-
Στην ερώτηση που έκανα στο μήνυμα της 12 Μαίου δεν έλαβα απάντηση, αν φιλοτιμηθεί κάποιος από τους 4Τ ας απαντήσει. Πάντως φαίνεται ότι διαβάζουν τα μηνύματα, γιατί απάντησαν σε μήνυμα που δημοσιεύτηκε λίγο αργότερα από το δικό μου.
Στο τεύχος Ιουνίου 2010 στο ένθετο 'Cabrio', στις τελευταίες σελίδες υπάρχουν διαφημίσεις που γράφουν 'ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ'. Είναι και αυτές διαφημίσεις που τις συντάσσει το περιοδικό παίζοντας το ρόλο διαφημιστικής εταιρίας ('TECHNICALPRESS CREATIVE MEDIA'), ή τις έχει κάνει κάποια διαφημιστική εταιρία άσχετη με το περιοδικό?
Κατά τα άλλα, το τεύχος έχει κάποια ενδιαφέροντα κείμενα, όπως π.χ. σελ. 26-27 (τέτοια κείμενα πρέπει να δημοσιεύουν οι 4Τ), Μάργαρης σελ. 38, άρθρο για MilleMiglia κλπ.. Η πληροφορία στη σελ. 28 ότι 2 Hilux μετέφεραν επιστήμονες στο ηφαίστει στην Ισλανδία, τι ενδιαφέρει τους αναγνώστες? Άσε που το κείμενο μοιάζει βγαλμένο από το τμήμα μάρκτινγκ της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Για την ψηφοφορία. Πιστεύω ότι το ερωτηματολόγιο θα πρέπει να δίνει στον ερωτώμενο την επιλογή 'Άλλο'. Όσο κι αν δυσκολεύει την αποκωδικοποίηση παράγει πιο αξιόπιστα αποτελέσματα, αφού ο ερωτώμενος δεν είναι υποχρεωμένος να επιλέξει από τις ήδη διατυπωμένες απαντήσεις. Αν δλδ. κάποιος πιστεύει ότι το σημαντικότερο αυτοκίνητο παραγωγής δεν είναι κάποιο από τα ήδη προεπιλεγμένα, τι θα πρέπει να ψηφίσει?
Jacob
-
Σήμερα, που η τιμή της βενζίνης έχει φτάσει στα ύψη, θεωρώ πολύ επίκαιρο ένα συγκριτικό τεστ μεταξύ όλων αυτών των μπιχλιμπιδιών που έχουν βγει (όπως μαγνητάκια, βελτιωτές καυσίμου, ιονιστές κλπ) και μπαίνουν στον κινητήρα και υπόσχονται χαμηλότερη κατανάλωση.
Εφόσον δεν διαφημίζεται κάποιο από αυτά στις σελίδες και στο site των 4Τ, δε νομίζω να έχει να χάσει κάτι το περιοδικό από απώλεια εσόδων αν θάψει κάποιο από αυτά ή όλα. Πιστεύω ότι το τεύχος που θα δημοσιεύσει ένα τέτοιο συγκριτικό θα πουλήσει σαν ζεστά ψωμάκια.
Είναι ο πιο κατάλληλη στιγμή να ενημερωθεί αντικειμενικά ο καταναλωτής για το ποια από αυτά κάνουν πραγματικά δουλειά και ποια είναι απάτη! -
Ο χρήστης dsaraf έγραψε:
Σήμερα, που η τιμή της βενζίνης έχει φτάσει στα ύψη, θεωρώ πολύ επίκαιρο ένα συγκριτικό τεστ μεταξύ όλων αυτών των μπιχλιμπιδιών που έχουν βγει (όπως μαγνητάκια, βελτιωτές καυσίμου, ιονιστές κλπ) και μπαίνουν στον κινητήρα και υπόσχονται χαμηλότερη κατανάλωση.
