-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Τελικά χαίρομαι που λόγω τεκμηρίων πήρα 1800! Κάτι τα τέλη κάτι η ασφάλεια δεν θα τα έβγαζα πέρα.
εξαρτάται απο το δίλλημα που έχεις κατά την αγορά.Αν αξίζει ενα 2λιτρο σε σχέση με ενα άλλο 1800 σαν αυτοκίνητο, αξίζει να δώσεις περίπου 200 ευρω παραπάνω το χρόνο για ασφάλεια και τέλη.
Τώρα αν κάποιος δεν έχει να διαθέσει 200 ευρω το χρόνο........ τι τα θέλει τα ακριβά αυτοκίνητα? Αν σκάσεις πχ 30.000 για την αγορά τα 200 το χρόνο θα λυπηθείς?
Δεν στεναχωριέμαι παρα πολυ για τα τέλη κυκλοφορίας. Εξ'άλλου το 200-300 ευρά ωχριούν μπροστά στο μεγαλύτερο έξοδο κτήσης: την απαξίωση του αυτοκίνητου.
-
Τα τέλη υπολογίζονται με αντισυνταγματικό τρόπο. Που είναι ένας εισαγγελέας να τους βάλει χέρι? Είμαστε ή όχι ευρώπη?
Γιατί να πληρώνω έγω με το 2λιτρο Type R περισσότερα από αυτόν με το RX8, με την BMW 318, με το Audi S3 κλπ...
Πιο οικονομικός είμαι, λιγότερο μολύνω, μικρότερο μέγεθος αυτοκινήτου έχω, λιγότερα λεφτά επένδυσα και λιγότερα πληρώνω για service.
Το σωστό είναι να τα ενσωματώσουν στην βενζίνη, το χρησιμοποιείς? πλήρωνε! ή να τα καταργήσουν τελείως..
-
Ο χρήστης Pakos M έγραψε:
Γιατί να πληρώνω έγω με το 2λιτρο Type R περισσότερα από αυτόν με το RX8, με την BMW 318, με το Audi S3 κλπ...Η, ακόμη περισσότερο, γιατί να πληρώνει περισσότερα ο κάτοχος ενός Daewoo Evanda 2.0 ή ενός Κia Cerrato 2.0 που στο κάτω κάτω κοστίζουν και 10.000 ευρώ λιγότερα από το CTR.
-
- Γιατί, το Elantra φθείρει λιγότερο τον δρόμο ή πιάνει λιγότερο χώρο;
- Δεδομένου ότι το τέλος λέγεται 'Τέλος κυκλοφορίας και στάθμευσης' γιατί πληρώνουμε για στάθμευση;
-
Εφόσον λέγονται Τέλη Κυκλοφορίας, τότε γιατί πληρώνουμε και διόδια;
Τα Τέλη νομίζω πως είναι ανταποδοτικά, να κάνουν δρόμους, να συντηρούν δρόμους, κάνω λάθος ή βουλώνουν άλλες τρύπες με τα έσοδα από αυτά; -
465 ευρώ για το ταπεινό μου Hyundai...
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
465 ευρώ για το ταπεινό μου Hyundai...Santa Fe ή Sonata έχεις;
-
Santa Fe 2.7. Το σύστημα πάντως είναι τελείως άδικο. Είτε έχεις ένα 'cuda Hemi είτε ένα αυτοκίνητο που μόλις ξεπερνά τα 2 λίτρα, σε ταράζουν στη φορολογία.
-
Και που να έρθει εκείνο το mazda με τα 1300 κυβικά και τους 300τόσους ίππους του wankel (αν θυμάμαι σωστά). Με το σύστημα που ισχύει ο κάτοχος θα πληρώνει όσα και για το accent (80 ευρώ)!
-
'Δεν τίθεται ζήτημα αναπροσαρμογής των τελών κυκλοφορίας' Ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
'Δεν τίθεται ζήτημα αναπροσαρμογής των τελών κυκλοφορίας' Ανακοίνωσε η κυβέρνηση.!!!! καλό ε;
-
Παλι το χερι στην τσεπη θα βαλουμε..
-
Ο χρήστης luck έγραψε:
Εφόσον λέγονται Τέλη Κυκλοφορίας, τότε γιατί πληρώνουμε και διόδια;
Τα Τέλη νομίζω πως είναι ανταποδοτικά, να κάνουν δρόμους, να συντηρούν δρόμους, κάνω λάθος ή βουλώνουν άλλες τρύπες με τα έσοδα από αυτά;Τι να πουν και τα DIESEL που ενω πληρωνουν τελη ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κυκλοφορουν Αθηνα και Θεσσαλονικη.Αυτο δεν ειναι ανιση μεταχειρηση ;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τι να πουν και τα DIESEL που ενω πληρωνουν τελη ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κυκλοφορουν Αθηνα και Θεσσαλονικη.Αυτο δεν ειναι ανιση μεταχειρηση ;
Νομίζω απαγορεύεται μόνο όταν ο ιδιοκτήτης τους είναι μόνιμος κάτοχος Αθήνας-Θεσ/νίκης. Διαφορετικά επιτρέπεται από όσο ξέρω.
-
Έχω την εντύπωση ότι απαγορεύεται να το κινείς σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Ειδάλλως όλοι θ' αγόραζαν αυτοκίνητο στ'όνομα της μάνας τους στο χωριό και θα το κυκλοφορούσαν κανονικά.
-
ΚΑι παλι ομως πληρωνουν κανονικα τα τελη και δεν εχουν την δυνατοτητα να χρησιμοποιουν ολους τους δρομους.
-
Τι να πουν και οι καψεροί οι Αθηναίοι με τα μονά ζυγά και τους δακτυλίους. Εμείς πάλι καλά το κινούμε παντού και κάθε μέρα το αμάξι μας.
-
'Σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων Ι.Χ. αλλά και των επιβαρύνσεων που θα προκύψουν από τις υψηλές τιμές του πετρελαίου για τα νοικοκυριά, ο κ. Αλογοσκούφης απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι οι αποφάσεις για όλα αυτά τα θέματα θα περιλαμβάνονται στο νέο προϋπολογισμό.'
Aπό το http://www.e-forologia.gr
-
Τελικά οι αυξήσεις ισχύουν δυστυχώς...
Στην περίπτωση μου από 146 στα 168 ευρώ δηλ ετήσια αύξηση 15%...5 φορές πάνω από τον πληθωρισμό..! -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τελικά οι αυξήσεις ισχύουν δυστυχώς...
Στην περίπτωση μου από 146 στα 168 ευρώ δηλ ετήσια αύξηση 15%...5 φορές πάνω από τον πληθωρισμό..!Μην βάζεις και στοίχημα. Έτσι που πάμε θα πρέπει να περιμένουμε να βγει νέα κυβέρνηση για να μάθουμε τον πληθωρισμό της προηγούμενης!!!!
Ελπίζω μόνο να μην μας διδάξουν νέα μαθηματικά κάτι ανάλογο ας πούμε του 0+0=14!!!! Αλλά τι νέα θα μου πεις τα έχουμε ξανά δει.
ΕΕΕΕΕΕΕΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ (πάνω τα τέλη κυκλοφορίας!)