-
Ρε παιδια ελεος πια με τις δοκιμες μακρας διαρκειας...Τις διαστασεις του Kia Venga μας τις εχετε πει στη δοκιμη του.
Ποιος σας ειπε οτι ΟΛΟΚΛΗΡΗ η δοκιμη ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ πρεπει να λεει για τους χωρους του αυτοκινητου.Και δεν ειναι μονο η τελευταια δοκιμη και οι προηγουμενες στο ιδιο υφος κινουνται.
Αμα δε μπορειτε να κανετε κανονικη δοκιμη μακρας διαρκειας κοψτε τις εντελως!
Θα ηθελα να ακουσω την αποψη καποιου απο το περιοδικο ... -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
.................................................................
............................................................Καλα τα λες αλλα μονο κριτικαρεις.
ΤΙ πρεπει να περιεχει κατα τη γνωμη σου μια κανονικη δοκιμη μακρας δειαρκειας; -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
............................................................Καλα τα λες αλλα μονο κριτικαρεις.
ΤΙ πρεπει να περιεχει κατα τη γνωμη σου μια κανονικη δοκιμη μακρας δειαρκειας;Αντοχή των υλικών σε χρήση, μεταβολές στη συμπεριφορά καθώς τα ελαστικά και τα αμορτισέρ φθείρονται, κόστος συντήρησης, τυχόν έξυπνες ιδέες στην χρήση ή στην εκμετάλλευση των χώρων, άνεση και συμπεριφορά με διαφορετικές τιμές φορτίου, δοκιμή εναλλακτικών προτάσεων σε ελαστικά, δοκιμή επιδόσεων με τον κινητήρα στρωμένο, διακύμανση της κατανάλωσης ανάλογα της χρήσης κ.α. Αβαρίες και άλλα αντίστοιχα happenings. Κόστος ενός πιθανού τρακαρίσματος.
Όλα αυτά που είναι αδύνατον να ελεγχθούν σε βάθος σε μία ολιγοήμερη δοκιμή. Αλλιώς όλοι μπορούμε να διαβάσουμε τους πίνακες των κατασκευαστών.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
ΤΙ πρεπει να περιεχει κατα τη γνωμη σου μια κανονικη δοκιμη μακρας δειαρκειας;Αντοχή των υλικών σε χρήση, μεταβολές στη συμπεριφορά καθώς τα ελαστικά και τα αμορτισέρ φθείρονται, κόστος συντήρησης, τυχόν έξυπνες ιδέες στην χρήση ή στην εκμετάλλευση των χώρων, άνεση και συμπεριφορά με διαφορετικές τιμές φορτίου, δοκιμή εναλλακτικών προτάσεων σε ελαστικά, δοκιμή επιδόσεων με τον κινητήρα στρωμένο, διακύμανση της κατανάλωσης ανάλογα της χρήσης κ.α. Αβαρίες και άλλα αντίστοιχα happenings. Κόστος ενός πιθανού τρακαρίσματος.
Όλα αυτά που είναι αδύνατον να ελεγχθούν σε βάθος σε μία ολιγοήμερη δοκιμή. Αλλιώς όλοι μπορούμε να διαβάσουμε τους πίνακες των κατασκευαστών.
πολυ σωστα αλλα αυτα δε γινοταν ουτε καν την εποχη των παχιων αγελαδων...
-
χαιρετω τη παρεα!,
μια παρενθεση:
ψαχνω μια πολυ χρησιμη δυνατοτητα που υπηρχε στο site,αλλα δν μπορω πλεον να τη βρω...υπηρχε κατι σαν 'αρχειο τευχων',που μπορουσες να βρεις αρθρα-τεστ παλιοτερων
εποχων!...
...ολο κ καποιος θα ξερει αν 'παιζει' ή οχι.ευχαριστω προκαταβολικα!.
Β. -
Δυστηχώς δεν υπάρχει λινκ στην αρχική σελίδα, παίζει όμως ακόμα: http://library.techlink.gr/4t/
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Δυστηχώς δεν υπάρχει λινκ στην αρχική σελίδα, παίζει όμως ακόμα: http://library.techlink.gr/4t/...αυτο ακριβως εψαχνα,IKE...!.
