-
Ένας πολύ καλός πωλητής είναι-πιστεύω να μην έχει φύγει- και στο Σφακιανάκη (στα νότια όμως,στη Βουλιαγμένης).
Από εκεί πήρα το Fiesta μου πριν 4 χρόνια.Βέβαια, τον ξέραμε από όταν ήταν πριν 10-12 χρόνια στη Ford στη Μεταμόρφωση,στη Λ.Τατοϊου (κρίμα που έκλεισε εκεί το μαγαζί,γιατί ήταν πολύ κοντά και μας εξυπηρετούσε με το Focus του πατέρα μου και το παλιό Fiesta μιας φίλης.Ήταν μαζί και με ένα άλλο παιδί εκεί,εξυπηρετικός επίσης, έδινε καλές τιμές στις ανταλλαγές,απ'ότι έμαθα πήγε στα μεταχ. της Renault-Dacia του Σφακ. ) -
Καλησπέρα τις επομενες ημερες το πιθανοτερο θα προχωρησω σε αγορα ενος μεταχειρισμενου Ford Fiesta (Mk7, πριν το facelift) στην εκδοση 1.6 TDCI econetic . Αυτο που βλεπω σε διαφορες αγγελιες οπως αυτη εδω ( https://www.car.gr/classifieds/cars/view/22925600/ ) ειναι οτι αναφερουν πως υπαρχει ESP στο αυτοκινητο , ωστοσο δεν υπαρχει πουθενα στο ταμπλο κουμπι απ οσο μπορω να διακρινω για απενεργοποιηση του , το οποιο μου φαιενται περιεργο και με βαζει σε σκεψη οτι μπορει να μην υπαρχει καν και απλα να αναγραφεται απο τον εμπορο προς οφελος του .; Απ την αλλη ειναι οπως αναγραφεται μοντελο του 2012 ειναι λογικο ενα μοντελο 2012 να μην εχει ESP ;
-
Δεν είχε φυσικό κουμπί για απενεργοποίηση του TSC, είχε soft switch μέσα στο μενού. Για να επιβεβαιώσεις εξοπλισμό, πάρε τον αριθμό πλαισίου και κότσαρέ τον στο ETIS.
-
Oποτε ισως πρακτικα να μην ονομαζεται σαν ESP αλλα σαν συνδιασμος ABS και TCS και θα μπορουσε να μην αναγραφεται γι αυτο το λογο;
-
Όχι, δεν είπα αυτό. Το ESP αν θυμάμαι καλά ήταν όντως στάνταρ αλλά ήταν μη απενεργοποιήσιμο. Αυτό που απενεργοποιείται είναι το TSC.
-
Θα τσεκαρω το VIN για σιγουρια παντως εχεις δικιο δεν το σκεφτηκα .danke
-
ESP λογικά έχει και είναι εύκολο να το τσεκάρεις (με το που ανάψουν τα λαμπάκια του ταμπλό, πρέπει να ανάψει και του ESP).
-
Καλησπέρα εχω ενα VIN ενος Fiesta αλλα στο ETIS βλεπω οτι μου δινει μηνυμα ' No Campaign Message(s) found ' . Κανονικα στο ETIS τι επρεπε να παρω σαν αποτελεσμα εαν βρεθει το αυτοκινητο;
-
Ο χρήστης nodasgr έγραψε:
Καλησπέρα εχω ενα VIN ενος Fiesta αλλα στο ETIS βλεπω οτι μου δινει μηνυμα ' No Campaign Message(s) found ' . Κανονικα στο ETIS τι επρεπε να παρω σαν αποτελεσμα εαν βρεθει το αυτοκινητο;Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια καμπάνια ανάκλησης ή κάποιο μήνυμα επισκευής.
-
Θα επρεπε να μου βγαλει καποια αποτελεσματα σχετικά με Service του αυτοκινητου ; Διοτι μονο μοντελο μου εβγαλε : Fiesta 2008-2012, 1.6L Duratorq DI SOHC (95PS), Blazer Blue
-
ιστορικό των service δεν σου βγάζει, μόνο αν πληρώσεις συνδρομή. Δωρεάν σου βγάζει μόνο ένα checklist για το επομενο service
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
ιστορικό των service δεν σου βγάζει, μόνο αν πληρώσεις συνδρομή. Δωρεάν σου βγάζει μόνο ένα checklist για το επομενο serviceΔεν χρειάζεται να πληρώσεις. Μπορείς να κάνεις λογαριασμό σαν independent δωρεάν.
-
Για οτιδηποτε περισσοτερο απο απλες πληροφορίες για τον εξοπλισμο ζηταει αγορα κι ας εκανα Independent . Anyway μαλλον καλυτερα να γινει κ ενας ελεγχος στην αντιπροσωπια.
-
Ναι για λεπτομέρειες θέλει χρήματα. Με συγχωρείς μάλλον δε κατάλαβα τι έψαχνες.
Δωρέαν βλέπεις τον αναλυτικό εξοπλισμό και τυχόν recalls που τρέχουν
-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
Όποιος θέλει να καταλάβει το πρόβλημα με την open deck κατασκευή του μπλοκ του κινητήρα όπως και το πρόβλημα με την φλάντζα ας δει το παρακάτω video για τον κινητήρα του RS.Αυτό όμως που είναι πολύ ανησυχητικό είναι το μεγάλο σχόλιο απο έναν εργαζόμενο σε εργοστάσιο της ford , το οποίο σε συντομία λέει οτι τις δύσκολες και περίπλοκες δουλειές στην γραμμή παραγωγής την κάνουν οι άπειροι εργάτες-που δεν έχουν κανένα εργασιακό δικαίωμα - με 10 λεπτά μόνο εκπαίδευσης ενώ οι 'παλιοί ' την κοπανάνε , όποιος βολευτεί και μονιμοποιηθεί τελικά είτε στο ελληνικό δημόσιο είτε στην Ford λουφάρει!
Πριν αρκετούς μήνες είχα βρεί το παραπάνω βίντεο και ήταν όντως αρκετα ανησυχητικό και λόγος να απορρίψω οτι γράφει ecoboost μέχρι νεωτέρας .
Δυστυχώς η αγαπημένη ford (17 χρόνια ιδιοκτήτης) εχει σοβαρά προβλήματα δείτε το παρακάτω και διαβάστε τα σχόλια απο εργαζόμενους στα εργοστάσια της , κάτι δεν πάει καλά και την χρησιμοποιούν για να κάνουν πολιτική μη διακρίσεων!
Επίσης το οτι ασχολείται σοβαρά μόνο με τα pick up φορτηγά της δεν είναι καλή είδηση για τα ταπεινά fiesta ,focus.
https://www.thetruthaboutcars.com/2019/ ... re-1680964και διαβάστε και αυτό ,γιατί τα τιμόνια της ford έχουν αίσθηση και της BMW έγιναν αναίσθητα ακριβώς πάνω στην μετάβαση απο υδραυλικά σε ηλεκτρικά ;
https://www.roadandtrack.com/car-cultur ... -you-want/γιατί απλά η ford χρησιμοποιεί το ίδιο ηλεκτρικό τιμόνι (με μικρό μοτερ) απο fiesta μέχρι mustang , αντε να δούμε πόσο θα αντέξει με κάτι 18άρες σε κάτι 1000άρια st-line!
-
και διαβάστε και αυτό ,γιατί τα τιμόνια της ford έχουν αίσθηση και της BMW έγιναν αναίσθητα ακριβώς πάνω στην μετάβαση απο υδραυλικά σε ηλεκτρικά ;
https://www.roadandtrack.com/car-cultur ... -you-want/Παπαριές καμαρωτές. Η ταχύτητα της κρεμαγιέρας δεν έχει καμία σχέση με το βάρος.
-
γιατί απλά η ford χρησιμοποιεί το ίδιο ηλεκτρικό τιμόνι (με μικρό μοτερ) απο fiesta μέχρι mustang , αντε να δούμε πόσο θα αντέξει με κάτι 18άρες σε κάτι 1000άρια st-line!
Δεν ισχύει αυτό.
-
Πουλακι μου, ford europe εισαι;
Εμ, εσεις εκει το adblue δεν το πολυαγαπατε. Τωρα σας το επεβαλαν.
Τη ψαχνετε την δουλεια με διπλες egr
-
@lap
Χώσε και άλλα ! αμ πως θα χαλάνε το τοπικό στα σουζούκια swift χωρίς επιπτώσεις ,εδώ να έρθουν να απαντήσουν κρεμαγιέρες σασμάν κινητήρες τρίτο ράφι κάτω κάτω και εργαζόμενοι αστα να πανε τους τα ψέλνουν οι ίδιοι οι Αμερικάνοι , τους πάω!@realjeus
εγω πάντως κατάλαβα πολλά απο το άρθρο για το ηλεκτρικό τιμόνι της mustang και επιβεβαίωσα την αίσθηση που έπαιρνα απο τα τιμόνια της ford , βαριά αίσθηση (θέμα ρύθμισης της υποβοήθησης, μικρή ) και πληροφόρηση που στα μακρινά ταξίδια λόγω κραδασμών ( 'ελαφριά ' εξαρτήματα ) σε κούραζε , εντωμεταξύ αν έκλεινες το ESP το αυτοκίνητο πήγαινε όπου να είναι (ακόμα και με σχετικά καινούργια λάστιχα στους τυπικούς ελληνικούς δρόμους) όποτε η πληροφόρηση ήταν άχρηστη αφού τα άλογα δεν πέρναγαν στο δρόμο.Εχω καταλήξει πως αν θέλω γρήγορο αυτοκίνητο παντού το επόμενο θα είναι τετρακίνητο και επειδή τα μόνα που αξίζουν είναι τα Audi (και ας εχουν αναίσθητα τιμόνια όπως μας λένε οι παραμυθάδες ειδικοί ) και λεφτά δεν υπάρχουν κάθομαι στα αυγά μου και στα Toyota μου ,τουλάχιστον δεν χαλάνε και δεν καίνε οπότε κάποτε μπορεί να μαζέψω έστω και για Golf R τρίτο χέρι
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Πουλακι μου, ford europe εισαι;Εμ, εσεις εκει το adblue δεν το πολυαγαπατε. Τωρα σας το επεβαλαν.
Τη ψαχνετε την δουλεια με διπλες egr [emoji38]
Όσο κι εσύ στη Suzuki Ευρώπης πουλάκι μου [emoji38]
Δεν είμαι δύσκολο να βρει κανείς στα ανταλλακτικά ότι η Mustang πχ έχει το μοτέρ στην κρεμαγιέρα, κάτω στη γέφυρα, ενώ το fiesta πάνω στην κολώνα.Τα περί adblue & egr πού κολλάνε;
FORD FORUM