-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Το ερώτημα ειναι αν πλην των χλμ παίζουν ρόλο και τα χρόνια (η Mazda παντως δεν κανει σχετική νύξη);
Μη τυχον και ξινισει το ιριδιο η' η πορσελανη;;;;
Ειναι σαν να λεμε να αλλαζουμε ψαλιδια,δισκους,σασμαν κτλ με βαση τα χρονια.....Τι να σου πω; Η φορντ τότε γιατι θέλει αλλαγη καθε 3 χρόνια;
-
Τι κανει νιαου στα κεραμιδια;;;
€€€€€€€€
Εγω παντως διανυω το 9ο ετος με τα ιδια,οποτε καταλαβαινεις...... -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Τι κανει νιαου στα κεραμιδια;;;
€€€€€€€€
Εγω παντως διανυω το 9ο ετος με τα ιδια,οποτε καταλαβαινεις......Αυτο έλεγα και εγω
-
Τα χλμ πάντως είναι εντελώς χαζός τρόπος μέτρησης. Δεν είναι τυχαίο ότι σε αεροπλάνα και σκάφη μετράνε ώρες λειτουργίας.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα χλμ πάντως είναι εντελώς χαζός τρόπος μέτρησης. Δεν είναι τυχαίο ότι σε αεροπλάνα και σκάφη μετράνε ώρες λειτουργίας.Αυτο το εχουμε ξανασχολιασει και συμφωνουμε.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Τα χλμ πάντως είναι εντελώς χαζός τρόπος μέτρησης. Δεν είναι τυχαίο ότι σε αεροπλάνα και σκάφη μετράνε ώρες λειτουργίας.
Αυτο το εχουμε ξανασχολιασει και συμφωνουμε.
Εντύπωση πάντως μου κάνει κ. Συνάδελφε ότι και στα άρματα χλμ μετράμε.
-
Αν σκεφτεί κανείς πόση ώρα ειδικά στις μεγαλουπόλεις είμαστε στο ρελαντί, μάλλον είναι πιο χρήσιμο να μετράμε ώρες λειτουργίας.
Εμένα πάντως δεν είχε πάει ποτέ το μυαλό μου.
-
Τα χλμ πάντως είναι εντελώς χαζός τρόπος μέτρησης. Δεν είναι τυχαίο ότι σε αεροπλάνα και σκάφη μετράνε ώρες λειτουργίας.+1.000!! Ακριβώς έτσι είναι. Στην εξωλέμβια που είχα, το service γίνεται με βάση τις ώρες λειτουργίας. Και γενικά πιστεύω ότι το πιο σωστό είναι να μετράμε ώρες λειτουργίας στους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Τα χιλιόμετρα από μόνα τους δεν λένε και πολλά...γιατί για 1.000χλμ ένας κινητήρας μπορεί να έχει δουλέψει 8 ώρες ή 80 ώρες, δεν είναι ίδια η φθορά που θα υποστεί!
-
Κανένας μετρητής από μόνος του δε λέει πολλά. Καλό όμως είναι να υπάρχουν όσο περισσότεροι μετρητές ή σημεία μέτρησης ώστε να δείχνουν το ιστορικό χρήσης του αυτοκινήτου. Τα σύγχρονα αυτοκίνητα βέβαια εφοδιάζονται με πολλά καλούδια που μπορούν έμμεσα να οδηγήσουν σε χρήσιμα συμπεράσματα για τον τρόπο χρήσης τους. Ετσι για παράδειγμα ένα όχημα που έχει διανύσει 9800 χλμ με Μέση ταχύτητα 65 χλμ \ ώρα σε επαρχιακό δίκτυο μπορεί να θεωρηθεί ηπιότερα δουλεμένο από κάποιο με την ίδια μέση και ίδια χλμ κινούμενο κυρίως εντός αστικού ιστού. Και στα δύο κατά προσέγγιση μπορούμε να πούμε πως οι κινητήρες τους εργάστηκαν για 150 περίπου ώρες. Εργάστηκαν όμως το ίδιο;
-
Αυτο το εχουμε ξανασχολιασει και συμφωνουμε.
Εντύπωση πάντως μου κάνει κ. Συνάδελφε ότι και στα άρματα χλμ μετράμε.
Βασικα στα καραβια ΟΛΑ τα μηχανηματα ειναι με ωρομετρητη και τιποτα μα τιποτα δεν λογιζεται με τα ν.μ
Ιδιαιτερα σημαντικες οι ωρες για τα λιπαντικα και τα φιλτρα σε Κ & Η μηχανες. -
Καλησπέρα στο forum..
Πήρα ένα focus ecoboost, 1l/125 το 2015. Όλα καλά όλα ωραία, αλλά η μέση κατανάλωση στα 15χιλ χλμ είναι 6,5l/100km. Περίμενα λιγότερα λόγω των λίγων κυβικών.
Έχει βάλει κανείς lpg σε αυτόν τον κινητήρα;;; Θεωρητικά πάντα, παίζει αυτό το σενάριο χωρίς σοβαρά προβλήματα στο αυτοκίνητο;;; -
Νορμαλ ειναι η καταναλωση κι απο τις πιο χαμηλες που εχω ακουσει για τον ecoboost
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
125 αλογα με τουρμπο εχεις ποσο να πεσει. Μια χαρα ειναι
-
Επειδή έχω διαβάσει ΟΛΟ το αντίστοιχο forum της υγραεριοκίνησης, προσωπικά σου λέω ξέχνα το. Η ποιότητα της χαρτογράφησης που γίνεται στον εγκέφαλο του υγραερίου σε σύγκριση με την εργοστασιακή χαρτογράφηση είναι χαοτική. Και λογικό, πώς μπορεί ο οποιοσδήποτε να πλησιάσει σε 1-2 μέρες αυτό που έφτιαξαν οι κατασκευαστές του κινητήρα σε 1-2 χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι ο κινητήρας να λειτουργεί είτε με πιο πλούσιο είτε με ποιο φτωχό μείγμα. Βάλε και το γεγονός ότι το μοτέρ καίει άλλο καύσιμο και καταλαβαίνεις. Επαφίεσαι στις ανοχές του μοτέρ. Όσο πιο πουσαρισμένο το μοτερ τόσες λιγότερες οι ανοχές.
-
Η κατανάλωση είναι πολύ χαμηλή! Δηλαδή πόσο πιο χαμηλή να ήταν!?!?
ΥΓ: το υγραέριο καλύτερα να το ξεχάσεις σε αυτό το μοτέρ.
-
Ο χρήστης nbc77 έγραψε:
Καλησπέρα στο forum..
Πήρα ένα focus ecoboost, 1l/125 το 2015. Όλα καλά όλα ωραία, αλλά η μέση κατανάλωση στα 15χιλ χλμ είναι 6,5l/100km. Περίμενα λιγότερα λόγω των λίγων κυβικών.
Έχει βάλει κανείς lpg σε αυτόν τον κινητήρα;;; Θεωρητικά πάντα, παίζει αυτό το σενάριο χωρίς σοβαρά προβλήματα στο αυτοκίνητο;;;Πλάκα μας κανεις;
-
χαχαχαχαχα
Πού μας έχει φτάσει η κρίση...Τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά βρίσκω στον δρόμο 'κηδειο-πομπή' (metaphorically speaking...)...Με το όριο π.χ. στα 70 να πηγαίνουν όλοι με...50...κονβόι ο ένας πίσω από τον άλλον, για να κάνουν οικονομία...
-
7,35-7,8 lt πώς σας φαίνεται για Sierra 2.0 DOHC ;
-
Ο χρήστης andreasp έγραψε:
7,35-7,8 lt πώς σας φαίνεται για Sierra 2.0 DOHC ;Ελάχιστη κατανάλωση!
-
Παλιότερα όντως έλεγα ότι ίσως έχω εγώ κάποιο πρόβλημα (ή τα αυτοκίνητά μου), αλλά πλέον έχω δει και καταλάβει ότι υπάρχουν άνθρωποι που τα 60χαω είναι 'υπερβολική ταχύτητα' και για να σταματήσουν, αντί να φρενάρουν απλώς αφήνουν το γκάζι καμιά 200αρια μέτρα πριν το φανάρι Οπότε όταν ακούω φράσεις του στυλ 'ο συμπλέκτης/τα τακάκια δεν έβγαλαν ούτε 150Κ χλμ, δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά' ή 'μου καίει 3,8λτ/100χλμ, τι κατανάλωση είναι αυτή για 2λιτρο turbo, δεν ντρέπονται να λένε ψέματα ?', απλώς γνέφω συγκαταβατικά και συμφωνώ με περίλυπο ύφος συμπαράστασης
Δεν έχω αγοράσει αυτοκίνητο που να μην είχα τουλάχιστον +20% από τις επίσημες καταναλώσεις, και φυσικά ποτέ μα ποτέ δεν έχω οδηγήσει 'αργά', οπότε και ποτέ δεν έχω αγχωθεί για την κατανάλωση των αυτοκινήτων μου. Έτσι το πάω, τόσο θα καίει, τι να κάνουμε, τέλος.
FORD FORUM