-
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
ρε παιδια οσοι εχετε το τευχος κοιταξτε το και διαψευστε με η επειβεβαιώστε...βρωμαει πολύ ασχημα ομως
κανενας?? μηπως τα παιρνετε ολοι
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
ρε παιδια οσοι εχετε το τευχος κοιταξτε το και διαψευστε με η επειβεβαιώστε...
βρωμαει πολύ ασχημα ομως
κανενας?? μηπως τα παιρνετε ολοι
Μήπως δεν το έχει πάρει κανείς??
-
ειλικρινά απορώ πως ανέχεται το περιοδικό τον κάθε οπαδομούρη να μπαίνει στο φορουμ ΤΟΥ κ να λέει με βεβαιότητα πως το περιοδικό τα παίρνει απο εδώ κ απο εκεί γιατί δεν βγάζει καλυτεροτερο αυτό που επιθυμεί αυτός.
Η κατάσταση εχει καταντήσει τραγική κ άκρως **κουραστική **με πέντε δέκα ανθώπους που προφανώς δεν έχουν άλλη δουλειά κ γυρνάνε γύρω γύρω στα τοπικ σαν οπαδοί της κλαδικής του κάθε γκρουπ, εκθειάζοντας οτι μαλακία βγάλει το γκρουπ που γουσταρουν,χωρίς να εχει σημασία αν συζητιέται κάτι που δεν εχει καν σχεση, αλλά προαβάλλοντας κ τους ανθρώπους που δουλεύουν για το περιοδικό οτι τα παίρνουν. -
ειπε κανεις τι σημαινει...?? εδω κανεις δεν παραδεχεται οτι τουλαχιστον το εχει δει στο παρων τευχος..
κατσε να το δουν 5 ανθρωποι, και το τι σημαινει ειναι αλλη κουβέντα.. οπως λες και συ μπορει να τα παιρνουνε, εως το να εχει κανει μ@λακια ο υπεύθυνος της σελίδας..
αυτο δε μου λεει κατι εμενα ομως που εδωσα τα 5,5 μου ευρω.. το μονο σιγουρο ειναι οτι το συγκεκριμένο τεύχος ηταν μια κορυφαία προχειροδουλειά..
αυτες οι δικαιολογιες του στιλ, τα εχουν συζητησει οτι το πολο ειναι το καλύτερο, ειναι μεγαλο φαβορί κτλ, οχι μονο ειναι φτηνες δικαιολογίες, αλλα λογια του κ@λου και ενα περιοδικο σαν τους 4Τ δεν θα επρεπε να ψαχνει μπακαλοδικαιολογιες για να δικαιολογησει τα αδικαιολόγητα..
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Είναι ολοκληρωτικά ανόητη, χωρίς κανέναν ελαφρυντικό μάλιστα, η άποψη (σ.σ. η άποψη όχι αυτοί που την εκφράζουν) ότι για ένα συγκριτικό ανάμεσα σε δύο ειδικά αυτοκίνητα τα οποία άντε να πουλήσουν 100 κομμάτια το χρόνο, το οποιοδήποτε περιοδικό τα παίρνει από τον ένα εισαγωγέα ή τον άλλο.Mιχάλη, τα πράγματα έχουν ως εξής:
Ο βασικός κανόνας είναι να μην δυσαρεστηθεί ο καλός πελάτης ή οι καλοί πελάτες γενικότερα. Δεν είναι σπάνιο, ακόμα και οι συμμετέχοντες στο εκάστοτε συγκριτικό να καθορίζονται ανάλογα με τις διαφημιστικές συμφωνίες που έχουν γίνει, ούτε είναι επίσης απίθανο, νικητής στο συγκριτικό να βγαίνει αυτός που έχει κάνει το καλύτερο συμβόλαιο. Διαφοροποιήσεις στην αυτή την γενικότερη πολιτική, φυσικά και υπάρχουν από μέσο σε μέσο, ανάλογα και με τους ανθρώπους που στελεχώνουν τις εκάστοτε επιτελικές θέσεις. Φυσικά και μπορεί ένα συγκριτικό να παραμείνει αλώβητο από άνωθεν πιέσεις, αλλά κάτι τέτοιο όλο και θα σπανίζει, όσο η αγορά κερδίζει περισσότερο έδαφος ως προς τις απαιτήσεις της, και όσο το αναγνωστικό κοινό περιέρχεται σε μεγαλύτερη ανυποληψία από τους ιθύνοντες των media.
