-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Μάθε λοιπόν να διαβάζεις προσεκτικά και μετά κάνε κριτική και διάλογο...
Τελειώσαμε;
Κατά τα λοιπά το αρχηγοπουλο είναι χαρακτηρισμός που σου βγάζει επιθετικότητα και μαγκια
Κατ' αρχάς, νομίζω ότι δεν αφορά εσένα αυτή η συζήτηση.
Κατά δεύτερον, τον προσέβαλλα σε κάτι; Του υπέδειξα να διαβάζει προσεκτικά και να μην παρερμηνεύει ότι έχω γράψει.
Γιατί ρε γμτ, θεωρώ ότι είμαι καλός χειριστής της ελληνικής γλώσσας και ως εκ τούτου τα γραπτά μου πολύ σαφή για να σηκώνουν παρερμηνείες. Και όλο το ποστ του nick ήταν μια παρερμηνεία των γραπτών μου, όπως θεωρώ ότι απέδειξα απαντώντας σε όλα τα σημεία. Εν τέλει έχω βαρεθεί τις κόντρες άνευ ουσίας... -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Με το συμπάθιο αλλά έχεις γεμίσει όλα τα θέματα που φόρουμ αν βλέπουμε διάφορες μάρκες ή μοντέλα με φυσικό αέριο...
Θες να ανοίξεις πρατήριο? [emoji16]Κάθε trend της εποχής, απλά το παρατηρούμε πιο εύκολα γύρω μας σε διαλόγους και συζητήσεις.
Όταν πριν λίγα χρόνια οι απατεώνες του diesel πουλούσαν μικρά αυτοκίνητα με diesel, έρχονταν φίλοι και έλεγαν, πρέπει να πάρουμε diesel. Τότε ρωτούσαν όλοι τί θα γίνει, θα έρθει το τάδε μοντέλο με diesel; Τότε όσοι ξέραμε ότι αυτά είναι αστεία πράγματα να φοράνε μικροί κουβάδες diesel και αγόραζαν ακόμα και ανυποψίαστοι που έκαναν ετήσια χλμ που δεν τούς έκαναν καν απόσβεση, εμείς γελούσαμε. Γιατί έγινε όλο το hype, για μια τεχνολογία βγαλμένη από την επόχη του «κάρβουνου».
Προσωπικά, αν δεν μιλούσαμε για τεράστια διαφορά τιμής, θα πήγαινα αύριο το πρωί σε ηλεκτρικό. Μέχρι λοιπόν να γίνουν προσιτά και mainstream τα ηλεκτρικά (βλ. τουλάχιστον 15 χρόνια), το CNG είναι το απόλυτο καύσιμο για αυτή τη μεταβατική εποχή, τόσο οικονομοτεχνικά όσο και περιβαλλοντικά.
Όσοι δεν αντιλαμβάνονται αυτούς τους συσχετισμούς, κάθονται εδώ μέσα και έχουν όρεξη να πετούν χαρταετό κρίνοντας ερωτήσεις άλλων.
Για να αποφύγουμε και την τοποθέτηση περί πλάκας, όπως κάνετε αρκετοί γκ@σμ@δες, η ποιοτική πλάκα είναι προσόν μόνον των ευφυών και είναι πάντα εξόχως καλοδεχούμενη.
Σχετικά με την Ford, θεωρώ ότι έχει μείνει πίσω σε πολλές μεταβάσεις της αυτοκίνησης και πολύ φοβάμαι ότι θα την χαιρετήσουμε όσοι την είχαμε σε εκτίμηση όλα αυτά τα χρόνια των σταθερών καυσίμων.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Ε μα, αυτό μας έλειπε, ο δίλιτρος να μην είναι καλύτερος από τον 1600. Που και πάλι δεν ήταν τίποτα φοβερό για δίλιτρος. Οδήγησε ένα ατμοσφαιρικό Civic Type R και θα με θυμηθείς.