Εφόσον δεν διαφημίζεται κάποιο από αυτά στις σελίδες και στο site των 4Τ, δε νομίζω να έχει να χάσει κάτι το περιοδικό από απώλεια εσόδων αν θάψει κάποιο από αυτά ή όλα. Πιστεύω ότι το τεύχος που θα δημοσιεύσει ένα τέτοιο συγκριτικό θα πουλήσει σαν ζεστά ψωμάκια.
Είναι ο πιο κατάλληλη στιγμή να ενημερωθεί αντικειμενικά ο καταναλωτής για το ποια από αυτά κάνουν πραγματικά δουλειά και ποια είναι απάτη!Όλα είναι απάτη, τι όφελος θα είχε ένα συγκριτικό;;;
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Είναι ο πιο κατάλληλη στιγμή να ενημερωθεί αντικειμενικά ο καταναλωτής για το ποια από αυτά κάνουν πραγματικά δουλειά και ποια είναι απάτη!Όλα είναι απάτη, τι όφελος θα είχε ένα συγκριτικό;;;
θα ήμουν τόσο κατηγορηματικός μόνο αν είχα δοκιμάσει όλα αυτά τα μαραφέτια..Βέβαια η πλειοψηφία των αναφορών τόσο σε φόρουμς των 4Τ, όσο και σε άλλα φόρουμς μιλάει για μηδενικό αποτέλεσμα μόνο για τα μαγνητάκια, ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι που έχουν δει αποτελέσματα σε παλιότερα αυτοκίνητα. Για τους ηλεκτρονικούς βελτιωτές καυσίμου (bens κλπ) δεν έχω δει ΚΑΜΙΑ αναφορά από κάποιον που το έχει χρησιμοποιήσει. Δεν πρέπει να ξέρουμε ως καταναλωτές τι παίζει με όλα αυτά;
-
dsaraf όλα αυτά είναι βλακείες, όποιος λέει το αντίθετο είτε είναι εντελώς άσχετος με στοιχειώδη φυσική είτε πωλητής.
Μήπως θες να δεις και συγκριτικό τεστ από φυλαχτά και ματζούνια και το πόσο βοηθούν στην πρόληψη ατυχημάτων? Γιατί και από αυτά έχω ακούσει διάφορες μαρτυρίες από ανθρώπους που 'σώθηκαν σαν από θαύμα'. Έλεος.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
dsaraf όλα αυτά είναι βλακείες, όποιος λέει το αντίθετο είτε είναι εντελώς άσχετος με στοιχειώδη φυσική είτε πωλητής.Μήπως θες να δεις και συγκριτικό τεστ από φυλαχτά και ματζούνια και το πόσο βοηθούν στην πρόληψη ατυχημάτων? Γιατί και από αυτά έχω ακούσει διάφορες μαρτυρίες από ανθρώπους που 'σώθηκαν σαν από θαύμα'. Έλεος.
πολύ ενδιαφέροντα και πλήρως τεκμηριωμένα τα επιχειρήματα σου
-
Αν θες τεκμηρίωση μπορείς να ανοίξεις το βιβλίο 'Ερευνώ τον Φυσικό Κόσμο 2' της ΣΤ' δημοτικού. Εκεί αναφέρει τα στοιχειώδη περί μαγνητισμού και ποιά υλικά (και γιατί) επηρρεάζονται από μαγνητικά πεδία.
-
Ο χρήστης dsaraf έγραψε:
θα ήμουν τόσο κατηγορηματικός μόνο αν είχα δοκιμάσει όλα αυτά τα μαραφέτια..Βέβαια η πλειοψηφία των αναφορών τόσο σε φόρουμς των 4Τ, όσο και σε άλλα φόρουμς μιλάει για μηδενικό αποτέλεσμα μόνο για τα μαγνητάκια, ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι που έχουν δει αποτελέσματα σε παλιότερα αυτοκίνητα. Για τους ηλεκτρονικούς βελτιωτές καυσίμου (bens κλπ) δεν έχω δει ΚΑΜΙΑ αναφορά από κάποιον που το έχει χρησιμοποιήσει. Δεν πρέπει να ξέρουμε ως καταναλωτές τι παίζει με όλα αυτά;
Προσωπικά πάντως μου άρεσε ως ιδέα.
