-
Τώρα πάω να φωνάξω τον GTI να σε περιλάβει...
150 άλογα, 1100 κιλά και 'αγωνιστικό στήσιμο' με manual κιβώτιο πώς είναι δυνατό να είναι πιο γρήγορα από
150 άλογα, κάτι λιγότερο από 1300 κιλά (λόγω Selespeed) και ένα αυτόματο κιβώτιο που δεν ευνοεί τη sport οδήγηση (μιλάμε για 2001 και το παλιό selespeed);
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το πρώτο το οδηγεί ο Serresmeister Πατέλος και το 2ο ένας οδηγός αγώνων ονόματι Μοσχούτης.
Συμπέρασμα για το ποιόν των χρόνων: Άλλα λέει η Θειά μου και άλλα ακούν τα αυτιά μου.Σας αφήνω, γιατί αρχίζει το ματς......
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Τώρα πάω να φωνάξω τον GTI να σε περιλάβει...
150 άλογα, 1100 κιλά και 'αγωνιστικό στήσιμο' με manual κιβώτιο πώς είναι δυνατό να είναι πιο γρήγορα από
150 άλογα, κάτι λιγότερο από 1300 κιλά (λόγω Selespeed) και ένα αυτόματο κιβώτιο που δεν ευνοεί τη sport οδήγηση (μιλάμε για 2001 και το παλιό selespeed);
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το πρώτο το οδηγεί ο Serresmeister Πατέλος και το 2ο ένας οδηγός αγώνων ονόματι Μοσχούτης.
Συμπέρασμα για το ποιόν των χρόνων: Άλλα λέει η Θειά μου και άλλα ακούν τα αυτιά μου.Σας αφήνω, γιατί αρχίζει το ματς......
Μήπως εννοείς πιο αργά;
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ίσως να υπάρχουν άλλοι λόγοι που δεν κάνει χρόνους στην πίστα και όχι η πλευρική πρόσφυση στις στροφές.
Όπως?
Το βάρος της και μόνο ΙΜΗΟ, και όχι γιατί δεν φτάνουν τα άλογα. Νιώθοντας το αυτοκίνητο βαρύ, αυτομάτως πέφτεις στα φρένα 1-2 κλικ νωρίτερα από ότι με ένα πιο ελαφρύ αυτοκίνητο. Ακόμα κι αν τα φρένα αντέχουν (που αντέχουν), δύσκολα θα αφήσεις τον εαυτό σου να φρενάρει οριακά. Και στα φρένα είναι η μεγάλη χασούρα στην πίστα, όχι στα γκάζια.
Στο δρόμο είναι απίστευτες κουκλάρες οι Q4 πάντως. Όντας πρόσφατα στο Μερκούρη με τη μεγάλη 159 ti (respect στα φρένα της), το ευχαριστήθηκε η ψυχή μου. Ωραία θέση οδήγησης, τιμονάρα, ήχος και το στήσιμό της σε συνδυασμό με την κορυφαία μετάδοση είναι άλλο πράγμα. Μπουκάρεις στη στροφή α λα μπροστοκίνητο, βγαίνεις τέρμα γκάζι πατώντας στον πίσω εξωτερικό α λα πισωκίνητο. Αν θες απόλυτες γραμμές, δεν θα πει όχι. Αν θέλεις φλικάρισμα και τιμονιά για να γράψεις τη στροφή γλιστρώντας όμορφα, πάλι δεν θα πει όχι. Το βάρος το έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου από το τεχνικό φύλλο που διάβασες. Και μόνο. Στην πράξη, είναι κου-κλά-ρα.-
Κυριολεκτικά Krusenstern αυτή τη στιγμή,ΕΓΡΑΨΕΣ!!!!
Γιατί να μήν τα βλέπουμε αυτά γραμμένα στους 4Τ όμως; Αλλα όχι,στο περιοδικό βλέπουμε οτι πάντα τα Audi είναι καλύτερα και επίσης πιο οδηγοκεντρικά κι ας είναι το τιμόνι τους σαν χαλασμενο..!
Επίσης είναι εγκληματίες αυτοί που έκαναν ''159'' την ''156''....
Στην πράξη όμως... -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Για το βάρος, τα στοιχεία τα πήρα από τους πίνακες τεχνικών χαρακτηριστικών των περιοδικών (τεύχη Οκτωβρίου 2007).Δε ξερω σε ποια βαρη αναφερεσαι,αλλα τα πραγματα εγω τα βλεπω λιγο διαφορετικα...Οι πινακες λενε τις εργοστασιακες τιμες...οι οποιες πολλες φορες διαφερουν απο τη παραγματικοτητα.
Οι 4 Τροχοι μετρησαν την ΒRERA 3,2 ** 1744 Kg**!!!!Η Αλφα δινει βεβαια 1630...
Αντιθετα η 330xi ,αυτοματη μαλιστα,μετρηθηκε απο το περιοδικο 1637 Κg!
Μιλαμε για πανω απο 100 kg διαφορα...
Οποτε μονο το ιδιο δε ζυγιζουν Brera kai E92...
Και μη μου αρχισετε τωρα τις 'ασυμμετρες απειλες'.. -
Ο χρήστης ak20 έγραψε:
Κυριολεκτικά Krusenstern αυτή τη στιγμή,ΕΓΡΑΨΕΣ!!!!
Γιατί να μήν τα βλέπουμε αυτά γραμμένα στους 4Τ όμως; Αλλα όχι,στο περιοδικό βλέπουμε οτι πάντα τα Audi είναι καλύτερα και επίσης πιο οδηγοκεντρικά κι ας είναι το τιμόνι τους σαν χαλασμενο..!
Επίσης είναι εγκληματίες αυτοί που έκαναν ''159'' την ''156''....
Στην πράξη όμως...Και μην ξεχνάμε και την ΑΘΛΙΑ πίσω ανάρτηση των BMW E21/E30 που ήταν λες κι είχες αιωρούμενα ημιαξόνια πίσω... Και επέζησε αυτό το πράγμα και στη Ζ3 και στην πρώτη τρίπορτη 3άρα... Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.
Όπως ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ οι σκουριές των Lancia Beta, αλλά για τις μπεμπέκες Ε9 που σαπίζανε ακόμα περισσότερο δεν είπαμε ποτέ κουβέντα. Μήπως επειδή είχαν κινέζικο ατσάλι και τότε ήταν της μόδας να κατηγορούμε τους σοβιετικούς;
Μέχρι που ήρθαν τα περιοδικά κλασσικού αυτοκινήτου και παραδέχθηκαν ότι το ζήτημα της σκουριάς στη Lancia ήταν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΛΑΣΠΗ της Daily Mirror παρά πραγματικό πρόβλημα.
-
Πλάκα έχει το deja vu.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Στο δρόμο είναι απίστευτες κουκλάρες οι Q4 πάντως. Όντας πρόσφατα στο Μερκούρη με τη μεγάλη 159 ti (respect στα φρένα της), το ευχαριστήθηκε η ψυχή μου. Ωραία θέση οδήγησης, τιμονάρα, ήχος και το στήσιμό της σε συνδυασμό με την κορυφαία μετάδοση είναι άλλο πράγμα. Μπουκάρεις στη στροφή α λα μπροστοκίνητο, βγαίνεις τέρμα γκάζι πατώντας στον πίσω εξωτερικό α λα πισωκίνητο. Αν θες απόλυτες γραμμές, δεν θα πει όχι. Αν θέλεις φλικάρισμα και τιμονιά για να γράψεις τη στροφή γλιστρώντας όμορφα, πάλι δεν θα πει όχι. Το βάρος το έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου από το τεχνικό φύλλο που διάβασες. Και μόνο. Στην πράξη, είναι κου-κλά-ρα.-
Το'πιασες το νόημα για το πώς οδηγείται μια Q4. Δεν την πας σαν προσθιοκίνητο με πάτα-άσε αλλά σαν φτερούγα με το γκάζι στο πάτωμα και σημαδεύοντας με το τιμόνι εκεί που θέλεις να πας. Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω τόση ώρα.
καλα ρε Κωστα, δηλαδη κανενας οδηγος μεχρι τωρα δε τη πηγε 'οπως πρεπει' ???
Για να εξηγούμαι, μίλησα για οδήγηση της Q4 στο δρόμο, όχι στην πίστα. ΔΕΝ θα επέλεγα μια Brera ή μια 159 για οδήγηση στην πίστα. Δεν είναι το στιλ της, δεν βολεύεται και δεν θα με βολέψει, τελεία και παύλα.
-
Λες και όλοι όσοι θα πάρουν οποιοδήποτε σπορ ή 'σπορ' αμάξι θα το βάλουν σε πίστα...
Και ακόμη περισσότερο οι αριθμολάγνοι...
-
Όχι αλλά αν συμπεριφέρεται πλαδαρά και άβολα στην πίστα, το ίδιο πλαδαρά θα συμπεριφέρεται και στο δρόμο σε γρήγορη οδήγηση (που ισχύουν κατώτερα όρια πρόσφυσης).
-
Ούτε κι εγώ θα έπαιρνα Brera για την πίστα.
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Όχι αλλά αν συμπεριφέρεται πλαδαρά και άβολα στην πίστα, το ίδιο πλαδαρά θα συμπεριφέρεται και στο δρόμο σε γρήγορη οδήγηση (που ισχύουν κατώτερα όρια πρόσφυσης).Δεν ισχύει αυτό. Στο δρόμο τα όρια πρόσφυσης είναι πολύ χαμηλότερα από την πίστα για να προκαλέσουν κλίσεις και έχεις και μικροανωμαλίες που θα αποσταθεροποιήσουν εύκολα ένα σκληρό αυτοκίνητο ενώ ένα πιο μαλακό απλά θα τις ισοπεδώσει.
Είπαμε ρε παιδιά, έχει μαλακή ανάρτηση για πίστα η Brera αλλά δεν είναι και Citroen DS κιόλας!
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Όχι αλλά αν συμπεριφέρεται πλαδαρά και άβολα στην πίστα, το ίδιο πλαδαρά θα συμπεριφέρεται και στο δρόμο σε γρήγορη οδήγηση (που ισχύουν κατώτερα όρια πρόσφυσης).Αυτό που γράφεις στην παρένθεση αναιρεί ο,τι προσπαθείς υποστηρίξεις πιο πριν... Οι όποιες αδυναμίες ενός πλαισίου φαίνονται εκεί όπου υπάρχει πρόσφυση!
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Οι όποιες αδυναμίες ενός πλαισίου φαίνονται εκεί όπου υπάρχει πρόσφυση!Και εκει που δεν υπαρχει προσφυση και ο δρομος γλυστραει ,τι γινετε δηλαδη??Το αυτοκινητο που εχει αδυναμιες κραταει μια χαρα και τα καλοστημενα μετρανε οικοπεδα???
Δε το καταλαβαινω το συλλογισμο σου... -
Think 106 Rallye.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Όχι αλλά αν συμπεριφέρεται πλαδαρά και άβολα στην πίστα, το ίδιο πλαδαρά θα συμπεριφέρεται και στο δρόμο σε γρήγορη οδήγηση (που ισχύουν κατώτερα όρια πρόσφυσης).
Αυτό που γράφεις στην παρένθεση αναιρεί ο,τι προσπαθείς υποστηρίξεις πιο πριν... Οι όποιες αδυναμίες ενός πλαισίου φαίνονται εκεί όπου υπάρχει πρόσφυση!
Αν στο μυαλό μου την συγκρίνω με κάτι, αυτό είναι το 350Ζ. Δεν νομίζω να φτάνει τη σταθερότητα και τη συμπεριφορά του Nissan στις στροφές. Δείτε και βιντεάκι που παρέθεσα σε προηγούμενη σελίδα. Τα δείχνει και τα 2 και στην πίστα και στο δρόμο.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Kλασικά, όταν μπλέκουμε τους αριθμούς με τη brera,
μας πιάνει η νύστα... -
Από την κούραση θα ναι...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Από την κούραση θα ναι...+1
πολύ κούραση όμως...
-
Βρε technik, τόσον καιρό σε θυμάμαι να προσπαθείς απεγνωσμένα να πείσεις τους πάντες και ειδικά τους ιταλόφιλους για την ανωτερότητα των Audi. Αφού το βλέπεις ότι ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΝΤΑΙ, γιατί επιμένεις; Νομίζεις ότι μ'αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις να πείσεις έστω και έναν; Γελιέσαι. Μου δίνεις την εντύπωση πως ή πληρώνεσαι για να κάνεις αυτήν την άχαρη δουλειά (να μιλάς σε ανθρώπους που, ακόμη και δίκιο να έχεις, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να σε ακούσουν) ή ότι νομίζεις πως είσαι κάτι σαν 'ιεραπόστολος' της γερμανικής αυτοκινητιστικής υπεροχής.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Αυτό που γράφεις στην παρένθεση αναιρεί ο,τι προσπαθείς υποστηρίξεις πιο πριν... Οι όποιες αδυναμίες ενός πλαισίου φαίνονται εκεί όπου υπάρχει πρόσφυση!
Οι αδυναμίες του πλαισίου ναι. Οι αδυναμίες του βάρους όχι.
Στην πίστα το βάρος σώζεται εαν υπάρχει σωστή ανάρτηση δεδομένης της προσφυσης... στο δρόμο με το χαμηλότερο συντελεστή πρόσφυσης, το αυξημένο βάρος οξύνει το πρόβλημα και κάνει την ήδη χαμηλή πρόσφυση ακόμη χειρότερη. -
Ο χρήστης technik έγραψε:
Kλασικά, όταν μπλέκουμε τους αριθμούς με τη brera,
μας πιάνει η νύστα...Όχι, νύστα μου φέρνουν όσοι αριθμολάγνοι έχουν σωσμένους αριθμούς στο δίσκο τους και κάθε λίγο και λιγάκι τους κάνουν copy-paste σε threads των Alfa Romeo. Τουλάχιστον εγώ είπα και μια καινούργια ιστοριούλα για να κρατήσω το ενδιαφέρον ψηλά. Κοροϊδεύατε τον Σάκη που έκανε copy-paste από ξένα φόρα αλλά αυτός τουλάχιστον έκανε copy-paste καινούργια πράγματα, εσείς δεν βαρεθήκατε να βάζετε τα ίδια και τα ίδια νούμερα;
Πάω για ύπνο. Αύριο πάλι που θα έχω πιει μια νταμιτζάνα φραπέ για να αντέξω θα συνεχίσουμε.
Αlfa Romeo Brera/Spider