-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ίσως γιατί έχω και προσωπικό αρνητικό βίωμα - είχα κοντέψει να έρθω στα χέρια με ένα τσογλάνι που είχε κλείσει απροειδοποίητα στενό και με καθυστερούσε πρωί-πρωί ενώ είχα αργήσει να πάω στη δουλειά μου. Του είχα φωνάξει 'άντε τελείωνε ρε να φύγουμε' κι αυτός είχε έρθει δίπλα στο παράθυρό μου και μου έσπρωξε το χέρι. Ενώ είχα βγάλει τη ζώνη και ετοιμαζόμουν για τα περαιτέρω, τον μάζεψε ο συνάδελφός του. Αλλά δεν είναι και το μοναδικό που μου έχει τύχει με τους τύπους αυτούς. Θα πεις 'υπάρχουν και εντάξει άτομα'. Ναι, αλλά το ποσοστό των τσόγλανων έχει ανέβει πολύ στη συγκεκριμένη κατηγορία επαγγελματιών.Ο συγκεκριμένος δεν μου φαίνετε και τόσο τσογλάνι. Απλά ένας υπάλληλος είναι που κάνει την δουλειά του πολύ πρίν εμείς πα΄με στην δουλειά μας! Είναι φυσικό να αράξουν στην μέση του δρόμου και να ξεφορτώσουν. Το ίδιο κάνουν και τα σκουπιδιάρικα. Δεν τους λέμε τράβα δεξιά ρε!
Λίγο κατανόηση θέλει. Τσογλάνι θα ήταν αν είχε χώρο να παρκάρει και το άφησε στην μέση του δρόμου. Φαντάσου ότι μια φορά σου έτυχε και το θυμάσαι ακόμα. Τι να πεί και αυτός με το άγχος που νοιώθει όταν τον βρίζουν 300 άτομα κάθε μέρα! Αν μπορούσε θα καθόταν σε κανένα γραφείο και θα γκομένιζε ή θα έμπαινε κρυφά στο Internet και δεν θα έτρεχε στους δρόμους. Ένας απλός βιοπαλαιστής είναι!
-
Το πρόβλημα ήταν ότι ενώ είχε τη δυνατότητα δεν έκλεισε κάπως τον δρόμο αλλά άρχισε να ξεφορτώνει με το πάσο του. Δεν του έβαλα τις φωνές με τη μία αλλά μετά από ένα πεντάλεπτο κι ενώ είχαν έρθει άλλα 4-5 αμάξια πίσω μου. Αντί να πει ένα συγνώμη και να κουνηθεί λίγο γρηγορότερα, πούλησε και μαγκιά (ήταν και μισή μερίδα τρομάρα του).
-
Ο χρήστης bug έγραψε:
Καλά αυτό είναι τουλάχιστον υπερβολή.Το παιδί απλά είπε οτι προσπέρασε το cc και μετά απο λίγο το cc άρχισε να τον πιέζει.Πού είναι το κακό???Ολοι λίγο πολύ το έχουμε κάνειΠουθενά δεν είναι το κακό!
Αλλά που είναι και το περίεργο?
Είπα ότι μου έχει συμβεί να το κάνω και εγώ, να πλησιάζω κάποιον, να μένω μετά πίσω, να τον προσπερνώ κλπ, αλλά όλα αυτά χωρίς ίχνος 'πρόκλησης' κόντρας, απλά κάτι γινόταν και αναγκαζόμουν να κόψω ταχύτητα και μετά επιτάχυνα φυσιολογικά.
Τώρα αν ο άλλος το έβλεπε σαν κόντρα δικό του πρόβλημα, εγώ χαλαρός ήμουν -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Προχθες αργα το βραδυ, περασμενα μεσανυχτα, σχολασα απο τη δουλεια πολυ κουρασμενος. Εκανε τρομερη ζεστη και δεν φυσουσε καθολου!!!
Περνοντας λοιπον τον επαρχιακο δρομο (Λ. Καζαντζιδη για οσους ξερουν) ξεκινησα για το σπιτι αναπτυσοντας ταχυτητα σε ενα αρκετα ανηφορικο δρομο.
Προσπερασα ενα Πεζο CC με 4η και στο τελος της ανηφορας εβαλα 5η. Μετα αρχιζει μια αλλη μεγαλουτσικη ανηφοριτσα, και κοιταζοντας το καθρευτη ειδα το πεζο να ερχεται με φορα και να με πλησιαζει. Εκανα βεβαια δεξια και κατεβαζοντας παλι σε 4η λεω 'για να δουμε τι θα δουμε'
Ηρθε ο τυπος απο αριστερα αλλα τελικα δεν μπορεσε να με περασει. Το Μεγκαν ειχε παει καπου στις 5500 στροφες, δε θυμαμαι με ποση ταχυτητα πηγαινα. Να τολμησω να πω οτι το Πεζο ηταν 1600αρι? Φανταζομαι Αν ηταν διλιτρο μαλλον θα με περνουσε χαλαρα. Παντος μου εκανε εντυπωση γιατι ο τυπος σιγουρα ηθελα να περασει και ο δρομος ειναι πολυ πλατυς. Στο τελος κολησε διακριτικα πισω μου και σιγα σιγα αφησε το γκαζι και με αφησε να φυγω.
Ενταξει δεν τα κανω αυτα και καθε μερα.Αν ήσουν εσύ στο cc και αυτός στο megane να είσαι σίγουρος ότι θα τον είχες περάσει στην ευθεία. Απλώς εκεί που κατέβασες εσύ σε 4 και ανέβασες 5500 στροφές αυτός πρέπει να ερχόταν με την φόρα με 5 και με χαμηλότερες στροφές οπότε και του τα έριξες. Αν κατέβαζε όμως 4 τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά!
Σε στροφές και ανοιχτές καμπές θα ήταν αδύνατο να σε πιάσει πάντως καθώς δεν έχει και την καλύτερη σταθερότητα το cc.
Κάτι παρόμοιο έγινε και σε εμένα όταν πέρασα την σήραγκα του αρτεμισίου στην Τρίπολη. Πρωτού μπω πήγαινα χαλαρά με 160-170. Ένας τύπος με ένα cc ερχόταν απο πίσω μου μέσα στην σήραγγα και όταν βγήκαμε με 70 περίπου βγαίνει στο αντίθετο ρεύμα και πατάει γκάζι πηγαίνωντας κατευθείαν πάνω στις μπαριέρες! Του πατάω κόρνα για να ξυπνήσει και κόβω για να προλάβει να χωθεί. Αντί για ευχαριστώ έκοψε δεξιά άνοιξε το παράθυρο και καλά ότι θα του έβαζα χέρι. Αντι αυτού συνέχισα τον δρόμο μου. Έκανε να με πάρει απο πίσω γιατί τον είδα να αλλάζει τις ταχύτητες σκαστές και να έρχετε απο πίσω. Μέχρι την επόμενη στροφή στα 300 μέτρα που μπήκα και βγήκα με 140. Απο εκείνη την στροφή δεν τον ξαναείδα μέχρι την Αθήνα.
Στην γρήγορη οδήγηση παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η ψυχή του οδηγού και η σταθερότητα των κινήσεων του. Όλα πρέπει να γίνονται γλυκά! Αν ξεπεράσεις τα όρια παίζει ρόλο η πείρα του οδηγού και αν ξεπεράσεις και αυτά τα όρια παίζει ρόλο η παθητική ασφάλεια του αυτοκινήτου.
-
H καλύτερη περίπτωση είναι βράδυ μετά από βραδινή διασκέδαση στο Ρέθυμνο η επισροφή Χανιά. πηγαίνοντας παντού με 140+ είναι πολύ πιθανό να συναντησεις κάποιον που να έχει όρεξη και να γίνει κόντρα ή συμπόρευση με πολλά για αρκετά χιλιόμετρα.
Η ερημικότητα του δρόμου (χειμώνας, 3-4 το πρωϊ) και οι γρήγορες στροφές κάνουν τη διαδρομή απόλαυση.
Η κρήτη είναι γενικώς ιδανική για καφριλικια στο δρόμο τα βράδια. Δεν χάνω ευκαιρία να το επαληθεύω. Όσο πιο συχνά και όσο πιο πολλά (αμαξια και χαω) τοσο πιο καλά.
Άντε, καλά χωσίδια και καλές κόντρες.
Michelle πολύ θα ήθελα να σε πετύχαινα στις φούριες σου. Λατρεύω όταν μια γυναίκα αναιρεί τον κανόνα ότι οι γυναίκες δεν οδηγάνε καλά ή/και γρήγορα -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Άραγε, υπάρχουν πολλοί που σκέφτονται κι ενεργούν κατά αυτό τον τρόπο;... ΟΚ, έφταιγα κι εγώ, το παραδέχομαι...
Μισέλ,εκτός τού ότι υπάρχουν κάμποσοι πού ενεργούν έτσι,σκέψου καί τί παθαίνουν όταν απέναντί τους έχουνε μία κοπέλα.
Εχει νά κάνει μέ τόν αντρικό εγωισμό αυτή η ιστορία,ο οποίος είναι κληρονομιά τών αντρών,λόγω 'φυσικής εξέλιξης'!!!Εχω πετύχει κάτι κοπέλες ο θεός να τις κάνει 'κυρίες'...το VTS μου έγινε κατακόκκινο από τις βωμολοχίες...συνοδεία της νοηματικής και τσιγάρου στο χέρι βέβαια...
Εχουν χαλάσει πολύ και αυτές...
Ο καημένος ο οδηγός δεν κατάλαβε τι έγινε καν..
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Ίσως γιατί έχω και προσωπικό αρνητικό βίωμα - είχα κοντέψει να έρθω στα χέρια με ένα τσογλάνι που είχε κλείσει απροειδοποίητα στενό και με καθυστερούσε πρωί-πρωί ενώ είχα αργήσει να πάω στη δουλειά μου. Του είχα φωνάξει 'άντε τελείωνε ρε να φύγουμε' κι αυτός είχε έρθει δίπλα στο παράθυρό μου και μου έσπρωξε το χέρι. Ενώ είχα βγάλει τη ζώνη και ετοιμαζόμουν για τα περαιτέρω, τον μάζεψε ο συνάδελφός του. Αλλά δεν είναι και το μοναδικό που μου έχει τύχει με τους τύπους αυτούς. Θα πεις 'υπάρχουν και εντάξει άτομα'. Ναι, αλλά το ποσοστό των τσόγλανων έχει ανέβει πολύ στη συγκεκριμένη κατηγορία επαγγελματιών.
Ο συγκεκριμένος δεν μου φαίνετε και τόσο τσογλάνι. Απλά ένας υπάλληλος είναι που κάνει την δουλειά του πολύ πρίν εμείς πα΄με στην δουλειά μας! Είναι φυσικό να αράξουν στην μέση του δρόμου και να ξεφορτώσουν. Το ίδιο κάνουν και τα σκουπιδιάρικα. Δεν τους λέμε τράβα δεξιά ρε!
Λίγο κατανόηση θέλει. Τσογλάνι θα ήταν αν είχε χώρο να παρκάρει και το άφησε στην μέση του δρόμου. Φαντάσου ότι μια φορά σου έτυχε και το θυμάσαι ακόμα. Τι να πεί και αυτός με το άγχος που νοιώθει όταν τον βρίζουν 300 άτομα κάθε μέρα! Αν μπορούσε θα καθόταν σε κανένα γραφείο και θα γκομένιζε ή θα έμπαινε κρυφά στο Internet και δεν θα έτρεχε στους δρόμους. Ένας απλός βιοπαλαιστής είναι!
Η παρεμπόδιση κυκλοφορίας και η κατάληψη οδοστρώματος για λίγο ή πολύ από ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ πολίτη, είτε αυτός είναι βιοπαλαιστής είτε 'τσογλάνι' συνιστούν παράβαση του ΚΟΚ και τιμωρούνται.Το αν θα δείξουμε εμείς ή όχι κατανόηση σε αυτόν που παράνομα και καταχρηστικά εμποδίζει την διέλευσή μας είναι στην διακριτική μας ευχέρεια.
-
Απίστευτο! Σήμερα είχα παρόμοιο περιστατικό με 307 κάμπριο και ετοιμαζόμουν να φτιάξω τόπικ με παρόμοιο τίτλο (π.χ. Αμάρτησα!). Το κουφό; Οδηγούσα το Κλιάκι 1.4 με τα 98! Και μετά σου λένε τηλεπάθεια!
Λοιπόν, στο δρόμο έξω από το Λάκκωμα ένα αστραφτερό ασημί μου έπαιξε τα φώτα...καλός μ*****ς και εγώ, τσιμπάω και κατεβάζω 4η για να δω τι ψάρια πιάνω...το 307 μένει αρκετά πίσω και εκεί που έχω μαζέψει πολλά-πολλά χιλιόμετρα βρίσκομαι πίσω από μηχανή σούπερσπορτ με αναβάτη με πλήρη ένδυση και κινούμενο αρκετά γρήγορα. Λέω στον εαυτό μου, εντάξει, θα την ψυλλιαστεί, θα πατήσει γκάζι και θα χαθεί στον ορίζοντα, εγώ θα πάω δεξιά (με φλας). Έλα όμως που κάνει και αυτός αρκετά δεξιά για να περάσω! Δόξα τω Θεώ, είχα χώρο για φρένα σε κάπως φυσιολογική απόσταση, αλλά τον άνθρωπο τον κατατρόμαξα για δικιά μου χαζομάρα και ανωριμότητα. Κάποια στιγμή πέρασε και το 307, το οποίο μάλλον ήταν 1600άρι, αλλιώς θα μπορούσε να με κολλήσει στον προφυλακτήρα.
Εν ολίγοις, τα παιχνιδάκια κομμένα για πολύ-πολύ καιρό...Καλό είναι αν κάνω λαλακίες, να διορθώνομαι...Και φυσικά η λαλακία ξεκίνησε από το γκάζι που πάτησα όταν είδα τα φώτα...Από εδώ και μπρος ας σκέφτομαι 'πού να ασχολούμαι τώραααα...'
Ωραία η αδρεναλίνη, αλλά αν είναι να την πληρώσουν άλλοι...δεν λέει...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Απίστευτο! Σήμερα είχα παρόμοιο περιστατικό με 307 κάμπριο και ετοιμαζόμουν να φτιάξω τόπικ με παρόμοιο τίτλο (π.χ. Αμάρτησα!). Το κουφό; Οδηγούσα το Κλιάκι 1.4 με τα 98! Και μετά σου λένε τηλεπάθεια!Λοιπόν, στο δρόμο έξω από το Λάκκωμα ένα αστραφτερό ασημί μου έπαιξε τα φώτα...καλός μ*****ς και εγώ, τσιμπάω και κατεβάζω 4η για να δω τι ψάρια πιάνω...το 307 μένει αρκετά πίσω και εκεί που έχω μαζέψει πολλά-πολλά χιλιόμετρα βρίσκομαι πίσω από μηχανή σούπερσπορτ με αναβάτη με πλήρη ένδυση και κινούμενο αρκετά γρήγορα. Λέω στον εαυτό μου, εντάξει, θα την ψυλλιαστεί, θα πατήσει γκάζι και θα χαθεί στον ορίζοντα, εγώ θα πάω δεξιά (με φλας). Έλα όμως που κάνει και αυτός αρκετά δεξιά για να περάσω! Δόξα τω Θεώ, είχα χώρο για φρένα σε κάπως φυσιολογική απόσταση, αλλά τον άνθρωπο τον κατατρόμαξα για δικιά μου χαζομάρα και ανωριμότητα. Κάποια στιγμή πέρασε και το 307, το οποίο μάλλον ήταν 1600άρι, αλλιώς θα μπορούσε να με κολλήσει στον προφυλακτήρα.
Εν ολίγοις, τα παιχνιδάκια κομμένα για πολύ-πολύ καιρό...Καλό είναι αν κάνω λαλακίες, να διορθώνομαι...Και φυσικά η λαλακία ξεκίνησε από το γκάζι που πάτησα όταν είδα τα φώτα...Από εδώ και μπρος ας σκέφτομαι 'πού να ασχολούμαι τώραααα...'
Ωραία η αδρεναλίνη, αλλά αν είναι να την πληρώσουν άλλοι...δεν λέει...
Γι'αυτό είναι καλό όταν γίνονται αυτά να γίνονται σε όσο το δυνατόν ποιό έρημο δρόμο,αν και καλό είναι να αποφεύγονται με τόσο μεγάλες ταχύτητες.Οποιος θέλει να ευχαριστηθεί ας πάρει το αμαξάκι του να πάει σε μία έρημη διαδρομή που την γνωρίζει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ και να βγάλει το άχτι του
ΦιλικάΥσ:Εχει σουξέ τελικα ο 1.4 16ν της ρενό
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Ίσως γιατί έχω και προσωπικό αρνητικό βίωμα - είχα κοντέψει να έρθω στα χέρια με ένα τσογλάνι που είχε κλείσει απροειδοποίητα στενό και με καθυστερούσε πρωί-πρωί ενώ είχα αργήσει να πάω στη δουλειά μου. Του είχα φωνάξει 'άντε τελείωνε ρε να φύγουμε' κι αυτός είχε έρθει δίπλα στο παράθυρό μου και μου έσπρωξε το χέρι. Ενώ είχα βγάλει τη ζώνη και ετοιμαζόμουν για τα περαιτέρω, τον μάζεψε ο συνάδελφός του. Αλλά δεν είναι και το μοναδικό που μου έχει τύχει με τους τύπους αυτούς. Θα πεις 'υπάρχουν και εντάξει άτομα'. Ναι, αλλά το ποσοστό των τσόγλανων έχει ανέβει πολύ στη συγκεκριμένη κατηγορία επαγγελματιών.
Ο συγκεκριμένος δεν μου φαίνετε και τόσο τσογλάνι. Απλά ένας υπάλληλος είναι που κάνει την δουλειά του πολύ πρίν εμείς πα΄με στην δουλειά μας! Είναι φυσικό να αράξουν στην μέση του δρόμου και να ξεφορτώσουν. Το ίδιο κάνουν και τα σκουπιδιάρικα. Δεν τους λέμε τράβα δεξιά ρε!
Η παρεμπόδιση κυκλοφορίας και η κατάληψη οδοστρώματος για λίγο ή πολύ από ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ πολίτη, είτε αυτός είναι βιοπαλαιστής είτε 'τσογλάνι' συνιστούν παράβαση του ΚΟΚ και τιμωρούνται.Το αν θα δείξουμε εμείς ή όχι κατανόηση σε αυτόν που παράνομα και καταχρηστικά εμποδίζει την διέλευσή μας είναι στην διακριτική μας ευχέρεια.
Στην διακριτική μας ευχαίρια είναι και δηλώνει την ευρύτερη παιδία μας και τον πολιτισμό μας. (τον πραγματικό)
Για αυτούς που δεν δείχνουν κατανόηση για την παραβίαση του KOK, ας μην το κάνουν να δείχνει σαν κακούργημα κατά πρώτον και κατά δεύτερον δεν τους δίνει κανένα δικαίωμα να εκφράζονται με εκφράσεις υβριστικές μέσα στην μέση του δρόμου. Γιατί κάποιος τους έμαθε ότι ΄θα πρέπει με ευλάβια να τηρούν το ΚΟΚ αλλά όχι τον κώδικα ευπρεπούς συμπεριφοράς σε μια κοινωνία (με την ακριβής σημασία του όρου κοινωνία)
Ο ΚΟΚ λέει να του κόψουμε κλήση και όχι να σκυλοβρίσουμε. Και η κλήση καλό είναι να κόβετε στο όνομα της εταιρίας που τον υποχρέώνει να το κάνει και όχι του οδηγού που δεν έχει τι να κάνει.
Όσοι λοιπόν ποτέ δεν έχουν κάνει παράβαση του ΚΟΚ και δεν δείχνουν κατανόηση ας πάρουν τηλέφωνο τον νόμο και αυτός ξέρει τι θα κάνει.
Ας ηρεμίσουμε λοιπόν και ας αφήσουμε τον διορισμένο εισαγγελέα να κάνει την δουλειά του, αυτός ξέρει...
-
Βασικα εγω βρισκω πιο εκνευριστικο τον εκαστοτε στ@διστη οδηγο που ενω εχει χωρο σταματαει φαρδυς πλατυς στη μεση του δρομου για να ξεφορτωσει την πεθερα η οποια θελει κανα 10λεπτο μεχρι βγαλει το Π της κ να κατεβει! Καλα, για ταριφες ας μην μιλησουμε καλυτερα..
Κατα τ'αλλα το εχει η μερα φαινεται σημερα... Κ μενα με ψιλοπριζωσε το πρωι ενα Hyundai coupe αλλα μια στιγμιαια ελλειψη προσφυσης απο αποτομο ελιγμο με επανεφερε στην ταξη χωρις περαιτερω δυσαρεστες συνεπειες ευτυχως... Καλες οι θεωριες περι πιστας κ ελεγχομενων συνθηκων αλλα στην πραξη δυστυχως αποδεικνυεται οτι το γκαζι ειναι γλυκο κ ενιοτε υποκυπτουμε κ σε καμια ανωριμοτητα. Ολα μεσα στο παιχνιδι ειναι αρκει να μην διακυβευουμε κ ζωες τριτων.. -
Σχετικά με την στάση ταξιτζήδων, αυτοκινήτων κλπ σε γενικές γραμμές είναι λογικό και αναμενόμενη μια σχετική κατανόηση. Η αντικοινωνική και παράνομη συμπεριφορά του κάθε οδηγού να εμποδίζει την κίνηση είτε με παράνομο παρκάρισμα επί του δρόμου ή του πεζοδρομίου είτε με κλείσιμο στενού τις περισσότερες περιπτώσεις είναι τιμωρητέα. Αν απλά τηρούνταν οι νόμοι θα προνοούσε αυτός και η εταιρεία του να κάνουν τις παραδόσεις με νόμιμο τρόπο.
Ένας πολίτης μιας δημοκρατικής και ευνομούμενης πολιτείας μπορεί να ενημερώνει τις αρχές για ανάρμοστες αντικοινωνικές και αντιδημοκρατικές παράνομες διαδικασίες στις οποίες τυγχάνει μάρτυρας. Απλά λόγω Τουρκοκρατίας, κατοχής κλπ αυτές οι συμπεριφορές σε τοποθετούν αυτόματα και τελείως άδικα στην κατηγορία του Μάτσα.... Κι όμως αυτό είναι διαφορετικό αφού γίνεται για το κοινό συμφέρον όλων και όχι ιδιοτελώς και αποτελεί υποχρέωση και όχι απλά δικαίωμα!Συμπόρευση, μου άρεσε σαν λέξη και μου αρέσει σαν έννοια! Βρίσκεις έναν με αυτοκίνητο/ικανότητες αντίστοιχες και πηγαίνετε ζωηρά αλλά πολιτισμένα με εναλλαγές θέσης πότε πότε για ποικιλία. Ανταγωνιστικό αλλά ευγενικό, όχι χυδαίο και λιγότερο επιθετικό και επικίνδυνο. Και όταν οι δρόμοι σας χωρίζουν σου μένει μια γλυκιά ευχαρίστηση ακόμα κι αν ο άλλος ήταν καλύτερος! (Μάλλον ιδίως αν ο άλλος ήταν καλύτερος αφού δεν σε άφησε πολύ πίσω!)
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Συμπόρευση, μου άρεσε σαν λέξη και μου αρέσει σαν έννοια! Βρίσκεις έναν με αυτοκίνητο/ικανότητες αντίστοιχες και πηγαίνετε ζωηρά αλλά πολιτισμένα με εναλλαγές θέσης πότε πότε για ποικιλία. Ανταγωνιστικό αλλά ευγενικό, όχι χυδαίο και λιγότερο επιθετικό και επικίνδυνο. Και όταν οι δρόμοι σας χωρίζουν σου μένει μια γλυκιά ευχαρίστηση ακόμα κι αν ο άλλος ήταν καλύτερος! (Μάλλον ιδίως αν ο άλλος ήταν καλύτερος αφού δεν σε άφησε πολύ πίσω!)To εχω κανει και ειναι οντως ομορφο συναισθημα! Μαλιστα μια φορα 'επαιζα' με μια 'ομαδα' απο 3-4 μηχανες!!! Μου ανοιγαν χωρο να περασω και σε μερικες στροφες μαλιστα πλαγιαζαν διπλα στην πορτα του οδηγου!!!! Τρομακτικο μεν, συναρπαστικο δε!
Φυσικα αυτα με ταχυτητες που ηταν γελοιες για αυτους. Οταν αποφασισαν να σταματησουν για βενζινη, με χαιρετησαν και ανταπεδωσα. Μοναδικη εμπειρια για μενα το ολο σκηνικο....Μετα απο 10' με εφτασαν και με περασαν με 200++
-
Λοιπον προσφατα μου ετυχε και εμένα ενα παρόμοιο περιστατικό. Καπου ανάμεσα Χανιά-Ηράκλειο και ενώ πηγαίνοντας (με ενα Opel Ζafira 1.6) με 120+ και προσπερνώντας τους πάντες που εβρισκα στον δρόμο γιατι βιαζομουν βλεπω κολλημένο πισω μου ένα Seicento ασημί, οσους και να πέρναγα αυτο εκεί πίσω και ενίοτε να κάνει προσπάθειες να με περάσει.
Σε μία κατηφόρα και ενώ εγώ πήγαινα με σταθερά με 130 μοου τα ρίχνει και προς έκπληξη μου βλεπω πως το οδηγούσε μία ξανθιά γκόμενα!!!
Μετά προσπαθούσα να την ακολουθήσω αλλα μάταια, πήγιανε συνέχεια πάνω στην διαχωριστική και εκμεταλλευόμενη το μικρό αμάξωμα, τους πέρναγε όλους με ευκολία.
Μα καλά πάνε τα 1000αρια με 150???? -
Ο χρήστης Pmavros έγραψε:
Μα καλά πάνε τα 1000αρια με 150????Με τον κατάλληλο οδηγό (ανεξαρτήτως φύλου) πάνε, πάνε!!
-
Εγώ θυμάμαι πριν 4-5 χρόνια πήγα να κάνω προσπέραση σε κάποιον και όταν τον πλησίασα κάτι έπαθε και άρχισε να επιταχύνει. Εγώ αποφασισμένος καθώς ήμουν να τον προσπεράσω γιατί μέχρι τότε πήγαινε αργά επιτάχυνα περισσότερο. Αυτός επέμενε και δεν με άφηνε να περάσω. Κάποια στιγμή και ενώ ήμουν δίπλα του εμφανίστηκε ένα φορτηγό στο βάθος του δρόμου και με πλησίαζε όλο και περισσότερο. Τελικά βλέπω ότι δεν με πέρνει και αποφασίζω να φρενάρω για να μπω πίσω του. Έλα όμως που και αυτός σκέφτηκε το ίδιο με μένα και άρχισε να φρενάρει για να προλάβω να τον περάσω! Η καρδιά μου να κοντεύει να σπάσει βλέποντας το φορτηγό να πλησιάζει! Αρχισα να λέω αυτό ήταν... Πατάω κι άλλο το φρένο ώστε να επιβραδύνω περισσότερο από τον 'γείτονα' και τελικά ίσα ίσα που πρόλαβα να μπω πίσω του και να μην με κάνει λιώμα το φορτηγό!!! Το τι άκουσε μετά από το στόμα μου δεν λέγεται... αλλά τι να το κανω αμα τώρα ήμουν στα θυμαράκια;
ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΛΕΜΕ 'ΑΜΑΡΤΗΣΑ'!!! ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!! -
Ο χρήστης jimpap έγραψε:
Εγώ θυμάμαι πριν 4-5 χρόνια πήγα να κάνω προσπέραση σε κάποιον και όταν τον πλησίασα κάτι έπαθε και άρχισε να επιταχύνει. Εγώ αποφασισμένος καθώς ήμουν να τον προσπεράσω γιατί μέχρι τότε πήγαινε αργά επιτάχυνα περισσότερο. Αυτός επέμενε και δεν με άφηνε να περάσω. Κάποια στιγμή και ενώ ήμουν δίπλα του εμφανίστηκε ένα φορτηγό στο βάθος του δρόμου και με πλησίαζε όλο και περισσότερο. Τελικά βλέπω ότι δεν με πέρνει και αποφασίζω να φρενάρω για να μπω πίσω του. Έλα όμως που και αυτός σκέφτηκε το ίδιο με μένα και άρχισε να φρενάρει για να προλάβω να τον περάσω! Η καρδιά μου να κοντεύει να σπάσει βλέποντας το φορτηγό να πλησιάζει! Αρχισα να λέω αυτό ήταν... Πατάω κι άλλο το φρένο ώστε να επιβραδύνω περισσότερο από τον 'γείτονα' και τελικά ίσα ίσα που πρόλαβα να μπω πίσω του και να μην με κάνει λιώμα το φορτηγό!!! Το τι άκουσε μετά από το στόμα μου δεν λέγεται... αλλά τι να το κανω αμα τώρα ήμουν στα θυμαράκια;
ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΛΕΜΕ 'ΑΜΑΡΤΗΣΑ'!!! ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!Μονο μια φορα στα 5 χρονια το εχεις παθει; Εισαι σουπερ τυχερος, μην μιλας καθολου!
-
Ο χρήστης jimpap έγραψε:
ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΛΕΜΕ 'ΑΜΑΡΤΗΣΑ'!!! ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!Το όλο περιστατικό εξελίχθηκε σε 2 σκηνές. Η πρώτη μέχρι που πήγες να τον προσπεράσεις και πάτησε γκάζι και η δεύτερη αφού πάτησε γκάζι αποφάσισες να τον προσπεράσεις γιατί ήθελες να τον προσπεράσεις ότι και να γινόταν.
Στην πρώτη σκηνή έχεις δίκιο και στην δέυτερη έχεις άδικο. Το ατύχημα όμως θα ήταν συνέπεια της δεύτερης πράξης οπότε θα ήσουν απόλυτα υπέυθυνος για την μετωπική.
Αυτός θα έφταιγε αν κινδύνευες την στιγμή που θα ήσουν στο αντίθετο ρεύμα και θα γκάζωνε. Παρόλα αυτά αυτός έκοψε για να σε σώσει. Λέμε και κανένα ευχαριστώ όταν η σκόνη κάτσει!!! -
Είναι εγκληματικό να επιταχύνει κάποιος όταν κάποιος άλλος προσπαθεί να τον προσπεράσει. Το ότι ο φίλος επέμενε γιατί θεώρησε ότι προλάβαινε να προσπεράσει δε μειώνει την ευθύνη του εγκληματία στο ελάχιστο! Αυτός δημιούργησε τη δύσκολη κατάσταση με την εγωιστική και παράνομη συμπεριφορά του. Άλλωστε κάποιος άλλος στη θέση του φίλου μπορεί να μην είχε την εμπειρία να καταλάβει καν ότι ο άλλος επιτάχυνε.
Αμάν πια με την ηθικολογία και τον καταμερισμό ευθυνών εδω μέσα, λες και είμαστε δικαστήριο!
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Το όλο περιστατικό εξελίχθηκε σε 2 σκηνές. Η πρώτη μέχρι που πήγες να τον προσπεράσεις και πάτησε γκάζι και η δεύτερη αφού πάτησε γκάζι αποφάσισες να τον προσπεράσεις γιατί ήθελες να τον προσπεράσεις ότι και να γινόταν.Στην πρώτη σκηνή έχεις δίκιο και στην δέυτερη έχεις άδικο. Το ατύχημα όμως θα ήταν συνέπεια της δεύτερης πράξης οπότε θα ήσουν απόλυτα υπέυθυνος για την μετωπική.
Αυτός θα έφταιγε αν κινδύνευες την στιγμή που θα ήσουν στο αντίθετο ρεύμα και θα γκάζωνε. Παρόλα αυτά αυτός έκοψε για να σε σώσει. Λέμε και κανένα ευχαριστώ όταν η σκόνη κάτσει!!!Εδώ νομίζω ότι είσαι λίγο άδικος! Όχι στο ότι έφταιγα κι εγώ (αυτό είναι σίγουρο), αλλά:
- μιλάμε για μια στιγμή που κράτησε λίγα δευτερόλεπτα,
- όταν κάποιος είναι στη μέση μιας προσπέρασης λίγο δύσκολο να κόψει και να κάτσει πίσω από κάποιον που πριν πήγαινε αργά,
- υπάρχει και αυτός ο νόμος που λέει πως όταν κάποιος θέλει να σε προσπεράσει κράτα σταθερή την πορεία σου!
ΑΜΑΡΤΗΣΑ!!!