Είναι εντελώς λάθος να πιστεύεις ότι ακόμα και με αυτά τα αυτοκίνητα των 100-200-300 κομματιών δεν μπορεί να γίνει 'παιχνίδι'. Σου εγγυώμαι ότι ακόμα και με αυτοκίνητα πολύ πιο niche, ο βασικός κανόνας όχι μόνο δεν παραβιάζεται, ώστε να μην θιγεί ο πελάτης, αλλά είναι βασικό να γνωρίζουμε ότι πελάτης δεν θεωρείται όχι το μοντέλο -φυσικά- αλλά ούτε καν το brand, πελάτης είναι ο εισαγωγέας. Αν λοιπόν, το niche μοντέλο υπό δοκιμή, πάρει κριτική αρνητικότερη από εκείνη που θεωρείται αποδεκτή (το τι θεωρείται αρνητική κριτική είναι άλλη μεγάλη συζήτηση), το μέσο αντιμετωπίζει πλέον το φάσμα της απώλειας διαφήμισης από άλλα brand εμπορικότερα, του ίδιου εισαγωγέα. Συνεπώς, ΔΕΝ το ρισκάρει, και εκεί είτε ο συντάκτης έχοντας εξασκηθεί πλέον επί μακρόν στην 'τέχνη' της αυτολογοκρισίας, θα κάνει τη δουλειά του χωρίς προβλήματα -το να αποσιωπήσει δηλαδή τα αρνητικά του αυτοκινήτου-, ή θα έρθει σε σύγκρουση με τους ανωτέρους του, και προκειμένου να μην χάσει τη δουλειά του θα σπάσει το κεφάλι του χρησιμοποιώντας το εργαλείο του ευφημισμού, ώστε να έχει κατά το δυνατόν ήσυχη τη συνείδησή του, αν υποτεθεί ότι επιτυγχάνεται σε ικανοποιητικό βαθμό ένας τέτοιος συμβιβασμός.
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Απλα δεν εχεις καταλαβει kpsig οτι ο κικιζας ναι μεν ειναι της γενιας του 30φευγα περιπου,αλλα οι αποψεις που εκφραζει σχεδον παντα,στηριζονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην αισθηση που εχει ο ιδιος.Δεν υπαρχει τεκμηριωση στα λεγομενα του.Εφοσον λοιπον το μονο επιχειρημα ειναι η αισθηση μαζι με ενα συνοθυλευμα μπερδεμενων τεχνικων γνωσεων,
Aν διαβασεις τις απαντησεις μου με μπλε γραμματα, θα δεις οτι ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ τεκμηριωμενες, και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ, συμφωνα με την δημοσιευση του αρθρου του περιοδικου, καταρριπτωντας ταυτοχρονα, ολες τις προσπαθειες του kpsig να 'μειωσει' την εγκυροτητα του περιοδικου.
Αν αυτος, εσυ και οποιοσδηποτε αλλος ΑΔΥΝΑΤΕΙ ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να το δει, ειναι δικο του προβλημα.
Οσο για την αισθηση, μεσω της οποιας θεωρεις οτι στηριζομαι αποκλειστικα, θα σου πω απλα οτι πρωτιστως με βαση τις ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ αλλα και πολυχρονη οδηγικη εμπειρια, οδηγοι αγωνων -με την αμεση συνεργασια βεβαια κορυφαιων μηχανικων- οπως πχ o Walter Rorl και Μichael Schumacher, ουσιαστικα ευθυνονται για την οποια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ οδικη συμπεριφορα, απολαμβανουν σημερα κατοχοι, κορυφαιων μοντελων της σειρας 911 για την Porsche, και αντιστοιχα για αυτα της Ferrari.
Eπιπλεον αναφορικα με το 'συνοθυλευμα τεχνικων γνωσεων', το οποιο ισχυριζεσαι
οτι με διακρινει, θα σου υπενθυμισω την 'περιφημη' και ξεκαρδιστικη απαντηση σου σε δικη μου απορια-ερωτηση για τεχνικο θεμα (τοποθετησης του νεου κινητηρα 1750 σε συγκεκριμενο σασι της ΑR), περι 'δυναμικης οχηματος' , κατι που καταριφθηκε αμεσα μετα απο παρεμβαση του Alba Parietti, υπογραμμιζοντας οτι ο λογος μη τοποθετησης του συγκεκριμενου κινητηρα στην GT ηταν καθαρα θεμα Marketing.υπαρχει μια προσπαθεια απο μερους του να πεισει το συνομιλητη του αναμιγνυοντας τα 2 αυτα χαρακτηριστικα του.Εσυ και μερικοι αλλοι εχουμε καταλαβει το κουμπι του οποτε αυτοματως ακυρωνουμε πολλες απο τις λανθασμενες αποψεις του (οταν αυτες ειναι λανθασμενες) με τροπο αδιαμφισβητητο.Κι αυτο δεν το λεω ως προσωπικη επιθεση απλα καταθετω την αποψη που εχουμε σχηματισει πολλοι εδω μεσα.Νομιζω κι εσυ μπορεις να κρινεις το κατα ποσο αυτα που γραφει ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα (οπως εντονα σου εκφραζει στο προηγουμενο ποστ του ) η οχι. Τελος παντων,καλη χρονια σε ολους με υγεια και ειρηνη ημιν..
H προσπαθεια απο μερους μου ειναι να ξεκαθαριζω οσο το δυνατον περισσοτερο
μπορω, τον παρωπιδισμο, τις 'κολλημενες' οπαδικες αντιληψεις και τα γενικολογα
χωρις συγκεκριμενες τοποθετησεις-αποδειξεις, που σε τελικη αναλυση παραπληροφορουν
και θολωνουν την πραγματικη εικονα των πραγματων.
Καλη χρονια και απο μενα σε ολους. -
To τόπικ έχει ως τίτλο 'Renault Megane III RS' και όχι 'απόψεις περί αντικειμενικότητος ή μη των 4Τ'. Ο καθένας έχει την άποψή του και, όσα κατεβατά κι αν γράψει κάποιος, δε μπορεί να πείσει τον άλλον. Προσωπικά διάβαζα ανελλειπώς τους 4Τ από το 1977 μέχρι το 2003 και έχω όλα τα τεύχη από το 1979 μέχρι και το τεύχος 400. Κι ενώ κάποτε ανυπομονούσα να αλλάξει ο μήνας για να πάρω στα χέρια μου το περιοδικό, από τον Ιανουάριο του 2004 μέχρι και σήμερα, όχι μόνο δεν το έχω ξανααγοράσει, αλλά ούτε και το έχω διαβάσει, όταν πέφτει στα χέρια μου, π.χ. στο κουρείο που πηγαίνω. Δε νομίζω ότι είναι σημαντικό για τους άλλους, αναγνώστες ή μη, να διαβάσουν το γιατί ΕΓΩ δεν αγοράζω το συγκεκριμένο περιοδικό ή ποιά περιοδικά (ξένα βεβαίως) πήραν τη θέση του στις μηνιαίες αναγνώσεις μου. Ας ξαναγυρίσουμε, λοιπόν, στα περί του Mεgane III Rs, που μας ενδιαφέρουν εμάς, που επιλέγουμε να διαβάζουμε το συγκεκριμένο τόπικ και για τα υπόλοιπα συνεχίστε εδώ: viewtopic.php?f=5&t=8262
Ευχαριστώ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Είναι ολοκληρωτικά ανόητη, χωρίς κανέναν ελαφρυντικό μάλιστα, η άποψη (σ.σ. η άποψη όχι αυτοί που την εκφράζουν) ότι για ένα συγκριτικό ανάμεσα σε δύο ειδικά αυτοκίνητα τα οποία άντε να πουλήσουν 100 κομμάτια το χρόνο, το οποιοδήποτε περιοδικό τα παίρνει από τον ένα εισαγωγέα ή τον άλλο.
Mιχάλη, τα πράγματα έχουν ως εξής:
Ο βασικός κανόνας είναι να μην δυσαρεστηθεί ο καλός πελάτης ή οι καλοί πελάτες γενικότερα. Δεν είναι σπάνιο, ακόμα και οι συμμετέχοντες στο εκάστοτε συγκριτικό να καθορίζονται ανάλογα με τις διαφημιστικές συμφωνίες που έχουν γίνει, ούτε είναι επίσης απίθανο, νικητής στο συγκριτικό να βγαίνει αυτός που έχει κάνει το καλύτερο συμβόλαιο. Διαφοροποιήσεις στην αυτή την γενικότερη πολιτική, φυσικά και υπάρχουν από μέσο σε μέσο, ανάλογα και με τους ανθρώπους που στελεχώνουν τις εκάστοτε επιτελικές θέσεις. Φυσικά και μπορεί ένα συγκριτικό να παραμείνει αλώβητο από άνωθεν πιέσεις, αλλά κάτι τέτοιο όλο και θα σπανίζει, όσο η αγορά κερδίζει περισσότερο έδαφος ως προς τις απαιτήσεις της, και όσο το αναγνωστικό κοινό περιέρχεται σε μεγαλύτερη ανυποληψία από τους ιθύνοντες των media.
Είναι εντελώς λάθος να πιστεύεις ότι ακόμα και με αυτά τα αυτοκίνητα των 100-200-300 κομματιών δεν μπορεί να γίνει 'παιχνίδι'. Σου εγγυώμαι ότι ακόμα και με αυτοκίνητα πολύ πιο niche, ο βασικός κανόνας όχι μόνο δεν παραβιάζεται, ώστε να μην θιγεί ο πελάτης, αλλά είναι βασικό να γνωρίζουμε ότι πελάτης δεν θεωρείται όχι το μοντέλο -φυσικά- αλλά ούτε καν το brand, πελάτης είναι ο εισαγωγέας. Αν λοιπόν, το niche μοντέλο υπό δοκιμή, πάρει κριτική αρνητικότερη από εκείνη που θεωρείται αποδεκτή (το τι θεωρείται αρνητική κριτική είναι άλλη μεγάλη συζήτηση), το μέσο αντιμετωπίζει πλέον το φάσμα της απώλειας διαφήμισης από άλλα brand εμπορικότερα, του ίδιου εισαγωγέα. Συνεπώς, ΔΕΝ το ρισκάρει, και εκεί είτε ο συντάκτης έχοντας εξασκηθεί πλέον επί μακρόν στην 'τέχνη' της αυτολογοκρισίας, θα κάνει τη δουλειά του χωρίς προβλήματα -το να αποσιωπήσει δηλαδή τα αρνητικά του αυτοκινήτου-, ή θα έρθει σε σύγκρουση με τους ανωτέρους του, και προκειμένου να μην χάσει τη δουλειά του θα σπάσει το κεφάλι του χρησιμοποιώντας το εργαλείο του ευφημισμού, ώστε να έχει κατά το δυνατόν ήσυχη τη συνείδησή του, αν υποτεθεί ότι επιτυγχάνεται σε ικανοποιητικό βαθμό ένας τέτοιος συμβιβασμός.
ΧΑΡΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΟΥ ΦΙΛΕ μου που γράφεις αναλυτικά κάποια πράγματα που για κάποιους μας είναι αυτονόητα... Αν τα διαβάσουν κάποιοι και προσπαθήσουν να τα καταλάβουν ίσως και να αλλάξουν στάση...
-
@rafi: είναι πολύ πιθανό να έχει γίνει λάθος και να έβαλαν το σήμα του ελληνικού car of the year αντί για το
'COTY 2010', τίτλο που έχει το Polo. Να σου θυμίσω πως στα προηγούμενα τεύχη υπήρχε η (σωστή) ένδειξη
και για τους δύο τίτλους του 2009 στα Fiesta και Insignia. -
Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
@rafi: είναι πολύ πιθανό να έχει γίνει λάθος και να έβαλαν το σήμα του ελληνικού car of the year αντί για το
'COTY 2010', τίτλο που έχει το Polo. Να σου θυμίσω πως στα προηγούμενα τεύχη υπήρχε η (σωστή) ένδειξη
και για τους δύο τίτλους του 2009 στα Fiesta και Insignia.Αυτή φαίνεται να ειναι η μόνη λογική εξήγηση
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Mιχάλη, τα πράγματα έχουν ως εξής:
Είναι εντελώς λάθος να πιστεύεις ότι ακόμα και με αυτά τα αυτοκίνητα των 100-200-300 κομματιών δεν μπορεί να γίνει 'παιχνίδι'. Σου εγγυώμαι ότι ακόμα και με αυτοκίνητα πολύ πιο niche, ο βασικός κανόνας όχι μόνο δεν παραβιάζεται, ώστε να μην θιγεί ο πελάτης, αλλά είναι βασικό να γνωρίζουμε ότι πελάτης δεν θεωρείται όχι το μοντέλο -φυσικά- αλλά ούτε καν το brand, πελάτης είναι ο εισαγωγέας. Αν λοιπόν, το niche μοντέλο υπό δοκιμή, πάρει κριτική αρνητικότερη από εκείνη που θεωρείται αποδεκτή (το τι θεωρείται αρνητική κριτική είναι άλλη μεγάλη συζήτηση), το μέσο αντιμετωπίζει πλέον το φάσμα της απώλειας διαφήμισης από άλλα brand εμπορικότερα, του ίδιου εισαγωγέα. Συνεπώς, ΔΕΝ το ρισκάρει, και εκεί είτε ο συντάκτης έχοντας εξασκηθεί πλέον επί μακρόν στην 'τέχνη' της αυτολογοκρισίας, θα κάνει τη δουλειά του χωρίς προβλήματα -το να αποσιωπήσει δηλαδή τα αρνητικά του αυτοκινήτου-, ή θα έρθει σε σύγκρουση με τους ανωτέρους του, και προκειμένου να μην χάσει τη δουλειά του θα σπάσει το κεφάλι του χρησιμοποιώντας το εργαλείο του ευφημισμού, ώστε να έχει κατά το δυνατόν ήσυχη τη συνείδησή του, αν υποτεθεί ότι επιτυγχάνεται σε ικανοποιητικό βαθμό ένας τέτοιος συμβιβασμός.Άγγελε καλή χρονιά καταρχήν!
Σίγουρα γίνονται χάρες και αν θέλουν να μη δυσαρεστήσουν έναν πελάτη όπως λες, το κάνουν. Όμως το κάνουν με τρόπο που να μην αλλάζει το αποτέλεσμα του συγκριτικού. Για παράδειγμα άπειρες φορές βλέπουμε ότι σε συγκριτικά τονίζονται πάρα πολύ τα προτερήματα του 'χαμένου' ή να μην γίνεται τόσο ξεκάθαρο το ποιος επικρατεί. Είναι δύσκολο όμως ειδικά στις μέρες μας να προκρίνεις ένα αυτοκίνητο πάνω από ένα άλλο χωρίς να το αξίζει. Με την σφαιρική ενημέρωση που υπάρχει σήμερα, αν έχεις κάνει λάθος θα εκτεθείς και θα χάσεις μέρος της αξιοπιστίας σου που είναι πολύ σημαντικότερο από μία διαφημιστική καταχώρηση την οποία στο κάτω κάτω αν την χάσεις από τον ένα θα την πάρεις από τον άλλο.
Επίσης τα μέσα με την υψηλότερη αναγνωσιμότητα/ακροαματικότητα/θεαματικότητα δεν νομίζω ότι έχουν ανάγκη από το να γίνονται τόσο πολύ αρεστοί στους πελάτες τους, εν προκειμένω τους εισαγωγείς αυτοκινήτων. Ακόμα και να δυσαρεστηθεί κάποιος δεν μπορεί να πει ότι θα κόψω τη διαφήμιση στο 'πρώτο' μέσο αν τον ενδιαφέρει να διαφημίζεται. Αυτό ίσως να μπορεί να το κάνει σε μέσα μικρότερης εμβέλειας οπότε εκεί ίσως και να υπάρχει ένα πρόβλημα.
Τέλος θα ήθελα να πω ότι το scirocco R (επειδή από εκεί ξεκίνησε η αντιπαράθεση) είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο, όπως έχουμε διαβάσει από διάφορες πηγές (θυμίζω ένα 'made in england' συγκριτικό με το focus RS) οπότε γιατί να με υποψιάσει το συγκεκριμένο;Υ.Γ. Καλή χρονιά και στους υπόλοιπους φίλους του forum...
-
Από την άλλη, με δεδομένο ότι πλέον τα αυτοκίνητα έχουν βελτιωθεί τρομερά και 'κακό' αυτοκίνητο απλά δεν υπάρχει, δε θεωρώ τόσο κακό να μη βγαίνει νικητής από ενα συγκριτικό.
Θεωρώ πολύ σημαντικότερο να βγαίνουν επιμέρους ξεκάθαροι νικητές στους τομείς 'κινητήρας-μετάδοση', 'άνεση', 'οδική συμπεριφορά', 'χώροι', κλπ ώστε εγώ να σταθμίσω τις ανάγκες μου και να επιλέξω. Το ότι ο συντάκτης ενός περιοδικού θεωρεί το αυτοκίνητο 'Α' καλύτερο από το 'Β' είναι τελείως άσχετο για εμένα
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Από την άλλη, με δεδομένο ότι πλέον τα αυτοκίνητα έχουν βελτιωθεί τρομερά και 'κακό' αυτοκίνητο απλά δεν υπάρχει, δε θεωρώ τόσο κακό να μη βγαίνει νικητής από ενα συγκριτικό.Θεωρώ πολύ σημαντικότερο να βγαίνουν επιμέρους ξεκάθαροι νικητές στους τομείς 'κινητήρας-μετάδοση', 'άνεση', 'οδική συμπεριφορά', 'χώροι', κλπ ώστε εγώ να σταθμίσω τις ανάγκες μου και να επιλέξω. Το ότι ο συντάκτης ενός περιοδικού θεωρεί το αυτοκίνητο 'Α' καλύτερο από το 'Β' είναι τελείως άσχετο για εμένα
Και όμως, για εμένα υπάρχουν πολύ κακά αυτοκίνητα. ΠΧ Όταν οδήγησα την τελευταία Κορόλα απογοητεύτηκα τρελά, και όταν άκουσα τιμή δεν το πίστευα. Τέτοιο άθλιο τιμόνι και έλεγχο αμαξώματος δεν θυμάμαι πότε είχα ξαναδεί. Τα σχόλια όμως παντού στρογγυλεμένα. Φόκους, Γκολφ, Μαζντα 3, C3, 307, Άστρα όλα καλύτερα για εμένα τόσο περισσότερο που η Κορόλα έμοιαζε προηγούμενης γενιάς.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Άγγελε καλή χρονιά καταρχήν!
Σίγουρα γίνονται χάρες και αν θέλουν να μη δυσαρεστήσουν έναν πελάτη όπως λες, το κάνουν. Όμως το κάνουν με τρόπο που να μην αλλάζει το αποτέλεσμα του συγκριτικού.Kαλή χρόνια Μιχάλη μου, με υγεία για όλους.
Να ξεκαθαρίσω κατ' αρχάς ότι δεν έχω διαβάσει το συγκεκριμένο συγκριτικό, ούτε τα αυτοκίνητα έχω οδηγήσει, κατά συνέπεια τα όσα λέω δεν εστιάζουν στο συγκεκριμένο κομμάτι, του εν λόγω περιοδικού.
Ως προς τα υπόλοιπα, λοιπόν, δυο λόγια χάριν της συζητήσεως:Το γεγονός ότι υπάρχει 'σφαιρική ενημέρωση', όπως την χαρακτηρίζεις -αν και κατ' εμέ ιδιαίτερης 'ρηχότητας'-, ουδόλως επηρεάζει την διατύπωση άποψης, με τον φόβο της έκθεσης του μέσου. Μην ξεχνάς ότι βρισκόμαστε στο πεδίο της γνώμης, η οποία ωστόσο λαμβάνει συχνότατα την υπόστασή της, όχι μέσω επιστημονικής τεκμηρίωσης (π.χ. ένα άρθρο σε ένα επιστημονικό περιοδικό, αν δεν είναι επαρκώς τεκμηριωμένο είτε θα μετατρέψει αυτομάτως τον συντάκτη του σε περίγελο της κοινότητας, είτε -τουλάχιστον- θα λάβει αρνητική κριτική, στα Media κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, είναι η φύση του μέσου τέτοια, αν και με το Internet αυτό δείχνει να αλλάζει σιγά-σιγά), αλλά με την μορφή άκρατης αοριστολογίας και μηδενικής διαψευσιμότητας. ΔΕΝ υφίσταται ο έλεγχος της σοβαρής κριτικής, παρά μόνο σε κάποιο φόρουμ, από ελάχιστους χρήστες, μια στο τόσο. Συνεπώς, καμία τέτοια αναστολή δεν υπάρχει από τη μεριά του Μέσου.
Μέχρι που μπορεί να φτάσει το μακρύ χέρι της αγοράς;
Υπάρχουν περιπτώσεις, κατά τις οποίες, αλλάζουν μέχρι και οι μετρήσεις των επιδόσεων (ώστε να θαφτεί ή να εξυψωθεί κάτι, βλ. και συζήτηση με markvag παραπάνω), νικητές στα συγκριτικά επιλέγονται βάσει εταιρικών σχέσεων/συμφερόντων, αυτοκίνητα θάβονται με σκοπό να σταλεί ένα σαφές μήνυμα στον εισαγωγέα (συνηθίζεται σε περιπτώσεις διακοπής διαφήμισης, επειδή ο πελάτης δυσαρεστήθηκε για κάποιον λόγο και την έκοψε, οπότε πάμε στο παρασύνθημα: 'γ@μίστε τον'), εξώφυλλα πωλούνται, ενώ μέχρι και η ειδησεογραφία μπορεί να καθοριστεί ανάλογα με τις πελατειακές σχέσεις (Βάλε την είδηση του τάδε, είναι πελάτης, άσχετο αν η είδηση είναι σημαντική ή όχι).Αυτά για μια ιδέα του πως λειτουργεί το πράγμα.
Είναι όλοι και πάντα έτσι; Όχι. Είπα και παραπάνω ότι σαφώς υπάρχουν και κομμάτια αλώβητα, ανάλογα με το μέσο, τους ανθρώπους, τη συγκυρία κ.λπ. Ωστόσο, δεδομένου ότι όλα σχεδόν τα έντυπα εδώ και καιρό παλεύουν για την επιβίωσή τους (άλλα έχουν κλείσει, άλλα θα κλείσουν αργά ή γρήγορα), να είσαι σίγουρος ότι τις κωλοτούμπες θα τις έχουν πολύ πιο εύκολες από ό,τι 5-10-15 χρόνια πριν.
Και κάτι τελευταίο:
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον άλλον όρο για να προσδιορίσω τα 'συναισθήματα' του Τύπου για τους αναγνώστες του, πέρα από την λέξη 'ανυποληψία'.ΥΓ. Οι κυκλοφορίες είναι ήδη ΠΟΛΥ χαμηλές, ακόμη και των πρώτων. Άλλοι δεν δημοσιεύουν καν στοιχεία. Τα στοιχεία αναγνωσιμότητας δε, τουλάχιστον ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ.
-
Πάντως, καλό θα ήταν προτού οι συντάκτες του περιοδικού υποκύψουν στην γοητεία ενός άκρατου υποκειμενισμού καταλήγοντας σε εν πολλοίς αυθαίρετα «επί προσωπικού» συμπεράσματα να αποκτούν μια στερεή τεχνική γνώση των κατασκευών που αξιολογούν ώστε να μην διαστρέφουν εκούσια ή ακούσια την πραγματικότητα δημιουργώντας υπόνοιες μεροληψίας.
Για παράδειγμα στο πρόσφατο «συγκριτικό» Megane RS/Scirocco R το γιαλαντζί “ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης” (sic) - επισήμως XDS, electronic transverse differential lock - του Scirocco R μετατράπηκε - ως δια μαγείας και με την παρέμβαση του συντάκτη - σε “ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης” (όρο ταυτισμένο στο μυαλό των περισσότερων petrolheads με τα εξελιγμένα ηλεκτρο-μηχανικά διαφορικά των Lancer Evolution & Nissan GT-R δηλαδή), γεγονός που σηματοδοτεί στην καλύτερη περίπτωση τεχνική άγνοια ή αδυναμία στοιχειώδους χειρισμού της ελληνικής και στην χειρότερη ένδειξη καθ υπαγόρευση αρθρογραφίας.
-
Εγώ πάντως διαβάζω 'διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης που όμως ελέγχεται ηλεκτρονικά μέσω του ESP' στη σελίδα 113 και 'η μηχανική λύση του μπλοκέ απουσιάζει' και 'το ηλεκτρονικό σύστημα XDS προσομοιάζει τη λειτουργία ενός μηχανικού διαφορικού' στη σελίδα 118.
Δεν τα βρίσκω επιλήψιμα.Αντίθετα το lobbying που απροκάλυπτα κάνει η στήλη Βαρόμετρο στη σελίδα 212 για την πετρελαιοκίνηση, με εκφράσεις όπως 'Για λόγους που σήμερα δεν έχουν τεκμηριωμένη εξήγηση, η Ελλάδα απαγορεύει τη χρήση πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων σε Αθήνα και Θεσ/νίκη' και 'τα πετρελαιοκίνητα είναι από 25 και έως 30% πιο οικονομικά στην κατανάλωση καυσίμων και αυτό τα καθιστά πιο καθαρά σε ρύπους αλλά και εκπομπές C02 ανά χλμ. σε σχέση με τα βενζινοκίνητα' βγάζει μάτια.
Δεν θέλει κάποιος να είναι πολύ ενημερωμένος στα τεχνικά για να ξέρει ότι ισχύουν τα ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ από τα αναγραφόμενα. Απλά να έχει ακούσει λίγα πράγματα για αιωρούμενα μικροσωματίδια, οξείδια του αζώτου, τη φωτοχημική ρύπανση και πόσο αυτή εξαρτάται από την συνήθως υψηλή θερμοκρασία που επικρατεί στην χώρα μας (σε πλήρη αντιδιαστολή με την κεντρική και βόρεια Ευρώπη), και πόσες παραπάνω φορές ρυπαίνει ένα σύγχρονο ντίζελ ΙΧ σε σχέση με ένα αντίστοιχο βενζινοκίνητο (απλό ή υβριδικό) σε αυτούς τους κρίσιμους για το μικροκλίμα ρύπους. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
'Για λόγους που σήμερα δεν έχουν τεκμηριωμένη εξήγησηhttp://www.renault.com/en/capeco2/signe ... -eco2.aspx
.
-
Η πετρελαιοκίνηση είναι η τεχνολογία που προωθεί η Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.
-
από mousatos » 03/01/10 12:24
dstou έγραψε:
'Για λόγους που σήμερα δεν έχουν τεκμηριωμένη εξήγησηhttp://www.renault.com/en/capeco2/signe ... -eco2.aspx
To link που παραθέτεις δεν εξηγεί κάτι σχετικό με τους ρύπους του πετρελαιοκινητήρα. ΜΟΝΟ για το αδρανές αέριο CO2 μιλάει.
Θέλουμε σύγκριση σε ρύπους, δηλαδή μικροσωματίδια και οξείδια του αζώτου ανάμεσα σε σύγχρονα αυτοκίνητα διαφορετικού καυσίμου.
Π.χ. δείτε τους δύο κρίσιμους ρύπους του απολύτως καινουργούς και euro 5 Chevrolet Cruze σε 1.800 βενζίνη και 2.000 diesel (το αυτοκίνητο επελέχθη τυχαία)1.800 βενζίνη NOx 0,018 , PΜ (μη ανιχνεύσιμα)
2.000 diesel NOx 0,17, PM 0,002Δηλαδή +940% σε οξείδια αζώτου και +άπειρο στα μικροσωματίδια είναι καλά?
Εσείς τώρα τι πιστεύετε, αυτό που λέει το Βαρόμετρο 'ότι τα πετρελαιοκίνητα είναι πιο καθαρά σε ρύπους καθότι καταναλώνουν 25-30% λιγότερο καύσιμο' ή ότι αν επιτραπεί η πετρελαιοκίνηση στα ΙΧ θα 'φάμε' καλά.
Εγώ πάντως, όπως και το ΥΠΕΧΩΔΕ, το ΕΜΠ, το Αριστοτέλειο, το ΠΕΡΠΑ, η Greenpeace, η Chevrolet, και ένα σωρό άλλοι σε αυτό το μάταιο κόσμο πιστεύουμε το δεύτερο.
Αν υπάρχει κάτι πιο τεκμηριωμένο για τα υπογεγραμμισμένα σημεία, να το δω ευχαρίστως.
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό