-
Ο χρήστης greo έγραψε:
να βαλουν 20-50-100 άτομα ρεφενέ ποσά της τάξης των 10 ευρώ ετησίως μαξιμουμ. Για dedicated server, 24/7 υποστήριξη κλπ.Δεν ξέρω τι κίνηση έχει το φόρουμ και σε τι κατάσταση είναι η βάση του αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρος πως αυτό (τα έως 1000 ευρώ το χρόνο δηλαδή) είναι το μάξιμουμ. Μπορεί να είναι 2 ή και 3 φορές περισσότερο αλλά η ουσία δεν αλλάζει ως προς το κόστος όπως το λες. Η δουλειά όμως για να μετακινηθεί σε νέο σέρβερ και να στηθεί σωστά (και να συντηρείται σωστά) είναι αρκετή.
Όσον αφορά το περιοδικό μπορεί να κάνει κίνηση a la ελευθεροτυπία και απλά να την πληρώσουν μόνο όσοι τους χρωστάει σήμερα ενώ θα ξαναβγεί κανονικά.
-
- στον ΙΚΕ.
Νασς, ενημερωσε αν χρειαστει οικονομικη συνδρομη
-
Θα ήταν πολύ πιο πρακτικό αντί για random οικονομικές συνδρομές να στηθεί ένα σύστημα με διαφημίσεις. Το μοντέλο με τις οικονομικές εισφορές απο μέλη δεν νομίζω πως είναι βιώσιμο σε βάθος χρόνου.
Πολλοί ήδη συμπεριφέρονται σαν να είναι το φόρουμ δικό τους, αν έχουν δώσει και Χ ευρώ (όπου Χ μπορεί να είναι 1) η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου.
Οι διαφημίσεις δεν είναι απλή δουλειά για να γίνουν σωστά. Συνολικά βλέπω πως αν είναι να επαναστηθεί σοβαρά έχει αρκετή δουλειά αλλά θα έχει και ανάλογο αποτέλεσμα.
-
Exεις δίκιο σ αυτό που λες, απλά αυτό θα απαιτήσει δουλειά σε βάθος χρόνου για να αποδώσει, την ώρα που θα χρειαστούν χρήματα άμεσα, γι αυτό εν πρώτοις θα πρέπει να μπει μπαγιόκο για να μην πέσει
Θεωρώ πάντως ότι συνολικά θα πρέπει να επανεξετάσουμε ως χρήστες τί θέλουμε απ το φορουμ και τί είμαστε διατεθημένοι να συνεισφέρουμε για να βελτιωθεί
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Θα ήταν πολύ πιο πρακτικό αντί για random οικονομικές συνδρομές να στηθεί ένα σύστημα με διαφημίσεις. Το μοντέλο με τις οικονομικές εισφορές απο μέλη δεν νομίζω πως είναι βιώσιμο σε βάθος χρόνου.Πολλοί ήδη συμπεριφέρονται σαν να είναι το φόρουμ δικό τους, αν έχουν δώσει και Χ ευρώ (όπου Χ μπορεί να είναι 1) η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου.
Οι διαφημίσεις δεν είναι απλή δουλειά για να γίνουν σωστά. Συνολικά βλέπω πως αν είναι να επαναστηθεί σοβαρά έχει αρκετή δουλειά αλλά θα έχει και ανάλογο αποτέλεσμα.
Οτι ειναι δυσκολότερο απο οτι φαίνεται να αποταμιεύσεις ακόμα και ένα € απο τα μέλη...
-
Αυτο απο που το συμπερανες?
-
Απορία. Πόσα είναι τα πραγματικά ενεργά μέλη που γράφουν καθημερινά? Παίζει να είναι λιγότερα από 100. Οπότε με 10e ούτε 1000ικό δεν μαζεύεται. Και πες ότι κάποιος σκαει 100, 200, 2000e, ποιά είναι η πιθανότητα στη συνέχεια να μην αμολάει μαλακίες σε όλα τα τόπιξ, με την πρόφαση ότι έδωσε ΛΕΦΤΑ.
-
Δεν νομίζω ότι η οικονομική προσφορά του καθενός θα άλλαζε το επίπεδο των δημοσιεύσεων.
Πάντως ας μην βιαστούμε να το θάψουμε το φορουμάκι, έχει ζωή ακόμα, όπως και το ίδιο το περιοδικό άλλωστε. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Αυτο απο που το συμπερανες?Για να βάλει κάποιος ακόμα και 1€ πρέπει να πειστεί οτι αυτο θα εχει αντίκτυπο... Τα πραγματα στο ηλεκτρονικό εμπόριο δρουν διαφορετικά απο οτι στο συμβατικό
-
Πρόσφατα είχε ανακοινωθεί η μετακίνηση των ΤΕ σε νέα γραφεία με μικρότερο ενοίκιο σε κείμενο του ίδιου του ΚΚ. ΜΕτά από λίγες μέρες μαθαίνουμε τα περί αναστολής έκδοσης των εντύπων τους.
Υπάρχει ένα κενό πληροφόρησης ή εγώ δεν μπορώ να διαβάσω σωστά πίσω από τις λέξεις. Όσοι, λοιπόν, κατάλαβαν ή γνωρίζουν μπορούν να μας διαφωτίσουν στα εξής:
[list:3p0sw1gr]Η μετακόμιση έγινε ή δεν ολοκληρώθηκε λόγω οικονομικής αδυναμίας;
Υπάρχει ή όχι χώρος εργασίας για τους εργαζόμενους;
Οι τελευταίοι είναι απλήρωτοι (αν και το ερώτημα μάλλον είναι 'πόσον καιρό');
Προσέρχονται στην εργασία τους ή όχι;
Έχουν αντικείμενο;
Σε τι βοηθά η αναστολή και τι σημαίνει πρακτικά;
Ή μήπως το μαγαζί διάλυσε εντελώς και η αναστολή είναι ένας εύσχημος τρόπος να το ονομάσουμε; [/list:u:3p0sw1gr]Η σελίδα στο Fb συνεχίζει να ανεβάζει καινούρια βίντεο πάντως...
-
τα περί αναστολής που το άκουσες? την προηγούμενη παρασκευή βγήκε κανονικά το οτομπιλντ
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
τα περί αναστολής που το άκουσες? την προηγούμενη παρασκευή βγήκε κανονικά το οτομπιλντΧτες στο Fb και στο Twitter του ΣΧ:
'Το Δ.Σ των Τεχνικων Εκδοσεων, αποφασισε την αναστολη εκδοσης των περιοδικων μσς τουλαχιστον μεχρι τη Γ.Σ της 8 Μαίου. Αυριο τα τυπικά:-(((' -
Ο χρήστης kavy έγραψε:
τα περί αναστολής που το άκουσες? την προηγούμενη παρασκευή βγήκε κανονικά το οτομπιλντ
Χτες στο Fb και στο Twitter του ΣΧ:
'Το Δ.Σ των Τεχνικων Εκδοσεων, αποφασισε την αναστολη εκδοσης των περιοδικων μσς τουλαχιστον μεχρι τη Γ.Σ της 8 Μαίου. Αυριο τα τυπικά:-((('Οπότε λογικά το αυριανό δεν θα βγεί;
-
Σχετικα με τη 'χρηματοδοτηση' του φόρουμ:
Παρακολουθω καθημερινα και ενα αλλο φορουμ που με ενδιαφερει, εκτος χωρου και χωρας. Ανηκει σε έναν ανθρωπο μονο, φυσικο προσωπο, που ταυτοχρονα εργαζεται και εχει τον εαυτο του και μερικους moderators για συγκεκριμενα θεματα κατευθυνσεις και μονο. Το καλο ειναι οτι ειναι 'της δουλειας' (προγραμματιστης, το φορουμ δεν εχει σχεση με αυτο). Εχει 1-2 μπανερακια στο πανω μερος, πολυ μικρά, εχει μεγαλη νομιζω κινηση, αλλα οικαθημερινοι θαμωνες ειναι λιγοτεροι απο εδω.
Υπαρχει ενα λινκ για Paypal στο κατω μερος και οποιος θελει, οποτε θελει, το κανει κλικ και κανει τη δωρεα του ΑΝΩΝΥΜΑ σε σχεση με τους άλλους, οποτε δεν παιζει το 'τζαμπατζή Δία/ικε πχ , εμενα με λενε Ντριφτερ/τριντεντ και πλερωσα και γουσταρω να λεω' (τυχαια ονοματα, ετσι?) κανεις δε μαθαινει τη δωρεα του αλλου (ουτε η δωρεα ειναι υποχρεωτική) και ολοι ειναι ευχαριστημενοι. Δε γνωριζω τα κοστη που εχει το ετος, αλλα μπορω να ρωτησω και να αποκτησω αποψη. Εδω εχουμε πολυ περισσοτερους καθημερινους χρηστες αρα τα πραγματα θα μοιραζονται ακομα περισσοτερο.
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Χτες στο Fb και στο Twitter του ΣΧ:
'Το Δ.Σ των Τεχνικων Εκδοσεων, αποφασισε την αναστολη εκδοσης των περιοδικων μσς τουλαχιστον μεχρι τη Γ.Σ της 8 Μαίου. Αυριο τα τυπικά:-((('thanks για το info. κρίμα. κ φαινόταν πως θα προχώραγε το περιοδικό
κρίμα κ για το περιοδικό αλλά κ για τα παιδιά που δουλεύουν σε αυτά με μεράκι κ όρεξη (νομίζω πως όσοι τους έχετε γνωρίσει από κοντά, θα συμφωνείτε)
αν συνεχιστεί η κρίση στην αγορά αυτοκινητου θα κλείσει κ το drive κ δεν θα μείνει κανένα περιοδικό αυτοκινήτου στο τελος
στο facebook πως μπορουμε να γίνουμε φίλοι με τον ΣΧ να μαθαίνουμε κανά νεο?υγ πάντως οτομπιλντ βγήκε σήμερα. προφανώς το είχαν ετοιμάσει ήδη
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
στο facebook πως μπορουμε να γίνουμε φίλοι με τον ΣΧ να μαθαίνουμε κανά νεο?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πάντως ας μην βιαστούμε να το θάψουμε το φορουμάκι, έχει ζωή ακόμα, όπως και το ίδιο το περιοδικό άλλωστε.
Ας είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο όμως....!!
Αν κι εχω μαλώσει με αρκετούς φορουμίτες εδω μέσα, αν κι εχω αντιπαθήσει πολλούς, αν και δεν γνωρίζω κανέναν προσωπικά, αν και το θέμα 'αυτοκίνητο' και τα συν αυτώ απο την έναρξη της κρίσης και μετά έχει πάψει σε μεγάλο βαθμό να με ενδιαφέρει, θα λυπηθώ πολύ αν κλείσει το φόρουμ. Εχω μάθει πολλά εδω μέσα αυτά τα σχεδόν 10 χρόνια που συμμετέχω, ενω έχω 'βρει' ανθρώπους τις απόψεις των οποίων θεωρώ πολύ ενδιαφέρουσες και μ΄αρέσει να διαβάζω.
Πρέπει βοηθήσουμε να βρεθεί μια λύση σε κάθε περίπτωση...
-
Παρομοίως όσον αφορά στο φόρουμ και δηλώνω κι εγώ διατεθειμένος να καταβάλλω κάποιο χρηματικό ποσό προκειμένου να διατηρηθεί εν ζωή Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα μιας ετήσιας συνδρομής της τάξης των 10 π.χ. ευρώ; Νομίζω ότι θα μαζευόταν ένα σοβαρό ποσό που θα επέτρεπε την αυτόνομη επιβίωσή του.
Και η ιδέα με το κουμπάκι του PayPal πολύ καλή!
Το θέμα φαντάζομαι, όμως, είναι σε ποια εταιρία θα ¨μεταβιβαστεί' το φόρουμ αν οι ΤΕ κλείσουν...
-
στην περίπτωση που για τον Α-Β-Ω λόγο τελικά παρα τις προσφορές των πιστών πέσει το φορουμ, θα θελα να δω πώς θα το αντιμετωπίσετε αυτοί που το προτείνετε...
-
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό