-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Οι περισσότερες γυναίκες που το πήραν όμως δεν έχουν τη δική σου (δική μας) αίσθηση του 'ορίου', έτσι?
Την αποκτούν στον πρώτο δρόμο με άσφαλτο καθρέπτη ή στα πρώτα σαπουνόνερα ή στα πρώτα χαλίκια ή.... οι ελληνικοί δρόμοι είναι γεμάτοι παγίδες που φέρνουν ένα αυτοκίνητο στο όριό του όσο συντηρητικός και να είσαι.
Ποτέ δε συμμερίστηκα την άποψη 'αφού είναι δεν πειράζει να μη στρίβει, αφού δεν πρόκειται να οδηγηθεί ποτέ στο όριο'. Μια φορά θα χρειαστείς την προβλεψιμότητα στο όριο και εκεί θα σε αφήσει εκτεθειμμένο. Και ως γνωστόν μια φορά αρκεί για να σκοτωθείς.
Συμφωνώ απολύτως με τον Κώστα.
Πραγματικά το Στάρλετ της γυναίκας μου, του 1995 με 75000 χιλ έχει αρχίσει να την φοβίζει, σε σημείο που να δανείζεται το Avensis μας για το καθημερινό πήγαινε έλα στην δουλειά. Πριν λίγο καιρό δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι θα οδηγούσε το 'φορτηγό'. Δύο φορές όμως τον τελευταίο μήνα, σε άσφαλτο γυαλί και νερά, το πίσω μέρος ακολούθησε τον δικό του δρόμο .
Το αμαξάκι είναι σε άριστη κατάσταση, αλλά δεν μπορεί σε αυτές τις συνθήκες να ξεπεράσει το DNA του.
Βέβαια εγώ δεν το αλλάζω με τίποτε - μετά από 8 χρόνια άλλαξα ένα λαμπάκι και την μπαταρία -
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Δεν αντιλέγω αλλά πλέον ένα τέτοιο παλιό αυτοκίνητο ποιες προδιαγραφές/απαιτήσεις των σημερινών οδηγών μπορεί να καλύψει?
Να σου πω ποιές ΔΕΝ μπορεί να καλύψει:
ο ΔΕΝ στρίβει, τουλάχιστον απολαυστικά.
ο ΔΕΝ προσφέρεται για πουλ-μουρ.
ο ΔΕΝ έχει ηλεκτρικά αναδιπλούμενες ζαρντινιέρες για να πάρεις τζούρα.Κατά τα άλλα, νομίζω ΔΕΝ υστερεί πουθενά.
...και έχεις απόλυτο δίκιο. Με μια παρατήρηση. Κανένα σημερινό μικρό της κατηγορίας δεν στρίβει απολαυστικά...
Σπύρος
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Ως γνωστόν, η ράβδος πανάρ 'βλάπτει σοβαρά την υγεία' του στησίματος του αυτοκινήτου.
Speak for yourself!
Η Άλφασουντ έχει (ασύμμετρους) συνδέσμους Βατ και ράβδο Πανάρ στον πίσω άκαμπτο(?) άξονά της αλλά κι αν έχει ακούσει διθυράμους για το στήσιμό της!
Οι υπεραπλουστεύσεις βλάπτουν περισσότερο την υγεία!
Η Πανάρ για να 'παίζει' θέλει σκληρό στήσιμο, αλλιώς αποσταθεροποιεί συνεχώς το πίσω μέρος με τις εγκάρσιες μετατοπίσεις που προκαλεί στον (άκαμπτο) άξονα. Αν δεν θέλεις άνεση, no problem!
-
Η Πανάρ για να 'παίζει' θέλει σκληρό στήσιμο, αλλιώς αποσταθεροποιεί συνεχώς το πίσω μέρος με τις εγκάρσιες μετατοπίσεις που προκαλεί στον (άκαμπτο) άξονα. Αν δεν θέλεις άνεση, no problem!Ναι, αυτά λέει η θεωρία.
Στην πράξη όμως η Σουντ και οι 33 κατάφερναν να έχουν παροιμιώδη οδική συμπεριφορά χωρίς να είναι κούτσουρα. Η αποσταθεροποίηση του πίσω μέρους δεν είναι κακό (τουναντίον μάλιστα) αρκεί να είναι προβλέψιμη στο πότε εμφανίζεται και να μη δημιουργεί ανεξέλεγκτη υπερστροφή.
-
Δεν αντιλέγω αλλά πλέον ένα τέτοιο παλιό αυτοκίνητο ποιες προδιαγραφές/απαιτήσεις των σημερινών οδηγών μπορεί να καλύψει?
ο ΔΕΝ έχει ηλεκτρικά αναδιπλούμενες ζαρντινιέρες για να πάρεις τζούρα.Κατά τα άλλα, νομίζω ΔΕΝ υστερεί πουθενά.
Τυχαιο αραγε που οι περισσοτερες σχολες οδηγησης εχουν starlet;
Aλλά απο την άλλη στη ποίηση αυτό το λένε πλεονασμό στα Ελληνικά; Άς με διορθώσει κάποιος να μάθω και εγώ πως λέγεται
'Ποιητική άδεια'.
άδεια ή αδεία;
Το 'αδεία' είναι η δοτική της λέξης 'άδεια'. Εγώ χρησιμοποίησα την ονομαστική.
Ρε εσείς ξέρετε πολλά!!
Οσων αφορα εμενα δεν θα το ελεγα. Ο kyan ομως, ο οποιος με καλυψε απολυτα κ τον ευχαριστω, μαλλον.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Η Πανάρ για να 'παίζει' θέλει σκληρό στήσιμο, αλλιώς αποσταθεροποιεί συνεχώς το πίσω μέρος με τις εγκάρσιες μετατοπίσεις που προκαλεί στον (άκαμπτο) άξονα. Αν δεν θέλεις άνεση, no problem!
Ναι, αυτά λέει η θεωρία.
Στην πράξη όμως η Σουντ και οι 33 κατάφερναν να έχουν παροιμιώδη οδική συμπεριφορά χωρίς να είναι κούτσουρα. Η αποσταθεροποίηση του πίσω μέρους δεν είναι κακό (τουναντίον μάλιστα) αρκεί να είναι προβλέψιμη στο πότε εμφανίζεται και να μη δημιουργεί ανεξέλεγκτη υπερστροφή.
Στην πράξη, κανένα αυτοκίνητο εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει ράβδο πανάρ (αν εξαιρέσουμε αγροτικά και γενικά off-road) και φυσικά, ο λόγος δεν είναι το κόστος - μία ράβδος είναι. Μπορεί να είναι αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα 'έλεγχος εγκάρσιων μετακινήσεων του άξονα', όμως έχει έντονες παρενέργειες. Και πόσο προβλέψιμη μπορεί να είναι η αποσταθεροποίηση όταν εξαρτάται από το παραμικρό σαμαράκι που θα βρεις στη στροφή και θα συμπιέσει την ανάρτηση;
-
Στην πράξη, κανένα αυτοκίνητο εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει ράβδο πανάρ (αν εξαιρέσουμε αγροτικά και γενικά off-road) και φυσικά, ο λόγος δεν είναι το κόστος - μία ράβδος είναι. Μπορεί να είναι αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα 'έλεγχος εγκάρσιων μετακινήσεων του άξονα', όμως έχει έντονες παρενέργειες. Και πόσο προβλέψιμη μπορεί να είναι η αποσταθεροποίηση όταν εξαρτάται από το παραμικρό σαμαράκι που θα βρεις στη στροφή και θα συμπιέσει την ανάρτηση;Να σου πω, διαισθητικά θα προτιμούσα έναν εγκάρσιο συμμετρικό σύνδεσμο Βατ στη θέση της, (απόλυτα ευθύγραμμη κίνηση) αλλά και πάλι οι Άλφασουντ/33 δεν συμπεριφέρονται όπως περιγράφεις στα σαμαράκια. Την επόμενη φορά που θα έχω την ευκαιρία (γιατί ως γνωστό η Σουντ μου ανακατασκευάζεται) θα κοιτάξω τη ράβδο Πανάρ της για να δω πόση γωνία έχει σε σχέση με τον οριζόντιο άξονα. Από αυτή τη γωνία εξαρτάται και το μέγεθος της οριζόντιας μετατόπισης.
Και οι επιλογές στην αρχιτεκτονική της ανάρτησης είναι και λίγο ...μόδα, όπως ξέρεις.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Στην πράξη, κανένα αυτοκίνητο εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει ράβδο πανάρ (αν εξαιρέσουμε αγροτικά και γενικά off-road) και φυσικά, ο λόγος δεν είναι το κόστος - μία ράβδος είναι. Μπορεί να είναι αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα 'έλεγχος εγκάρσιων μετακινήσεων του άξονα', όμως έχει έντονες παρενέργειες. Και πόσο προβλέψιμη μπορεί να είναι η αποσταθεροποίηση όταν εξαρτάται από το παραμικρό σαμαράκι που θα βρεις στη στροφή και θα συμπιέσει την ανάρτηση;
Να σου πω, διαισθητικά θα προτιμούσα έναν εγκάρσιο συμμετρικό σύνδεσμο Βατ στη θέση της, (απόλυτα ευθύγραμμη κίνηση) αλλά και πάλι οι Άλφασουντ/33 δεν συμπεριφέρονται όπως περιγράφεις στα σαμαράκια. Την επόμενη φορά που θα έχω την ευκαιρία (γιατί ως γνωστό η Σουντ μου ανακατασκευάζεται) θα κοιτάξω τη ράβδο Πανάρ της για να δω πόση γωνία έχει σε σχέση με τον οριζόντιο άξονα. Από αυτή τη γωνία εξαρτάται και το μέγεθος της οριζόντιας μετατόπισης.
Και οι επιλογές στην αρχιτεκτονική της ανάρτησης είναι και λίγο ...μόδα, όπως ξέρεις.
ΑΑΑΑΧ,αυτή η Σούντ!!!
Αλλο πράγμα είναι παίδες!!!
Κώστα,πότε μέ τό καλό,θά είναι έτοιμη;
Θά ανέβεις γιά διήμερο ταξίδι 'αναψυχής' στά Σέρρας έμαθα,είναι αλήθεια; -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
[...] Και οι επιλογές στην αρχιτεκτονική της ανάρτησης είναι και λίγο ...μόδα, όπως ξέρεις.Αυτό ξαναπέστο.. τόσα χρόνια μας είχαν πρήξει με τους 'ημιάκαμπτους' και το πόσο αποτελεσματικοί είναι και άλλες μπούρδες, και ξαφνικά ανακάλυψαν τους τέσσερις σύνδεσμους και.. πόσο αποτελεσματικοί και άλλες μπούρδες!!
-
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
Τυχαιο αραγε που οι περισσοτερες σχολες οδηγησης εχουν starlet;
Καθόλου τυχαίο!
- Δεν χαλάει σχεδόν με τίποτα στα χέρια ατζαμήδων.
- έχει καλή ορατότητα και εύκολα σημάδια για αρχάριους
- είναι πολύ μικρό ώστε να είναι εύκολο στα παρκαρίσματα και τις στροφές μετά οπισθογωνίας
- παρά το μέγεθος έχει 4 πόρτες και χωράει (έστω μόλις για 3 τετράγωνα) 4 άτομα: εξεταζόμενο, δάσκαλο + 2 εξεταστές.
- Με 20 χμ/ώρα έχει άριστη οδική συμπεριφορά...
-
ρε παιδια τα 6 χρονια της τοyota τα δινει καμια ασφαλιστικη?
6 χρονια ολικη εγγυηση αντιπροσοπειας -
Ο χρήστης ippokratis έγραψε:
ρε παιδια τα 6 χρονια της τοyota τα δινει καμια ασφαλιστικη?
6 χρονια ολικη εγγυηση αντιπροσοπειαςΑντιπροσωπείας -ελληνικής- και όχι εργοστασίου. Τα επιπλέον τρία χρόνια είναι της Inchcape
ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ!!