Εγώ όμως μίλησα μόνο για χαρακτηριστικά λειτουργίας (NVH, ευστροφία κτλ) και όχι ιπποδύναμη και ροπή, όπου προφανώς ο δίλιτρος υπερέχει. Επίσης δεν τον έφερα ως υπόδειγμα δίλιτρου τετρακύλινδρου ατμοσφαιρικού (εκεί όντως η Honda σκίζει), αλλά ως προφανή σύγκριση, όντας σύγχρονος του Ti-VCT στη γκάμα της Ford.
Για να μην μακρηγορώ, ο Ti-VCT ήταν μετά τον 1600άρη της Alfa Romeo (156, 147), ο πιο καλός ατμοσφαιρικός 16άρης της εποχής.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Για να μην μακρηγορώ, ο Ti-VCT ήταν μετά τον 1600άρη της Alfa Romeo (156, 147), ο πιο καλός ατμοσφαιρικός 16άρης της εποχής.Εξαιρουμένων των γιαπωνέζων;
-
Όντως ήταν σαφέστατα επιθετική και μάγκικη η απάντηση σου στον Νίκο χωρίς δυνατότητα παρερμηνείας.
-
Έχεις δίκιο, ξέχασα τον 1600 της Honda και της Toyota που ήταν ισάξιοι τότε, ίσως ο Honda λίγο καλύτερος. Δυστυχώς, η αγαπημένη μου Mazda, ενώ πρότερα είχε τον καλύτερο 1.6 (MX5 Mk1, Xedos 6) - πλην VTEC προφανώς - σε εκείνα τα χρόνια πετούσε χαρταετό με 105 άλογα.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Όντως ήταν σαφέστατα επιθετική και μάγκικη η απάντηση σου στον Νίκο χωρίς δυνατότητα παρερμηνείας.Αλήθεια; Έτσι νομίζεις εσύ, γιατί προσπαθείς να δικαιολογήσεις την αδικαιολόγητη συμπεριφορά σου.
Εγώ όμως δεν χρησιμοποίησα χαρακτηρισμούς (όπως εσύ, αφού επιμένεις να μπλέκεσαι εκεί που δεν έχεις θέση), απλώς απάντησα σε ένα προς ένα τα σημεία που έθεσε ο Νίκος και τελείωσα προτρέποντας τον να διαβάζει πιο προσεκτικά και να μην παρερμηνεύει. Και το 'τελειώσαμε;' δηλώνει την πρόθεση μου να δώσω τέλος σε αυτή την συζήτηση που τελικά δεν βγάζει νόημα, αν δεν θέλουμε να βγάλει. -
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Όντως ήταν σαφέστατα επιθετική και μάγκικη η απάντηση σου στον Νίκο χωρίς δυνατότητα παρερμηνείας.
Αλήθεια; Έτσι νομίζεις εσύ, γιατί προσπαθείς να δικαιολογήσεις την αδικαιολόγητη συμπεριφορά σου.
Εγώ όμως δεν χρησιμοποίησα χαρακτηρισμούς (όπως εσύ, αφού επιμένεις να μπλέκεσαι εκεί που δεν έχεις θέση), απλώς απάντησα σε ένα προς ένα τα σημεία που έθεσε ο Νίκος και τελείωσα προτρέποντας τον να διαβάζει πιο προσεκτικά και να μην παρερμηνεύει. Και το 'τελειώσαμε;' δηλώνει την πρόθεση μου να δώσω τέλος σε αυτή την συζήτηση που τελικά δεν βγάζει νόημα, αν δεν θέλουμε να βγάλει.Καμία αδικαιολόγητη συμπεριφορά δεν είχα. ΕΣΥ βλέπεις φανταστικές προσβολές στο πρόσωπο σου. Και το μάθε είναι προσταγή δεν είναι προτροπή όπως και το
τελειώσαμε? είναι εριστικό . -
Φίλε μου, δεν επιθυμώ να συνεχίσω αυτή την κουβέντα μαζί σου. Νίκησες! Είσαι ανίκητος!
-
Όταν είδα πρώτη φορά το εσωτερικό του νέου Focus παρατήρησα την ομοιότητα με το εσωτερικού του i30, προσπάθησα να ξεχάσω πιο παρουσιάστηκε πρώτο γιατί δεν ήθελα να το πιστέψω …
πρόσφατα σε μια εκδήλωση πέρασε μπροστά μου καμία 10αρια φορές νόμιζα πως ήταν κάποιο Hyundai την 11η είδα τα σήματα της Ford ε ναι αντέγραψαν τους Κορεάτες κακά μαντάτα για την εταιρεία που έφτιαξε το ΜΚΙ Focus ,αν φτάνει σε αυτό το σημείο για το Top ευρωπαϊκό μοντέλο της , εντωμεταξύ πολύ γρήγορα παράτησε τα τετρακύλινδρα σύνολα (ή να πω ύποπτα) υιοθέτησε τακτικές VW με τους άκαμπτους άξονες, υβριδικά - ηλεκτρικά σύνολα ούτε καν σε concept , δεν ξέρω 5ετία της δίνω το πολύ , θα παρακαλεί να εχει την τύχη της Opel αλλα ποιος θα την εξαγοράσει; -
Μηπως δεν αγοράζει μπαταρίες λιθίου γιατί μαζεύει χρήματα να προσλάβει κανένα γερμανό σχεδιαστή όπως έκανε η Hyundai ?
-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
Θεωρητικά οποιοσδήποτε turbo κινητήρας μπορεί να θεωρηθεί downsized ενός αντίστοιχης ισχύος, ατμοσφαιρικού.- Για πολλοστή φορά γράφω ότι το downsizing δεν έχει όριο κυβικών. Στην πράξη είναι η αντικατάσταση μεγαλύτερων σε κυβισμό ατμοσφαιρικών κινητήρων με μικρότερους σε κυβισμό υπερτροφοδοτούμενους. Έτσι ήρθαν κινητήρες 1.000 - 1.200 - 1.400 - 1.600 κυβικών να αντικαταστήσουν κινητήρες 1.400 - 1.600 - 1.800 - 2.000 κυβικών αντίστοιχα (γενικεύοντας). Ακόμη και η BMW downsizing έκανε αντικαθιστώντας τον τρίλιτρο ατμοσφαιρικό της 330i με το δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο της 328i.
+1 και στους 2.
Αυτο ειναι downsizingΜεταξύ 4000 και 7000, ο Ti-VCT πηγαίνει εξαιρετικά, για 1600άρης. Αντιθέτως, ο αντίστοιχος Ecoboost 125, ξεψυχάει μετά τις 5000.
Εφτανε 7,000στρ ?Νομιζω ειχε κοφτη καπου στις 6500-6700
Έχεις δίκιο, ξέχασα τον 1600 της Honda και της Toyota που ήταν ισάξιοι τότε, ίσως ο Honda λίγο καλύτερος. Δυστυχώς, η αγαπημένη μου Mazda, ενώ πρότερα είχε τον καλύτερο 1.6 (MX5 Mk1, Xedos 6) - πλην VTEC προφανώς - σε εκείνα τα χρόνια πετούσε χαρταετό με 105 άλογα.
Νομιζω ηταν και ο 1,6 της bmw και ο 1,6 της Suzuki που εμπαινε στο Swift sport
-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
Όταν είδα πρώτη φορά το εσωτερικό του νέου Focus παρατήρησα την ομοιότητα με το εσωτερικού του i30, προσπάθησα να ξεχάσω πιο παρουσιάστηκε πρώτο γιατί δεν ήθελα να το πιστέψω …
πρόσφατα σε μια εκδήλωση πέρασε μπροστά μου καμία 10αρια φορές νόμιζα πως ήταν κάποιο Hyundai την 11η είδα τα σήματα της Ford ε ναι αντέγραψαν τους Κορεάτες κακά μαντάτα για την εταιρεία που έφτιαξε το ΜΚΙ Focus ,αν φτάνει σε αυτό το σημείο για το Top ευρωπαϊκό μοντέλο της , εντωμεταξύ πολύ γρήγορα παράτησε τα τετρακύλινδρα σύνολα (ή να πω ύποπτα) υιοθέτησε τακτικές VW με τους άκαμπτους άξονες, υβριδικά - ηλεκτρικά σύνολα ούτε καν σε concept , δεν ξέρω 5ετία της δίνω το πολύ , θα παρακαλεί να εχει την τύχη της Opel αλλα ποιος θα την εξαγοράσει;Βασικά το εσωτερικό του focus είναι ίδιο με του fiesta που αν δεν κάνω λάθος παρουσιάστηκε συγχρόνως με το i30. Όσο αφορά σχεδιαστική αντιγραφή θα έλεγα ότι το πίσω μέρος του αντιγράφει το tipo 5d.
-
Θεματακια με τους παλαιότερους ecoboost στην Αγγλία και ανακλήσεις
https://www-express-co-uk.cdn.ampprojec ... aulty-carsSent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Θεματακια με τους παλαιότερους ecoboost στην Αγγλία και ανακλήσεις
https://www-express-co-uk.cdn.ampprojec ... aulty-carsOwners of vehicles with the 1.6 litre Ecoboost engine have experienced far more terrifying problems, with one driver saying her engine “burst into flames” in the middle of the motorway.
Ωχ, ωχ, ωχ... Άλλο Pinto μας βρήκε!
-
Ε, όχι και Pinto...εκείνο αρκούσε να το ακουμπήσεις με το πόδι στον προφυλακτήρα και να ανατιναχθεί....
Και για του λόγου το αληθές... -
Η πρωτη γενια ecoboost ειχε προβληματακια,εδω ειχε του rs δηλαδη,τωρα εχουν ξεπεραστει πιστευω.
-
Η πρωτη γενια ecoboost ειχε προβληματακια,εδω ειχε του rs δηλαδη,τωρα εχουν ξεπεραστει πιστευω.
-
Όποιος θέλει να καταλάβει το πρόβλημα με την open deck κατασκευή του μπλοκ του κινητήρα όπως και το πρόβλημα με την φλάντζα ας δει το παρακάτω video για τον κινητήρα του RS.
Αυτό όμως που είναι πολύ ανησυχητικό είναι το μεγάλο σχόλιο απο έναν εργαζόμενο σε εργοστάσιο της ford , το οποίο σε συντομία λέει οτι τις δύσκολες και περίπλοκες δουλειές στην γραμμή παραγωγής την κάνουν οι άπειροι εργάτες-που δεν έχουν κανένα εργασιακό δικαίωμα - με 10 λεπτά μόνο εκπαίδευσης ενώ οι 'παλιοί ' την κοπανάνε , όποιος βολευτεί και μονιμοποιηθεί τελικά είτε στο ελληνικό δημόσιο είτε στην Ford λουφάρει!
-
Επειδή σε κάποιο άλλο υπο-θέμα, ή εδώ, υπήρχε διαφωνία, ότι η Ford είναι άμπαλη και δεν έχει ιδέα από νέες τεχνολογίες, έχει μείνει πίσω στα υβριδικά κ.τ.λ., φρέσκο, αυτής της βδομάδας,
Ford to Launch New Generation of Mondeo Hybrid Models – Including First Mondeo Hybrid Wagon – in 2019
Enhanced range of Ford Mondeo Hybrid petrol-electric vehicles will launch in Europe next year, including a new elegant and practical wagon variant
Αλλά με 2,0 L κινητήρα.
FORD FORUM