(γτι να μην υπαρχει ενα λινκ...? )1000 ευχαριστω!.
Β. -
Υπάρχει link κάτω από το εξώφυλλο του τρέχοντος τεύχους.
-
Μήπως θα έπρεπε κάποια στιγμή ν' ανανεώσετε τα στοιχεία στα τεχνικά χαρακτηριστικά;
Λόγου χάρη από το 2009 το σιβικ είναι πεντάστερο στο euroncap και εσείς επιμένετε να το γράφετε τετράστερο! -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Υπάρχει link κάτω από το εξώφυλλο του τρέχοντος τεύχους.Δεν εχεις αδικο...ΟΔΗΓΟΥΜΕ -> ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΤΕΥΧΗ... θελει κανα 2 κλικ...
-
220 σελίδες είναι πάρα πολλές κι εγώ εδω μέσα δεν έχω ποστάρει ποτέ ούτε παρακολουθώ το θέμα.
Έχω να κάνω μία πρόταση προς το περιοδικο.Να γίνει ένα test ανάμεσα σε 2 οικογενειακά αυτοκίνητα. Για να καταλάβετε τί εννοώ θα πώ ένα παράδειγμα. Ένα test μεταξύ Insignia και Accent. Ένα κορυφαίο σε ποιότητα, επιδόσεις αλλά ακριβό και ένα πολύ φθηνό με περιοροσμένες δυνατότητες. Μπορεί να γίνει σε μία πίστα ή σε κάποια διαδρομή. Μπορεί να γίνει με τον ίδιο οδηγό ο οποίος θα ξέρει και τα 2 αμάξια και θα μπορεί να τα οδηγήσει στα όρια τους, ή να γίνει ταυτόχρονα απο 2 οδηγούς οι οποίοι εννοείται θα 'ξέρουν' τα αμάξια και θα είναι σε θέση να τα οδηγήσουν στα όρια τους. Θέλετε να βάλουμε κι άλλα αμάξια? Δεν έχω πρόβλημα. Ο λόγος που το σκέφτηκα αυτο είναι απλός. Όπου κοιτάξω και όπου σταθώ ακούω για άλογα και επιδόσεις. Όποιο αμάξι δεν έχει γκάζια είναι για πέταμα. Ας τα βάλουμε λοιπόν σε μία πίστα να δούμε αν οι απόσταση ή ο χρόνος που θα χωρίζει το πρώτο με το δεύτερο δικαιολογεί την τεράστια διαφορά στην αξία αγοράς τους. Θεωρώ σίγουρο, όπως όλοι άλλωστέ ότι το Insignia θα κερδίσει το Accent. Με πόση διαφορά όμως? Πιστεύω ότι θα τρίβουμε τα μάτια μας όταν αντιληφθούμε πόσο ικανό είναι - συγκριτικά πάντα με την τιμή αγοράς - το φθηνό απο το ακριβό αμάξι.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Ένα test μεταξύ Insignia και Accent.Γιατί να μη βάλουμε και μια Φεράρι στο συγκριτικό;
Αντί για μια Φεράρι προτιμήστε 25 Άξεντ -
@Μegane98hp
Θεωρεις δηλαδη πως αυτος που θα επιλεξει τελικα το Insignia, ειναι επειδη πιστευει οτι θα ειναι ΠΟΛΥ/ΑΡΚΕΤΑ πιο
γρηγορο σε μια πιστα απο ενα αντιστοιχο (νομιζω σε ιπποδυναμη δεν υπαρχει μεχρι στιγμης...) Αccent?
(το οποιο Accent ειναι 'ακυρο' ως επιλογη, ειναι μια κατηγορια κατω σε ογκο, 'σωστη' συγκριση
θα ηταν το αναμενομενο και αρκετα ενδιαφερον σχεδιαστικα Elantra, που θα λανσαρεται και στην Αμερικη)
Μηπως υπαρχει στην μεση ενα διαφορετικο brand name, σχεδιαση, ποιοτητα απτη, κυλισης, συναρμογης, εσωτερικη σχεδιαση,
φινιρσμα, εργονομια? Λεω εγω τωρα...P.S
Αυτο που θα ηθελα, και δυστυχως μεχρι στιγμης το περιοδικο δεν εχει κανει ενα τετοιο συγκριτικο, παρα μονο
ενα συντομο, και με περιορισμενα στοιχεια επιδοσεων, στο 'αδελφικο' Autobild, θα ηταν ενα ΠΛΗΡΕΣ τεστ/συγκριτικο για το Scirocco 160 vs Astra GTC Coupe 1.6 Turbo. -
Και οι δημοσιογράφοι κλέφτες θα γίνουν? Είναι σαν να πηγαίνει το μαντάμ φιγκαρό και να συγκρίνει την αντοχή, στις μηχανικές τριβές, την χωρητικότητα και το βάρος μίας λουι βιττόν και μίας τσάντας που παίρνεις από το παζάρι...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
@Μegane98hp
Θεωρεις δηλαδη πως αυτος που θα επιλεξει τελικα το Insignia, ειναι επειδη πιστευει οτι θα ειναι ΠΟΛΥ/ΑΡΚΕΤΑ πιο
γρηγορο σε μια πιστα απο ενα αντιστοιχο (νομιζω σε ιπποδυναμη δεν υπαρχει μεχρι στιγμης...) Αccent?
(το οποιο Accent ειναι 'ακυρο' ως επιλογη, ειναι μια κατηγορια κατω σε ογκο, 'σωστη' συγκριση
θα ηταν το αναμενομενο και αρκετα ενδιαφερον σχεδιαστικα Elantra, που θα λανσαρεται και στην Αμερικη)
Μηπως υπαρχει στην μεση ενα διαφορετικο brand name, σχεδιαση, ποιοτητα απτη, κυλισης, συναρμογης, εσωτερικη σχεδιαση,
φινιρσμα, εργονομια? Λεω εγω τωρα...Ανέφερα 2 αμάξια στη τύχη. Ξέρω σε ποιά κατηγορία ανοίκουν. Και Elantra να βάλουμε παλι υπάρχει τεράστια διαφορά στην τιμή αγοράς μεταξυ των 2. Θεωρώ ότι τελικά τα πολύ φθηνά αμάξια είναι τίμια και στις επιδόσεις και δεν θα έπρεπε να τα απορύπτουμε λόγω μάρκας ή τιμής αγοράς. Εσύ θεωρείς ότι το Elantra είναι σκουπίδι μπροστά στο Insignia? Πόσο πιο γρήγορο είναι το δεύτερο απο το πρώτο? Αξίζει τόσο πολύ να κοροιδεύεις το πιο αργό?
Αλλά μάλλον άκυρη η πρόταση. Όπως προ-είπα έχει γεμίσει ο τόπος άλογα, γκάζια και 'πούλ μούρ' . -
Δεν νομίζω ότι το περιοδικό πάσχει σε ιδέες. Αυτές υπάρχουν στα καλά μυαλά που το στελεχώνουν. Το θέμα είναι η υλοποίηση κάτω από τις δεδομένες συνθήκες! Ξέρω ότι είναι ουτοπικό να σας ζητήσουμε να μην χαϊδεύετε τα αυτιά των αντιπροσωπιών στις δοκιμές όμως θα ήθελα αυτό να γίνεται στον βαθμό που είναι εφικτό.
Δεν θέλω να διαβάζω μόνο για τα θετικά των μοντέλων που τεστάρετε και στα αρνητικά να είναι λόγου χάρη η τιμή αγοράς και το χρώμα των οργάνων την νύχτα! Να γράφετε αυτά που βλέπετε...
Επίσης να κάνετε συχνότερα τις 'επιδρομές' σε συνεργεία-αντιπροσωπείες με δικά σας fault για να τους πιέζετε...
ΑΥΤΟ θα ήταν το μέγιστο δώρο για τους αναγνώστες σας και όχι μόνο...αν μπορεί να γίνει! -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
@Μegane98hp
φινιρσμα, εργονομια? Λεω εγω τωρα...Ανέφερα 2 αμάξια στη τύχη. Ξέρω σε ποιά κατηγορία ανοίκουν.
Toτε γιατι τα βαζεις διπλα-διπλα? Ειναι ακυρη η συγκριση σε καθε επιπεδο...
Και Elantra να βάλουμε παλι υπάρχει τεράστια διαφορά στην τιμή αγοράς μεταξυ των 2.
Αφου δεν εχει τιμολογηθει ακομα, ξερεις κατι που δεν ξερει η Ευρωπαικη αγορα?
Θεωρώ ότι τελικά τα πολύ φθηνά αμάξια είναι τίμια και στις επιδόσεις και δεν θα έπρεπε να τα απορύπτουμε λόγω μάρκας ή τιμής αγοράς. Εσύ θεωρείς ότι το Elantra είναι σκουπίδι μπροστά στο Insignia? Πόσο πιο γρήγορο είναι το δεύτερο απο το πρώτο? Αξίζει τόσο πολύ να κοροιδεύεις το πιο αργό?
Ειπα εγω κατι τετοιο? Σου ανεφερα απο την αρχη τις διαφορες τους, επιγραμματικα, αλλα εχεις παρει φορα, και δεν διαβαζεις τιποτα, μονο γραφεις...
Αλλά μάλλον άκυρη η πρόταση. Όπως προ-είπα έχει γεμίσει ο τόπος άλογα, γκάζια και 'πούλ μούρ' .
Πραγματι ακυρη, αλλα οχι για τα αλογα, ουτε το 'πουλ μουρ', τουλαχιστον στις επιλογες του περιοδικου για τα συγκριτικα τεστ. Οτι πληρωνεις (συνηθως) παιρνεις αγαπητε. Το αυτο ισχυει και για τα αυτοκινητα, ιδιαιτερα στα segments-κατηγοριες
ογκου-χρηματων που αναφερομαστε, τα οποια ειναι και ανταγωνιστικα, (το καθε ενα στην κατηγορια του) εχοντας ετσι πολυ μικρο περιθωριο, για να χαρακτηριστουν -στην περιπτωση της μεσαιας κατηγοριας που ανηκει το Insignia- ακομα και ως υποκαταστατα-premium μοντελων.
Αυτο δεν σημαινει βεβαια οτι το νεο Ellantra αποκλειεται να ειναι καλυτερο οδηγικα απο το Insignia, και με ιδιαιτερα ανταγωνιστικη τιμη. Μενει να το δουμε προσεχως... -
Πωπω, μανουριάζετε πολύ εύκολα Το σκεπτικό του Μανώλη δεν είναι τόσο λανθασμένο. Πχ μια σύγκριση i30 και focus ή αντίστοιχα cruze και 407 πχ με μετρήσεις χλμ σε στροφές, σλάλομ κλπ.
-
Ο Μegane98hp δεν θέλει να γίνει το συγκριτικό αυτό επειδή είναι περίεργος για την έκβαση. Έχει ήδη το αποτέλεσμα στο μυαλό του και απλά θέλει την επιβεβαίωση. Όση και να είνια η διαφορά μεταξύ Insignia και Accent θα την θεωρήσει ασήμαντη και θα καταλήξει πως κάποιος αγοράζει insignia για πουλ μουρ (ΑΙΣΧΟΣ). Μπούρδες δηλαδή, neeeeeeeeeeeext
ΥΓ. Εγώ πρώτη φορά δεν έχω αγοράσει ακόμα 4Τ αυτού του μήνα εδώ και δεκαετίες, να υποκύψω ή όχι?
-
Οχι, τοσο αδιαφορο τευχος καιρο ειχαν να βγαλουν
δεν εχω χασει τευχος απο το 81-82 αλλα εχει χαθει τελειως το ενδιαφερον.
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό