-
Παιδιά έχασα κανένα επεισοδειο; Απο ποτέ οι συγκρίσεις μεταξύ δυο κινητήρων γίνονται με κριτήριο τα κιλά της ροπης και όχι την αποδιδομενη ισχύ, τα άλογα; Φυσικά και μπορούμε να συγκρίνουμε τον κινητήρα του type r με αυτόν του gti αφού και οι δυο αποδίδουν 200 άλογα. Ο ενασ ειναι ενασ ατμο υστερικοσ και ο αλλοσ ενασ ηπιοσ τουρμπο. Το ότι ο tfsi αποδίδει 28.5 κιλά ροπης δεν σημαίνει ότι τον κάνει δυνατότερο κινητήρα, σημαίνει ότι στις 4000 στροφές ο tfsi αποδίδει ήδη 150 άλογα και στις ίδιες στροφές ο του type r αποδίδει 90 άλογα μόλις. Δεν σημαινει ομωσ οτι ο ιαπωνασ ειναι ψωραλεοσ. Απλα για να δινει 150 αλογα και αυτοσ πρεπει να ειναι οι στροφεσ του περίπου στισ 6500. Η ροπή ξαναλέω μας δείχνει πόσο γρήγορα αποδίδει τα άλογα του (την ισχύ του) κάποιος κινητήρας και πόσο 'συμπυκνωμενη' είναι η καμπύλη απόδοσης.
Εννοείται ότι σε άλλες συγκρίσεις θα λάβουμε υπόψη παλι τα άλογα. Ας πούμε το fsi 2.0 θα τον συγκρίνουμε με τον 1.6 ecoboost με τα 150. Φυσικά δεν μπορούμε να συγκρίνουμε του type r το 200αρι με το 265 άλογα του cupra r π.χ. Εδώ όντως είμαστε εκτός θέματος.
Το ξαναγραφω. Άλογα=ροπή χ στροφές χ 0,0014. Παρτε διαγράμματα ισχύος ροπης ατμόσφαιρα και τουρμπατων και θα δείτε γιατί έχουν τόσο καλές ρεπριζ τα τουρμπο. Γιατί έχουν απο νωρίς αρκετα άλογα διαθέσιμα. Nass, με το type r είχες βρεθεί υποθέτω στο δρόμο Ρίο- γιαννενα. Σε δυσκολευε στις προσπερασεις η 'λίγη' ροπή του; Απλά κατεβαζες μια η δυο σχέσεις.
Sent from me.
-
Το μύθος που σχολιάζεις παραπάνω τι νόημα έχει? Αναφέρομαι σε πραγματικές εμπειρίες, σε συγκεκριμένους δρόμους, δεν γράφω από τη φαντασία μου.
Αν κάποιος δεν μπορεί να αποδεχτεί την πραγματικότητα για οποιοδήποτε λόγο, δικαίωμά του. Στον πραγματικό κόσμο, όμως, οι οδηγοί μικρών τούρμπο, που όλο και περισσότεροι κατασκευαστές υιοθετούν, απολαμβάνουν επιδόσεις που πριν από λίγα χρόνια μόνο με αυτοκίνητα πολύ μεγαλύτερου κυβισμού θα είχαν.
Εντάξει, το Honda είναι πολύ γρήγορο αυτοκίνητο, αν αυτός είναι ο νταλκάς μας.
Jacob
-
εχεις απολυτο δικιο! ειχα εναν νταλκα να αναγνωρισεις την ανωτεροτητα ενος S2K, ρε παιδι μου!
επιτελους τα καταφερα!
για να σοβαρευτουμε.....
αυτο που λεω ειναι οτι η αισθηση που σου δινεται, ειναι πλασματικη, πιθανοτατα επειδη δεν κανεις τα κατεβασματα για τις προσπερασεις και απλα.. πατας γκαζι... οπως προσπερνα το τουρμπακι που εχεις, προσπερνα και οποιοδηποτε ατμο ιδιων επιδοσεων..
Το 'χουμε?
Αν τωρα συγκρινεις ενα τουρμπο των 150 ιππων με ενα μοτερ 1.6 των 110, τοτε σταματω οποιαδηποτε κουβεντα, καθως δεν εχει νοημα... -
Ο χρήστης tm έγραψε:
:ysterical:
για να σοβαρευτουμε.....
αυτο που λεω ειναι οτι η αισθηση που σου δινεται, ειναι πλασματικη, πιθανοτατα επειδη δεν κανεις τα κατεβασματα για τις προσπερασεις και απλα.. πατας γκαζι... οπως προσπερνα το τουρμπακι που εχεις, προσπερνα και οποιοδηποτε ατμο ιδιων επιδοσεων..
Το 'χουμε?
Αν τωρα συγκρινεις ενα τουρμπο των 150 ιππων με ενα μοτερ 1.6 των 110, τοτε σταματω οποιαδηποτε κουβεντα, καθως δεν εχει νοημα...ρε φίλε ξεκολλα! Εκτός αν το ατμοσφαιρικό είναι 50% και βάλε περισσότερα κυβικά ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ουτε χαμηλά ούτε στις μεσσαίες ουτε ψηλά.-
κ σε διαδρομή όπως για τα γιάννενα, που πολύ σωστά αναφερει ο jacob, σου γαμιέται η ψυχολογία με όλο αυτό το παιχνίδι με το σασμάν στις μικρες ευθειες που εχεις στη διαθεση σου για ασφαλή προσπεραση, εκτός αν προσπεραση θεωρείται το περασα 5-6 εξω απο την ευθειαρα του μεσολογίου κ τέλος -
εσεις ξεκολληστε! το να συγκρινετε ατμοσφαιρικο 1.6αρι με τουρμπο 1.6 και να βγαζετε το τουρμπο πιο γρηγορο παντου δεν ειναι νεο, λεμεεεεεεεεεεεεε!!!!
ΟΚ!
στο επομενο τευχος, λοιπον, προτεινω οι 4Τ να κανουν τεστ ρεπριζ ενος χιλιαρου πολης, με ενα 1300αρι (π.χ. ροχι8) και σαν αουτσαϊντερ ποδηλατο!
αν εξαιρεσεις το 1300αρι (ροχι8), τοσο το ποδηλατο, οσο και το χιλιαρι ειναι οχηματα πολης!
ΑΥΤΟ κι αν θα 'χει ενδιαφερον!! -
Για π.χ. η 1400άρα τούρμπο Οκτάβια 122 άλογα δε συγκρίνεται στις ρεπρίζ ούτε με το 1600άρι Peugeot 206CC 110 άλογα, ούτε με το 1800σάρι Volvo S40, 125 άλογα (το 'παλεύει' αυτό, όμως). Και είναι 200 και 400 κυβικά λιγότερο.
Ιδίως με το Peugeot (υπέροχο αυτοκίνητο), να 'λιώνω' την τρίτη, να σβήνω κλιματισμό για να μπορέσω (κι αν) να προσπεράσω. Δεν είναι αργό, απλά ο συγκεκριμένος δρόμος είναι πολύ απαιτητικός σε επιτάχυνση εν κινήσει.
Κατεβάσματα εννοείται ότι κάνω με την Οκτάβια. Για π.χ. πολύ συχνά έχεις 6η ή 5η, και φυσικά κατεβάζεις για προσπέραση.
Εμπειρίες γράφω, και μάλιστα από την ίδια διαδρομή, ώστε να μπορώ να κάνω συγκρίσεις.
Jacob
-
Το βολβο που είναι ίδια άλογα, αν το δουλεύεις ψηλά δεν σου δίνει τις ίδιες περίπου επιταχυνσεις με το tsi?
'Περίπου' έγραψα, έτσι;
Sent from me.
-
λογικα θα ειναι πισω, πιθανοτατα λογω διαφορας βαρους....
ενα lotus, σαν αυτο στις μικρες αγγελιες, με τα αλογα που συζηταμε ... πως να επιταχυνει και προσπερναει, αραγε? -
Ο χρήστης tm έγραψε:
εσεις ξεκολληστε! το να συγκρινετε ατμοσφαιρικο 1.6αρι με τουρμπο 1.6 και να βγαζετε το τουρμπο πιο γρηγορο παντου δεν ειναι νεο, λεμεεεεεεεεεεεεε!!!!
ΟΚ!
στο επομενο τευχος, λοιπον, προτεινω οι 4Τ να κανουν τεστ ρεπριζ ενος χιλιαρου πολης, με ενα 1300αρι (π.χ. ροχι8) και σαν αουτσαϊντερ ποδηλατο!
αν εξαιρεσεις το 1300αρι (ροχι8), τοσο το ποδηλατο, οσο και το χιλιαρι ειναι οχηματα πολης!
ΑΥΤΟ κι αν θα 'χει ενδιαφερον!!Τσάμπα ξοδεύεις το σάλιο σου...
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
17???????????????????Εγώ έχω δει στην 1 μου, ακόμη παραπάνω μέση (την πήγαινα τάπα από Γιάννενα προς Μέτσοβο στην Εγνατία Οδό που είναι όλη σχεδόν ανηφορική σαν διαδρομή με μέση κλίση 5%... ).
Βέβαια αυτό προϋποθέτει εντελώς αντικοινωνική συμπεριφορά (πχ μέσα στην σήραγγα του Δρίσκου το κοντέρ έφτανε τα 200 ).Γενικώς, επικίνδυνο βέβαια, αλλά δεν τα κάνεις και κάθε μέρα...
Για να είμαι και λίγο εντός θέματος, θα μπορούσε το περιοδικό ν' αφήσει τις μετρήσεις των ρεπριζ ως έχουν για να υπάρχει και κάποιο reference, αλλά να μετράει επίσης και απλώς χρόνους, ανεξαρτήτως ταχυτήτων. Πχ, εγώ είδα μεγάλη διαφορά στην 1 όταν άλλαξα το λεβιέ για το short shift kit. Ο χρόνος αλλαγής ταχυτήτων που μειώθηκε, έκανε το αυτοκίνητο πιο γρήγορο.
Δεν έχει νόημα να μετράς το προσπέρασμα χωρίς κατέβασμα ή ανέβασμα ταχυτήτων. Υποτίθεται, πως ο οδηγός θα κάνει τις σωστές κινήσεις για να προσπεράσει πιο γρήγορα. Πχ δεν θυμάμαι ποτέ να κάνω προσπέραση με 6η και να μην κατεβάσω 5η, 4η ή ακόμη και 3η.
-
ΗΦ κι εγώ εχω δει μεγαλύτερη κατανάλωση απο 17 σε μικρότερο κιόλας κινητήρα από το δικό σου.
Απλά με τον συγκεκριμένο κινητήρα είναι που με παραξενεύει που πιάστηκε τέτοιο νούμερο
-
Το Βόλβο είναι πίσω ανεξάρτητα του πόσο 'μαστιγώνεις τα άλογα'. Π.χ. ανεβαίνοντας Γιάννενα, λίγο πριν μπεις στο λεκανοπέδιο είναι οι ανηφόρες της Κανέτας. Εκεί οι διαφορές στο προσπέρασμα είναι εμφανείς.
Υπάρχει κι άλλη σύγκριση με το 1400άρι Γκολφάκι με 140 άλογα βενζίνη μηχανικό κιβώτιο του αδελφού (προηγούμενο μοντέλο, τώρα νομίζω δεν βγαίνει με αυτή την ιπποδύναμη-στη συζήτηση για VW αναφέρω ότι λίγο μετα τα 2 χρόνια πήρε το τούρμπο στο χέρι, αλλά τα έξοδα τα κάλυψε η αντιπροσωπεία, αν και δεν ήταν υποχρεωμένη), όπου αντίστοιχου αμαξώματος δίλιτρα ατμοσφαιρικά μένουν αρκετά πίσω. Αλλά γι'αυτό μπορεί να γράψει ο αδερφός μου που: α) είναι διακοπές, και β) δεν μπαίνει στο φόρουμ.
Παιδιά, νομίζω πως ότι είχα να καταθέσω, κι από προσωπικές εμπειρίες, για ρεπρίζ τούρμπο/ατμόσφαιρα το κατέθεσα. Αν συνεχίσω σημαίνει ότι τραβάω ζόρι να πείσω κάποιον/είμαι κολλημένος, κλπ. Πάντως, αν θέλει κάποιος να βρει μειονεκτήματα στα τουρμπο, ας επικεντρωθεί σε θέματα αξιοπιστίας. Ειλικρινά, σε θέματα ρεπρίζ, ευκολίας οδήγησης, κατανάλωσης (με θεόμακρη 6η ταξιδεύεις σβέλτα & οικονομικά) κλπ. δεν μπορεί να εκφράσει κανείς κάποιο πειστικό επιχείρημα, ιδιαίτερα απέναντι σε κάποιον που έχει οδηγήσει και ατμόσφαιρα και τούρμπο.
Θα κλείσω λίγο αστεία με το παράδειγμα γνωστού (πρέπει να το έχω αναφέρει αλλού εδώ) που όντας φανατικός φορντάκιας με φόκους 1.6 ατμόσφαιρα αρνούνταν τα πλεονεκτήματα των τούρμπο, τώρα όμως που η αγαπημένη του φίρμα υιθετεί το downsizing, άλλαξε τροπάριο και παραδέχεται τα πλεονεκτήματά τους...
Καλά και ασφαλή καλοκαιρικά χλμ. τουρμπάτα ή μη.
Jacob
-
Καλημερα!
Θα κλεισω κι εγω, ξεκαθαριζοντας το εξης:Ο σαλος που εγινε εδω, δεν εγινε για να βρουμε τα κακα του τουρμπο, με αποτελεσμα να τον θαψουμε για να πουμε το Ν/Α ρουλζ...
Ο σαλος εγινε, γιατι ειναι τουλαχιστον αστειο το να διαπιστωνεις πως το 2>1.Το πιο ειναι 'καλυτερο μοτερ' (τουρμπο ή ατμο) δεν το ξερω!
Piss on earth!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Piss on earth!Κάτουρο επί γης;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
17???????????????????
. Πχ, εγώ είδα μεγάλη διαφορά στην 1 όταν άλλαξα το λεβιέ για το short shift kit. Ο χρόνος αλλαγής ταχυτήτων που μειώθηκε, έκανε το αυτοκίνητο πιο γρήγορο.
:Ενημέρωσε μας πόσο πιο γρήγορο θα είναι όταν το αλαφρωσεις από πινακιδες
-
Ωραίο το νέο τεύχος.
Συγκριτικό 1μ με rs3. Κορυφαίο συγκριτικό σε πίστα μεταξύ μ3 και γρήγορου range rover ( η απομυθοποιηση των γρηγορων suv. Με 500 άλογα έγραψε 1:17:κάτι , με το γκολφ στην πρώτη μου επαφή με την πίστα είχα γράψει 1:17:30). Πραγματικά ειναι για λυπηση τα μεγάλα (ντεμεκ) γρήγορα suv. Τη σύγκριση αυτή την είχα καιρο στο μυαλό μου. Μου αρέσουν τα πρωτότυπα θέματα. Η Μ3 έγραψε 1:11:1 ( ο σ.χ. Είχε γράψει 1:10: κάτι αλλα χωρίς πίεση είχε γράψει). Κακός χρόνος πάντως το 1:11 για μ3.Γενικώς , αν και καλοκαίρι μου φάνηκε ¨φρεσκο¨ τεύχος και πλούσιο.
-
Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο το RR δεν θεωρείται πολύ γρήγορο σε σχέση με τα άλλα υπερ-SUV. Μια Cayenne Turbo S θα έγραφε λογικά καλύτερο χρόνο αν και φυσικά δεν θα πλησίαζε την Μ3.
Ανυπομονώ να πάρω το τεύχος, Φαίνεται πολύ πλούσιο.
-
Πήρε ο πατέρας μου το προηγούμενο προς τα τελειώματα του μήνα και μέσα σε 5 μέρες δεν είχε μείνει φύλλο στη θέση του. Σκόρπισε όλο, λες και το είχαν κολλήσει με σάλιο. Τέτοια έκπτωση στην εκτύπωση; Και να πει κανείς ότι έχει πέσει η τιμή του...
Πάντως, μου άρεσε που στις οδηγοκεντρικές δοκιμές (1M-Focus RS, RS500, RCZ vs Cooper S) αναφέρονταν πολύ στην οδική συμπεριφορά και την αίσθηση. Είχα πολύ καιρό να διαβάσω 4Τ κι είχα μείνει με εκείνη την προ πενταετίας εικόνα, που οι δοκιμές ήταν 200 λέξεις και γράφανε συνεχώς σάλτσες κι από ουσία... τίποτα. Ευτυχώς έχουν αλλάξει τα πράγματα. Εμ, με τέτοια μείωση στις πωλήσεις, αν συνεχίζεις να κάνεις του κεφαλιού σου, θα το φας στο τέλος.
-
Και αυτο το τευχος φαινεται πολυ καλο!!Κρατηθηκα και θα το διαβασω αυριο στο πλοιο!!
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Πήρε ο πατέρας μου το προηγούμενο προς τα τελειώματα του μήνα και μέσα σε 5 μέρες δεν είχε μείνει φύλλο στη θέση του. Σκόρπισε όλο, λες και το είχαν κολλήσει με σάλιο. Τέτοια έκπτωση στην εκτύπωση; Και να πει κανείς ότι έχει πέσει η τιμή του...Πάντως, μου άρεσε που στις οδηγοκεντρικές δοκιμές (1M-Focus RS, RS500, RCZ vs Cooper S) αναφέρονταν πολύ στην οδική συμπεριφορά και την αίσθηση. Είχα πολύ καιρό να διαβάσω 4Τ κι είχα μείνει με εκείνη την προ πενταετίας εικόνα, που οι δοκιμές ήταν 200 λέξεις και γράφανε συνεχώς σάλτσες κι από ουσία... τίποτα. Ευτυχώς έχουν αλλάξει τα πράγματα. Εμ, με τέτοια μείωση στις πωλήσεις, αν συνεχίζεις να κάνεις του κεφαλιού σου, θα το φας στο τέλος.
Moυ εχει τυχει σε παλαιοτερο τευχος. Εκανα παραπονα στην Γραμματεια, τους εδωσα διευθυνση, και μου εστειλαν
νεο τευχος στο σπιτι.
Επειδη μου ξαναετυχε, αλλα εβαλα και εγω το χερακι μου, καταλαβα οτι ειναι λιγο ευαισθητα τα τευχη στην παραλια, και πλεον δεν τα παιρνω εκει...
Λιγο το αλατι, λιγο η αμμος, μαζι με τον δυνατο ηλιο, και τσουπ, ξεκολλανε πανευκολα οι σελιδες μετα...
Για τα περι οδηγοκεντρικων δοκιμων, ειδικα στο τευχος Ιουλιου, συμφωνω απολυτα, υπαρχει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σαφη βελτιωση ως προς την ποιοτητα-ουσια της υλης. Ευχομαι και ελπιζω να συνεχισουν ετσι.
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό