-
Ean den kano la8os o FSI tis VW 8elei benzini xamilis periektikotis se 8eio (Sulphur), stin xora mas exoume tetoies benzines?
Pi8anon NAI alla aplos pros enimerosi kai pros problimatismo to anafero...mallon 8a prepi na koitakso kanena site tis Shell kai allon...
-
O FSi xreiazetai amolybdi 98 octaniwn h kanei kai h 95ara?
-
o fsi εχει μεγαλη σχεση συμπιεσης........ η θεωρια λεει οτι ενα αυτοκινητο με σχεση συμπιεσης πανω απο 11:1 θελει και αρκετα οκτανια προς αποφυγη εμφανισης ''πυρακια''
-
Θελει 98 οκτανίων,τελεία και παύλα.
Γνωστός μου που εχει το Α3 1.6 fsi βαζει μονο απλη και ακούει τα πυράκια να χτυπανε,θα σας ενημέρωσω όταν σκάσει ο κινητήρας -
037
Εισαι σιγουρος οτι ο FSI χρειαζεται βενζινη χωρις θειο?
Οταν κυκλοφορισαν οι GDI την δεκαετια του 90 ειχαν πολυ βρωμικα καυσαερια, αναμεσα στα αλλα υπερβολικα Nx αν θυμαμαι καλα!
Το αποτελεσμα ηταν να αναγκασει η Σουηδικη προστασια του περιβαλοντος την Mitsubishi να εφοδιασει τα αυτοκινητα αυτα με ενα επι πλεον φιλτρο για την μειωση αυτων των καταλοιπων, αλλα αυτος ο επι πλεον καταλυτης ηθελε βανζινη χωρις θειο, αλλοιως καταστρεφοταν!Η Σουηδια ειχε τοτε αρχισει να εχει σε μεγαλο αριθμο πρατηριων βενζινης τετοια βενζινη!
O JTS της Alfa Romeo εχει μια τελειως διαφορετικη κατασκευη στις κυλινδροκεφαλες, μοιαζουν πολυ συμβατικες και δεν χρειαζεται βενζινη χωρις θειο για να περασει τις απαιτησεις αυτες!
Νομιζα οτι ο FSI ειχε την ιδια φιλοσοφια κατασκευης σαν τον JTS επειδη βγηκε 2 χρονια μετα τον JTS και θα ηταν τουλαχιστον το ιδιο μοντερνος σαν και αυτον!
Μηπως εχω λαθος πουθενα?
Ειναι κανενας αλλος που καταιχει καλυτερα αυτο το θεμα?
Σπυρος -
Οσον αφορα τον FSI επειδη ειμαι και στο vwclub.gr ολοι οι ιδιοκτητες λενε οτι στην αντιπροσωπεια τους ειπαν να βαζουν μονο 100 οκτανιων για να μην εχουν προβληματα. Μερικοι που δεν εβαλαν ειπαν οτι ειχαν προβληματα με πειρακια, με βουλωμενα μπεκ και προβληματα με αισθητηρες λαμδα και οταν αλλαξαν σε βενζινη 100 οκτανιων δεν ξαναειχαν προβλημα. Επισης σε δοκιμη του AMS (και απ'οτι μου ειπαν και στο 4Τ) με χρηση απλης αμολυβδης χτυπαγε πειρακια. Αυτο το εψαχνα και εγω πολυ γιατι σκεφτομουν να παρω το Golf αλλα αυτο το πραγμα με απωθησε. Ισως εχει δημιουργηθει και ενα μυθος γυρω απ'το θεμα αλλα δεν το διακινδυνευω
-
Μία απλοϊκή ερώτηση. Το owners manual της vw τι βενζίνη προτείνει?
Μια ακόμη πιο απλοϊκή ερώτηση η vw επίσημα συνιστά σούπερ αμόλυβδη?
Όταν πάω να πάρω το γκόλφ ή καποιο άλλο αυτοκίνητο που είναι εκλεκτικό στο καύσιμο θα μου το πει ο πωλητής ή θα το διαπιστώσω μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου? -
H super amolybdi ton 100 oktanion, einai auto pou leei, diladi 100 oktanion.
Den gnorizo ean ontos exei kai poly xamili posotita 8eiou, oste na mporei na douleuei o FSI me poli ftoxa meigmata otan prepei, xoris na auksanontai oi katanaloseis, oi ekpompes CO2, kai oste na profylassete o katalytis.Synepos proteino stous endiaferomenous na rotisoun H' na psaksoun gia plirofories. 8elo na pisteuo oti i VW den to poulaei tyxaia.
Peri diesel tora...
Ksero omos oti kai ta diesel kausima stin Ellada einai ena stadio pio kato apo oti stin ypoloipi Europi, kai auto mporei na blapsei tous neous diesel kinitires pou xrisimopoioun poly ypsiles piesis kausimou.
Gia na doume...
-
Isos auto boh8isei....
The FSI engine is designed to run highly efficiently on 95 RON unleaded and 98 RON super unleaded fuels, but for ultimate ‘lean burn’ performance, sulphur-free or ultra-low sulphur fuels are recommended. These fuels will become more widely available in the UK from the end of this year, and will attract government duty incentives to encourage their production and use*, further increasing the cost-cutting potential for FSI-equipped cars.
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Μία απλοϊκή ερώτηση. Το owners manual της vw τι βενζίνη προτείνει?
Μια ακόμη πιο απλοϊκή ερώτηση η vw επίσημα συνιστά σούπερ αμόλυβδη?
Όταν πάω να πάρω το γκόλφ ή καποιο άλλο αυτοκίνητο που είναι εκλεκτικό στο καύσιμο θα μου το πει ο πωλητής ή θα το διαπιστώσω μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου?se ena manual eida 98 RON gia ton FSi enw gia alla 95. Den 8ymamai an htan Audi, Seat h VW, alla apo oti legetai edw pera einai swsto oti xreiazetai 98ara. Ara au3imeno kostos.
-
το manual λεει πως λειτουργεί ΚΑΙ με καύσιμο 98 οκτανίων και με 95 απλά στην δεύτερη περίπτωση δεν ισχύουν οι μετρήσεις του εργοστασίου για την κατανάλωση και τις επιδόσεις (παρατηρείται όπως αναφέρει μικρή μείωση των επιδόσεων και μικρή αύξηση της κατανάλωσης) ενώ ενδέχεται να εμφανιστεί αρχικά κάποιος θόρυβος εως ότου προσαρμοστεί το αντικραδασμικό σύστημα του κινητήρα..στην τάπα του ρεζερβουάρ αναγράφεται '98 (95)'
από προσωπική πείρα 6,500 χιλιομέτρων επαναλαμβάνω (για άλλη μια φορά) αυτά που έχω γράψει αρκετές φορές εδώ μέσα
ο FSi καίει ΚΑΙ απλή αμόλυβδη..η αύξηση στην κατανάλωση είναι της τάξης του 5-7% με βάση τις δικές μου μετρήσεις..όταν ο κινητήρας ανοίξει η πτώση των επιδόσεων είναι αμελητέα, ενώ ίσως να είναι λίγο πιό θορυβώδης
το ζητούμενο και σωστά εδώ τέθηκε το θέμα είναι η περιεκτικότητα σε θειάφι (που είναι το ζητούμενο για τον κινητήρα και όχι τα οκτάνια)..γεγονός όμως που μπορεί να οφείλεται σε ένα μεγάλο αριθμό παραγόντων, ακόμη και στον τρόπο μεταφοράς και αποθήκευσης του καυσίμου και όχι στην επεξεργασία
το πιό γνωστό καύσιμο χωρίς θειάφι είναι η Shell Optimax που καθ'όσον γνωρίζω δεν εισάγεται ακόμη στην Ελλάδα
προσωπικά θεωρώ ως καλύτερη λύση την χρήση μιας 95+ βενζίνης, εγώ χρησιμοποιώ απλή V-power, ώστε και να έχω το πλεονέκτημα των καθαριστικών προσθέτων και να μην πληρώνω τη διαφορά για τις κατοστάρες..έχω χρησιμοποιήσει και φτηνές superplus 98 από AVIN και ETEKA με καλά αποτελέσματα αλλά προτιμώ να ανεφοδιάζομαι από συγκεκριμένα πρατήρια
επειδή μηχανικός δεν είμαι βασίστηκα στις γνώμες του dealer, του βενζινά μου και δυο φίλων χημικών μηχανικών οι οποίοι μου είπαν πως παρά την υψηλή σχέση συμπίεσης του κινητήρα τα 95-96 οκτάνια είναι υπέραρκετά..τα καύσιμα που διανέμονται στην ελληνική αγορά είναι σε standard σύνθεση 95 οκτανίων και τυχόν διαφορές στις τιμές και τα προιόντα των εταιριών οφείλονται σε πρόσθετα και στο marketing, επιπλέον οι superplus είναι κατέξοχήν στόχος νοθείας με αποτέλεσμα στην πραγματικότητα οι διαφορές να είναι ελάχιστες από μια καλή standard 95
αυτά γιατί νομίζω πως το θέμα ανακυκλώνεται αδιάκοπα χωρίς λόγο
-
Οχι ρε παιδια πρεπει να εχεις φιλους χημικους και πρακτορες της CIA για βαλεις σωστη βενζινη στο αυτοκινητο σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σπυρος -
Οπότε και για να επανέλθουμε στον τίτλο, Alfa και πάλι Alfa!!!
-
Μετέτρεψα το θέμα σε ψηφοφορία. Για ψηφίστε!
-
Τσόντα το ματς!!
Ποιο απο τα δυο προτείνετε;
Alfa 147 1.6TS 100% [ 10 ]
VW Golf 1.6FSI 0% [ 0 ]Σύνολο Ψήφων : 10
-
Δηλαδη οι γκολφακιδες ειναι γεροντακια που δεν μπαινουν συχνα η καθολου στο ιντερνετ!Ισως ειναι και αυτο!
Αλλα, καπου υπαρχουν και αυτοι, ετσι;
Σπυρος -
φανταστειτε να ηταν και το πιο ρεαλιστικο (απο αποψη τιμης) Γκολφ 1.4 ειτε το 'φυσάει' ειτε το απλο, με 147 1.6...
Εκει να δεις τσοντα. -
13-0!!!
Καθήστε νά μάς πάρει χαμπάρι ο Μάκης καί θά δείτε βρέ παλιόπαιδα!!! -
14 - 0
-
15-1!! Μάλλον ψήφισε και ο Μάκης!!
Alfa 147 vs golf 1.6 fsi