Είμαι σίγουρος (μπαίνοντας στη θέση του 'δοκιμαστή') ότι το τεστ θα ξεκινήσει με την ψυχολογία ότι όλα αυτά είναι μ@λ@κίες και μας δουλεύουν όλοι, αλλά μπορεί κάτι να μας εκπλήξει ευχάριστα.
Επιπλέον θα ήταν καλό να εξετάζονται και οι 2 οπτικές που δίνει το κάθε μαραφέτι (κάποια λένε και αύξηση ιπποδύναμης-ισχύος ), οπότε πχ μία δυναμομέτρηση (πριν και μετά από την διαδρομή που θα ακολουθηθεί) θα έπιανε κι αυτή την εναλλακτική.
Ωραίο θα ήταν αν το test γινόταν με ίδια αμάξια (κι όχι με μόνο ένα αμάξι) κάνοντας την ίδια διαδρομή την ίδια ώρα με ίδιο ρυθμό κίνησης: (πχ έχουμε 3 'μηχανάκια', παίρνουμε 4 αμάξια, βάζουμε στα 3 από αυτά τα 'μαραφέτια' που πουλιούνται και πάμε ψιλο-κομβόι μια μεγάλη διαδρομή.
Και στο κλίμα της εποχής (προσπαθώντας να κάνουμε οικονομία) και στο κλίμα του 'αξίζει ή θα δώσω τα λεφτά μου τσάμπα?'.(αν και το αναμενόμενο αποτέλεσμα είναι πως όλα είναι π@π@ριές και στηρίζονται στην ψυχολογία μας για να μας τα 'πάρουν'.)
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Αν θες τεκμηρίωση μπορείς να ανοίξεις το βιβλίο 'Ερευνώ τον Φυσικό Κόσμο 2' της ΣΤ' δημοτικού. Εκεί αναφέρει τα στοιχειώδη περί μαγνητισμού και ποιά υλικά (και γιατί) επηρρεάζονται από μαγνητικά πεδία.βέβαια η φυσική της 6ης δημοτικού (εγώ ως 'φυσική' το είχα προλάβει το μάθημα ) μεταφέρει απλοϊκά τις καταστάσεις όπως πχ με ένα 'απλό' μαγνήτη, τι μαγνητίζεται και τι όχι.
Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά όπως λέγονται στην φυσική της 6ης δημοτικού, εκτός αν έχουμε απαίτηση ένα παιδάκι να μάθει για κλωβούς και ηλεκτρομαγνητικά πεδία και πώς επιδρά στην ύλη το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο.
ή μήπως τα παιδιά μας πρέπει να μάθουν για τις ηλεκτρομαγνητικές ιδιοότητες της ύλης, να μάθουν για φωτόνια, φωνόνια κτλ-κτλ...
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.Ξέρουμε ακριβώς τη σύσταση της βενζίνης/καυσίμου που πουλάνε τα βενζινάδικα ώστε να ξέρουμε εκ των προτέρων πώς θα λειτουργήσει ή πόσο πρέπει να είναι το πεδίο για να λειτουργήσει σωστά η 'πόλωση' (ευθυγράμμιση του καυσίμου το λένε τα μαραφετάκια αυτά )?
-
Aς μην κανουμε αναλυση των μαγνητων κλπ εδω,υπαρχει θεμα viewtopic.php?f=6&t=33293 που εχουν ειπωθει ολα αυτα πολλες φορες[mod]
-
Κάβουρα έχουν κάνει στην εκπομπή Mythbusters ανάλογο τεστ με όλες αυτές τις μπούρδες:
http://mythbustersresults.com/episode53
Η εκπομπή μερικές φορές είναι επιπόλαιη στην μεθοδολογία της αλλά τα συγκεκριμένα τεστ εκτός του ότι είνια πρακτικά αυταπόδεικτα (βλ. βιβλιογραφία πιο πάνω) είναι πολύ απλά σαν πειράματα και τα αποτελέσματα ξεκάθαρα.
Για την φυσική τόσο απλά είναι. Όσα 'εξωτικά' αναφέρεις είναι κανονικά στην διδακτέα ύλη και ναι έχουμε την απαίτηση ένα παιδάκι να τα μάθει, τόσα και τόσα παιδάκια τα έμαθαν, αν όχι στην ΣΤ τότε στο γυμνάσιο όπου διδάσκονται πιο αναλυτικά.
Από την άλλη αν όλα τα παιδάκια διάβαζαν φυσική πως θα μπορούσαν σήμερα οι διάφοροι πλασιέ να πουλάνε μαγνήτες και άλλα ματζούνια
ΥΓ. έχεις δίκιο BILL, mea culpa
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Κάβουρα έχουν κάνει στην εκπομπή Mythbusters ανάλογο τεστ με όλες αυτές τις μπούρδες:δεν το ήξερα.
Από την άλλη αν όλα τα παιδάκια διάβαζαν φυσική πως θα μπορούσαν σήμερα οι διάφοροι πλασιέ να πουλάνε μαγνήτες και άλλα ματζούνια
έχεις δίκιο σ'αυτό αλλά οι πλασιέ/πωλητές εκεί δεν εστιάζουν?Στην ημιμάθειά σου για να σε πείσουν.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Αν θες τεκμηρίωση μπορείς να ανοίξεις το βιβλίο 'Ερευνώ τον Φυσικό Κόσμο 2' της ΣΤ' δημοτικού. Εκεί αναφέρει τα στοιχειώδη περί μαγνητισμού και ποιά υλικά (και γιατί) επηρρεάζονται από μαγνητικά πεδία.
βέβαια η φυσική της 6ης δημοτικού (εγώ ως 'φυσική' το είχα προλάβει το μάθημα ) μεταφέρει απλοϊκά τις καταστάσεις όπως πχ με ένα 'απλό' μαγνήτη, τι μαγνητίζεται και τι όχι.
Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά όπως λέγονται στην φυσική της 6ης δημοτικού, εκτός αν έχουμε απαίτηση ένα παιδάκι να μάθει για κλωβούς και ηλεκτρομαγνητικά πεδία και πώς επιδρά στην ύλη το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο.
ή μήπως τα παιδιά μας πρέπει να μάθουν για τις ηλεκτρομαγνητικές ιδιοότητες της ύλης, να μάθουν για φωτόνια, φωνόνια κτλ-κτλ...
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.Ξέρουμε ακριβώς τη σύσταση της βενζίνης/καυσίμου που πουλάνε τα βενζινάδικα ώστε να ξέρουμε εκ των προτέρων πώς θα λειτουργήσει ή πόσο πρέπει να είναι το πεδίο για να λειτουργήσει σωστά η 'πόλωση' (ευθυγράμμιση του καυσίμου το λένε τα μαραφετάκια αυτά )?
η φυσική 6ης δημοτικού περιέχει το γνωστικό σύνολο που χρειάζονται σε ένα 10χρονο και σίγουρα δεν απαντάει στο θέμα που θίχθηκε
Η προσωπική μου εμπειρία από τα μαγνητάκια είναι ότι δεν κάνουν τίποτα.Τα είχα τοποθετήσει σε ένα Ibiza 1000 για κάπου 3 χρόνια και δεν είδα αποτελέσματα. Ένας φίλος όμως που τα είχε βάλει σε ένα Hyundai Coupe είδε, όπως και κάποιοι άλλοι (ελάχιστοι) σε κάποια άλλα φόρουμς αποτελέσματα.
Ετσι λοιπόν προτείνω ένα τέστ των μαραφετιών αυτών που θα περιλαμβάνει διάφορους τύπους αυτοκινήτων, όπως είχε γίνει παλιότερα κάτι αντίστοιχο από τους 4Τ για τις 100άρες βενζίνες, όπου είχαν γίνει και δυναμομετρήσεις.
Και κάτι άλλο. Δεν είναι όλοι οι καταναλωτές γνώστες του τι αποτέλεσμα έχει το κάθε προϊόν που σχετίζεται με το αυτοκίνητο, ούτε ξημεροβραδιάζονται ψάχνοντας σε φόρουμς για το αυτοκίνητο. Πρέπει να υπάρξει πληροφόρηση από τον ειδικό τύπο.
-
Ο χρήστης dsaraf έγραψε:
βέβαια η φυσική της 6ης δημοτικού (εγώ ως 'φυσική' το είχα προλάβει το μάθημα ) μεταφέρει απλοϊκά τις καταστάσεις όπως πχ με ένα 'απλό' μαγνήτη, τι μαγνητίζεται και τι όχι.
η φυσική 6ης δημοτικού περιέχει το γνωστικό σύνολο που χρειάζονται σε ένα 10χρονο και σίγουρα δεν απαντάει στο θέμα που θίχθηκε
Η προσωπική μου εμπειρία από τα μαγνητάκια είναι ότι δεν κάνουν τίποτα.Τα είχα τοποθετήσει σε ένα Ibiza 1000 για κάπου 3 χρόνια και δεν είδα αποτελέσματα. Ένας φίλος όμως που τα είχε βάλει σε ένα Hyundai Coupe είδε, όπως και κάποιοι άλλοι (ελάχιστοι) σε κάποια άλλα φόρουμς αποτελέσματα.
Ετσι λοιπόν προτείνω ένα τέστ των μαραφετιών αυτών που θα περιλαμβάνει διάφορους τύπους αυτοκινήτων, όπως είχε γίνει παλιότερα κάτι αντίστοιχο από τους 4Τ για τις 100άρες βενζίνες, όπου είχαν γίνει και δυναμομετρήσεις.
Και κάτι άλλο. Δεν είναι όλοι οι καταναλωτές γνώστες του τι αποτέλεσμα έχει το κάθε προϊόν που σχετίζεται με το αυτοκίνητο, ούτε ξημεροβραδιάζονται ψάχνοντας σε φόρουμς για το αυτοκίνητο. Πρέπει να υπάρξει πληροφόρηση από τον ειδικό τύπο.
κι εγω ειδα αποτελεσμα ,αφου με πιστευεις πηγαινε παρε
υγ.αυτα τα ενας φιλος/ενας φορουμας/ενας θειος δεν τα αντεχω,δηλαδη σημειωνες km στο κοντερ και lt στην αντλια η απλα στο ειπε?γιατι και το gran cherokee στην διαφημιση στην tv λεει πως καιει 8,6lt/100km,παναπει πως πρεπει να το πιστεψω?
-
-
Το άρθρο (mini test) που δημοσιεύεται στο τεύχος Σάββατο 19-Κυριακή 20 Ιουνίου 2010 της εφημερίδας «Ο Κόσμος του Επενδυτή», στη σελίδα 6 του ένθετου “auto weekend”, για την Skoda Octavia5 1.2 TSI, έχει ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό.
Είναι αντιγραφή σχεδόν 100% από δοκιμή της Skoda Octavia 1.4 TSI που δημοσιεύτηκε στους 4 Τροχούς, στο τεύχος 461 τον Φεβρουάριο του 2009! Είναι copy-paste, ίδιες ακριβώς οι προτάσεις, ακόμη και η στίξη, κυρίως από τη σελίδα 127 του παραπάνω τεύχους των 4Τ . Ελάχιστα από τη δοκιμή δεν συμπεριλαμβάνονται στη δοκιμή των 4Τ. Ουσιαστικά έχει πάρει το άρθρο των 4Τ, απλώς έχει αφαιρέσει μερικές προτάσεις από αυτό και έχει προσθέσει μερικές δικές του, τα υπόλοιπα ακριβώς όπως το άρθρο των 4Τ.
Για παράδειγμα, στη δοκιμή του «Κόσμου του Επενδυτή» γράφει:
«Η τοποθέτηση του 1.2 TSI αποτελεί ιδανική επιλογή για την Octavia 5. Επιπλέον, όταν έρθει η ώρα για…ταμείο, το αυτοκίνητο κλείνει πονηρά το μάτι στον αγοραστή, κάνοντας στην άκρη τις σκέψεις περί μεταπώλησης, μιας και η μακρά συμβίωση μαζί της θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Εν μέσω οικονομικής κρίσης, ιδού ένα εξαιρετικό πακέτο σε συμφέρουσα τιμή, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε».
Το «ορίτζιναλ» άρθρο των 4Τ που δημοσιεύτηκε περίπου ενάμισι χρόνο νωρίτερα γράφει:
«Η τοποθέτηση του 1.4 TSI αποτελεί ιδανική επιλογή για την Octavia 5. Επιπλέον, όταν έρθει η ώρα για…ταμείο, το αυτοκίνητο κλείνει πονηρά το μάτι στον αγοραστή, κάνοντας στην άκρη τις σκέψεις περί μεταπώλησης, μιας και η μακρά συμβίωση μαζί της θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Εν μέσω οικονομικής κρίσης, ιδού ένα εξαιρετικό πακέτο σε συμφέρουσα τιμή».
Ένα ακόμη παράδειγμα: Στη δοκιμή του «Κόσμου του Επενδυτή» γράφει:
«Οι σκέψεις περί ορθών αλλαγών, ώστε να εκμεταλλευτεί κανείς τη ροπή, μας φέρνουν στο νου και την κλιμάκωση της μετάδοσης. Καλώς ήλθατε ξανά στον 21ο αιώνα: το μακρύ σασμάν δεν είναι πια μειονέκτημα. Το γρανάζωμα της Octavia5 είναι ασύλληπτα μακρύ από την 3η σχέση και πάνω, αφού ο άριστος τρόπος με τον οποίο ανταποκρίνεται ο υπερτροφοδότης στο γκάζι και η ροπή του κινητήρα εντέλει κάνουν την αναζήτηση των υψηλών περιοχών του στροφομέτρου πραγματικά αχρείαστη».
Ξέρετε τι γράφουν οι 4Τ στο τεύχος Φεβρουαρίου 2009, στη σελίδα 127; Ακριβώς τα ίδια με παραπάνω, ούτε κόμμα ή τόνος διαφορετικός.
Τα παραπάνω είναι απλώς παραδείγματα, και σε άλλα σημεία οι δύο δοκιμές είναι 100% ίδιες.
Πως γίνεται αυτό; Το έχουν αντιληφθεί εκεί στους 4Τ ότι σε μια εφημερίδα έχουν αντιγράψει σχεδόν αυτολεξεί μια δοκιμή του περιοδικού τους;
Το αστείο είναι ότι αυτός που έχει κάνει την αντιγραφή από τους 4Τ μιλάει για το ίδιο μεν αυτοκίνητο, αλλά για έκδοση με διαφορετικό κινητήρα.
Jacob
-
Δεν ξέρω τι συμφωνία έχει παιχτεί στο συγκεκριμένο αλλά η οικονομία κλίμακας υφίσταται κανονικότατα στον ελληνικό ΕΤ, με αποτέλεσμα να βλέπουμε αρκετά συχνά ένα recycling κειμένων.
Επειδή, επιπλέον, το γράψιμο ενός σωστού, δομημένου και πρωτότυπου κειμένου δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη δουλειά, αλλά και επειδή κανέναν σχεδόν δεν ενδιαφέρει να πετύχει κάτι τέτοιο, το κλισέ, η αντιγραφή και η αναδημοσίευση πηγαίνουν σύννεφο. -
to forum σερνετε και εχει αρχαια εκδοση phpbb.
τοσες διαφημισεις εχει γυρω γυρω και δεν εχουν λεφτα να πληρωσουν καποιον για update? -
Ο χρήστης kage έγραψε:
to forum σερνετε και εχει αρχαια εκδοση phpbb.
τοσες διαφημισεις εχει γυρω γυρω και δεν εχουν λεφτα να πληρωσουν καποιον για update?Οντως σερνεται ...
-
Σχετικά με το θέμα των προτάσεων προς τους 4Τ, θα ήθελα να προτείνω να προστεθεί κάποια σελίδα, σε μόνιμη βάση όπου θα παρουσιάζονται τέστ παλιότερων αυτοκινήτων, ανεξαρτήτως χρονολογίας. Πολλοί αναγνώστες του περιοδικού, δεν μπορούμε να αγοράσουμε καινούριο αυτοκίνητο, ενώ άλλοι προτιμούν, με τα χρήματα που απαιτεί ένα καινούριο, να αγοράσουν ένα παλιότερο μεν, αλλά μεγαλύτερου κυβισμού, ή αξίας. Εγώ προσωπικά προτιμώ πάντα τα παλιότερα μοντέλα. Παρόλο δε που έχω στο αρχείο μου όλα τα τεύχη του περιοδικού, από το πρώτο, μέχρι το τελευταίο και όταν αποφασίσω να αγοράσω κάποιο παλιό αυτοκίνητο, ανατρέχω σε παλιότερα τέστ, τα τέστ αυτά δεν με καλύπτουν απόλυτα. Ένα παλιό τέστ, που γράφτηκε την εποχή που πρωτοκυκλοφόρησε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, σήμερα δεν είναι απόλυτα ικανοποιητικό. Από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε ένα μοντέλο μέχρι σήμερα έχουν προκύψει πληροφορίες, που θα ήταν πολύ χρήσιμο να αναφερθούν, όπως συχνές βλάβες, πραγματικό κόστος συντήρησης, ύπαρξη ανταλλακτικών κ.λ.π. που δεν παρουσιάζονται σε ένα τέστ ενός καινούριου μοντέλου, ακριβώς επειδή είναι καινούριο και δεν είναι γνωστά τα προβλήματα, που μπορεί να παρουσιάσει στο μέλλον. Για παράδειγμα πάντα μου άρεσαν τα μοντέλα της Maserati, επηρεασμένος δε από το περιοδικό, πάντα ήθελα κάποτε να αποκτήσω ένα. Έτσι πρόσφατα που κατάφερα να συγκεντρώσω το απαιτούμενο ποσό, αγόρασα ένα Ghibli του 1996. Το αυτοκίνητο αυτό αποφάσισα να το αγοράσω κυρίως με την καρδιά παρά με το μυαλό. Το πλεονέκτημα του συγκεκριμένου μοντέλου είναι η μεγάλη ιπποδύναμη (306 HP) και οι επιδόσεις του, που βγαίνουν όμως από ένα κινητήρα σχετικά μικρού κυβισμού (1996cc), πράγμα που έχει ως συνέπεια μικρό τεκμήριο. Όμως έχουν ακουστεί πολλά σχόλια για συχνές βλάβες, που δεν είμαι βέβαιος αν έχουν πραγματική βάση. Έτσι λοιπόν αν υπήρχε ένα σημερινό τέστ του αυτοκινήτου αυτού, θα μπορούσα να διαβάσω υπεύθυνα, σχετικά με τα προβλήματα που πιθανό να αντιμετωπίσω και έτσι να πάρω μια πιό λογική απόφαση.
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό