Toyota, που οδηγούν τις εξελίξεις στην αυτοκίνηση, επενδύουν σε άλλες λύσεις όπως είναι τα υβριδικά σύνολα ή το υδρογόνο. Έτσι, το νέο C-HR δεν έχει στην γκάμα του ντίζελ μοτέρ, ενώ το ανανεωμένο Yaris θα έχει προς το παρόν ντίζελ…μόνο στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.
Όσον αφορά το νέο Yaris, το μοντέλο θα διατίθεται με ντίζελ μοτέρ μόνο σε όσες χώρες το ζήτησαν για την αγορά τους. Μεταξύ αυτών η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία. Και αυτό μέχρι νεωτέρας, δηλαδή μέχρι την ανακοίνωση των νέων εκπομπών ρύπων που αναμένεται τον Σεπτέμβριο.
Σε όλες τις υπόλοιπες αγορές (Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, κλπ) το ντίζελ Yaris δε θα συνεχίσει την εμπορική του καριέρα, αφού δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης του συγκεκριμένου κινητήρα, με τους αγοραστές να επιλέγουν μόνο πετρελαιοκινητήρες μεγάλου κυβισμού και στην περίπτωση του Yaris, την υβριδική και βενζινοκίνητη έκδοση.*
-
Άρα πάλι πρώτο σε πωλήσεις το '17
-
Και η κούκλα ¨Μπάρμπι' είναι πρώτη σε πωλήσεις παγκοσμίως και για πολλά πολλά χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι η καλύτερη κούκλα που φτιάχτηκε ποτέ!
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
ΑνακλησούλαΣτην Ελλάδα η
ανάκληση αφορά 7.437 Corolla και Auris, παραγωγής από τον Ιανουάριο 2010 έως τον Νοέμβριο 2012. -
Αναβάθμιση του συστήματος ESP στο νέο Hilux
Πρακτικά αύξησαν ελάχιστα την πίεση στα ελαστικά και ρύθμισαν πιο αμυντικά το ESP, ώστε να φρενάρει το αυτοκίνητο και να μην προσπαθεί απλά να ελέγξει την ταλάντωση του.
ΥΓ. Μου θύμισε την φιλοσοφία λειτουργίας του Tiguan, οπού και εκεί το ESP είναι αρκετά παρεμβατικό και πρακτικά σχεδόν ακινητοποιεί το αυτοκίνητο κατά τον ελιγμό.
-
Καλησπερα. Εχει κανει κανεις την ανακληση πυροκροτητη αεροσακου οδηγου; κ αν ναι τι ακριβως κ που ξηλωνουν; πισω απο κορνα;
-
Ο χρήστης dexter130101 έγραψε:
Καλησπερα. Εχει κανει κανεις την ανακληση πυροκροτητη αεροσακου οδηγου; κ αν ναι τι ακριβως κ που ξηλωνουν; πισω απο κορνα;Καλημέρα,καλή εβδομάδα.
Έκανα εγώ την προηγούμενη Τετάρτη στη Polis στο Σταυρό.
Απ'ότι μου είπαν & είδα βγάζουν από το τιμόνι εκεί που είναι ο αερόσακος & από το ταμπλό στην δεξιά πλευρά.
Αλλά δυστυχώς θα ξαναπάω διότι δεν το πρόσεξα εκείνη την ώρα παρά μόνο χτες που το καθάρισα δεν μου έκλεισαν καλά το ταμπλό & προεξέχει από την κολώνα. -
Ο χρήστης HUNTER.GR έγραψε:
Καλησπερα. Εχει κανει κανεις την ανακληση πυροκροτητη αεροσακου οδηγου; κ αν ναι τι ακριβως κ που ξηλωνουν; πισω απο κορνα;
Καλημέρα,καλή εβδομάδα.
Απ'ότι μου είπαν & είδα βγάζουν από το τιμόνι εκεί που είναι ο αερόσακος & από το ταμπλό στην δεξιά πλευρά.
Αλλά δυστυχώς θα ξαναπάω διότι δεν το πρόσεξα εκείνη την ώρα παρά μόνο χτες που το καθάρισα δεν μου έκλεισαν καλά το ταμπλό & προεξέχει από την κολώνα.Αυτες τις τσαπατσουλιες φοβαμαι κ εγω. Ευχομαι να μην εχω μεθαυριο παρατραγουδα. Σου αλλαξαν κ συνοδηγου;
-
Ο χρήστης dexter130101 έγραψε:
Καλημέρα,καλή εβδομάδα.
Αλλά δυστυχώς θα ξαναπάω διότι δεν το πρόσεξα εκείνη την ώρα παρά μόνο χτες που το καθάρισα δεν μου έκλεισαν καλά το ταμπλό & προεξέχει από την κολώνα.Αυτες τις τσαπατσουλιες φοβαμαι κ εγω. Ευχομαι να μην εχω μεθαυριο παρατραγουδα. Σου αλλαξαν κ συνοδηγου;
Τσαπατουλιά όντως.Ναι & του συνοδηγού άλλαξαν.
Πήγα χτες & μου το έφτιαξαν,ούτε 5' δεν το κράτησαν. -
Καλημέρα σε όλους.
Εδώ και περίπου 9 μήνες, από τον Σεπτέμβρη του 2016, είμαι κάτοχος ενός καινούριου Toyota Auris Hybrid (Active).
Αναρωτιόμουν καταρχήν ποια είναι η χώρα κατασκευής του αυτοκινήτου, για αμάξωμα, κινητήρα, κτλ. Ψάχνοντας έχω βρει για Μεγάλη Βρετανία ή ίσως Τουρκία. Γνωρίζετε να μου πείτε;Επίσης, ενώ όλα καλά γενικά, σε ένα μεγάλο ταξίδι πρόσφατα, έχοντας ανοιχτό το air condition για κανά 2-ωρο, άκουσα ένα τρίξιμο συνεχόμενο, όχι πολύ έντονο αλλά ακουγόταν ξεκάθαρα (το άκουσε και η γυναίκα μου), μου φάνηκε, χωρίς να είμαι σίγουρος, ότι μπορεί να προερχόταν από το air condition (fan ή κάτι άλλο). Τις επόμενες μέρες και εντός πόλης, με air condition ή χωρίς, δεν έχω ξανακούσει τίποτα. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να ήταν;;...
Σε λίγο καιρό θα φτάσω τα 15000 χλμ., και θα το πάω για το 1ο σέρβις, δεν γνωρίζω ακριβώς τι περιλαμβάνει, αλλά σκέφτομαι να τους αναφέρω το παραπάνω θέμα να κοιτάξουν μήπως δουν κάτι, αν και δύσκολο, αφού δεν ακούγεται πλέον τίποτα μέσα στην πόλη. -
Τα υβριδικά φτιάχνονται Γαλλία.
Ο θόρυβος μπορει να μην ηταν κατι σοβαρό, απλα συστολή διαστολή.
Στο 1ο σερβις αλλάζουν λάδια και φίλτρο και κάνουν τεστ στην μπαταρία ....
κανα κατοσταρικο το κόστος. -
Από κατανάλωση πως πάει?
-
Κολλημένο στο 5.
Σε διαδρομές εκτός πόλης το μηδενίζω και αναλόγως το ζόρισα βλέπω και 4,4 το πολυ μεχρι 5 παλι.
Το αμάξι ειναι οικονομικότατο και ξεκούραστο.
Ενοχλεί μονο ο θόρυβος ψηλα στο ζόρισμα -
Μία διόρθωση το αυτοκίνητο συναρμολογείται στην Αγγλία. Βλέπε εδώ
http://www.toyotauk.com/toyota-in-the-uk.html
Επίσης ο αριθμός πλαισίου στα αγγλικά toyota αρχίζει από SB.. (Τουλάχιστον μέχρι πριν λίγα χρόνια). Η άδεια κυκλοφορίας θα γράφει λογικά ΤΟΥΟΤΑ UK. -
Ειμαι σχεδόν σίγουρος για Γαλλία. Ρωτά και έναν έμπορο για επιβεβαίωση.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ειμαι σχεδόν σίγουρος για Γαλλία. Ρωτά και έναν έμπορο για επιβεβαίωση.Οι έμποροι λόγω επαγγέλματος είτε δεν είναι ειλικρινείς είτε δεν γνωρίζουν καθώς έχει (για TOYOTA τα ακόλουθα):
Aygo (Τσεχία)
Yaris (Γαλλία και τα υβριδικά Yaris)
Auris (Αγγλία + Υβριδικά Auris και Τουρκία)
Avensis (Αγγλία)
CHR (Τουρκία και τα υβριδικά)
RAV 4 (Ιαπωνία)!!!!
Prius (Ιαπωνία)
Hilux (Ταιλάνδη) όπως και τα αγροτικά της Ford - Mazda. Της νισσάν (Navara) στην Ισπανία εξού και το όνομα...
Landcruiser (Ιαπωνία)https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_T ... facilities
-
Ο χρήστης gnikas έγραψε:
Ειμαι σχεδόν σίγουρος για Γαλλία. Ρωτά και έναν έμπορο για επιβεβαίωση.
Οι έμποροι λόγω επαγγέλματος είτε δεν είναι ειλικρινείς είτε δεν γνωρίζουν καθώς έχει (για TOYOTA τα ακόλουθα):
Aygo (Τσεχία)
Yaris (Γαλλία και τα υβριδικά Yaris)
Auris (Αγγλία + Υβριδικά Auris και Τουρκία)
Avensis (Αγγλία)
CHR (Τουρκία και τα υβριδικά)
RAV 4 (Ιαπωνία)!!!!
Prius (Ιαπωνία)
Hilux (Ταιλάνδη) όπως και τα αγροτικά της Ford - Mazda. Της νισσάν (Navara) στην Ισπανία εξού και το όνομα...
Landcruiser (Ιαπωνία)https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_T ... facilities
Εγώ πάντως γαι το Yaris έγραφα τόση ώρα, το οποίο όπως και εσύ γράφεις παράγεται Γαλλία)!
Τώρα διαβασα καλύτερα και είδα ότι εσύ έχεις Auris! -
Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ για κάποιο καλό και οικονομικό συνεργείο για σέρβις ενός AYGO, γιατί σε δύο αντιπροσωπίες που ρώτησα ήταν πανάκριβοι τουλάχιστον σε σχέση με αυτά που δίνω στη μαζντα. Περιοχή Κορωπί. Ευχαριστώ.
-
Πάντα η toyota έβγαζε αυτοκίνητα με ''ψυχή''!
CELICA!βγάλε και τώρα και ας είναι και υβριδικό!
Τι μου θύμισε το jalopnik , συγκινήθηκα
-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
Πάντα η toyota έβγαζε αυτοκίνητα με ''ψυχή''!Ναι ναι ,εβγαζε 1 απο τα 20 της γκαμας...
TOYOTA FORUM